De dag van 10 oktober werd gekenmerkt door verschillende belangrijke gebeurtenissen. Allereerst waren dat een massale aanval van de Russische strijdkrachten op de militaire en energie-infrastructuur van het Kievse regime en de aankondiging van de oprichting van een gezamenlijke regionale troepenmacht door Rusland en Wit-Rusland. Ondertussen is het interessant om te kijken hoe de militaire situatie op de contactlijn zich ontwikkelde terwijl alle aandacht van de media op deze gebeurtenissen was gericht, bericht Southfront.org.

Vanaf begin oktober konden de Russische troepen de frontlijn in de regio Cherson langs de lijn Lubimovka-Centralnoe-Novopetrovka-Snigirevka-Borozenskoe-Novaja Kamenka stabiliseren. Niettemin gaan de gevechten door met regelmatige pogingen van Kievs troepen om op te rukken met afzonderlijke groepen infanterie ondersteund door zwaar militair materieel langs de hele contactlijn. Alle recente aanvallen van deze aard werden met succes afgeslagen door de Russische troepen en het Kievse regime leed ernstige verliezen aan troepen en materieel. De nederzettingen Dudachani en Davidov Brod behoren tot de belangrijkste brandhaarden.

Een soortgelijke situatie wordt waargenomen in de sector Krasniy Liman. De frontlijn daar stabiliseert zich momenteel langs de lijn Novoselovskoe-Kolomichiha-Kremennaya-Dibrovo-Zolotorevo. De belangrijkste gevechten zijn onlangs gemeld in de gebieden bij Torskoe, Terni, Belgorovka en Verhnokamenka. De aanvallen van pro-Kievse troepen gaan door.

Het Russische leger heeft een video vrijgegeven van de vernietiging van een militair konvooi van de Kievse strijdkrachten.

“Luchtlandingstroepen ontdekten een konvooi van AFU-voertuigen en lanceerden een aanval met artillerie en antitankraketsystemen om de vijandelijke mankracht en gepantserde uitrusting te neutraliseren.

6 tanks en meer dan 10 andere gepantserde voertuigen en motorvoertuigen, waaronder die van buitenlandse makelij, zijn vernietigd”, aldus het Russische ministerie van Defensie in een verklaring.

Tegelijkertijd hebben eenheden van de Russische strijdkrachten met succes de druk opgevoerd op de Kievse troepen in de sector Bahmut. De afgelopen dagen bevrijdden ze verschillende nederzettingen in de omgeving, waaronder Zaytsevo, en trokken ze Otradovka en Veselaya dolina binnen. Deze vorderingen zijn echter nog van beperkte omvang, omdat het Russische leger nog steeds geen infanterie heeft in de belangrijkste sectoren van het slagveld. De bevrijding van Bahmut wordt waarschijnlijk pas mogelijk als deze situatie wordt verbeterd dankzij de lopende “gedeeltelijke mobilisatie in Rusland”.

Oorlogspropaganda over Oekraïne begint dun te slijten

De volgende video toont de vernietiging van een groep Kievse troepen door het beroemde bataljon ‘Sparta’ van de Volksrepubliek Donetsk nabij de nederzetting Opitnoe:

Een officiële verklaring van het Russische ministerie van Defensie over de voortgang van de militaire operatie in Oekraïne op 10 oktober:

De strijdkrachten van de Russische Federatie zetten de speciale militaire operatie voort.

Vandaag hebben de Russische strijdkrachten een massale aanval met hoge precisie gelanceerd op de faciliteiten van militaire controle-, communicatie- en energiesystemen van Oekraïne.

Het doel van de aanval is bereikt. Alle toegewezen doelen zijn geneutraliseerd.

4 vijandelijke compagnie tactische groepen deden vergeefse pogingen tot een offensief in de richting van Kislovka, Tabayevka (regio Kharkov) en Kuzemovka in de richting van Kupyansk.

Alle aanvallen van de Oekraïense strijdkrachten (AFU) zijn afgeslagen. De vijand heeft meer dan 40 man personeel, 5 tanks, 4 gepantserde gevechtsvoertuigen en 15 motorvoertuigen verloren.

AFU-eenheden deden vergeefse pogingen om de rivier Zherebets bij Makeyevka en Raygorodok (Volksrepubliek Lugansk) in de richting van Krasny Liman over te steken.

Door geconcentreerde vuuraanvallen van rakettroepen en artillerie werden alle pogingen van de AFU om ponten over de rivier te installeren verijdeld.

Tot 3 tactische bataljons en 1 buitenlandse huurlingeneenheid voerden een offensief uit richting Bruskinskoye, Bezymennoye, Sadok en Sukhanovo (regio Kherson) in de richting Nikolajev-Krivoy Rog.

De intense actie van de Russische strijdkrachten heeft ertoe geleid dat de vijand is teruggedreven naar zijn oorspronkelijke posities.

De AFU heeft in bovengenoemde richting meer dan 60 man personeel, 9 tanks, 16 gepantserde gevechtsvoertuigen en 17 motorvoertuigen verloren.

Operationeel-tactische en legerluchtvaartuigen, rakettroepen en artillerie hebben 6 AFU-commandoposten bij Verkhnekamenskoye, Bakhmutskoye, Artyomovsk en Ugledar (Volksrepubliek Donetsk), Pavlovka (regio Zaporozhye) en Blagodarovka (regio Nikolayev) geneutraliseerd, evenals 52 artillerie-eenheden op hun vuurposities, 143 concentratiegebieden voor mankracht en militaire uitrusting.

5 raket-, artillerie- en munitiedepots zijn vernietigd bij Seversk, Avdeyevka en Shevchenko (Volksrepubliek Donetsk), Novoaleksandrovka (regio Zaporozhye) en Bereznegovatoye (regio Nikolajev).

2 opslagplaatsen van brandstof voor de AFU zijn vernietigd bij Dnepropetrovsk en Pavlograd (regio Dnepropetrovsk).

Gevechtsvliegtuigen van de Russische luchtmacht hebben 1 MiG-29 van de Oekraïense luchtmacht neergeschoten nabij Belaya Krinitsa (regio Kherson).

Luchtafweerinstallaties hebben 6 onbemande luchtvaartuigen vernietigd nabij Nikolajevka (Volksrepubliek Lugansk), Petrovskoye, Veleryanovka, Kodema (Volksrepubliek Donetsk), Chervony Yar en Mylovoye (regio Kherson).

Voorts 6 projectielen gelanceerd door in de VS vervaardigde HIMARS MLRS nabij Kazatskoye, Otradokamenka, Chervonoye Podolye en Novaya Kakhovka (regio Kherson), alsmede 3 HARM anti-radar raketten nabij Antonovka (regio Kherson).

Daarnaast is 1 Tochka-U ballistische raket neergeschoten boven Vysokoye (regio Kherson).

In totaal zijn tijdens de speciale militaire operatie 318 vliegtuigen en 159 helikopters, 2.188 onbemande luchtvaartuigen, 379 luchtverdedigingsraketsystemen, 5.604 tanks en andere gepantserde gevechtsvoertuigen, 866 gevechtsvoertuigen uitgerust met MLRS, 3.462 veldartillerie kanonnen en mortieren, alsmede 6.463 eenheden van speciale militaire voertuigen vernietigd.

Als we de ontwikkelingen van de afgelopen dagen samenvatten, is het belangrijk op te merken dat het “tegenoffensief” van het Kievse regime in de richtingen Izum-Liman en Kherson weliswaar het grootste deel van zijn kracht heeft verloren, maar dat de pro-Kievse troepen nog steeds een aanzienlijk voordeel hebben in mankracht. Hierdoor kunnen zij hun pogingen voortzetten (ook al zijn zij verzwakt door regelmatige en aanzienlijke verliezen aan materieel en mankracht) om de Russische verdediging in de sectoren Kherson en Liman te breken. Bovendien zijn er berichten dat het Kievse regime een andere groep troepen consolideert in de regio Zaporozhie voor een mogelijke aanval in de richting van Melitopol. Waarschijnlijk begrijpt de Oekraïense militaire leiding (d.w.z. de NAVO-adviseurs) heel goed dat de “window of opportunities” snel aan het sluiten is. Frontlijneenheden van het Russische leger zullen spoedig versterkingen ontvangen en de Russische troepenmacht zal toenemen tot de minimale omvang die werkelijk nodig is voor operaties op een dergelijk groot slagveld. Daarom zou het logisch zijn om in de nabije toekomst nog verscheidene pogingen van het Kievse regime te verwachten om grootschalige aanvallen uit te voeren op belangrijke delen van de contactlijn. Als deze aanvallen niet doorgaan of met succes worden afgeslagen, zal het Oekraïense voordeel in mankracht aan de frontlinie ten minste gedeeltelijk worden gecompenseerd. De “window of opportunities” zal dus volledig gesloten zijn voor Zelensky en zijn meesters. Samen met de recente signalen dat Rusland misschien eindelijk besloten heeft om echt te gaan vechten, opent dit zeer trieste vooruitzichten voor het regime in Kiev.

Verslaggever haalt uit naar Witte Huis' strategie in Oekraïne: U zet deze jongens aan tot zelfmoord

Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Schokkend document: Hoe de VS de oorlog en energiecrisis in Europa plandeVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelSchokkende cijfers door regering gepubliceerd over door COVID-vaccinatie sterfgevallen: 1 op 73 dood in mei 2022, 1 op 246 dood binnen 60 dagen & 1 op 482 dood binnen een maand
Volgend artikelEU bereidt zich voor op mogelijke grootschalige stroomstoringen in de winter
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of Rutte.

5 REACTIES

  1. Het lijkt alsof het dummy’s zijn, die afgeworpen worden. Want als ze vlak naast de persoon valt en ontploft, beweegt hij nog en verplaatst hij zich of loopt snel weg.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in