MMA-fighter doet afstand van zijn titel – wil niet vechten tegen andere moslims

3
Rinat Fakhretdinov, Screenshot YouTube

Prominent MMA-fighter Rinat Fakhretdinov uit Rusland heeft ervoor gekozen om zijn eigen titel op te geven. De reden hiervoor is dat hij anders gedwongen zal worden om in de finale tegen andere moslim MMA-fighters te vechten.

Middengewicht Rinat Fakhretdinov, titelhouder van het Gorilla Fighting Championship (GFC), postte onlangs een bericht op Instagram waarin hij zijn standpunt toelichtte:

“Ik vecht niet tegen mijn broeders vanwege mijn religieuze overtuiging. Nu zijn de uitdagers voor de titel Faridun Odilov en Dauren Ermekov. Zij zijn beiden moslims en ik vecht niet tegen mijn broeders”, schrijft Fakhredtinov in de post.

“Een wedstrijd is een wedstrijd, je moet volledig gefocust zijn in de kooi. Ik ben een fighter, maar ik kan mijn broeders niet met volle kracht slaan, en ik wil niet in de kooi rondlopen als ik iemand in het gezicht moet slaan. Om eerlijk te zijn moet ik tegen alle door de competitie geselecteerde tegenstanders vechten, maar ik kan het niet vanwege mijn religieuze motieven”, gaat hij verder.

Fakhretdinov is 28 jaar oud en heeft 19 van de 21 professionele wedstrijden gewonnen. Het leeuwendeel van zijn overwinningen is via knock-out of overgave gekomen. Hij is niet langer GFC-kampioen vanwege zijn opgegeven titel, maar is nog steeds van plan om door te gaan in de sport – zolang zijn tegenstander geen moslim is, schrijft MSN Sports.

Moslima vliegt halverwege paradijs

  Stil en heimelijk: Hoe de EU een nieuw migratiepact invoert
Vorig artikelHet nieuwe standbeeld in Londen: slagroom met reuze vlieg
Volgend artikelLinks heeft een Bijbel boekverbranding georganiseerd
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

3 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in