Op een recente zondagavond in Le Bilboquet, een zien-en-gezien-worden restaurant in de Hamptons, knabbelden welgestelde eters aan blikjes Osetra-kaviaar van $475. Een chique​ man pronkte met zijn gouden Audemars Piguet horloge aan zijn sprankelende vrouwelijke metgezel. Een groep van 10 in poloshirts en gestreepte rompertjes danste op een tropische house remix van Tina Turner’s “What’s Love Got to Do With It”, schrijft nytimes.com.

Allen waren zonder mondkapje, terwijl obers en ander personeel mondkapjes over hun mond en neuzen droegen.

Een soortgelijk tafereel speelde zich af in de Gucci-winkel in East Hampton, waar winkelend publiek hun mondkapjes afdeed toen zij het bordje op de deur lazen waarop stond dat gevaccineerde klanten naar binnen mochten zonder hun gezicht te bedekken. Binnen werden ze volgens het bedrijfsbeleid verzorgd door winkelpersoneel met blauwe en witte chirurgische mondkapjes.

In de weken sinds de Centers for Disease Control and Prevention zijn mondkapjesrichtlijnen heeft herzien om volledig gevaccineerde mensen toe te staan hun mondkapjes af te zetten in de meeste binnengelegenheden, is er een scherpe tweedeling ontstaan, vooral in rijkere enclaves waar diensten op een hoog niveau staan.

Degenen die nog steeds mondkapjes dragen zijn meestal werknemers – winkelbedienden, obers, serveersters, conciërges, manicures, bewakers, receptionisten, kappers en chauffeurs – terwijl degenen die hun gezicht niet bedekken meestal de rijke klanten zijn die worden verwend en gedineerd.

Bedrijven zijn terughoudend om over hun mondkapjesbeleid te praten, maar er is veel voor te zeggen om werknemers te verplichten ze te dragen.

Iets minder dan de helft van de mensen in de Verenigde Staten is volledig gevaccineerd […] Obers, bedienden, caissières in supermarkten en andere klantgerichte werknemers hebben de hele dag contact met klanten, waardoor hun gezondheid (en de gezondheid van hun klanten) in gevaar kan komen. Dit leidt niet alleen tot potentiële aansprakelijkheidsproblemen voor bedrijven, maar het kan een bedrijf ook hinderen in een tijd van personeelstekort.

  De tol die het vaccin eist op de seksuele gezondheid van mannen

Zelfs in bedrijven die gevaccineerde werknemers de keuze geven om hun mondkapje af te doen, houden velen het op. “Wie weet wie zijn prik heeft gehad en wie niet”, zei Michelle Booker, een winkelbediende uit de Bronx die werkt in een Verizon-winkel in Midtown Manhattan. Ze droeg haar mondkapje op een recente dinsdag, hoewel het bedrijf gevaccineerde werknemers toestaat zonder mondkapje te gaan. “Ik geloof de helft van de mensen die binnenkomen niet”, zei ze. “Ik ben nog steeds doodsbang”.

Vanuit een oogpunt van public relations geeft het zien van werknemers met mondkapjes een boodschap af over hoe het management de gezondheid van zijn klanten en personeel ziet […] De resulterende klasse-indeling is misschien niet altijd opzettelijk, maar het kan toch schokkend zijn om te zien hoe maskers zijn uitgegroeid tot een ander symbool van pandemische ongelijkheid.

In een Apple-winkel in Midtown konden op een recente vrijdag klanten zonder masker iPhones van 1500 dollar kopen van gemaskerde verkopers die in een week misschien niet eens zoveel verdienen. Bij een nabijgelegen Sweetgreen maakten werknemers met zwarte maskers en bijpassende schorten, meestal gekleurde, salades van $14 bessen en burrata voor een grotendeels blanke clientèle.

“Het zendt een boodschap uit – een boodschap die aan beide kanten is geïnternaliseerd – dat het lichaam van de maskerdrager ‘risicovoller’ is dan het lichaam van de consument”, zei Dr. Vearncombe. “Het laat zien dat bepaalde groepen meer burgerlijke vrijheden hebben, en zelfs verdienen, dan anderen”.

Sommige werknemers voeren aan dat de dubbele standaard – een regel voor cliënten en een andere voor personeel – niet alleen discriminerend is, maar ook indruist tegen de logica. “Klanten moeten gevaccineerd zijn om zonder mondkapje te gaan, maar we kunnen hen niet om een bewijs vragen”, zei Jose de la Rosa, 26, die achter de toonbank werkt in de Juice Generation-winkel op Times Square. “En we hebben werknemers die volledig gevaccineerd zijn, ze kunnen het bewijzen en ze moeten ze nog steeds dragen. Het is vreemd”.

  Covid injectie onder de microscoop: Een Nieuw-Zeelandse microbioloog doet zijn bevindingen uit de doeken

Voorlopig blijft de scheiding tussen gezichtsmaskers op veel plaatsen bestaan. Op een middag bij Hudson Yards was Mark Pasetsky, 49, een PR strateeg, aan het winkelen voor shirts bij Theory. De bedienden die hem hielpen droegen mondkapjes. Hij niet.

“Het is raar, is het niet?”, zei hij. “Aan de ene kant kun je de werkgevers niet helemaal de schuld geven. Hoe kun je comfortabel een beleid instellen dat iedereen beschermt? Je kunt daar geen antwoord op geven, omdat er geen antwoord is. Maar de psychologie achter de andere aanpak is zeer merkwaardig. Waarom laten ze de werknemers mondkapjes dragen en de klanten niet? Iedereen is in de war”.


Copyright © 2021 door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

COVID-19 VACCIN DOSSIER

Engeland gaat mondkapjesregels afschaffen na onthulling van enorme economische impactVolg Frontnieuws op Telegram

Vorig artikelDeze tien dingen zullen gebeuren als de samenzweerders de schroef aandraaien
Volgend artikelMIT-wetenschapper: COVID-19 vaccins kunnen over ’10 tot 15 jaar’ ziekten veroorzaken
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

5 REACTIES

  1. In China droegen ze al mondkapjes voordat het hip werd door de corona. Ook de Chinezen die op bezoek kwamen in NYC droegen vaak mondkapjes. Het was een vreemd gezicht, spookachtig, maar ze deden het om zich te beschermen tegen de griep. Maar het lijkt er inderdaad wel op dat het nu een soort van klasseverschil aanduidt. Alhoewel in sommige gevallen het een zelf-bescherming is, bijv in ziekenhuizen. (In hoeverre die bescherming dan ook reikt.)

    We zullen het meemaken, deze herfst, als we allemaal weer de griep krijgen, en de Nieuwe Pandemie uitgeroepen wordt met triljoenen sterfgevallen.

  2. Insane. Just insane. The waitress who said she was “terrified” of people who haven’t been vaccinated is a perfect example of hysterical brainwashing. There has always been a 99.5% recovery rate. It’s the mainstream media that has created this irrational mindset in people….people who do NO research and are entirely gullible to anything and everything they are told by fake news.

    • The entire deception goes to show how extremely gullible the average person is; there is no end in sight of this deception.

  3. De schrijver geeft toe dat de werknemers die gevaccineerd zijn de mondkapjes ook niet hoeven te dragen….toch blijft hij zeiken over tweedeling…zielig en slachtoffer gedrag……te veel linkse genen…haha.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in