MerandaDevan / Pixabay

De oorlogsstokers in Duitsland laten het er niet bij zitten. Nu hebben “experts” van de Duitse Bondsdag een (nog steeds vertrouwelijk) document gepubliceerd waarin staat dat NAVO-troepen op Oekraïens grondgebied “toelaatbaar zijn onder internationaal recht.” Als Rusland echter als reactie op de agressie zou optreden tegen doelen in de landen van herkomst, zou dit een gewapende aanval zijn die in strijd is met het internationaal recht. De “experts” kennen duidelijk maar één doel: Europa de derde wereldoorlog in drijven, een mogelijke kernoorlog, schrijft Willi Huber.

Het Duitse systeemmedium “Welt” meldde op 29 maart dat de inzet van grondtroepen van de NAVO in Oekraïne juridisch in orde zou zijn – en niet automatisch de zaak van het NAVO-bondgenootschap in werking zou stellen. Dit juridische advies is afkomstig van de “wetenschappelijke diensten van de Bondsdag”. Wat ook schokkend is, is de nuchterheid waarmee dergelijke theorieën worden verspreid. Het sturen van troepen betekent immers altijd meer oorlog, meer lijden, meer doden. Ongeacht of de oorlog “moreel” of zelfs “wettelijk” gerechtvaardigd wordt geacht.

De “experts” stellen dat de staat in kwestie dan een partij in het conflict wordt. Ook deze bewering moet zorgvuldig overwogen worden. NAVO-soldaten zijn immers al lange tijd in Oekraïne (naar verluidt alleen als trainers en adviseurs). Bijgevolg zouden ze de uitzendende landen al lange tijd bij het conflict betrokken hebben.

“Als de NAVO-lidstaat eenzijdig optreedt – d.w.z. niet in het kader van een eerder overeengekomen NAVO-operatie en buiten de militaire commandostructuren van de NAVO – worden noch de NAVO als geheel noch de andere NAVO-partnerstaten partij in het conflict”, vervolgt het document, dat beschikbaar is voor het Duitse persbureau. – Welt.de

Als een NAVO-land als Frankrijk op eigen houtje grondtroepen naar Oekraïne zou sturen, zou dit niet automatisch alle NAVO-landen bij het conflict betrekken. Dit zou alleen gebeuren als Rusland zich buiten het grondgebied van Oekraïne zou verdedigen.

  Oekraïne voorbij het breekpunt: Hoe de grootste raketaanval in de Russische geschiedenis zich in 18 uur ontvouwde

Als troepen van een NAVO-lidstaat zich inzetten voor collectieve zelfverdediging (art. 51 VN-Handvest) ten gunste van Oekraïne in een bestaand conflict (tussen Rusland en Oekraïne) en tijdens gevechten in het conflictgebied worden aangevallen door de andere partij in het conflict (Rusland), is er geen sprake van een geval van art. 5 NAVO-verdrag. – Nog niet openbaar document van Bondsdagdeskundigen geciteerd in Welt.de

Aanleiding voor het antwoord van de wetenschappelijke diensten was een vraag van de AfD over de juridische status in de context van een mogelijke inzet van Franse grondtroepen. Deze wetenschappelijke diensten zijn een onderafdeling van de Bondsdag. Het bestaat uit deskundigen uit verschillende disciplines – ongeveer 100 mensen in totaal. Ze zouden op een “politiek neutrale en objectieve manier” werken.

In bijzonder eenvoudige taal zouden deze experts “neutraal en objectief” willen verklaren dat het niet alleen geoorloofd is om een onbeperkte hoeveelheid wapens en munitie te leveren en ook om met grondtroepen tegen Rusland op te treden – maar dat Rusland geen actie mag ondernemen tegen de wapenfabrieken en commandocentra van de aanvallers. Het zou voor elk kleuterkind duidelijk moeten zijn dat dit in werkelijkheid waarschijnlijk niet helemaal zal werken.

De zaak van het NAVO-bondgenootschap zou dus niet worden uitgelokt door ongeoorloofde agressie tegen Rusland, maar het zou zeker worden uitgelokt door de tegenaanvallen van Rusland.

Een militaire reactie van Rusland tegen doelen in Frankrijk zou daarentegen een “gewapende aanval” (in strijd met het internationaal recht) zijn in de zin van art. 5 van het NAVO-verdrag, wat de feitelijke voorwaarden zou scheppen voor het uitroepen van de NAVO alliantiezaak. – Nog niet openbaar document van Bondsdagdeskundigen geciteerd in Welt.de

Het is adembenemend hoe de globalisten momenteel ageren en ophitsen tegen Rusland. De provocaties nemen met de dag toe. Als de Russische beer zich verdedigt, zal men met de vinger naar hem wijzen en hem de schuld geven. Maar zo eenvoudig is het niet – de aanval op Oekraïne in 2022 – zo onaanvaardbaar als elke oorlog is – was ook het resultaat van een decennium van provocaties, op zijn laatst sinds de door de CIA gefinancierde Maidan coup in 2014.

  Evgeny Prigozhin - Waarheidsverteller, gek of Maskirovka?

Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

Russische parlementsleden zeggen op TV: “Vier Sarmat-raketten kunnen de hele VS wegvagen en één het VK”Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelWEF verklaart dat pedofilie ‘seksuele geaardheid’ moet worden toegevoegd aan LGBTQ+
Volgend artikelGeoengineering, “chemtrails” en meer: Meer dan 300 patenten voor manipulatie van het weer bekend
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

14 REACTIES

 1. Alles in opdracht van US, als de Russen Europa preventief aanvalt zal het de US ook moeyen aanvallen anders is deze lachende derde en dat gun ik dat oorlogzuchtig op macht geparasiet land totaal niet. Hopelijk zal China zich nu ook openlijk troepen en wapens inzetten tegen NATO in Oekraïne. Want NATO xoekt dit al jaren moedwillig op dus geen medeleiden mee.

 2. Ik denk dat Rusland niet onder de indruk zal zijn van dit ‘rechtzaal soap’ geneuzel , blijf maar dansen in het mijnenveld.

 3. Als je het verval ziet in Europa (buiten de perfect world van de media) dan denk ik dat het economisch en machts technisch eigenlijk geen verschil zal maken of er een bom valt of niet => het is afgelopen.
  Hoewel voor de bevolking zal het wel een verschil zijn of ze in een nucleair maanlandschap moeten overleven of niet.

 4. Ondertussen opletten mensen als het terug licht wordt is het 1 APRIL hé… laat je Niet beetnemen hé..😅💭

 5. Het Westerse tuig dat nog steeds denkt dat het , in opdracht van natuurlijk usa, Rusland kan verslaan. Compleet geschift die gedachte. Zelf zitten deze schoften in veilige bunkers, maar de burger is , zoals altijd de L.L..
  Gooi maar een bom op Washington, pentagon en ook op die bende in Brussel. Het volk wil deze oorlogwaanzin niet. Alleen een stel machtgeile psychopaten, die hoerig zijn onder usa vlag, willen dat. Reden: geld? Chantage? Beiden? Of…
  Met of zonder plof, de wereldheerschappij van het zgn democratische Westen is voorbij. vOORBIJ. Kijk alleen maar naar de deindustralisatie in Duitsland die al volop loopt. De rest van de Europese landen volgt dan vanzelf. Gevolg: werkloosheid, armoede, hypotheek onbetaalbaar en dan komt Schwabber als reddende engel: in 2030 bezit u niets meer en bent u toch gelukkig.
  Met een cbdc, 15 minuten steden, 100% controle op je doen en laten, je leven bestuurt door een idiote ambtenaar die bepaalt welke kakkerlakken je vreten mag, wanneer je de grens van de 15 minutenstad over mag. Wat een complete waanzin maatschappij, alleen maar om een stel machtgeile psychopaten te bevredigen?

  • Weer mooi Jan, heel mooi geschreven…. ik bewaar ze regelmatig omdat het perfect verwoordt waar je de angel in moet steken!!!

  • De spijker op zijn kop Jan.
   Moeten wat gaan doen zo langzamerhand denk ik.
   Maar hopen dat de massa nu een keer wakker wordt.
   Net als de boeren in de landen om ons heen waar de media over zwijgt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in