Pixabay

In een nieuw opiniestuk van Timofey Bordachev, programmadirecteur van de Valdai Club, wordt uitgelegd hoe de mondiale meerderheid, dat wil zeggen de landen van de wereld die “hun ontwikkeling koppelen aan de belangrijkste trends van de globalisering,” in overweldigende meerderheid tegen de voortdurende acties van Israël in Gaza zijn.

Terwijl in het verleden de overheersende westerse visie de boventoon voerde ten gunste van alles wat Israël was, loopt die door zionisten geleide wereldorde volgens Bordachev ten einde, schrijft Ethan Huff.

“Tot nu toe werd deze opvatting vrij discreet geuit, wat verklaard kan worden door onze gemeenschappelijke deelname aan een systeem van relaties waarin Westerse landen niet alleen een leidende rol speelden, maar ook in staat waren om, tot op een bepaald punt, met relatief optimale oplossingen voor iedereen te komen,” schrijft Bordachev over hoe oppositie tegen Israëlische agressie vroeger een meer ingetogen standpunt was onder de mondiale meerderheid – maar nu niet meer.

Recente gebeurtenissen – vooral de crisis in het Midden-Oosten – kunnen echter een nieuw hoofdstuk openen in de perceptie van het beleid van de VS en West-Europa door de meeste landen van de wereld en nieuwe omstandigheden creëren die een terugkeer naar de vorige wereldorde onmogelijk zullen maken.”

Het Westen “vernietigt zijn eigen eerdere prestaties” met impopulaire steun voor de Israëlische genocide op Palestina

Merk op dat Bordachev schrijft over recente gebeurtenissen die enkel de crisis in het Midden-Oosten omvatten. Dit betekent dat er ook andere gebeurtenissen zijn die wijzen op het einde van de westerse heerschappij over wereldzaken.

  Israël beschimpt "antisemitische" Amnesty over de bevinding van "oorlogsmisdaden, door alle partijen"

Wat Israël betreft, vormt de confronterende agressiepolitiek van de Joodse staat tegenover Palestina geen directe bedreiging voor Rusland, China of zelfs de Verenigde Staten. Tegelijkertijd lijken de meeste mensen nu te weten dat de VS lange tijd een leidende rol heeft gespeeld in wereldzaken – de “wereldwijde politiemacht” zo je wilt – die snel zijn toppositie aan het verliezen is.

Terwijl in het verleden een meerderheid van de Amerikanen hun land en hun regering steunde en erop vertrouwde dat hun leiders het beste met hen voorhadden, is het nu overweldigend duidelijk dat dit niet alleen niet langer in de verste verte waar is, maar dat Wij het Volk zich er nu overweldigend van bewust is dat de ratten het roer hebben overgenomen en dat het schip zinkt.

“Het Westen vernietigt zijn eigen eerdere verworvenheden,” schrijft Bordachev over wat nu het algemene sentiment is onder de mondiale meerderheid.

“De argumenten voor deze inschatting gaan ongeveer als volgt: de afgelopen dagen is de wereld overspoeld door een golf van demonstraties ter ondersteuning van de Palestijnen die in Gaza gebombardeerd worden. Terwijl westerse leiders als een mantra de standaardverklaringen hebben herhaald dat ze Israël volledig steunen en bereid zijn om alles te doen wat in hun macht ligt, hebben hun eigen burgers, om nog maar te zwijgen van de bevolking van moslimlanden, geprotesteerd tegen een eenzijdige gewelddadige oplossing van het conflict.

Tot nu toe zijn deze vreedzame protesten slechts voorbodes van een complexere toekomst die oprijst uit de as van deze wisseling van de wacht. Het kortzichtige beleid van Washington D.C. met betrekking tot Israël en een heleboel andere zaken wordt niet langer gesteund door een meerderheid van de mensen die ze zogenaamd vertegenwoordigen, wat wijst op het einde van een tijdperk – en mogelijk zelfs het einde van een imperium.

  Frontnieuws filmpscoop - Russische strijdkrachten bestormen AFU loopgraven 18+

Het belangrijkste dat onze collega’s in de meerderheidslanden van de wereld zorgen baart, is dat verschillende narratieven die de voorbije jaren zo goed als verdwenen waren, terug op de agenda staan: De VS en de christelijke landen van de Oude Wereld zijn primair verantwoordelijk voor het lijden van moslims en hun vernietiging in oorlogen en conflicten; ze lokken ook confrontaties uit die leiden tot economische crises, honger en werkloosheid in ontwikkelingslanden,” schrijft Bordachev.

Bekijk zijn volledige opiniestuk op RT.com.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

ISRAËL CONFLICT DOSSIER

De zogenaamde “alternatieve” media worden overgenomen door bedriegers, terwijl de wereld krankzinnig wordtVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelHet grote schisma – zal het stilletjes worden genegeerd?
Volgend artikelZal het conflict tussen Hamas en Israël uit de hand lopen?
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

5 REACTIES

 1. Joenaaithetsteeds gaat klop krijgen op deze manier.
  Net of ze erom vragen.Budget tegen het plafond en maar met geld strooien.
  Ze krijgen (de Israelis) nog 2 iron domes,meer hebben ze niet.
  Hezbollah heeft iets van 100.000 raketten/missiles.
  Als Iran ook nog eens meedoet.
  En raadt eens wie er ook in zee ligt met vliegdekschepen/vloot?
  China.Denk niet dat het er erg gezellig wordt.

 2. het einde van de westerse waarden zijn gelukkig bijna…voorbij, en het gaat pijn doen..en waar denken de toeristen nog welkom en veilig te zijn… het wordt erg, zéér erg…

 3. de slachting gaat door, lijkt wel beleg van warschau

  helaas zijn de westerse waarden geen joodse waarden, die de wereld nu kan aanschouwen.!

 4. V.N. moet opgeheven, en opnieuw beginnen.
  Nato opheffen; Shanghai Cooperation Organization is beter.
  WEF verbieden. BlackRock ontmantelen.
  IMF opheffen. New Development Bank is veel beter.
  EU opheffen. BRICS+ is veel beter.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in