Anton Hofreiter (Alliantie 90/De Groenen) in het ZDF-programma bij Markus Lanz / Screenshot ZDF-programma Markus Lanz (11 juni 2024)

Dit waren uitspraken die je zelden of nooit op de Duitse televisie hoort als het gaat om het conflict tussen Rusland en Oekraïne. Op ZDF’s Markus Lanz haalde gepensioneerd kolonel Wolfgang Richter hard uit naar degenen die opzettelijk of roekeloos escalatie voorstaan. Dit geldt ook voor Anton Hofreiter, die ook aanwezig was in deze ronde.

In de ZDF talkshow Markus Lanz was er dinsdagavond een opmerkelijke woordenwisseling tussen politicus Anton Hofreiter (Alliantie 90/De Groenen) en gepensioneerd militair expert kolonel Wolfgang Richter, schrijft RT.

Het was opmerkelijk omdat het grootste deel van het publiek de argumenten van Richter waarschijnlijk nog nooit had gehoord. Tenminste, dat is waarschijnlijk het geval als ze hun programmakeuze beperken tot nieuwsprogramma’s en talkshows op publieke omroepen, waar politici en “experts” vaste gasten zijn die – net als Hofreiter vanavond weer – zonder aarzelen focussen op escalatie in het Oekraïneconflict.

Daarentegen maakte de kolonel buiten dienst allereerst duidelijk dat de grijs gedraaide plaat “over wapens als ‘gamechangers’ … volledig misplaatst is” en “niet gekenmerkt wordt door militaire expertise”:

“Een wapen is alleen maar zo goed als het wordt gebruikt in een strijd van gekoppelde wapens.” En volgens Richter is Oekraïne in dit opzicht duidelijk in het nadeel. Hetzelfde geldt voor de capaciteit van de middelen, aangezien het om “duizenden wapensystemen” gaat.

Richter, die als expert op het gebied van defensie- en veiligheidsbeleid werkzaam is bij de regeringsgezinde Duitse denktank Stiftung Wissenschaft und Politik (SWP), is van mening dat het Westen een dubbele strategie heeft gevolgd: Wapenleveranties aan de ene kant, sancties aan de andere kant. En vervolgens haalde hij hard uit naar de “experts” van het kaliber Hofreiter:

“Sommigen gingen volledig over de schreef en spraken over de strategische nederlaag van Rusland, over de ondergang van Rusland, sommigen hebben het hier zelfs gehad over aanslagen op ministeries in Moskou. Dit zijn punten die volledig overdreven zijn.”

  Achter de frontlinies: Het ontmaskeren van de geopolitieke dans in Oekraïne en de poppenkast van The Moscow Times

Hij vond dat het debat realisme miste. Richter wees erop dat, ondanks de sancties, de Russische defensie-industrie tegenwoordig meer produceert dan voor de oorlog, zelfs vier keer zoveel voor sommige wapensystemen.

De grote fout van het Westen is dat het wapens blijft leveren zonder een exit-strategie te hebben. Maar in de ogen van Richter is het grootste dilemma voor het Westen dat het de personeelstekorten in Oekraïne niet kan compenseren. “Tenzij je de Rubicon oversteekt en zegt: we sturen personeel.”

De militaire expert waarschuwde voor de gevolgen van een ondoordacht beleid en dit “soort retorisch spel.” Hij verwees naar de hersenspinsels van de Franse president over het sturen van zijn eigen troepen naar Oekraïne, omdat dit zou kunnen leiden tot een escalatie en “een grote Europese oorlog.”

Richter sprak zich in plaats daarvan uit voor gematigde militaire steun aan Oekraïne en verdedigde ook de Duitse kanselier Olaf Scholz tegen beschuldigingen van vermeend “getreuzel.” Duitsland moet niet het risico lopen om partij in de oorlog te worden, zei hij.

Hofreiter gaat het debat aan met nepnieuws

Het was duidelijk te zien hoe Hofreiter ziedend was over de uitspraken van de militair. Toen presentator Lanz hem vervolgens het woord gaf, beriep de groene politicus zich op het vermeende gevaar dat van Rusland uitging:

“Poetin viel Oekraïne aan om Oekraïne volledig te veroveren, en hij vertelt ons ook heel, heel openlijk dat dat niet het einddoel is, maar hij vertelt ons ook heel openlijk dat hij dan van plan is om andere landen aan te vallen.”

Richter onderbrak onmiddellijk: “Waar zegt hij dat?” En Lanz wilde ook van Hofreiter weten waar Poetin precies zo’n uitspraak had gedaan. “Hij zegt dat keer op keer in zijn toespraken,” beweerde Hofreiter, die echter geen bewijs kon leveren voor zijn bewering. En in feite heeft de Russische president nooit zo’n uitspraak gedaan, integendeel: Poetin omschreef dergelijke beweringen dat Rusland een aanval op NAVO-landen plant onlangs als “volslagen idioot.”

  Trump doet zich voor als vredestichter voor Oekraïne nadat hij de oorlog had aangewakkerd als president van de VS

Ook op het gebied van de sancties sprak Hofreiter de militaire expert tegen met een boude bewering. De sancties werkten namelijk “veel beter dan verwacht,” omdat Poetin “langzaam geen geld meer heeft.”

Richters dringende waarschuwingen voor een escalatie konden bij Hofreiter in ieder geval niets positiefs opleveren. Het gevaar van escalatie ligt niet in het steunen van Oekraïne, maar in het toegeven aan Poetin en het nastreven van een vorm van “appeasement”, zei de Groene politicus. De ervaring van de afgelopen 15 jaar heeft dit aangetoond, waarbij Hofreiter specifiek verwees naar de oorlog in Georgië in 2008. Opnieuw was hij niet zo precies met de feiten, zoals kolonel Richter opmerkte: “Ik was er toevallig bij, en het feit is dat de Georgiërs aanvielen en Rusland intervenieerde.”

Kolonel Richter waarschuwt voor gevaarlijke ontsteking van Oekraïne

Richter verwierp de door Hofreiter bepleite levering van Taurus kruisraketten en wees erop dat “we in Oekraïne een beleid van escalatie met onze eigen wapens beleven.” De kolonel legde uit:

“De Oekraïners hebben nu een strategische radar van de Russische nucleaire strijdkrachten aangevallen met hun langeafstandsdrones. De Oekraïners mengen zich dus in de strategische balans tussen de Amerikanen en de Russen. Dat is ook niet in het belang van de VS.”

Hij legde verder uit waarom dit zo gevaarlijk is: “Als de Russen niet langer in staat zijn om deze radar te gebruiken om raketten vanaf zee tijdig te detecteren vanuit de Indische Oceaan, dan zal de waarschuwingstijd aanzienlijk korter worden en zal de situatie onduidelijk worden. En dat kunnen we ons in het nucleaire tijdperk niet veroorloven.”

Hofreiter’s argumentatie “negeert deze kwesties van escalatie te lichtvaardig,” bekritiseerde Richter. “Ik was vroeger een nucleaire planner. Ik weet waar dit over gaat!”

  Zelensky pleit nu voor "strategische terugtrekking" uit Bakhmut na het inbrengen van een enorme hoeveelheid reservetroepen

Kolonel Richter: Het Westen moet goed naar zichzelf kijken

Tot slot wilde Lanz van de gepensioneerde kolonel weten wat Rusland werkelijk in het conflict dreef en hoe een weg naar vrede kon worden gevonden. Wat Richter toen zei was voor veel kijkers waarschijnlijk een absolute noviteit.

Volgens de kolonel, die de afgelopen 30 jaar veel met Russische vertegenwoordigers heeft gesproken – ook tijdens zijn diplomatieke dienst – en nog steeds “informeel” spreekt, zijn drie dingen essentieel: ten eerste heeft de Russische kant altijd één ding gezegd – ook tijdens de vredesonderhandelingen in Istanboel in maart 2022: “Houd de NAVO bij ons vandaan!”. Op de tweede plaats komt de bescherming van de “Rusland-affiene bevolking” binnen Oekraïne, en op de derde plaats komen de bases van de Zwarte Zeevloot.

“Wat hun NIET bezielt is de rest van Europa aanvallen, of de gehele controle over Oekraïne.”

De veiligheidsbelangen van de Russen moeten in overeenstemming worden gebracht met die van hun Oost-Europese buren. Dit was in het verleden ook gelukt toen er veel “herverzekeringsovereenkomsten” waren geweest die niet door Poetin waren “opgezegd,” maar door de twee voormalige Amerikaanse presidenten George W. Bush en Donald Trump. Het Westen moet ook “naar zijn eigen verantwoordelijkheden kijken.”

Dit rechtvaardigt de Russische aanval op Oekraïne niet, zei de kolonel, volgens wie een “terugkeer naar vrede” niet kan worden bereikt met een “terugkeer naar oude grenzen”: “Als we realistisch zijn, zal de territoriale integriteit [van Oekraïne] van 1991 niet bestaan. Iedereen die dat nastreeft zal in escalatie eindigen, en dat kunnen we ons niet veroorloven.”


https://frontnieuws.backme.org/


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

Europa’s oorlogsstoker: WEF-man Macron blijft de vlammen aanwakkerenVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelWEF eist dat regeringen vlees vervangen door ‘voedsel’ op basis van insecten
Volgend artikel24 uur nachtmerrie voor de Oekraïense strijdkrachten met 1.800 verliezen: Huurlingenbases, vliegvelden, S-300 batterijen en wapendepots getroffen
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

7 REACTIES

 1. Zolang we aan de ‘groene debielen’ zijn overgeleverd zal de leugens en landverraad alleen maar steeds erger worden.

  Degenen die nog wel een fractie verstand en waarheid bezitten worden door de linkse deugers als ‘criminelen’ vervloekt en gecanceld…

  Omdat wij, het volk, dat allemaal slikken en laten gebeuren!

 2. De groene politicus Hofreiter heeft naar mijn mening als eerste een Neuro Link chip van Elon Musk in zijn hoofd geïmplanteerd gekregen.

 3. Ongelofelijk dat zo een groene de kolonel op strategisch gebied denkt te kunnen tegenspreken.
  De NAVO had daar inderdaad weg moeten blijven. Men wist dat hun dreiging de zaak op de spits zou drijven. Hoe vaak heeft Poetin niet gewaarschuwd? (Er gaan zelfs geruchten dat er sprake is van opzet en doorgestoken kaart, daar Poetin volgens sommigen ook lid van ‘de club’ schijnt te zijn. Of dat op waarheid berust weet ik uiteraard niet, maar er zijn zelfs bepaalde foto’s, maar ook die kunnen natuurlijk vals zijn.)

  • AntiSoof juni 13, 2024 Bij 21:49

   Dat is de algemene tendens van links cryto-communisme wat door de regel als progressief beschouwd wordt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in