Conrad en Katya den Hertog, samen met hun 7-jarige zoon Martin, verblijven in Polen terwijl ze proberen rechtsbescherming te krijgen vanwege een Europees arrestatiebevel van de Nederlandse autoriteiten.

Het echtpaar wordt vertegenwoordigd door Bartosz Lewandowski, een advocaat van Ordo Iuris, wiens juridische organisatie eerder steun heeft verleend aan ouders die in Polen bescherming hebben gezocht tegen westerse kinderbeschermingen, meldt Remix.

Het Australisch-Russische echtpaar woonde al enkele jaren in Nederland. In februari 2018 hebben de Nederlandse autoriteiten, na beschuldigingen van de buren, het kind uit het gezinshuis gehaald en in pleegzorg geplaatst.

De ouders zeggen dat zij de daarop nakomende 13 maanden slechts beperkte mogelijkheden hadden om Martin te zien, waarbij bezoek voor een paar uur per week werd toegestaan. Ze ontkennen dat er sprake was van verwaarlozing en zeggen dat de ontwikkelingsstoornis van hun zoon wordt gezien als een teken van mishandeling.

Volgens bronnen die op de hoogte zijn van de gehele kwestie, heeft Martin diep geleden zonder zijn ouders en is zijn geestelijke gesteldheid achteruitgegaan in het zorgcentrum.

Nadat ze niet in staat waren om zich met hun zoon te herenigen in hun thuisland, haalde het echtpaar hun zoon uit de pleegzorg en vluchtte naar Polen om daar asiel te zoeken.

Maandag besloot de rechtbank in Warschau dat Martin’s ouders niet aan de Nederlandse autoriteiten zullen worden overgedragen.

De advocaat van het echtpaar, Lewandowski, deelde informatie over de beslissing van de rechtbank via de sociale media.

“Martin’s moeder is veilig in Polen! Volgens de rechtbank: 1) er zijn twijfels of de Nederlandse rechter wel onafhankelijk is van andere autoriteiten; 2) er is bezorgdheid over de vrijheid van Martin en zijn ouders; 3) er is een reële bedreiging voor de rechten en de vrijheid van het gezin in Nederland; 4) er is bewijs dat de jongen zich alleen goed ontwikkelt met zijn biologische familie; en 5) als gevolg van de Nederlandse wetgeving zou de jongen kunnen worden geëuthanaseerd.”

Lees de afscheidsbrief van Darko voor Zweden – het gezin Darko heeft genoeg van het multiculturalisme

De rechtbank van Warschau wees er ook op dat de Nederlandse rechtbanken geen gevaarlijke criminelen terug willen sturen naar Polen op basis van valse beweringen van de EU dat Polen de rechtsorde zou schenden.

  De strijd voor vrijheid gaat door - Twittercollage Lockdown-demonstraties Nederland

Het is niet verwonderlijk dat de ouders in Polen asiel hebben aangevraagd, aangezien de Poolse rechtbanken en andere staatsinstellingen al enkele jaren een efficiënte campagne voeren ter verdediging van de gezinnen.

De Poolse gerechtelijke onderzoekers zijn ervan overtuigd dat het terugsturen van het gezin naar de Nederlandse autoriteiten het echtpaar ernstige schade zou berokkenen.

Er zijn ook juridische twijfels over het terugsturen van de ouders naar Nederland, aangezien de ouders nooit van hun ouderlijke rechten zijn ontdaan en ze slechts beperkt zijn.

Massamigratie leidt tot tragische sociale, raciale en religieuze conflicten, zegt de Poolse minister van Binnenlandse Zaken

Vorig artikelMoria-tactiek: bijna dagelijks brandstichtingen in de asielvoorzieningen op het eiland Samos 
Volgend artikelZwarte Zuid-Afrikaanse meute krankzinnig ten aanval op paarden
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

4 REACTIES

  1. Ik zit ook in het buitenland om soortgelijke redenen. Maar wij zijn vertrokken nog voor een rechterlijk bevel. Ik voelde namelijk de bui al hangen. Ik kom pas terug wanneer mijn zoon 18 is. Dan is de kust weer veilig. Het is vandaag de dag heel gevaarlijk om ouder in Nederland te zijn.
    Verder mis ik mijn lieve Nederland ontzettend… Maar ja, dat deed ik in NL ook al. Nederland is allang Nederland niet meer. 🙁

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in