In de vroege ochtend van 5 augustus werd een olietanker het doelwit van een aanval met marinedrones voor de kust van de Krim, in de buurt van de Kertsj-brug.

De gerapporteerde explosies waren te horen rond Kerch en de lichten van de brug van Kerch werden tijdelijk uitgeschakeld en het verkeer werd tijdelijk stilgelegd. Later na het incident werden de beperkingen opgeheven.

Ondertussen werden Russische maritieme reddingseenheden ingezet om de beschadigde olietanker te helpen. Het schip was zonder voortstuwing achtergebleven als gevolg van de drone-aanval.

“De bemanning is veilig, er waren geen gewonden,” vertelde een woordvoerder van het Novorossiysk Marine Rescue Coordination Center aan TASS. “De machinekamer was beschadigd, maar niet ernstig.”

Twee sleepboten werden gestuurd om de olietanker te helpen en de werkzaamheden om de tanker te helpen zijn aan de gang.

Tot nu toe is de naam van de betrokken tanker nog niet officieel bekendgemaakt. Naar verluidt gaat het echter om de in Rusland geregistreerde olietanker Sig. De aanval zou ongeveer 45 kilometer ten zuiden van de Kertsj-brug hebben plaatsgevonden. Een radioboodschap van de Sig, waarin om hulp werd gevraagd, circuleerde ook online.

Een dag eerder, op 4 augustus, vielen marinedrones van het door de NAVO gesteunde regime in Kiev de havenstad Novorossiysk aan. Tegelijkertijd probeerde Kiev ook de Krim aan te vallen met luchtdrones.

Eerder probeerde het Kievse regime op 1 en 2 augustus burgerschepen die in de richting van de Bosporus voeren tot zinken te brengen. Hun militaire escorte vernietigde echter alle aanvallende drones, aldus het Russische leger.

In juli richtte een marinedrone zich op een van de segmenten van de Kertsj-brug, waarbij twee burgers omkwamen en een 14-jarig meisje gewond raakte. Deze aanval beschadigde één rijstrook van de weg en de verkeersstroom werd binnen een dag hersteld.

  Oekraïense aanvalsgroep werd afgeschrikt door toerist met geweer op de Krim (Video's)

De terroristische aanvallen op burgerschepen, infrastructuurobjecten en andere doelen zullen doorgaan zolang het regime in Kiev toegang heeft tot de infrastructuur aan de kust van de Zwarte Zee.

Oekraïne bevestigde zijn verantwoordelijkheid voor de aanval en gaf zelfs een video vrij waarop te zien is hoe de tanker geraakt wordt door een zelfmoordmarinedrone terwijl hij in de Straat van Kertsj vaart.

De Oekraïense regering heeft een video vrijgegeven van de drone die op het schip insloeg. Ze zagen van tevoren dat ze een ongewapend burgerlijk schip aanvielen, en ze vielen het toch aan. Een schaamteloze daad van door de staat gesponsord terrorisme, doelbewust tegen een burgerdoelwit.

Ondertussen…

Het Russische leger heeft drie Oekraïense aanvalsgroepen vernietigd ten westen van Orekhov in de regio Zaporozhye, zei waarnemend gouverneur Jevgeni Balitsky op 4 augustus.

Volgens de gouverneur probeerde de Oekraïense aanvalsgroep een aanval uit te voeren op Russische stellingen in de buurt van Rabotino.

“Tegelijkertijd ontdekte onze luchtverkenning de concentratie van drie aanvalsgroepen ten westen van Orekhov. Alle groepen werden vernietigd, de overgebleven Oekraïense strijders trokken zich terug in noordelijke richting,” schreef Balitsky op zijn Telegramkanaal.

Videobeelden uit deze richting toonden een vernietigde Leopard 2 tank van Duitse makelij, evenals recente drone- en helikopteraanvallen op Oekraïense posities en voertuigen.

In de richting van Donetsk verijdelde de Russische Vostok Group een poging om Oekraïense eenheden te roteren in de buurt van Nikolskoye in de Volksrepubliek Donetsk (DPR), zei de woordvoerder van de groep, Oleg Chekhov.

“De eenheden van de oostelijke gevechtsgroep verijdelden de poging van de vijand om eenheden ten noordoosten van de nederzetting Nikolskoye te roteren. De strijders die aankwamen voor de rotatie werden vernietigd,” vertelde de woordvoerder aan TASS.

  Terwijl de NAVO een oorlogsmachine op windkracht belooft, zegt Greta niets over Duitsland dat weer kolencentrales gaat openen

Tsjechov voegde eraan toe dat een Oekraïense verkenningsgroep ten noordwesten van Priyutnoye door de groep werd ontdekt en vernietigd.

Bovendien vernietigde de artillerie van de groep een Oekraïens controlecentrum voor drones in de regio Novodonetsk, zei de woordvoerder.

“Raketvuur van de artillerie vernietigde de commandopost voor onbemande vliegtuigen van de Oekraïense strijdkrachten in de regio Novodonetsk en de Msta-B getrokken houwitser in de regio Novoivanovka,” zei hij.

Tsjechov merkte ook op dat artillerievuur een station voor elektronische oorlogsvoering ten westen van Zolotaya Niva, een mortierploeg van de Kievse strijdkrachten ten noordwesten van Novodonetsk en een granaatwerperploeg ten noorden van Urozhaynoye vernietigde.

Hij voegde eraan toe dat Russische Lancet zweefmunitie twee Oekraïense Gvozdika gemotoriseerde houwitsers heeft vernietigd in de regio Donetsk.

“Lancet zweefmunitie vernietigde twee Gvozdika zelfrijdende houwitsers in de gebieden ten noordwesten van Ravnopol en Velyka Novoselka,” zei de woordvoerder.

In de omgeving van Krasny Liman verijdelden de artillerie en de luchtvaart van de Russische Tsentr strijdmachtgroep verschillende aanvallen in de buurt van Torskoye en het Serebryansky bos. De Oekraïense verliezen bedroegen 90 manschappen, een infanteriegevechtsvoertuig, twee pantservoertuigen en twee mortieren.

Bovendien schoot de luchtverdediging van de groep vier drones neer en trof de luchtvaart twee vijandelijke bolwerken in de buurt van Torskoye en Serebryanka.

Nu de negende week van het Oekraïense tegenoffensief ten einde loopt, is er weinig veranderd op het slagveld. De Kievse strijdkrachten blijven zware menselijke en materiële verliezen lijden en boeken geen noemenswaardige winst in welke richting dan ook.

Via Southfront.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Video 18+: Dappere Russische soldaat verovert in zijn eentje Oekrainse loopgraaf in ongelijke strijdVolg Frontnieuws op Telegram

  Sancties tegen Rusland: Europa heeft het Russisch gas meer nodig dan Rusland het geld

Lees meer over:

Vorig artikelPfizer: “Niemand werd gedwongen om een vaccin te nemen”
Volgend artikelDr. Geert Vanden Bossche waarschuwt: Moeilijkheden in het verschiet
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

12 REACTIES

 1. Oekraïne’s lenteoffensief, …euch, zomeroffensief (of het ontbreken) bewijst dat ze geen operationele reserves meer hebben en er is ook het munitieprobleem. Daarom wordt het zwaartepunt verlegd naar de Zwarte Zee. Een zeeblokkade zoals de Britse marine deed vanaf mei ’40 zodat geen Belgische schepen met voedsel etc. niet meer in de haven van Antwerpen konden dringt zich op. En Erdogan heeft zich te houden aan het Verdrag van Montreuil.

 2. Voor ontelbare doden hoeft het zelfs niet tot een regelrechte oorlog te komen tussen Rusland en NATO
  Onbetaalbare voedselprijzen als gevolg van het wegvallen van graan en rijst export, zullen hun werk wel doen en zorgen voor een wereldwijde hongersnood waardoor er evenveel doden kunnen vallen.
  De vraag is of het wel gaat om een oorlog tussen Rusland en de NATO of dat het, in onderlinge collusie, gaat om een verdoken oorlog tussen de heersende wereldelite en de eigen bevolking.

  • Typisch DOORDENKEN. Doen wel meer mensen die geen snars meer geloven wat wereldleiders hen voorkauwen. Het zou bijna alles wat hier en elders is beweerd en geschreven finaal overhoop schieten. Dat kan natuurlijk niet, want de schapen, zowel in Oost als West, moeten heilig geloven in ‘hun’ RECHTVAARDIGE oorlog. Ter ondersteuning van die oorlog, naar waarschijnlijk nog méér ter ondersteuning van de daarmee samenhangende economische en publiekbudgettaire gevolgen.
   Enfin, zoals gewoonlijk komt de kater pas later.

 3. Was het de bedoeling van de oekies om de Zwarte Zee letterlijk in een zwarte zee te veranderen?
  Waar blijven nu de milieuactivisten, want een dergelijke ramp zorgt ervoor dat zelfs de Middellandse Zee via de Bosporus onder de olie komen te zitten.
  Gelukkig is die aanslag mislukt, maar de oekies blijven aanvallen op de schepen.
  Wat is het antwoord van Rusland?

 4. Die bootjes met munitie zijn de laatste stuiptrekkingen van de Oekraine. Hetzelfde zag men in de tweede wereldoorlog toen de Japanners vliegtuigen vol met munitie door een zelfmoord-piloot (Hara Kiri) lieten vliegen en lieten neerstorten op Amerikaanse (oorlogs)schepen. Daarna kwamen de atoombommen op Hiroshima en Nagasaki. Als Oekraine aan de gang blijft sluit ik niet uit dat de Russen ook een A-bommetje zullen werpen op de Oekraine om ze voorgoed te doen stoppen. De geschiedenis zal zich mogelijk gaan herhalen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in