Wij zullen in Nederland waarschijnlijk geen bestorming van de regering in Sri Lanka-stijl meemaken. Maar hé – het zou kunnen!

Als de media niet bang waren voor deze protesten, zouden zij er verslag over uitbrengen en zeggen dat het allemaal nazi’s waren. Dat deden ze ook met de Canadese truckers – ze zeiden dat het allemaal antisemitische nazi’s waren, schrijft Andrew Anglin.

Breitbart:

Meer dan 100 mensen zijn door de politie gearresteerd in verband met demonstraties tegen de groene agenda-plannen van de EU, die de Nederlandse boeren hun broodwinning zullen zien verliezen.

De politie in Nederland heeft naar verluidt meer dan 100 mensen gearresteerd in verband met protesten tegen de groene agenda-maatregelen van de EU, waardoor tot 30 procent van de veehouderijen in het land gedwongen zal worden te sluiten.

Hoewel de Nederlandse regering de maatregelen omschrijft als onderdeel van een “onvermijdelijke overgang” naar hervormingen in de stijl van de Grote Reset, waartoe de kopstukken in Brussel opdracht hebben gegeven, hebben de boeren in het land zich actief verzet tegen de veranderingen, door snelwegen en voedseldistributiecentra te blokkeren in de hoop de autoriteiten tot inkeer te brengen.

Volgens een bericht van NOS Nieuws heeft de politie op de demonstraties gereageerd door hard op te treden tegen de demonstranten, waarbij de laatste weken meer dan 100 mensen zijn gearresteerd in verband met de demonstraties tegen de groene agenda, en honderden anderen boetes hebben gekregen voor acties tegen de maatregelen.

Misschien interessanter is dat de nationale omroep meldde dat ongeveer een kwart van die arrestaties niet plaatsvond in de periode waarin de vermeende overtredingen zouden hebben plaatsgevonden, maar daarna, waarbij de politie de tijd nam om individuele demonstranten op te sporen, en een aantal van hen uiteindelijk voor langere tijd in voorlopige hechtenis werd genomen.

Het nieuws van de arrestaties volgt op gewelddadige incidenten tussen politie en demonstranten, waarbij wetshandhavers onder vuur kwamen te liggen omdat zij op een jongen hadden geschoten, naar verluidt zonder voldoende rechtvaardiging, en demonstranten met wapenstokken hebben geslagen tijdens een demonstratie in het land eerder deze maand.

Ondanks dit politie-optreden lijken de betogers in het land niet ontmoedigd te worden om verdere acties tegen de regering te ondernemen, waarbij de boerenprotest organisatie Agractie de betogers in het land oproept om de impact van de demo’s op te voeren.

“Wij moeten volharden in onze acties,” zei de directeur van de organisatie, Erik Luiten, tegen degenen die zich actief verzetten tegen de maatregelen van de groene agenda, die de hoeveelheid stikstofvervuiling in de hele Europese Unie moet verminderen.

“Of dat nu publieksvriendelijke acties zijn, zoals straks met de start van de Vuelta, of acties die scherper zijn, ze moeten plaatsvinden,” vervolgde hij. “Soms met zo weinig mogelijk inspanning, want we hebben het allemaal druk, maar met een groot effect.”

Tractoren die een stad vol walgelijke wolkenkrabbers binnenrollen is een interessant tafereel.

  Aftellen tot ineenstorting van de petrodollar... Amerika's dollar dominantie komt tot een plotseling, catastrofaal einde... totale CHAOS zal volgen

Wij wensen de Nederlandse boeren het beste.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

GREAT RESET DOSSIER

Geen concessie: Boeren beëindigen nutteloze besprekingen “voor de galerij”Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelDokter vaccindood pandemie
Volgend artikelRussische MIL beschuldigt VS van enscenering NUCLEAIRE VALSE VLAG!
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

62 REACTIES

 1. Vind het alleen heel jammer dat vele boeren niet wakker zijn. Zie alleen al Mark van den Oever van FdF. Ze hebben geen besef van hoe en waarom dit gaande is.

    • Ik denk dat het z´n gehoorapparaat is. Of misschien een telefoon waardoor Schwabie instructies kan geven. Of het is een apparaat om zichzelf op te kunnen blazen wanneer het mis gaat met z´n beveiliging. Of het is misschien toch een enkelband op afstandsbediening. Wie zal het zeggen?

     • misschien zijn ze bang, that they Mark(ed) Rutte 😉 en ze hem zo kunnen volgen…

      Afijn, het zou mooi zijn dat wat verzet mensen persoonlijker gaan worden, anders lachen de mensen die het beleid blijven doordrukken gewoon, ze gaan door met achter de hand politie/justitie/MSM/leger…

      Dus, zoek ze op al die wat dat beleid willen, ga lekker bij ze ‘koffie’ drinken… denk aan hoe Is lam het doet, fear… make them afraid! doen ze ook bij ons en stelen ons geld ook nog eens onnodig, denk aan hoge kosten de laatste jaren, dat terwijl er een overvloed is en kan zijn met van alles, het wordt alleen tegengewerkt tegen gehouden, kapot gemaakt, ontregelt via wat dan ook en dat wat dan ook komt ook weer uit hun kokers.

      Los de Rattenplaag op op de juiste manier en je bent van die Ratten af.
      Dat is zolang de poppetjes allen zo blijven staan waar ze staan, de enig juiste oplossing, ja niemand wil dat en wij hebben er niet om gevraagd, ze dwingen velen (buiten de schapen die blijven meelopen)

 2. Praten heeft geen zin, er is geen stikstof probleem, en ga je in gesprek, dan erken je dus dat er een probleem is. Een aantal zal dik uitgekocht worden en gebruikt als beeld materiaal voor het nazinieuws, de rest zal als de weigeraars of dwarsliggers weggezet worden, en driekwart van slapend nederland zal het weer slikken als zoete koek!

 3. Flinke jongens die van de politie, na 21 juni 2020 is het wel over met het laatste beetje van respect wat ik nog had.
  Eigenlijk is het gewoon een soort anarchie geworden waar Politie en leger alleen nog ingezet worden om de bevolking te onderdrukken.
  In het Oosten is het ook niet beter daar worden de mensen die nog moeten gaan protesteren omdat de toko koud en de koelkast leeg is nu al als extremisten bestempeld worden.
  Nog een beetje Corona terreur erbij en dan zit de duim er goed op.
  Ja een 14de juli zullen we niet gaan zien, de enigste hoop is dat de spuiten bij de juiste mensen werken en dat er misschien een verandering in het evenwicht gaat komen.
  Maar de ratten zullen allemaal wel een placebo hebben gekregen.
  En er zal niemand komen om s’nachts Stenguns en handgranaten te droppen om tegen de wetten van de niet gekozen duitse Fuehrer in Brussel in opstand te komen.

 4. Achteaf zijn de boeren in de verleden jaren vaak gesaboteerd geweest, door wie soros en kornuiten?
  Romeo’s vormen hier een rol bij?

  • Interessant om te lezen dat het allemaal al lang geregeld was , dat alle mensen op de juiste plaatsen waren geplaatst jaren geleden om dit land over te nemen. Gewoon om te kotsen🤮als je dit leest.
   Waar is het leger om in te grijpen, ow wacht die is ook geïnfiltreerd door een wefpuppet.

   • Het leger, die mengelmoes van lekker met wapens spelen, ik weet niet wat ik wil, kansloos wil ik niet zeggen want daar heeft Nederland betere voorzieningen zonder dat je iets hoeft te doen.
    Maar nu met die kei van een minister van defensie, kan het alleen maar beter worden 🙂
    Ben benieuwd of we die 13 geleasde Leopards ook ter beschikking hebben als Putin voor de deur staat (p.s. ooit hadden we 400+ tanks)
    Gewoon een aanfluiting, de politiek en de sub afdelingen.

    • Ha, ha, Putin valt niet aan. Hij is aan het denazificeren in Oekra land van snuif -Zelensky. Mag niet zeggen maar vertrouw Putin meer dan die Wefbeffer Rutte.
     Ik zou me meer zorgen maken om seniele Biden en die woke Pelosi. Dat zijn gevaarlijke gekken. Nato is vuurtje aan het Poken aan de grenzen van Rusland.

  • Ja, want niks doen en zittend op je luie reet onder een nickname dat soort berichtjes posten gaat helpen. Manmanman. En dan straks janken.
   Als je het zo goed weet, wees dan een kerel en ga de straat op. Ga ze helpen. Wees aanwezig bij de demonstraties. En omdat je het zo goed weet, bied dan aan om ze te helpen met dingen te organiseren. Zo niet, houd dan gewoon de grote muil dicht over hoe nutteloos het is. Of vertrek naar een plaats waar je denkt dat het beter is.

   Overigens geldt dat voor de meeste lezers hier; gewoon even een vraagje, maar hoevelen van jullie zijn ooit bij de Pegida demonstraties geweest? Hoeveel van jullie zijn naar die boerendemonstraties geweest om te helpen en te laten zien dat je ook daadwerkelijk achter ze staat? Als het niet direct in de frontlinie is, dan tenminste iets verderop om koffie en sandwiches te verzorgen, of eerste hulp te verlenen?
   Iedereen wil dat zaken veranderen, maar iedereen lijkt ook te willen dat iemand anders voor hen opkomt. Nou, dan heb ik een nieuwtje; je zult het echt zelf moeten doen. De boerenprotesten zijn voor veel boeren letterlijk een zaak voor hun levensbehoud. En daarmee indirect voor iedereen. Dus verman jezelf en kom vanachter dat verdomde toetsenbord vandaan.
   En ja, ik ben bij de Pegindademonstraties geweest. In Nederland en Duitsland. En ja, ik heb klappen gehad van zowel het Antifa-tuig als de politie. En ja, ik ben opgepakt door de politie. De enige reden dat ik er nu niet bij ben is omdat ik nu in de VS woon. Wat is jullie reden?

   • Eh… Ik woon in Portugal?

    Maar ik probeer mijn steentje bij te dragen waar en hoe ik maar kan.
    Ik spreek met mensen hier en in het buitenland. Ik verspreid berichten om mensen te informeren. Ik help mensen hun computer te beveiligen tegen de data honger van big tech. In Nederland heb ik op verschiilende websites van scholen een pop up laten verschijnen met de tekst: “Mondkapjes zijn hier niet verplicht” (Ik kan hacken).
    Wat mijzelf betreft doe ik nergens aan mee. Ik ben voor een groot deel zelfvoorzienend en onafhankelijk van de staat. En ik zorg ervoor dat ik hier geen belasting hoef te betalen. (Daar zijn hier wegen voor).

    • Dat is in ieder geval een geldige reden. Begrijp me niet verkeerd, ik weet dat er mensen zijn die de daad bij het woord voegen, maar er zijn gewoon te veel mensen die hopen dat iemand anders het voor hen regelt terwijl ze vanachter hun toetsenbord reacties plaatsen zoals deze ‘kletsmijersteeg’ doet.
     En zelfde hier, grotendeels zelfvoorzienend en deel informatie met mensen in mijn omgeving.

    • Als je geen belastingen betaald dan heb je ook geen kloten!
     Of je bent op pensioen… en huis- of grondbelasting betaal je overal ter wereld.
     Tenzij je clandestien in de bergen, op straat of in de bossen woont… maar je hebt een pc… en ook hacken moet je goed onderhouden.
     Stop met die zever!

     • @Jossi. Dat is niet altijd het geval. Er zijn diverse plaatsen waar men geen of bijna geen belasting betaalt. (Trouwens, de onderste 40% of zo hier in de VS betaalt bv geen inkomstenbelasting).
      Maar al uw geklets gaat over hoe het NU is. Het hele punt is dat we daar dus vanaf willen.
      Als u wilt dat die zever stopt, sta dan op. Behalve van Dee, die een goede reden heeft, heb ik nog geen reactie gezien van al die nederlandse lezers hier waarom ze niet van hun luie reet afkomen. Dat is pas zever.

     • Ik woon iets buiten een uit de kluiten gewassen dorp. Daar is het goedkoper huren.
      Ik woon klein, met weing bezittingen, maar heb het geluk met een stukje grond. Verder verwarm ik mijn huis met houtvuur. Ik heb een open haard en ik kook op butagas want hier heb ik (gelukkig) geen gasaansluiting.
      Verder verdien ik wat geld met online klussen (progammeren) en met echte klussen zoals fruitplukken en o.a. het repareren van hekken want hier zijn veel zwijnen, maar ook met de reparatie van computers en laptops en ik geef vechtsportlessen/zelfverdediging aan een aantal mensen. (ik doe al van jongs af aan shaolin en later tai chi). Mijn verdiensten zijn minimaal maar net genoeg om van te leven, maar ik heb gelukkig niet veel geld nodig. (meer is altijd welkom natuurlijk).
      Ik heb een bankrekening in Spanje, zo eentje waar je geen adres voor nodig hebt en van daaruit maak ik genoeg geld over naar mijn Portugese bankrekening om mijn vaste lasten te betalen. Zo voorkom ik dat ik belasting betaal. Er is immers geen inkomen op de Portugese rekening.
      Tja, en hacken is meer een hobby die voortkomt uit mijn interesse in computers en die ik ten goede gebruik om pc’s te beveiligen en ik help mensen online anoniem te blijven. En ik doe een beetje bug bounty. Dat wil zeggen dat ik veiligheidslekken ik websites, servers, systemen en software probeer te ontdekken tegen beloning. Maar dat is geen vetpot. Ik Berokken mensen nooit schade en ga nooit op verzoeken van mensen in die mij vragen kwalijke dingen te doen. En die verzoeken krijg ik genoeg.

  • @Johan P:Je lult als een kip zonder kop.
   Ter info: ik heb in mijn uppie gezorgd dat er een bepaalde wetgeving werd gemaakt, was altijd actief.

   Maar ik zal je een tip geven.
   De massa media zijn in handen van D66; dus zolang de ruiten NIET ingegooid worden van alle D66 kantoren, of massa media, zijn alle demonstraties zinloos; immers demonstraties hebben tot doel de publieke opinie te bespelen.

   Pegida in NL was een lachertje; dat was niet de schuld van Pegida, maar ze hadden geen steun van vakbonden, of politieke partijen, noch lokaal, noch nationaal
   ——————————
   Zoals gezegd: deze nep acties hebben geen zin; laat ze maar lekker thuis blijven.

   Neem een voorbeeld aan de truckers in Canada; die hebben uiteindelijk verloren, maar ze hebben heel veel invloed uitgeoefend. DAT was een echte actie. Of zoals in Hong-Kong. Of zoals wij deden zo’n 40 jaar terug.

   • Oh ja. Eens kijken. Die truckers hadden zoveel succes juist OMDAT ze de steun van de bevolking hadden, anders dan al die kletsmijers hier.
    En inderdaad, Pegida in Nederland was maar een zwakke afspiegeling van Pegida Duitsland. Omdat die Nederlandse op het internet klagende burgers te beroerd waren om de straat op te gaan. Nederlanders, met name de hollanders, zijn een laf, slap, bang volkje geworden dat zich voor iedereen met de reet omhoog op de knieen gaat. Zelf bedank ik daarvoor.
    Vakbonden? Laat me niet lachen, daar wil je geen steun van hebben, laffe nitwits zijn het die geen drol geven om de werknemers. Politieke partijen idem. Er zijn een paar lokale partijen die echt wat proberen, maar ook daar geldt dat de meeste burgers te beroerd zijn om zelf wat te doen en domweg blijven geloven dat er via stemmen wat gaat veranderen.
    Boeren thuis laten zitten? Jee, wat een oplossing. Dan zijn ze volgend jaar onteigend en zwerven ze op straat. Ja, dat gaat echt zoden aan de dijk zetten, Rutte en Remkes zouden dat maar wat graag zien.
    Met die ervaring van 40 jaar terug zou u er beter aan doen die te gebruiken ipv iedereen op te roepen rustig de oogjes dicht te doen want alles gaat vanzelf goedkomen met de houding van “Resistance is futile”. Misschien wel, maar dan sterf ik een vrij man, die achter mijn overtuigingen staat ipv op een ‘woning’ van een paar m2, verstrekt door de regering, op een plek aangewezen door de regering, vretend wat de regering je toebedeelt, alleen maar reizend waar de regering je dwingt heen te gaan of toelaat heen te gaan.
    Macht komt niet vanachter een toetsenbord, het komt hetzij uit de loop van een geweer, hetzij uit de massale samenwerking en wil van de bevolking.
    U mag uw mening hebben, u mag gewoon niksdoen, u mag anderen aanraden niks te doen. Daarmee geeft u uzelf al weg als een deel van het probleem. Maar klaag dan verdomme ook niet en plaats geen domme opmerkingen.

    • Wie ben jij dan wel om zo hoog van de toren te blazen .. met kijk mij eens standpunten ? Je hebt zeker je verhaal op wc papier geschreven en dat bij FN afgeleverd en gevraagt of Rommel dat even wil omzetten in een klaag draadje ter adres van Johan P.
     Wat zit je nu stoer te lullen ?
     Alsof wij niet hebben meegerend met je Pegida ?
     Vroeger de krakers rellen geen woning geen kroning rellen ikzelf heb de 3dagen bij de Lucky luik rondgehangen de baricades en (Anarchie Het idee van een samenleving zonder autoriteit, macht of geweld. Het is de verzameling denkwijzen welke terug te brengen is tot de gedachte dat een individu op geen enkele manier ondergeschikt aan of van iets of iemand mag zijn. Tegenwoordig wordt het begrip anarchie echter vaak gebruikt om chaos en wanorde aan te geven.) De sport om de cops (ME) voor te blijven.. klappen ontvangen tuurlijk zelfs door een politie auto vol geschept.
     Je stond op en hinkelde weer verder ..
     Weet niet waneer jij uit je ouwe zijn pijp bent gevallen?
     Gan nu niet ff lullen dat wij vroeger nix gedaan hebben ..
     Jij lult radicale taal. Daar heb ik niets mee . Ben je insider geweest in de kraakbeweging ? De staatsliedenbuurt rellen ? Je bent dom om even te proberen de ander de les te lezen .. en je opmerking(uit loop van een geweer) Dom om dat evente spuien op deze openbare plaats .
     Jeverhaal snijdt hout .. je toonzetting is neerbuigend .

     • Dom om de waarheid te zeggen? Ik ben niet bang om de waarheid te zeggen. Trouwens, ‘macht komt uit de loop van een geweer” is een citaat van Mao en eentje die wel vaker wordt aangehaald, geen enkele reden om dat te zien als iets dat niet gezegd zou mogen worden.
      En ik geef grif toe dat mijn toon neerbuigend is. Dat is een trekje dat ik heb opgedaan in Nederland omdat veruit de meeste Nederlanders een stelletje slapjanussen zijn. Maar aan de andere kant is uw eigen reactie nou ook niet een staaltje van beleefd zijn.
      Maar in dit geval aangewakkerd door de ontzettend zielige post waar ik op reageerde, van een figuur die beweert dat niks zin heeft (en dat in zijn latere reactie weer herhaalde) wat pas echt debiel is.
      Ja, die oude garde heeft vroeger wel met de ME geknokt, meer dan ik van deze nieuwe generatie kan zeggen, die zonder mobiel niet kan zeggen of Venlo in het noorden of het zuiden ligt, of Amsterdam in het oosten of het westen van het land.
      Wat betreft uw opmerking over anarchie; kletskoek. Het mag dan een ideaal zijn “Anarchie Het idee van een samenleving zonder autoriteit, macht of geweld” maar dat is net zo’n kolder als het idee van een door god gezalfd koningshuis. Waar mensen samenleven zal er onenigheid zijn, en dat loopt uit op geweld als daar niet iets voor is geregeld. Dat is altijd al zo geweest.
      Oh ja, ik ken Rommel niet en hoef hem ook niks te vragen. Ik post wat. Dan kan de redactie dat toelaten of weigeren. Gaat u nou maar weer gauw spelen met uw vriendje “kletsensteeg”.
      En ik radicaal? En dus? Mag dat niet? Ik ben van mening dat mensen ZELF verantwoordelijk moeten zijn en ZELF hun zaakjes in orde moeten maken, niet verwachten dat vadertje staat dat doet. Die rekent namelijk altijd achteraf hele hoge prijzen.
      Als het al radicaal is om mensen te wijzen op het feit dat ze voor zichzelf moeten zorgen en voor zichzelf op moeten komen dan is dat maar zo.
      Maar soms is radicaal nodig. Het is net als met een gebit; als je het niet verzorgt en laat rotten en maskeert met alcohol en pijnstillers dan komt er een punt dat de hele zaak getrokken moet worden. Dat mag dan radicaal zijn, maar beter dan een bek vol ontstoken rottende tanden en kiezen.
      Een samenleving is net zo en de huidige is zo verrot dat die niet te redden is. Iedereen die denkt dat dat wel zo is heeft nooit de geschiedenis bestudeert. Je zit nu in een eindtijd. Niet ‘goddelijk’ maar wel in de eindtijd van het westerse imperium, waar decadentie, apathie, onwetendheid en tolerantie voor wat niet getolereerd kan worden de scepter zwaaien. Dat is diverse keren eerder gebeurd en wordt ALTIJD gevolgd door een totale ineenstorting die voor iedereen die de ogen open heeft in volle gang is.
      Ik zou graag zien dat meer mensen zich daarop voorbereiden; fysiek, mentaal, spiritueel en materiaal wat betreft voorraden. Dus leren zelfvoorzienend te zijn en bereid voor jezelf op te komen. Als dat radicaal is, best. Het is een woord dat mij net zomin wat doet als ‘rascist’ of ‘fascist’ of ‘nazi’. Die woorden hebben hun kracht wel verloren voor mij.

 5. Nederlanders hebben vooral de morele plicht om hun boeren te helpen !
  Maar ik zie het al gebeuren… ze steunen alleen met veel blabla hun ideële god en jezus.
  Ja, de geschiedenis staat wel bol van heldendaden, haha
  Ik koop alles bij de boeren en die zijn 76km van mij verwijderd, neem daar een voorbeeld aan !
  Dat is momenteel het minste wat ik kan doen.

 6. Tot onteigening zal het wel niet komen.
  Een moderne boer heeft schulden tot over een millioen.
  De banken vinden het niet leuk om geld te verliezen.

  Maarre…..wat deden boeren in de oorlog?
  Nu zijn het grootverdieners; wat doen ze nu voor mij? Behalve van mij verdienen?
  Ze zijn groot geworden met subsidies–dat was ook geld van mij.

  En nu zou ik de straat op moeten voor hun?
  Onzin.
  Als ze onteigend worden–door dezelfde figuren als waarop ze stemden–kunnen ze altijd nog naar een ander land in Europa–oostblok b.v.

  Uit het verleden veel geleerd; daarom doe ik nu alleen wat voor mensen of groepen die ook wat voor mij doen.

  • Grootverdieners? De boeren? Ik zou voorstellen eens een jaartje op een boerderij te gaan werken, dan piept u wel anders. Boer zijn is geen 9-5 kantoorbaantje. 60 uren in de week is weinig voor een boer. Als u het eens per uur gaat berekenen dan verdient een boer nog geen modaal uursalaris. En ja, die schulden hebben ze en daar staat hun grond voor onder hypotheek. Tot onteigening zal het niet komen? ja hoor, droom verder. De banken verliezen niet hoor, dat is ook al zo’n droombeeld, die nemen dan de grond in, sluiten een leuke deal met gemeentes en projectonttwikkelaar en verdienen er goed aan.
   Boeren werken trouwens met ontstellend kleine marges. Waar ieder jaar alles vooruit betaald moet worden (en dan vaak voor geleend moet worden) en het dan maar hopen is dat er een voldoende oogst is om die kosten te vergoeden. Het bewerken van de grond, inzaaien, de brandstof, de irrigatie/besproeien, de kosten van zaad, mest, kunstmest, mestafvoer, mestrechten, dat alles moet van te voren worden opgehoest.
   Veehouderij idem. Stallen, melkquota, mestrechten en afvoer, melkrobots etc, alles moet van te voren worden betaald.
   Gelukkig voor u gaat ome Bill Gates u helpen door u insecten te laten vreten. Gratis en voor niks. Oh nee, toch niet.

   • Het inkomen van de boeren–als je even door de boekhoudkundige ongein heen kijkt- is ver boven modaal.
    De prijzen voor akker-en landbouw zijn gegarandeerde minimum prijzen en meer.

    Ik had een metaal bedrijf met 35 man.
    Ik kreeg geen cent subsidie van de staat en moest concureren tegen China. Ik won.
    Machines, staalprijzen, lonen, levertijden, kwaliteits eisen, kwaliteit matereaal, klanten, transport, orders binnenhalen, boekhouding, belasting…..

    In Nieuw Zeeland waren er 6000 man op ministerie van landbouw.
    Van de ene op de andere dag werd alle subsidie afgeschaft.
    Paar boeren failliet.
    Klanten: lagere prijs betere kwaliteit.
    Ministerie van landbouw: bleef met 600 man

    Ik ben gekant tegen de onteigening; dat hoort in Noord Korea.

    Maar kom niet aan met smoesjes van de boeren verdienen weinig; ze verdienen veel.
    Van de groep kleine zelfstandigen: het meeste.

    • Tuurlijk. Omdat ze zo veel verdienen gaan er zoveel failliet en zijn er zo veel die de zaak verkopen om te vertrekken naar plaatsen waar ze wel welkom zijn. Logica van de bovenste plank hoor.
     Er gaan grote bedragen om in de landbouw, voornamelijk vanwege de hoge kosten.
     Neem de prijs van melk, of eieren, of groente, of graan en kijk eens wat een boer daarvan krijgt. Vrijwel niks, er kan alleen winst worden gemaakt door hele kleine marges met hele grote volumes
     Overigens had ik het over UURLOON. Want er zijn maar heel weinig beroepen waar je zoveel uren maakt als boeren. Dat iemand die 40 uur per week werkt meer verdient dan iemand due 20 uur werkt betekent niet dat er een verschil in uurloon is. Boeren maken meestal weken van 60-80 uur, daar kunnen de meeste mensen niet aan tippen.
     Overigens ben ik helemaal voor het afschaffen van subsidies, maar dan zal dat wel wat breder moeten dan Nederland alleen. En een stoppen met debiele regelgeving, bedacht door ambtenaren die her verschil tussen een pink en een vaars niet kennen, of zelfs niet tussen een koe en een varken.

 7. Het CDA komt vandaag, 19-08-2022, met wat overduidelijk een daad van rebellie is. Want Wopke Hoekstra heeft laten weten (aan de media) dat zijn partij niet langer vasthoudt aan de stikstofdoelen van het kabinet waar hij zelf deel van uitmaakt. “Er is een herstart nodig van het proces,” aldus de ‘christendemocraat.’

  https://www.dagelijksestandaard.nl/politiek/kabinetscrisis-in-aankomst-wopke-hoekstra-cda-trekt-handen-af-van-stikstofplan-2030-is-niet-heilig

 8. Hoekstra zou vroeger als kind op de BLO gezet zijn….en hij ruikt nu dat hij een aantal stemmers erbij zou kunnen krijgen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in