MMA-fighter doet afstand van zijn titel – wil niet vechten tegen andere moslims

3
1188
Rinat Fakhretdinov, Screenshot YouTube

Prominent MMA-fighter Rinat Fakhretdinov uit Rusland heeft ervoor gekozen om zijn eigen titel op te geven. De reden hiervoor is dat hij anders gedwongen zal worden om in de finale tegen andere moslim MMA-fighters te vechten.

Middengewicht Rinat Fakhretdinov, titelhouder van het Gorilla Fighting Championship (GFC), postte onlangs een bericht op Instagram waarin hij zijn standpunt toelichtte:

“Ik vecht niet tegen mijn broeders vanwege mijn religieuze overtuiging. Nu zijn de uitdagers voor de titel Faridun Odilov en Dauren Ermekov. Zij zijn beiden moslims en ik vecht niet tegen mijn broeders”, schrijft Fakhredtinov in de post.

“Een wedstrijd is een wedstrijd, je moet volledig gefocust zijn in de kooi. Ik ben een fighter, maar ik kan mijn broeders niet met volle kracht slaan, en ik wil niet in de kooi rondlopen als ik iemand in het gezicht moet slaan. Om eerlijk te zijn moet ik tegen alle door de competitie geselecteerde tegenstanders vechten, maar ik kan het niet vanwege mijn religieuze motieven”, gaat hij verder.

Fakhretdinov is 28 jaar oud en heeft 19 van de 21 professionele wedstrijden gewonnen. Het leeuwendeel van zijn overwinningen is via knock-out of overgave gekomen. Hij is niet langer GFC-kampioen vanwege zijn opgegeven titel, maar is nog steeds van plan om door te gaan in de sport – zolang zijn tegenstander geen moslim is, schrijft MSN Sports.

Moslima vliegt halverwege paradijs

Great Reset - Megacities

3 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here