T-90MS Prorev tanks hebben een 125 mm kanon met gladde loop, dat ook gebruikt wordt als lanceerplatform voor geleide antitankraketten die ook kunnen worden gebruikt tegen langzaam bewegende luchtdoelen.

Het grootste militaire staatsbedrijf van Rusland, Rostec, is naar verluidt begonnen met het concentreren van zijn middelen en capaciteiten op de productie van tanks.

Eerder deze week kondigde Rostec in een persbericht aan dat Uralvagonzavod (UVZ), een dochtermaatschappij, alle secundaire productie zal stopzetten om haar middelen uitsluitend te wijden aan de productie van tanks. UVZ, dat over het algemeen verschillende machines produceerde, zowel civiele als militaire, zal 100% van zijn productiecapaciteit gebruiken voor de productie van tanks, schrijft Almayadeen.

Sovjettijdperk duizenden-tankvloot

Deze nieuwe productiestrategie werd door de Bulgarian Military website beschreven als “baanbrekend” en “radicaal” wat betreft de gevolgen voor het slagveld in Oekraïne.

Deze verschuiving in de productie was al eerder aangekondigd door Dmitry Medvedev, plaatsvervangend hoofd van de Russische Veiligheidsraad, die zei dat “Rusland is begonnen met de productie van 1.600 T-90M tanks”.

Veel internationale militaire autoriteiten merkten destijds op dat “hiervoor Rusland zijn militaire productiecapaciteit volledig moet aanwenden om tanks te produceren,” en dat is wat Rostec eerder deze week heeft besloten te gaan doen.

“Rusland bereidt zich voor om te beginnen met de terugkeer van het Sovjetconcept van een multi-duizend tankvloot,” meldde de Bulgaarse militaire website.

Ruslands tankarsenaal

Vanaf 2021 bedroeg de maandelijkse tankproductiecapaciteit van Rostec 30 tot 35 tanks (van verschillende types), en dit productietempo is de afgelopen jaren relatief stabiel gebleven, met lichte schommelingen afhankelijk van de vraag naar tanks van het Russische leger en andere klanten.

Het bedrijf produceert een breed scala aan tanks, waaronder de T-72, T-80, T-90 en T-14 Armata. Deze tanks zijn ontworpen voor verschillende doeleinden en klanten en hebben verschillende specificaties en mogelijkheden.

Voorlopige autopsie van een mislukte staatsgreep eind juni

De T-72 tank is een main battle tank die voor het eerst werd geproduceerd in de jaren 1970, in veel conflicten over de hele wereld is gebruikt en bekend staat om zijn betrouwbaarheid en onderhoudsgemak.

Op deze foto, verstrekt door de persdienst van het Russische Ministerie van Defensie op maandag 14 februari 2022, rolt een Russische tank op het veld tijdens militaire oefeningen in de regio Leningrad, Rusland. (Persdienst van het Russische Ministerie van Defensie via AP)

De T-80 is een meer geavanceerde tank die voor het eerst werd geproduceerd in de jaren 1978: hij heeft een sterkere motoraandrijving en een betere bepantsering dan zijn voorganger.

Een Russische T80-U tank

De T-90 tank is een verder ontwikkelde versie van de T-72 en T-80 tanks, want hij heeft een verbeterde bepantsering en een krachtigere motor, evenals geavanceerde vuurleidingssystemen en andere kenmerken.

Een Russische T-90A tank tijdens de oorlog in Oekraïne

Naast deze serie hebben de Russen de T-14 Armata ontwikkeld, een tank van de nieuwe generatie die voor het eerst werd geïntroduceerd in 2015 en een aantal geavanceerde functies heeft, waaronder een commandantloze koepel, en gebruik maakt van geavanceerde technologie in zijn reactieve pantsering.

De Russische T-90M Proryv (wat in het Russisch “doorbraak” betekent) tank heeft een van de laagste tankprofielen ter wereld (ruwweg 2,228 meter), wat een halve meter lager is dan de Duitse Leopard 2. De T-90M heeft ook een 125 mm kanon met gladde loop, dat ook wordt gebruikt als lanceerplatform voor geleide antitankraketten die ook kunnen worden gebruikt tegen langzaam bewegende luchtdoelen.

De kleine maar capabele tank kan ook geladen worden met 40 rondes van verschillende soorten munitie, waaronder Refleks-M geleide raketten. Bovendien kan het reactieve pantser van Relikt de penetrerende straal van gevormde ladingen munitie verstoren, evenals APFSDS-penetrators die door tanks worden afgevuurd.

De carrousel van de autoloader van de tank kan 22 granaten bevatten en nog eens 18 in een apart compartiment aan de achterkant.

Voormalig CIA-analist zegt dat Zelensky binnenkort een militaire coup tegemoet kan zien

De tank kan munitie afvuren op een afstand van 4000 m en raketten op een afstand van 5000 m.

De tank biedt plaats aan een bemanning van 3 soldaten en is uitgerust met een dieselmotor die 1130 pk genereert, waardoor een acceleratiesnelheid tot 70 km/u mogelijk is (op een verharde weg) en tot 500 km kan afleggen zonder bij te tanken.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Rusland produceert meer dan honderd T-90 tanks per maandVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelOekraïense commandant klaagt over Franse tanks – Laat bemanningen sneuvelen omdat de bepantsering te dun is voor aanvallen tegen Russische eenheden
Volgend artikelFrontnieuws filmpscoop – Ukrop-patrouille wordt weggeblazen door Bm-21 aanval & Russische oudgediende T-62 toont zijn overlevingsvermogen: raakt immense mijn en alle bemanningsleden zijn veilig
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of Rutte.

29 REACTIES

 1. en nu de westerse tanks ??????????????? rutte waar blijf je nou kom op zeg het is JOU oorlog toch lafaard 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

  • Rutte grijnsde breed en ging door met de kont van Klaus Schwab te rimmen, onderwijl dat hij anaal gepenetreerd werd door Bill Gates….Frans Timmermans zat vanuit de dubbele doorzakstoel toe te kijken, een tassendraagster ondertussen zijn voorhuid laten schoonmaken….een spiegeltje hooghoudend zodat Frans vanuit een ooghoek de voortgang van die klus ook kon volgen….

   Tsja, wat anders te doen als Macron naar een concert is met zijn zwarte hulpjes…

  • Schop die vieze vuile flikker maar in zijn ballen net zo lang dat hij het lekker begint te worden en dan acuut ophouden

 2. Vindt men het vreemd dat er geen Abrahams en Challenges tanks op het slachtveld verschenen zijn, ware het zó dat dit wel het geval zou zijn geweest dan hadden deze Brits en Amerikaanse tanks hetzelfde lot ondergaan als de Duitse katten een groot militair gezichtsverlies zou hen deel zijn n.m.m.

  • misschien is dat wel de reden….in Kosovo vloog de NATO ook niet laag of over gevechts gebieden met helicopters, te bang dat ze neergeschoten werden…

   Veel militair materiaal is overrated, en ieder leger roept het beste ter wereld zijn…

   ….ooit, toen ik in Seedorf gelegerd lag (1982) ging ik naar Zeven, waar ik op een terras met een oude man in gesprek kwam die sprak die Vlaams sprak…hij woonde na de oorlog in Duitsland, mocht niet meer in Belgie komen omdat hij bij de Vlaamse SS had gezeten en ik denk achteraf nog een open veroordeling had lopen…, en ik verteld dat we net zwaar alarm hadden gehad omdat de Russen troepen verplaatsen aan de oostkant….dat had hij al gehoord en hij moest lachen: Jullie hebben geen schijn van kans tegen de Russen, dat zijn harde vechters….

   Als ik orders moet aannemen van een pipo in uniform die de militairen school heeft doorlopen of advies krijg van iemand die de praktijk kent….voor mij geen moeilijke keuze…

   We zijn ons hele leven voorgelogen door pers en regering, en nu zwijgt men overal over omdat de leugens op zijn of te snel doorzien worden….sociale media geeft ook veel licht op anders donkere afgeplakte zaken…

   Wat ik niet begrijp van het parlement is dat men een wet goedkeurt waardoor burgers openheid van informatie kunnen krijgen en vervolgens de ambtenaren complete zwart gemaakte pagina’s naar de aanvragers sturen….dan ben je als parlementslid door je personeel toch compleet in je bek gepist…

   Zegt alles over de kwaliteit van onze “verkozenen”…..

 3. Duchesne juli 3, 2023 at 14:41

  “Wat ik niet begrijp van het parlement is dat men een wet goedkeurt waardoor burgers openheid van informatie kunnen krijgen en vervolgens de ambtenaren complete zwart gemaakte pagina’s naar de aanvragers sturen….dan ben je als parlementslid door je personeel toch compleet in je bek gepist…”

  Juist beste het geeft de kiezer een idee dat de overheid goed bezig is en de WOB-verzoeken geënt met de waarheid honoreert aan de aanvragers, volksvertegenwoordigers deze bestaan niet meen naar mijn idee FvD daar heb ik nog geen rottigheid aan kunnen ontdekken.

  *

  Van onze buitenlandredactie deze en het Reformatorisch Dagblad censureren óók de inhoud van hun te brengen”nieuws”zoals de hele gekochter media van nu.

  WASHINGTON – Het Amerikaanse ministerie van Defensie heeft bevestigd dat zaterdag een F-117 A ”Nighthawk” stealth bommenwerper van de Amerikaanse luchtmacht in Servië is gecrasht. De piloot van het toestel is door een eenheid van een speciaal reddingscommando in veiligheid gebracht, zei Pentagon-woordvoerder Kenneth Bacon op een in aller ijl belegde persconferentie.

  https://www.rd.nl/oud/990329home.html?pg=bui%2F990329bui11.html

  Nou Buitenlandredaktie, de F-117 A Nighthawk (Stukprijs $ 45.000.000 in 1983) werd door de Serviërs neergehaald en nog een andere zwaarbeschadigd die wel een noodlanding moest maken. De Servische luchtafweersysteem van de Serviërs bestond uit verouderde Sovjet Ground to Air raketsysteem, ik bedoel maar Duchenese, dat Amerikanen bijna allemaal gebakkenlucht produceren waneer ze hun blufbekken open doen.

   • haha…zeg, viel me iets op: “eenheid van een speciaal reddingscommando”

    tegenwoordig is alles speciaal, je zou denken dat Downies overal zijn geïntegreerd aamr dat is het niet…let op: reddings eenheid….speciale reddings eenheid, dus meer speciaal als de normale redding eenheid, dan zijn het ook nog commando’s, dus helemaal geweldig, die zijn als speciaal zonder Down, ik mis in de zin enkel het woord bijzonder nog….

    ik had vroeger een mes, dat stak, doodde, en verwonnde ook nog, en het infecteerde en vergiftigde en moorde ook…tegenwoordig moet echt alles speciaal en extra zijn omdat goed niet goed genoeg is blijkbaar….steeds maar extra toevoegingen bij alles…als je ziet hoeveel special forces er overal zijn dan worden de gewone werknemers speciaal….net als veteranen…vroeger was je gewoon een lul die was afgezwaaid, maar als je nu je dienstplicht hebt gedaan tot en met 1989 ben je ene koude oorlogs verteraan….en daar zitten nog Libanon gangsters bij, en sinai volgelingen, en later maakten ze Bosnië veter aan en ….vervolgens gingen ze de doden niet meer herdenken maar maakten ze er veters dag van….en maar stukje metaal met een lapje uitdelen….bijna als handelen met Indianen over Manhattan en ze spiegeltjes geven…en dan loyaliteit kweken…fuckin vrekken zijn het…geeft ons land, huis, Miele en Hoerrrr….maar nee, lintje en de groetjes uit zonnig moslimvrij Bariloche

     • Groetjes en een lintje was een fictieve uitspraak van Willem Van O, residerende alshier en straks aldaar….

      So i wrote this “song” as a protest of voluntary blindness,
      as being a follower of others a sad thing,
      speccially as you claim to be the thing above all… so here it goes…

      Driving in my grand fathers Ferrari 456 GTA coche,
      i am cruising the streets of Bari Loche,
      Your gold safe in mij basement,
      my voice on tiktok telling you from afar,
      dont cry if the world has gone mad,
      sing the national anthem,
      i will be mastrubating in the sun…
      guarded by a man with a gun….

      While you are bleeding for the Schawb and Coudenhoven fantasy,
      i will be sleeping softly in my bed,
      and when you are all dead,
      i will be driving in my granfarthers Ferrari 456 GTA coche,
      cruising the streets of Bari Loche,
      wind in my hair,
      in a world without care…

      • Lilian Baels (1916) aka prinses van Retie en de tweede vrouw van koning der Belgen Leopold III (1901 – 1983) reed in een Ferrari 330 – – > 330 minus 0 = 33, het ultieme meestergetal van de vrijmetselaars.
       Lilian en Leopold zijn voor de kerk getrouwd op 11.09.1941!
       Op dezelfde dag legde president F.D. Roosevelt (1882 – 1945) de eerste steen voor het Pentagon.

 4. @Adriaan, het term roverheid wordt niet voor niets steeds meer gebruikt, omdat de burger overduidelijk aan het wakker worden is. De roverheid is niets meer dan een verlengstuk van de duistere krachten achter de schermen (de door de 13 bloedlijnen aangestuurde geheime genootschappen, multinationals & banken, inclusief hedge fondsen) en het (veelal door de rechter afgedwongen) verstrekken van zwartgelakte documenten op basis van de WOO (Wet Openbaring Overheid) is gewoon het opsteken van de middelvinger richting de steeds meer uitgeknepen burger.

  • Ron Swart juli 3, 2023 at 15:56

   Niet alleen nu beste Ron wordt de term roverheid gebruikt ik hoorde deze term al zo’n 15 jaar terug gebruikt worden toen ik ging reguren bij verschillende fora.

   • Adriaan W.
    Nog iets verder terug. Het kwartje van KOK was al genoeg om te weten, dat we dat kwartje nooit meer terug kregen van onze roverheid.

    • Wim Kok incasseerde in 2003 zijn Deep State-beloning door deel te nemen aan de Bilderberg-conferentie in het Franse Versailles. Minister van Binnenlandse zaken (2000 – 2002) Klaas de Vries mocht hem vergezellen. De Vries was verantwoordelijk voor de (on)veiligheid van Pim Fortuyn.

 5. “Eerder deze week kondigde Rostec in een persbericht aan dat Uralvagonzavod (UVZ), een dochtermaatschappij, alle secundaire productie zal stopzetten om haar middelen uitsluitend te wijden aan de productie van tanks. ”

  Ik denk dat ze andere zaken op militair vlak ook in een grotere versnelling zetten.
  Bescherming van hun grondgebied heeft prioriteit maar daarbuiten zullen ze ook niet stil blijven zitten.
  Als het helemaal de spuigaten uit loopt zou het kunnen zijn dat de VS een visite kaartje thuis krijgt

 6. Tanks??? Drones, die moet je hebben! Uiteraard met HD camera’s. Zie de beelden van vernietigd NAVO materieel graag tegemoet.

  • Ze hebben die tanks nodig om door te stomen naar Hoek van Holland. Onderweg vlakken ze dat vervelende torentje met die liegende huichelaar erin ook nog even.

 7. Ik heb net even een leuke sportwedstrijd gekeken. Tankbiathlon 2021. Lijkt op langlauf biathlon alleen iets groter kaliber.

  Een heleboel landen gelieerd aan Rusland sturen hun beste tankbemanningen en gaan in heats hindernisrijden en schieten op doelen 2km ver met het kanon op tank, commandants mitrailleur op helicopter en coax mitrailleur op antitank infanterie borden. Als je mist mag je nog een rondje.

  Zo’n beetje alle voormalige Sovjet republieken doen mee, Afrikaanse en zuid-Oost Aziatische landen en China. Eén keer raden wie er won…

  Dat is nog eens wat anders dan cricket of baseball. Dit soort sport doen ze in Rusland.

  Oekraïne deed vroeger ook mee. En die waren vaak 2e. Je kunt het gewoon op youtube zien bij ‘combat approved’ channel.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in