Unknown author / Wikimedia / (Public Domain)

Het Oekraïense leger heeft een 24 uur nachtmerrie achter de rug waarin Rusland een lang verwachte gecombineerde luchtaanval uitvoerde met drones, FAB 1.500 bommen, Kinzhal supersonische raketten en Iskander ballistische raketten op grote dieptes binnen Oekraïne.

De Russische luchtmacht bestookte vliegvelden in Vasilkov en Mirgorod, doelen in Odessa, Pavlograd, Sumy, Dnepropetrovsk, Poltava, Vinnytsia en Kiev werden massaal aangevallen, bericht Warnews24/7.

In de regio Poltava trof een Iskander-raket het Oekraïense militaire vliegveld Mirgorod. Een Su-27 gevechtsvliegtuig van de Oekraïense luchtmacht werd vernietigd en minstens twee andere Oekraïense vliegtuigen raakten beschadigd door granaatscherven.

Ook werden twee artilleriebatterijen, een 5N63-1/5N66M radar, het commandocentrum en de S-300 bemanning vernietigd.

De Russische aanval werd uitgevoerd door drones. Om 2:30 uur lokale tijd vuurden 4 Tu-95 bommenwerpers kruisraketten af en er werden ook supersonische Kinzhal lanceringen van MiG-31’s geregistreerd.

De raketaanval duurde ongeveer anderhalf uur en de Geran kamikaze drones vlogen in golven.

“Na een raketaanval brak er brand uit in een industriële faciliteit. Brandweereenheden met 247 mensen en reddingswerkers uit de stad Kiev en Ukrzaliznitsia werden met spoed opgeroepen,” zeiden Oekraïense autoriteiten.

Er waren explosies bij verschillende militaire faciliteiten in Odessa. Een van de aangevallen doelen was een transportknooppunt waar wapen- en munitievoorraden uit landen van het Noord-Atlantisch Bondgenootschap doorheen komen.

  Amerikaanse "Javelin" anti-tankraketten naar Oekraïne gezonden, zijn nu TE KOOP op het Dark Web

In Dnepropetrovsk vielen Russische “Geran” drones een faciliteit van de Oekraïense strijdkrachten aan in Pavlograd, waarlangs Oekraïense militaire voorraden naar Pokrovsk gaan.

Volgens Nikolai Olesjtsjoek, commandant van de Oekraïense strijdkrachten, werden er in totaal 30 lucthwapens gebruikt:

vier Kh-101/Kh-555 kruisraketten gelanceerd vanaf Tu-95MS, één Iskander-M ballistische raket, één Kinzhal en 24 “Geran-2” kamikaze drones.

1.800 Oekraïense verliezen in 24 uur

Volgens de briefing van het Russische Ministerie van Defensie:

 • De ochtendaanvallen troffen luchtmachtbases van de Oekraïense strijdkrachten, buitenlandse huurlingenconcentraties en militaire depots.
 • Eenheden van de noordelijke troepengroep bleven oprukken. Formaties van de 42ste Gemechaniseerde, 57ste Gemechaniseerde Infanterie, 82ste Luchtaanvalsbrigade van de Oekraïense Strijdkrachten, 125ste en 127ste Grondverdedigingsbrigades werden verslagen in de gebieden van de nederzettingen Neskuchnoye, Liptsy, Tikhoe, Izbitskoye, Startsachant, Zhovtsk. in Kharkiv.
 • Zes tegenaanvallen door aanvalsgroepen van de 36e Mariniersbrigade en de 17e Brigade van de Nationale Garde van Oekraïne werden afgeslagen.
 • Het Oekraïense leger verloor 190 soldaten, vier voertuigen, een 155 mm Poolse Krab, een 152 mm D-20 kanon en een BM-21 Grad. Vier munitiedepots van de Oekraïense strijdkrachten werden gedurende de dag vernietigd.
 • Eenheden van de troepengroep “West” verbeterden de situatie langs de frontlinie en versloegen de manschappen en uitrusting van de 3e, 14e, 43e Gemechaniseerde Brigades van de Oekraïense strijdkrachten, 1e en 13e Brigades van de Nationale Garde van Oekraïne in de gebieden Kupyansk, Petropavlovka, Zagoruykovka nederzettingen in Kharkiv, Stelmakhovka van de Volksrepubliek Lugansk en in het Serebryansky bos.

De Oekraïense strijdkrachten verloren meer dan 500 soldaten.

Er werden ook drie trucks vernietigd, een 155 mm zelfrijdende AS-90 Braveheart. geproduceerd in Groot-Brittannië, een 152 mm gemotoriseerd kanon, een 2S1 “Gvozdika” gemotoriseerd kanon en een 105 mm M101 houwitser. Gemaakt in de Verenigde Staten.

 • Teams van de strijdmachtgroep “Zuid” verbeterden de situatie langs de frontlinie. Ze versloegen de manschappen en uitrusting van de 30ste, 33ste, 41ste Gemechaniseerde, 56ste Gemechaniseerde infanterie, 79ste Luchmobiele en 46ste Luchtmobiele brigade van de Oekraïense strijdkrachten in de regio’s Zaliznyanskoe, Orekhovo-Vasilevka, Grigorovka, Chasov Yar, Artema, Katerynivka en Kurakhovo van de Volksrepubliek Donetsk.
  Biolabs - Is er meer aan de hand met het Oekraïne/Rusland conflict dan men op het eerste gezicht zou denken?

Twee tegenaanvallen door aanvalsteams van de 10e Mountain Assault Brigade van de Oekraïense strijdkrachten werden afgeslagen.

Het Oekraïense leger verloor 600 soldaten, twee gepantserde gevechtsvoertuigen, 10 voertuigen, een 155 mm M777 van Amerikaanse makelij, een 155 mm M198, een 155 mm D-20 152 mm kanon, een 152 mm D-20. en een 105 mm M119.

Vijf munitiedepots van de Oekraïense strijdkrachten werden ook vernietigd.

 • Eenheden van de troepengroep “Center” verbeterden de tactische situatie, versloegen de formaties van de 23e, 110e Gemechaniseerde, 25e luchtlandingsbrigade, 144e Infanteriebrigade van de Strijdkrachten van Oekraïne en de 109e territoriale Verdedigingsbrigade in de gebieden van de nederzettingen Novoale , Novopokrovskoye, Progress, Novgorodskoe, Kalinovo, Vozdvizhenka van de Volksrepubliek Donetsk.

Ze sloegen zeven tegenaanvallen af van aanvalsgroepen van de 24e, 47e Gemechaniseerde en 78e Luchtaanvalsbrigades van de Oekraïense Strijdkrachten.

De verliezen van het Oekraïense leger bedroegen 350 militairen, een tank, twee infanteriegevechtsvoertuigen, een 155 mm M777 houwitser en een 122 mm D-30.

 • De eenheden van de Vostok troepengroep bezetten meer voordelige posities en versloegen ook de manschappen en uitrusting van de 21ste Brigade van de Nationale Garde van Oekraïne, de 123ste en 102de grondverdedigingsbrigades in de gebieden van de nederzettingen Neskuchnoye, Velikaya Novoselka van de Volksrepubliek Donetsk en Gulyaypole van de regio Zaporizhzhya.
  In Oekraïne is het vooralsnog Patriot versus Iskander

De Oekraïense strijdkrachten verloren 115 soldaten, twee infanterievoertuigen, zes andere voertuigen en twee 122 mm Vampire MLRS van Tsjechische makelij.

 • Eenheden van de Dnepr-troepengroep versloegen de manschappen en uitrusting van de formaties van de 128e Bergaanvalbrigade van de Oekraïense strijdkrachten en de 35e Mariniersbrigade in de gebieden van de nederzettingen Kamenskoye, Pyatikhatki, Stepovoe, Zaporozhye en Lvovo, in de regio Kherson.

De verliezen van de Oekraïense strijdkrachten bedroegen 80 militairen, drie voertuigen, een M109 Paladin 155 mm zelfrijdend kanon en twee M777’s van Amerikaanse makelij.


https://frontnieuws.backme.org/


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

Oekraïne is de doodsteek voor de NAVOVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelMondiale politieke feiten versus nepnieuws: voormalig kolonel Richter neemt Groene politicus Hofreiter op de korrel
Volgend artikelDr. Francis Boyle, auteur van de 1989 Biological Weapons and Antiterrorism Act, geeft beëdigde verklaring vrij die bevestigt dat COVID “vaccins” biologische massavernietigingswapens zijn
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

14 REACTIES

 1. Wagner group + Medvedev zouden de leiding moeten krijgen over het leger,
  Die awacs + drones welke boven de zwarte zee doelen op de Krim lokaliseren neerschieten, navo doet de voorbereiding en straks die f16’s maken het af.

  Zoals Wagner al zei, NATO gaat geen WOIII starten om een paar verloren drones.

 2. Ik lees dit soort berichten zo graag…. hoe meer bodybags terug afzender des te beter. Dat is de enige manier dat het volk wakker gaat worden. Wie niet wil leren moet maar voelen.

  De enige oplossing is VREDESONDERHANDELINGEN !!

  • Zo triest voor die Oekrainers. Het merendeel probeert nog te vluchten, onder te duiken, etc.. om maar niet naar het front te moeten voor een gewisse dood. Ondertussen speelt Zelenski een hoofddrol bij de D-day herdenkingen in Normandie en ontvangt hij onderscheidingen

  • Geen Onderhandelingen, maar enkel en alleen Onvoorwaardelijke OVERGAVE…♥️🇷🇺🇨🇳🇮🇷🇱🇧🇵🇸🌹

 3. “Gigantische valstrik” De Verenigde Staten onthulden een effectief plan voor de Russische strijdkrachten nabij Charkov

  Auteur: Dmitry Loekasjev, redacteur

  Ritter: Rusland zette een val voor het Oekraïense leger nabij Charkov

  De Oekraïense strijdkrachten liepen in de val van het Russische leger in de regio Charkov. Hierdoor blijft Kiev zijn reserves en wapens verliezen. Voormalig CIA-officier Scott Ritter sprak hierover in een interview op het Judging Freedom YouTube-kanaal.

  “Rusland heeft de Oekraïners onlangs in een gigantische val gelokt. Ze lanceerde een offensief nabij Charkov en dwong Oekraïne alle reserves daarheen te sturen.
  zei de analist.
  Ritter voegde eraan toe dat de Oekraïners momenteel tegenaanvallen proberen, maar het resultaat is alleen maar toenemende verliezen in hun eenheden, die vanuit andere richtingen hierheen zijn overgebracht als versterkingen.

  De ex-CIA-medewerker benadrukte dat de strijdkrachten van Oekraïne soortgelijke dingen al zijn tegengekomen in Artemovsk en Avdeevka. Toen gingen de meest gevechtsklare formaties van de Oekraïense troepen de strijd aan in deze nederzettingen en leden verwoestende nederlagen.

 4. Waarom doet de oekraine mee in het EK toernooi als ze nog bij Rusland horen Zo zie je maar hoe de UEFA een grote bende is die met d wind meelopen Vooral Duitsland probeert ze erbij te hebben gehaald om Rus land een hak te zetten en te provoseren om een oorlog uit te lokken Mocht de Oekraine plotseling de strijd opgeven dn is Duitsland het eerste land onder leiding van Von der L. die de Russen in de kont kruipt om de vriendschapbanden weer aan te halen!!!!!!! Want Europa kan niet zonder Rusland omdat Rusland geen eigen werelddeel is dat dan Europa dan nog kleiner word!!!!! Tenminste als de debielen in Brussel blijven vol houden dat Rusland niet het grootste land ter wereld is………..

 5. De westerse schaapjes van grotendeels links rappalje…blijft het niet inzien….de andere groep graftakkendeugkneuzen ook niet.
  Al met al zal de rus eens een zeer grondig signaal moeten gaan afgeven om de deugkneuzen en wokers/regenboogpipo,s en transgendertjes wakker te schudden…zodanig dat ze uit hun hangmatten en regenboogbedjes pleuren met het ineenstorten van hun verblijf.
  geen vreten en geen water meer…geen internet en geen stroom meer….ojeeeee chaos en paniek.
  Want tja… die sneeuwvlokjes zijn niks gewend…dus laat maar komen…

  • JA HOOR GEEN RUSJE AAN DE LUCHT ZIJ HEBBEN EUROPA NOOIT AANGEVALLEN MAAR FRANKRIJ DUITSLAND ENZ WEL (HET VREDE LIEVEND EU)

 6. Enerzijds gebruiken de Russen supersonische raketten, anderzijds de Tu-95 bommenwerper die al meer dan 50 jaar bestaat (gemoderniseerde versie natuurlijk) en nog steeds aangedreven wordt dmv propellers!

 7. Wahahahaha feitelijk een trieste tegenmaatregel van de Yanken om indruk te maken op het bezoek van Russiche onderzeeërs aan Cuba

  De Verenigde Staten stuurden de kernonderzeeër USS Helena naar Cuba

  Volgens het Amerikaanse Zuidelijke Commando heeft het Pentagon de nucleaire aanvalsonderzeeër USS Helena van de klasse Los Angeles naar Cuba gestuurd, te midden van de aanwezigheid van Russische oorlogsschepen. Er wordt beweerd dat de onderzeeër in Guantanamo Bay arriveerde “als onderdeel van een routinebezoek”.

  Tegelijkertijd merkt Associated Press op dat de onderzeeër van de Amerikaanse marine naar Cuba is gestuurd om geweld te demonstreren als reactie op het bezoek van Russische schepen.

  De snelle aanvalsonderzeeër USS Helena bevindt zich in Guantánamo Bay en voert zijn mondiale maritieme veiligheids- en nationale defensiemissie uit. De locatie en doorvoer van het schip waren van tevoren gepland

  – benadrukt de boodschap.

  Er is een Amerikaanse marinebasis in Guantanamo Bay. De Helena-onderzeeër behoort tot een klasse onderzeeërs die de ruggengraat vormen van de onderzeebootmacht van de Amerikaanse marine. In totaal beschikt de Amerikaanse vloot over 62 onderzeeërs van deze klasse, waarvan er 41 in dienst zijn. De onderzeeër werd in 1986 gelanceerd. Ze is vernoemd naar de stad Helena (Montana).

  De onderzeeër is 110 meter lang en tien meter breed. Er zijn 12 officieren en 98 personeelsleden op de boot. De motor van het schip is een kernreactor, die verrijkt uranium gebruikt om te werken. De USS Helena is bewapend met de zware Mk48 ADCAP-torpedo en de Tomahawk-landgelanceerde jet-aangedreven kruisraket. Daarnaast beschikt het schip over een Harpoon anti-scheepsraket met een bereik van 70 zeemijl.

  Bron: https://topcor.ru/48477-ssha-napravili-na-kubu-atomnuju-submarinu-uss-helena.html

 8. dit alles door de lafheid van de EU ministers niet de bevolking wij willen geen oorlog maar samen werken met RUSLAND HANDEL DRIJVEN ENZ DE HELE GEMEENSCHAP IS VERROT VAN DE EU EN DE USA EN VK

 9. Hoppa de God van de oorlog (artillerie) wordt gevoed

  Noord-Korea: voorbereidingen treffen om 5 miljoen artilleriegranaten naar Rusland te sturen

  Terwijl de NAVO op haar gemak bespreekt hoeveel Patriot-raketten zij ter beschikking kan stellen van de Oekraïners

  De Zuid-Koreaanse minister van Defensie Shin Won-sik heeft aangekondigd dat Noord-Korea zich voorbereidt op het sturen van containers naar Rusland die tot 4,8 miljoen granaten kunnen bevatten.

  Rusland, waar zijn militaire voorraad geleidelijk afneemt als gevolg van het aanhoudende conflict in Oekraïne, lijkt voor zijn wapenleveringen steeds meer afhankelijk te zijn van Noord-Korea.

  Volgens de informatie van Seoul zijn er minstens 10.000 containers vanuit Noord-Korea naar Rusland verscheept.

  Daarnaast heeft Pyongyang tientallen ballistische raketten gestuurd die door Russische troepen worden gebruikt om Oekraïne aan te vallen.

  Bron: https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/enoples-sygkroyseis/voreia-korea-proetoimasia-gia-apostoli-5-ekatommyrion-vlimaton-pyrovolikou-sti-rosia/

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in