Wit-Rusland doet mee aan de oorlog tegen Oekraïne door het front in Kiev te heropenen, berichten bevestigen nu dat Russische troepen naar Wit-Rusland trekken, maar het grootste deel van deze troepen zal bestaan uit Wit-Russische soldaten, schrijft WarNews247.

Het is niet uitgesloten dat er zelfs in Wit-Rusland een gedeeltelijke dienstplicht komt, aangezien er minstens 200.000 manschappen nodig zijn voor Kiev en tot aan de grens met Polen.

Tegelijkertijd lanceerde de president van Wit-Rusland een felle aanval op Oekraïne, waarbij hij Zelensky bedreigde met shock and awe.

Het begin is al gemaakt: UAV drones stegen op vanaf militaire bases in Wit-Rusland en troffen doelen in Kiev, Lviv en andere gebieden aan de grens met Oekraïne, waarbij de hoofdstad van het land werd bedekt door dikke zwarte wolken.

Met een angstaanjagend spervuur van minstens 83 raketten luidde Rusland een nieuwe fase van de oorlog in. Kruisraketten uit de Kaspische en Zwarte Zee, UAV’s en ballistische Iskanders troffen energie- en militaire doelen in heel Oekraïne.

Burgers renden in paniek naar schuilkelders en ondergrondse metrostations. Kiev bevindt zich in een rakethel en helaas is dit nog maar het begin.

“Ik heb het bevel gegeven om een gezamenlijke troepenmacht te vormen”

Alexander Loekasjenko zei dat Wit-Rusland en Rusland een gezamenlijke militaire taskforce zullen inzetten aan de westgrens van het land als reactie op wat hij noemde de toenemende spanningen.

“Vanwege de verslechterende situatie aan de westelijke grens van de (Russisch-Wit-Russische) unie zijn we overeengekomen een regionale troepenmacht van de Russische Federatie en de Republiek Wit-Rusland in te zetten.

Dit alles is in overeenstemming met onze documenten. Als het dreigingsniveau het huidige niveau bereikt, zoals nu, gaan we de groepering van staatsbonden gebruiken.

De basis voor deze gezamenlijke militaire groep wordt gevormd door de strijdkrachten van Belarus. Ik deel u mee dat de vorming van deze groep is begonnen, ik denk twee dagen geleden. Ik gaf het bevel om met de vorming ervan te beginnen”, zei de Wit-Russische leider tijdens een bijeenkomst met functionarissen van de Wit-Russische veiligheidsdiensten,” aldus het Wit-Russische staatspersbureau Belta.

Minstens zeven burgers levend verbrand in bus beschoten door Oekraïense nazi's (video 18+)

“Het tweede front ontbrak nog. Je weet dat ze genoeg problemen hebben. Reken daarom niet op een groot aantal strijdkrachten van de Russische Federatie. Het zullen geen duizenden mensen zijn.

Wees klaar om deze mensen in de nabije toekomst te ontvangen en ze volgens ons plan te plaatsen waar ze nodig zijn. Zonder de situatie en de omstandigheden te verslechteren,” zei A. Loekasjenko, die het bevel had gegeven aan de minister van Defensie van Wit-Rusland.

Volgens de Wit-Russische president is het besluit om een gezamenlijke taskforce Wit-Rusland op te richten genomen tijdens een privé-vergadering met Vladimir Poetin na de informele vergadering van de GOS-landen in Sint-Petersburg.

Naar verwachting zal de Russische president Vladimir Poetin deze maandag de Nationale Veiligheidsraad bijeenroepen om de explosie te bespreken die de strategisch en symbolisch belangrijke Krimbrug heeft getroffen die de Krim met het Russische vasteland verbindt.

“Als de Oekraïners ons raken, zullen we ze verpletteren”

Ondertussen heeft de Wit-Russische president Alexander Loekasjenko Oekraïne gewaarschuwd voor een mogelijke aanval op Wit-Rusland.

“We moeten bepalen wat er nog meer moet gebeuren om de veiligheid van onze staat te versterken, gezien de snel veranderende omgeving”, zei Loekasjenko tijdens een bijeenkomst met de generale staf in het centrum voor strategisch beheer van het ministerie van Defensie.

“Gisteren werden we via onofficiële kanalen gewaarschuwd voor aanvallen op Wit-Rusland vanaf het grondgebied van Oekraïne.

Zij (de Oekraïners) zullen het zo doen dat het de Krimbrug – 2 is. Ik kreeg deze informatie onverwijld,” benadrukte Loekasjenko en voegde eraan toe:

“Vertel de president van Oekraïne en andere die gekken, als ze er nog leven, dat de Krimbrug voor hen als een geschenk zal lijken als ze minstens één meter van ons grondgebied met hun vuile handen aanraken.

“Dit is jullie taak, beschouw dit als een bevel voor jullie,” zei hij, terwijl hij zich richtte tot de militairen en veiligheidstroepen van de staat.

“De VS en de EU verklaren onder deze omstandigheden dat zij bereid zijn onze vluchtelingen te legitimeren als politieke kracht, de steun voor destructieve elementen aanzienlijk te vergroten, de situatie aan de westelijke grens te verergeren tot de opening van een ’tweede front’.”

Wit-Rusland zal niet toestaan dat de Russen in de rug worden geschoten.

Verval en ondergang van het door de VS gedomineerde Westen

“Het werd metaforisch gezegd zodat je het onthoudt, maar toen zag ik dat de gevaarlijkste koers voor ons het westen is. En als we waren blootgesteld, zouden we nu al op de rand van oorlog staan. Maar we hebben de strijdkrachten daar gelaten. Bovendien hebben we de westelijke richting versterkt,” merkte de Wit-Russische president op.

Volgens hem probeerde het collectieve Westen in 2020 een blitzkrieg tegen Wit-Rusland uit te voeren, te beginnen met een kleurenrevolutie en een opstand.

“Het is ze niet gelukt. De tweede fase is economische wurging en het uitoefenen van propagandadruk op Wit-Rusland. Zij zien dat de sancties niet hebben gewerkt. Het betekent dat ze ons economisch niet konden wurgen, het is ze niet gelukt. Wat blijft er over? Er blijft niets anders over dan de kwestie met geweld op te lossen: door sabotage, provocaties die zullen leiden tot destabilisatie van de situatie in ons land, dat is hun plan, en dan, indien mogelijk, over te gaan tot militaire operaties. Dit is de huidige fase”, aldus de president.

“Ik heb reeds gezegd dat ze vandaag in Oekraïne niet alleen besprekingen voeren, maar plannen maken om het grondgebied van Wit-Rusland aan te vallen. Natuurlijk hebben de Oekraïners dat absoluut niet nodig. Waarom dan een tweede front openen? Waarom? Vanuit militair oogpunt is dit waanzin. Het proces is echter begonnen. Ze worden door hun eigenaars onder druk gezet om een oorlog tegen Wit-Rusland te ontketenen, om Rusland en Wit-Rusland tegelijkertijd te confronteren,” zei de Wit-Russische leider.

“We zagen het, we wisten het, we creëerden tactische bataljonsgroepen, we werkten de verdediging van de zuidgrens uit, wat we nu doen. Onze strijdkrachten zijn daar permanent in dienst.”

Polen stelt zich open voor Polen – Polen stelt zich open voor Polen

Oekraïne: Rusland vergeldt met 83 raketten 

Met een fatale golf van raketaanvallen op maandagochtend die verschillende Oekraïense steden troffen, waaronder de hoofdstad Kiev, heeft Rusland een nieuwe fase van militaire operaties ingeluid.

Mainstream media weigeren de massale overgave van de in de Azovstal-fabriek opgesloten Azovnazi's een overgave te noemen
De kaart van de beschietingen.

Video’s:


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Rusland en het Westen verwikkeld in een fundamenteel conflict tussen globalisten en anti-globalistenVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelHoofd van Tsjetsjenië: Zelensky, we hebben je gewaarschuwd dat Rusland nog niet echt begonnen is
Volgend artikelWaarom Zelensky’s Derde Wereldoorlog push zal mislukken
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of Rutte.

46 REACTIES

 1. De christelijke amerikanen die daar vanuit navo/nato achterbaks de boel opstoken krijgen het terug.
  Die americaanse hufters hebben de tijd gehad met hun droppen en veroorzaken van oorlog .
  Het is algemeen bekend dat op elke bom ze afgooide sinds 43 er met grote letters AMEN opgeschreven stond. Hier opgegroeid met de koude oorlog . geef die badgasten een warm onthaal .
  Er zijn heel veel americanen die absoluut goed volk zijn . Maar wortel ligt wederom bij de christen die begonnen met landjepik en uitroeien van volkeren . ter glorie van de machtsgeile bovenlaag .
  Nu weer .. https://www.niburu.co/het-complot/17867-werkelijk-alles-wordt-geinfiltreerd-door-de-cia

  De MSM is enorm machtig in de states .. de meeste mensen krijgen weinig anders mee wat er echt speelt . Ietwat off topic “De Dertigjarige Oorlog (1618–1648) was een grootschalig conflict waar de meeste Europese mogendheden bij betrokken waren. De hoofdoorzaken waren de spanningen tussen katholieke en protestante staten, maar voor Frankrijk speelden ook geostrategische motieven een belangrijke rol.
  De oorlog woedde voornamelijk in het Heilige Roomse Rijk, de Spaanse Nederlanden, Noord-Spanje en Noord-Italië met gevechten in Afrika en het Amerikaanse continent. Ook waren er zeeslagen op de Middellandse Zee en in de Golf van Biskaje. Wegens de sterke geografische spreiding van de grootschalige vijandelijkheden kan men spreken van het eerste langdurige wereldomspannende conflict of een wereldoorlog.
  Het conflict begon toen de katholieke staten Spanje en Oostenrijk de protestante staten in het noorden van het Heilige Roomse Rijk veroverden (Boheems-Paltse en Noord-Duitse/Deense fase). Zweden maakte dit ongedaan (Zweedse fase). Frankrijk greep actief in (Franse fase) om Spanje en Oostenrijk te verzwakken, wat ruimschoots lukte (Spaanse en eindfase). De Vrede van Westfalen maakte een einde aan de oorlog. Zoek de verschillen .

 2. Dat krijg je als America, England, EU en NATO oorlogshitsers wapens blijven sturen en het Oekraïne verboden wordt om vredesonderhandelingen te starten.

  Proficiat Oekraïne dit is jullie eigen schuld als je je inlaat met westerse oorlogshitsers die er een andere agenda op na houden. Het interesseert het westen geen bal dat duizenden en duizenden Oekraïnse burgers sterven voor hun geldelijk gewin, dat jullie land totaal in puin achter blijft en dat jullie
  Land leeggeroofd wordt, dat Oekraïne achter blijft met torenhoge oorlogsschulden.
  ALL WARS ARE BANKERS WARS !!!!!!

  Maar kom later niet bij mij aan voor schadevergoedingen want ik heb deze oorlog waar jullie zelf schuld aan zijn altijd afgekeurd!

  • Ja, triest, ik zou wel eens willen weten als ik een Russische vlag zou ophangen (heb ik helemaal niet hoor) denk dat mijn ramen ingegooit zouden worden, wat denkt U ?
   Waar zijn de onafhankelijke, eigenzinnige journalisten nog tegenwoordig nog te vinden, of een duo als van Kooten en de Bie !

   • Ik had een Russische vlag hangen.Voorkant huis.Paar maanden wassie weg.Gejat.Oekra sympatisanten.Flikkers.Moet natuurlijk snachts he.Mietjes.Ik werd er zelfs op aangesproken door een syrier die NET hier woonde.Kreeg een sociale 2 onder 1 kap huurwoning.Huis ingericht en een auto onder zn reet met vrouw en 2 kids.Werkt niet en komt dan praatjes maken bij mij waarom ik die vlag heb hangen.Want assaad,putin anti syrie.Dus je vlucht uit je land en kom je hier praatjes maken en politiek lullen.SMOEL HOUDEN DUS.

   • Ja, een paar Russische vlaggetjes en een foto van Thierry Baudet.
    Je huis wellicht in brand, ramen kapot.
    Mooi vrij en verdraagzaam land leven we in.
    Alles is schijn hier met die domme, laffe en gehersenspoelde bewoners.
    Ze nemen nog maar een spuitje de bange laffe honden, ze verdienen het.

   • Wat ik denk, gewoon uit proberen wel zorgen voor een goede glasverzekering. Maar zo denken er meer, U bent niet de enige.🇷🇺

  • Klopt.
   Ik kijk met een hele andere blik naar nieuws van msm. Ik weet dat ze constant liegen net als al hun opiniepeilingen. Allemaal puur om de schapen te manipuleren.
   Ik lees veel nieuws op alternatieve media , de kanalen die ik wel vertrouw. Ik ben daardoor ook niet bevattelijk voor hun manipulatie.
   Door deze werkwijze blijf ik ook gevrijwaard van stress merk ik bij mijzelf ondanks dat ik ongelooflijk veel shit lees.
   Ook al zouden ze al die kanalen nu verbieden, de wakkere weet dat ze NOOIT meer de overheid en msm kunnen vertrouwen.
   Hetzelfde met vaccineren. Ik ben nooit een anti-vaxxer geweest maar sinds de Mexicaanse griep hoax ben ik wel veel voorzichtiger met het geloven van de overheid.
   Inmiddels is het voor mij zo klaar als een klontje dat de overheid je grootste vijand is.
   Voor mij zijn overheid ,vorstenhuis en de Rechtspraak samen de allergrootste criminele organisaties. En ben er zeker van dat zij betrokken zijn bij satanisch ritueel kindermisbruik en van die 1675 vermiste kinderen gaan er veel voorgoed NOOIT meer terugkomen.
   Hoe kun je met droge ogen de overheid vertrouwen als de meerderheid van onze volksverraders niet eens een onafhankelijk onderzoek naar deze 1675 vermiste kinderen willen !!!!!!!

   • Ik heb over die satanische kindermisbruiken wel een radiouitzending beluisterd in nld, eng wat ook hier gebeurd, zeker, was denk ik van de vpro maar zeker weten doe ik het niet, veel kinderen bij betrokken zeker.

   • Deze agenda is antihumaan en doet er alles aan om ons te controleren en ziek te maken. Allemaal onder het mom van democratie. Spuitjes voor uw gezondheid en u ondertussen laten verhongeren in de kou!
    Voor mij is democratie een modern woord voor slavernij ze geven je het gevoel dat je vrij bent en een keuze hebt tot je NEE zegt!
    De politiek is als een vogel 2 verschillende vleugels een linker en een rechter maar hetzelfde hoofd.
    Dit alles ingepakt in glinsterend cadeaupapier door de media die zo verkocht wordt aan een bevolking die amper nadenkt of nagaat of de feiten kloppen of niet.

    Het lijkt erop dat de WW2 een generale repetitie was van mindkontrol en fascism op z’n bijna hoogtepunt is stilgelegd door de financierders (rothschilds). Eventjes in de kast is gestopt en daarna verder is uitgewerkt en voorbereid voor wat we nu gaan meemaken op wereldschaal.
    9/11 uitgevoerd met als reden inperken privacy en burgerrechten en gebruik cameracontrole.
    2008 bankencrisis afschaffen bankprivacy en Bail out en Bail in wetgeving die goedgekeurd is om bevolking eigendom en geld af te nemen.
    Terrorisme nog meer burgerrechten afgenomen voor controles en 2020 medische geheim in de vuilbak en opstarten mandaten en prikplicht en invoer ontwettelijke QR codes voor opstart digitale id en social creditsysteem.

    Prachtig uitgewerkt door de elite en toegelaten door een op luxe en materialisme gerichte kudde schapen.

    • Wikipedia wil ons laten geloven dat
     “Democratie (van het Grieks δῆμος/dèmos, “volk” en κρατειν/kratein, “heersen” betekent.
     Terwijl googletranslate “kratein” vertaald als “houden”..!

     Democratie = volkshouderij (als vee dus). De term is bedacht door de machthebbers en niet door het volk.

     Zijn wij even hééééél lang voor de gek gehouden…😳

   • Vergeet de hoogste adviesraad van de regering de Raad van Stasi (anno 1531) o.l.v. D666-lid Thom de Graaf niet, met o.a. aan boord WA van Amsberg, Màx Zorreguieta & Amalia van Amsberg.

  • Hoe werd Gaddafi niet als een monster afgeschilderd. Hij werd in zijn land op handen gedragen. Gratis onderwijs, medische zorg, huis, etc etc
   Als je wilde gaan boeren werd je geholpen. Heeft overal water aangelegd….
   Ga je eens verdiepen over ” the man made river .

   https://youtu.be/K1GK9KhooTY

   Stop met geloven van die westerse oorlogshitsers.

   • Nou Peter ik vind die Wit Rus geen modern leider, weet ook wel dat de VS ook dit land wat naast Rusland inwillen nemen via geheime plannen, net als Oekraine, Georgie en noem maar op he, de lijst is eindeloos

    • “ik vind die Wit Rus geen modern leider”
     Maar ze hebben de leider die ze gekozen hebben, het is altijd fifty/fifty. Ge kunt ook niet verwachten dat ze ineens 100 jaar vooruitspringen hé. En terloops… zijn onze moderne leiders zo goed bezig?

     • De president van Wit Rusland Aleksandr Loekasjenko (1954) kreeg in 2020 900 miljoen aangeboden door het Rothschild/ Rockefeller vehikel IMF (International Monetary Fund) om het land in een lockdown te gooien. Hij heeft geweigerd.

   • Ja Peter hij had al een eigen gouden munt gemaakt maar dat stuitte de Joodse banken tegen de borst dat kon niet , Dus oorlog
    Hij wou het opnemen tegen de dollar maar kwam jammer genoeg niet zo ver .

    • Klopt, Gaddafi wilde de goud gedekte dinar invoeren en dat werd zijn dood.
     Saddam Hoessein wilde de olie in euro’s verhandelen en dat werd zijn dood.
     Ferdinand Marcos wilde de met goud gedekt Aziatische dollar invoeren en moest het veld ruimen.

     Wat hadden deze 3 landen gemeen ….. ze wilde onder het juk van het westen uit EN alle 3 waren het landen zonder kernwapens !

     Hetzelfde geldt voor het ICC dit westers “hof” zijn marionetten van het westen. DAAROM worden alleen kopstukken veroordeeld van kleine onbeduidende landen !

     Het eerste wat zou moeten gebeuren als het volk het weer voor het zeggen krijgt zijn het opzeggen van volgende verdragen en het verbieden om dat soort verdragen aan te gaan : WHO,UN, IMF, WEF, WORLDBANK, BIS,EU. En er zou een verbod moeten komen op NGO’S en lobbyen.

    • Gaddafi had goud in de woestijn verborgen om een arabische munt te maken, aangezien alle I owe you papieren van de USA waardeloos waren en nooit betaald werden. Vlgs mij heeft de zoon zijn vrijheid gekocht met dat goud, Verraad aan zijn volk dus.

  • Toen wij Wit-Russische kinderen op gezondheidsvakantie (Tjernobyl) hadden waren die doodsbang voor de politie. Ze wisten te vertellen dat er bij hen mensen werden opgepakt en men ze meestal nooit terug zag. Ze kregen van thuis uit mee dat ze moesten uitkijken wat ze vertelden. Of het nu zo veel verbeterd is? Ik betwijfel het.

 3. Peter,
  Ik herinner mij nog dat het Westen hoopte de Libische bevolking in verzet kwam tegen Ghadaffi, een neergestortte Amerikaanse piloot werd daar gelyncht (walgelijk) en de bevolking had het juist heel goed onder Ghadaffi geen verzet dus maar boosheid op de Amerikanen en die piloot was slachtoffer daarvan.
  Een afwijkende mening daar kon Ghadaffi trouwens niet goed tegen, dus dictotariaal was hij zeker.
  Herinner mij dat Mandela voor een gesprek naar hem ging voor o.a. wapens voor het ANC, hij zei tegen Mandela de Joden in jouw organisatie zijn hier niet welkom (een belangrijke Jood was een advocaat en al heel lang in het ANC,naam weet ik niet meer), Mandela antwoordde hem ik ben de leider van het ANC en ik bepaal wie er meegaan anders kom ik niet en Ghadaffi ging door de knieën en gaf hem toestemming, voor mij is dit (Mandela) een groot leider, dus onderschat mijn kennis niet, leiders die echte leiders zijn en soms durven af te wijken en soms ergens voorstaan, dat mis ik heel erg, Rusland staat ergens voor, Orban durft ook af te wijken, met Orban heb ik dan weer niks maar hij is wel moedig. Dit zijn wat voorbeelden die ik zie en niet vergeet.

  • Weet je dat ook Mandela lid was van het WEF
   Het WEF zit overal in met zijn tentakels. Lees veel en vertrouw vooral op je eigen intuïtie

   • Ik heb mandela nooit vertrouwd Peter.Als een persoon verkeerd met een persoon zoals zijn vrouw winnie dan heb je ook karaktertrekken van die gene.Net zoals moeder theresa.OOOHHH wat was ze heilig,NOT.Ghandi idem dito,die hield wel van jong….erg jong,en erg vaak.Gatver.En iedereen geloofd de boekjes maar.Zo wat van bizar.Kijk naar al die nobel prijzen van vrede die worden uitgereikt,99 en half procent verdient ze niet.En kijk naar al die gasten die een medaille kregen van obama…das toch walgelijk.Instellingen zoals het rode kruis en het leger des heils…Tis 1 zooitje.Oplichterij allemaal.Al die prijzen en medailles hebben totaal geen waarde.

    • Ik heb het nagezocht maar dat zegt mij helemaal niks.Priesters die kinderen misbruiken zijn ook mensen van god maar de meesten zijn de grootse smeerpijpen.En zo kan ik nog wel even door gaan over iedereen die tot een bepaalde orde hoort.Een medaille krijgt of een prijs krijgt omdat het zon goede mensen zijn.Nogmaals DAT wil allemaal niets zeggen.Alle mensen die ik genoemd heb in mijn eerste reactie worden aanbeden terwijl ze zich allemaal schuldig hebben gemaakt aan vuilakkerij.

    • Nelson Mandela is door grootmeester van de johanniter orde in Groot-Brittannië en neef van Elizabeth Windsor, prins Richard of Gloucester (1944) geïnstalleerd als erecommandeur in 2009.

 4. Wie is voor, wie is tegen.
  Het is eigen volk tegen eigen volk.
  Gedurende de ganse Stalintijd zijn er continu gedwongen volksverhuizingen geweest.
  Het is in feite een burgeroorlog. Waar Amerika gretig de lont aangestoken heeft.
  Het is niet makkelijk en triest dat eigen volk eigen volk afslacht.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in