En dan, terloops, bijna als een bijzaak tijdens een ontmoeting met Donbass-helden, kondigt Poetin aan dat hij zich opnieuw kandidaat zal stellen voor de presidentsverkiezingen van maart volgend jaar. Gezien zijn enorme populariteit – minstens 80% nationaal – zal hij zeker tot 2030 aan de macht blijven, schrijft Pepe Escobar.

Welkom bij VVP-2024. Genoeg tijd voor seriële ontmoetingen met zijn goede vriend Xi Jinping. Het strategisch partnerschap tussen Rusland en China – dat de weg moet banen naar multipolariteit – zal volgens de planning progressiever rocken dan Emerson, Lake and Palmer in Tarkus (“Have you walked in the stones of years?”).

Het zijn onstuimige dagen geweest in het verblindende, besneeuwde Moskou. Laten we om te beginnen alle indicatoren op een rijtje zetten die zelfs door de rabiate NATO-staanse media met tegenzin worden toegegeven.

Er is een productiestorm aan de gang in een semi-oorlogseconomie. Investeringen stijgen, stijgen en stijgen – ook van onbetrouwbare Russische oligarchen die hun geld niet meer in het Westen kunnen stallen.

Het toerisme stijgt en stijgt – inclusief legioenen Chinese reisgezelschappen en iedereen en zijn buurman uit West-, Centraal- en Zuid-Azië. Er is een hausse in de olie- en gasexport – omdat EU-klanten gas blijven kopen via Turkije of, tot grote vreugde van New Delhi, herverpakte Indiase olie.

De yuan vervangt de Amerikaanse dollar en de euro.

Importsubstitutie heerst – terwijl tegelijkertijd Made in Turkey of Made in China producten de Europeanen vervangen.

Afgelopen januari gokte het IMF dat de Russische economie met 2,3% zou krimpen. Nu geeft deze buitenpost van het ministerie van Financiën toe dat het Russische BBP met 2,2% zal groeien. Eigenlijk is het 3%, volgens Poetin zelf, gebaseerd op cijfers van de “Ontregelaar” (zoals beschreven door een Westers vod), mevrouw Elvira Nabiullina.

  Frontnieuws filmpscoop - Russische Kernenergieadviseur zegt dat Kiev van plan is ZNPP aan te vallen & Duitsers protesteren tegen deïndustrialisatie en bewapening Kiev regime

Achter de gordijnen van het Moveable Feast

Ik heb het voorrecht gehad om deel uit te maken van belangrijke vergaderingen over van alles en nog wat, van het laatste nieuws over het Oekraïne-Wit-Rusland front tot nog steeds geheime, top-flight studies over het ideale mechanisme om de Amerikaanse dollar te omzeilen bij betalingsregelingen.

Een kleine groep van ons, uitgenodigd door de International Russophile Movement (MIR), werd getrakteerd op een gedetailleerd bezoek aan het verbazingwekkende Sretensky kloostercomplex, door mega coole kerel Larry Johnson omschreven als een ongeëvenaard architecturaal juweel waar men “de tastbare aanwezigheid van God” kan ervaren.

Dan was er nog het vereiste rituele, lange, lome diner met een verbluffende prinses in de onovertroffen Patriarchvijver in Soho in Moskou; praten met de jonge, toekomstige generatie die een nieuwe, baanbrekende denktank plant in Sint-Petersburg; de betoverende Rusland-tentoonstelling in de VDNKh – compleet met een ondergrondse bunker van vier verdiepingen, gebouwd door Rosatom om de geschiedenis van het Russische nucleaire programma te belichten.

Ja: er zijn replica’s van de supersonische TU-144, de K3 Leninsky Komsomol kernonderzeeër en zelfs de Tsar Bomba. Om nog maar te zwijgen van de raket van Gagarin die verlicht is alsof hij een psychedelische trip maakt.

De geest van Kerstmis op het Rode Plein – compleet met schaatsbaan en ontelbare kerstbomen uit alle Russische regio’s uitgestald in de GUM.

Welkom bij het echte multipolaire Moveable Feast; en in het tijdperk van genocide in elke smartphone, anders dan Hemingway’s tijd een eeuw geleden, vindt dat niet bepaald plaats in somber en angstig Parijs.

  De mythe van de HIMARS "game changer" - Door de Amerikanen geleverd raketsysteem is doeltreffend, maar het zal Oekraïne niet de overwinning brengen

De dialoog op het hoogste diplomatieke niveau, gecoördineerd door MIR, verliep volgens de regels van Chatham House: we mogen praten over de – onbetaalbare – informatie waarover gedebatteerd en geopenbaard wordt, maar identiteiten en affiliaties mogen niet onthuld worden.

Dat stelt ons in staat om een paar cruciale punten te benadrukken.

Russische diplomatie op hoog niveau was stomverbaasd toen ze ontdekten dat Europa veel dogmatischer was dan velen dachten. Er is “een nieuwe generatie” nodig om de dialoog te hervatten – maar dat lijkt niet op korte termijn in de kaarten te staan.

Ambassades zouden als bemiddelaars moeten werken. Toch is dat niet het geval – zeker niet als het gaat om de Amerikaanse ambassade in Moskou.

Rusland wil (cursief van mij) geen diplomatieke dialoog aangaan. Het gevoel van dreiging is heel reëel in Rusland. Diplomatieke kanalen hebben deze boodschap achter gesloten deuren overgebracht aan de Amerikanen.

Over het wishful thinking van has-beens zoals voormalig secretaris-generaal van de NAVO Anders “Fogh of War” Rasmussen, die opschept over het blokkeren van Sint-Petersburg uit de Oostzee: “Dit is iets dat wel eens heel slecht zou kunnen aflopen.”

De afgrond van NAVO’s vernedering

Te midden van wat terecht is omschreven als “soeverein georganiseerde hypocrisie”, waren er glimpjes van een mogelijk verenigd intellectueel initiatief tussen Rusland, het Mondiale Zuiden en een paar dissidente Amerikanen en Europeanen om het verzamelde Westen ertoe te bewegen multipolariteit te accepteren. Maar wat nu overheerst is wat werd gedefinieerd als “donkere patronen” – inclusief een vraag die nog steeds onbeantwoord is, gesteld door de analytische standaard voor goud, platina en zeldzame aardmetalen, Alastair Crooke: hoe komt het dat het Westen zo onderdanig was aan het Woke-isme?

  “State of the Nation” toespraak van premier Viktor Orbán

Er werd veel geleerd over het Russische aanpassingsvermogen aan sancties en de versterking van het nationale karakter, parallel aan de economie. Nabiullina had dus toch gelijk: geen wonder dat de Russen zich zelfverzekerder voelen dan voorheen.

Toch maken ze zich geen illusies als het gaat om de gelaagde hybride oorlog onder leiding van de Hegemon: “Rusland moet gestraft worden – en voor vele generaties. Russen moeten hun plaats kennen.” Die mentaliteit gaat niet weg. Er is dus een verenigd Rusland onder Poetin en de Orthodoxe Kerk nodig om zoiets “existentieel ernstigs” te bestrijden.

En dan is er nog de diepe dimensie van de Speciale Militaire Operatie. Wat er gaande is in de Donbass steppen wordt ook gezien als een spirituele uitdaging. Dus moest de Hegeliaanse geest worden opgeroepen: mensen als geheel die zich inzetten voor de overwinning – des te meer nu de Hegemon volledig door het lint gaat terwijl hij naar de afgrond van de kosmische vernedering van de NAVO staart.

Gezien al het bovenstaande is het geen wonder dat er tijdens al mijn lange wandelingen midden in de nacht van Moskou altijd een Melkweg van gedachten voorbij dwarrelde. Dan stopte ik in een van mijn favoriete optrekjes, schonk de laatste gekoelde wodka in en toostte op de galactische multipolariteit. Ver weg maar toch binnen handbereik.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Amerikaans Roulette – Europa’s doodswensVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelDe oorlog in Gaza is onze oorlog
Volgend artikelOostenrijkse vaccinator Dr. Cornelia Tschanett na 3000-4000 vaccinaties – 10% heeft nu problemen
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

9 REACTIES

 1. Voor het Westen is het jammergenoeg te laat, op misschien n paar afvallige landen na zoals Hongarije, Slovakije, Servië…. misschien nog een enkele andere…Hoop dat deze landen ook beloond worden .

 2. Voorlopig de kerst vieren met ongelooflijke beelden uit Moskou, én de Donbass… daar zien we wel wat nog te gebeuren staat..♥️🇷🇺🌹👎🧑‍🎄⛷️⛷️🌲🌲

 3. Wat een prachtige voorspoed in Rusland, ze hebben het verdient. En hier waar we door dat achterbakse linkse zootje krankzinnigen worden geregeerd en 80% van al die zombieś het allemaal wel prima vinden zo, hier staat ons nog veel armoede te wachten.

 4. Hoe een gewonnen „oorlog“ de stem verhoudingen beïnvloeden kan. Zou het bestuur van Rusland beter zijn geworden? Of ligt het aan de oer domme beslissingen van het westen ? Tja…. het is duidelijk: What you resist: Persist‼️ Indirect, heeft de Amerikaanse regering nu Putin aan een overweldigende overwinning geholpen zonder protesten van buitenlandse inmenging zoals bij Trump‼️🫣🫣🫣🎉🤨🧐🤮 Het is om je dood te schamen, en als het niet zoveel levens gekost had, zou ik er hard om moeten lachen. Wat een komieken in Washington en Kiev❗️Het ader gebroed maken elkaar nu af begrijp ik?
  Voor ons als bevolking: waarom maken we ons zo druk over de cabal die zichzelf afmaakt? Bij een voetbal wedstrijd heb je nog een kans dat je club één wedstrijd wint. De huidige westerse leiding is, met een paar uitzonderingen, te vergelijken met een stel puber studenten onder invloed. Vanwaar komt deze invloed?

 5. (een reaktie op een eerder artikel hier, getiteld ‘Klimaatzeloten en transgenderisme”)

  “Zo kunnen transgender sekteleden bijvoorbeeld goedkeuren dat een kind chirurgisch wordt verminkt in een ziekenhuis en beweren dat het vooruitgang is in plaats van een misdaad. De gruwelen die deze kinderen worden aangedaan worden gewoonweg weggewuifd.”

  “Oké”.

  Maar wàt is ABORTUS dan? Geldt bovenstaande definitie niet OOK voor hèn dan ???

  Heb ’t (af en toe) dààr nou (ook) eens over, en ben niet BANG ‘lezertjes’ te verliezen of ‘mensen’ te ‘beledigen’ ! ! !

  Afijn, neemt niet weg dat dit een site is met 80% SUPER-artikels, daar niet van.

  Maar TOCH …

  ( “sorry” voor het verstoren van jullie “Nihilistische Feestje” alhier )

 6. “WISE” WOKE WORLD 🙉🙊🙈

  Wie stopt deze Palestijnse en Oekraïense genocide en wereldwijde democide (nep-pandemieën/moorddadige mRNA-prikken door middel van dwang/mandaten)…

  Tot nu toe… hebben ALLE WERELDLEIDERS gezongen op de melodie van THE PSYCHOPATS IN CHARGE.

  Tot nu toe hebben bijvoorbeeld geen van alle militairen tesamen het kleine Israël ervan kunnen weerhouden de Palestijnen af ​​te slachten…

  Hoe lang buigt het overgrote deel van de mensheid nog voor deze voortdurende poppenkast door de andere kant op te kijken? (medeplichtig)

  https://henrymakow.com/2023/12/yossi-gurwitz—jewish-talmud-.html

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in