Afbeelding: Pronews

Russische en Oekraïense bronnen zijn het erover eens dat de troepen van Moskou in beweging zijn in de Donbas, een mogelijke uitdaging voor het tegenoffensief van Kiev.

Er zijn aanwijzingen dat Russische troepen zelf offensieve operaties zijn begonnen in het oosten van de Oblast Luhansk. Hoewel het op dit moment onduidelijk is hoe succesvol dit is of hoe ver de Russen oprukken, lijkt het een nieuwe uitdaging voor het tegenoffensief van Kiev.

Machinevertaling Yandex

“Het offensief van de 76e Luchtlandingsdivisie is onderweg,” schreef Archangel van het Special Forces-kanaal. “De vijand heeft zware verliezen in mankracht, er is een enorme uitval van de bewapening en militaire uitrusting.”

Oekraïne “was niet op de hoogte van ons aankomende offensief, aangezien ze slecht samenwerken met [elektronische oorlogsvoering] EW en [afstandsbediening] REM-eenheden, ontvingen ze vooraf geen informatie over de geplande lucht- en raketaanval.”

In verklaringen op haar Telegramkanaal erkende de Oekraïense onderminister van Defensie Hanna Maliar dat er enige mate van Russische offensieve activiteit was, vooral door luchtlandingseenheden, in dat algemene deel van de frontlinies.

“De situatie in het oosten is nu moeilijk,” zei ze. “De vijand heeft zijn troepen verhoogd en voert een actief offensief uit in de richtingen Lyman en Kupiansk, in een poging om het initiatief van ons af te pakken. Er wordt een hoge activiteit van vijandelijke beschietingen geregistreerd. Felle gevechten gaan door.”

Het felle Russische offensief richting Lyman en Kupiansk gaat door – Kiev heeft 2 brigades uit Zaporizhzhya overgeplaatst om het front niet te laten breken.

Toespraak in Astana: Poetin voorspelt wereldwijde honger en sociale onrust

Het grote Russische offensief op Lyman en Kupiansk is begonnen om de Oekraïners te dwingen troepen over te brengen van het Zaporizhzhya front, wat blijkbaar plaatsvindt omdat Kiev twee brigades heeft teruggetrokken en met spoed heeft overgebracht naar het Svatovo front.

In een poging hun eigen afleidingsmanoeuvre te creëren, beschieten de Oekraïners de Russische grensstad Valuiki met artillerievuur.

Het Russische leger, lanceerde gisteren met 15.000 man personeel een verrassingsaanval op de richtingen Lyman en Kupiansk. Het Oekraïense Ministerie van Defensie beschreef de situatie in het oosten als “moeilijk”.

De Russische staf had al maandenlang een plan opgesteld waarbij wanneer de Oekraïense tegenaanval werd ingezet, de Russische strijdkrachten een ander punt zouden kiezen om hun eigen tegenaanval uit te voeren.

Als de Oekraïners Zaporizjhzja zouden aanvallen, dan zouden de Russen Kherson aanvallen, omdat ze dachten dat Kiev niet genoeg strijdkrachten had voor twee fronten en al zijn beschikbare eenheden zou concentreren om een bepaalde plaats aan te vallen, waardoor er lokale overmacht zou ontstaan.

Het was voor dit doel dat Kherson was gekozen. Maar de Oekraïners bliezen blijkbaar de dam bij Kherson op om een muur van water te creëren waardoor de Russen niet zouden kunnen aanvallen.

Daarom moesten ze een ander punt kiezen en dat bleek het Lyman-Kupiansk front te zijn.

#Oekraïne #valuiki #kupyansk UkraArmy blijft de Russische grensstad Valuiki (Laempel) beschieten. Nu wordt duidelijk waarom. Moskou heeft zijn Kupyansk offensief gelanceerd. Valuiki is als het ware het achterland voor deze actie.

..in de richtingen van #Kupyansk en #Liman…het tegenoffensief is begonnen….

Boontje komt om zijn loontje, of, spuug niet in de put

Dit werd bevestigd door de Oekraïense onderminister van Defensie #HannaMaliar, die eraan toevoegde dat de RUS strijdkrachten “de plannen om de grenzen van de regio’s #Donetsk en #Luhansk te bereiken niet opgeven…”.

🇷🇺#19Jun🇷🇺#Z🇷🇺
👉#Russische strijdkrachten:
-Elimineert 2 UKRO artillerie munitiedepots nabij #Zaporozhye stad.
-Neutraliseren 2 UKROzOtanistische subversieve groepen in #Kupyansk gebied.
-UKROz troepen vernietigd in #KrasnyLiman gebied.
-Afslaan van aanvallen in #Donetsk.

Met name in de richting van Krasni Lyman zijn er zware artilleriebeschietingen tegen drie Oekraïense brigades, namelijk de 63e, 67e en 100e.

Donbass – Noordelijk front: Krasny Liman
▶️ Volgens 🇷🇺 en Oekraïense bronnen, offensief 🇷🇺 aan de gang in de richting van Krasny Liman (te bevestigen)
▪️Constante artilleriebeschietingen door de strijdkrachten 🇷🇺 op de posities van de eenheden van de 63ste en 67ste brigades en de 100ste Oekraïense territoriale verdedigingsbrigade.
⏬1/2

Via onder meer Pronews.

Terwijl in Europa de gasprijs blijft stijgen, fakkelt Rusland €10 miljoen aan gas per dag af dat naar Europa zou zijn gegaan

Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Rusland zal waarschijnlijk een voortdurende opmars door Odessa naar Transnistrië en de Roemeense grens volgenVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelMoskou waarschuwt de VS en Groot-Brittannië: “Als HIMARS en Storm Shadow kruisraketten de Krim raken, zullen wij jullie ook raken”
Volgend artikelFrontnieuws filmpscoop – Israëlische ambassadeur in Oekraïne zegt dat het prima is dat Oekraïners het nazisme en Bandera steunen & Oekraïense luitenant-kolonel geeft toe dat Oekraïne Donbass zal moeten afstaan
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of Rutte.

15 REACTIES

 1. het schaakspel gaat door..de aanval van het Russische leger was dus een onaangename verassing…leuk hopelijk zéér destruktief.. voor de vijand…..❤️🇷🇺❤️ 💪😁❗

  • je kon er natuurlijk op wachten.
   de doelen van rusland staan nog steeds vast, en die worden niet bereikt door achter de stellingen te blijven.
   het lijkt ook een goed moment, nu het tegenoffensief alleen geresulteerd heeft in meer oekraïense doden en ze de aanvallen maar gestaakt hebben.

 2. Ik hou me hart vast, Rafael, bijzonder dat de gemiddelde linkse nederlander het niks interesseert, we staan erbij en het gebeurt zo, ook zaparoch kerncentrale waarom, waarvoor?

 3. Ik denk dat of het Stomme UAS of die mongolen uit UK iets gaan doen wat de hele wereld op zijn kop zet .
  En dat gevoel wordt sterker de Ukies verliezen in rap tempo de mongolen uit Brussel , London en Us weten dan dat het spel uit is dus iets ernstig uitvreten zodat het hele westen er in betrokken is en wij als gewone burgers worden het slachtoffer .

  • De Russen voeren een nette oorlog. Daarom geen luchtmacht, want dan ligt heel Oekraïne plat. Hun vliegtuigen hebben de Russen nodig als ze Europa aanvallen als dat nodig zou zijn.

 4. Serviceman Andrey Kravtsov, who destroyed the Leopard tank, was awarded a cash prize of 1 million rubles – the Russian Ministry of Defense.

  Mwah: 1.000.000 Russian Ruble equals 10.926,80 Euro

  Nederland levert samen met Denemarken en Duitsland ten minste 100 Leopard 1 A5-gevechtstanks aan Oekraïne. Ook leveren de landen reserveonderdelen en munitie. Het gaat dan om gereviseerde exemplaren die in opslag stonden. En Nederland koopt samen met Denemarken 14 Leopard 2 A4 tanks voor Oekraïne. Na revisie gaan de gevechtstanks zo snel als mogelijk naar Oekraïne 2A4 per 2024 . Nederland en Denemarken delen samen de kosten voor de aankoop van de Leopard 2 A4’s. Het gaat om ongeveer € 165 miljoen.

  Hoe was het ook weer met die afwas reclame: Het Kost een beetje en wast een hele hoop
  Dus analoog daaraan – Het kost een handje rubles en trashed een hele tank

 5. Russen hebben nog zoveel mogelijkheden:

  1 – Ze kunnen uit al die duizenden ukrainers die in rusland wonen en de vele vluchtelingen, een ukrainse regeering in ballingschap oprichten en verwarring creeren met verklaringen en proclamaties op de radio internet tv etc waar Putin, Xi, janoukovits, orthodoxe pope en anderen-opov dan weer op reageren – word lache,
  2 – Ze kunnen uit de vele krijgsgevangenen een ukraine bevrijdingsleger stichten en moeilijke en of smerige klussen laten uitvoeren.
  3 – Of krijgsgevangenen in ukrains uniform terug parachuteren in ukrainse achterhoede en daar missies laten doen, speciaal gericht tegen het hogere officierskorps dat hen de vleesmolen in had gestuurd. Of ze gewoon met gevangenen ruil terug sturen er is groot gebrek aan manschappen dus – daarna kunnen ze sabotage acties plegen en evt wanneer nodig naar save haven vluchten met hulp van russen.
  4 – Aanvallen waar desastreus effect en kans op paniek grootste is namelijk in de nu nog intacte radicale westerlijke gebieden waar tot nog toe niets gebeurde. VLuchtelingen stroom nog een beetje opvoeren.
  5 – Elke trein en elke grote vrachtwagen 24/7 aanvallen met geran2 drones.

  Ukraine heeft geen luchtmacht meer en geen luchtverdediging en daarmee is elke grond actie bij voorbaat volstrekt kansloos.
  Om daar je burgers aan op te offeren slaat nergens op, usa had toch al die bio labs? nauw eerst militairen en burgers terug trekken achter de dniepr en laten ze dat dan maar proberen. Ook veel goedkoper.

 6. Conspiracy deniers busy with chatGPT;
  Griekse legenden en sagen moeten herschreven worden zonder Helen en paard van Troye
  Nederland herschrijft geschiedenis zonder Turfschip van Breda
  Bijbel zonder judas jesajas en anderen, wat een enorm hoofdpijn dossier word omdat orthodoxen, protestanten en katholieken en andere denominaties moeilijk tot niet op een lijn te krijgen zijn.
  Ook de watergeuzen moeten weg uit nl vaderlandse geschiedenis, ja hun acties waren in het geheim gecoordineerd maar geen komplot. Het was meer toevallige ordening van zaken.
  Vertrek Wilhelmina in Mei 1940 was toevallige samenloop van verdragen, afspraken en betalingen die al jaren daarvoor toevallig zo gepland en afgesproken waren.
  Germaanse sagen en legendes behoeven nauwelijks aanpassingen, door opmerkelijke simpele ongelaagdheid

  Etc etc

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in