De Amerikaanse tv-zender CBS heeft een video vrijgegeven waarin is geprobeerd te simuleren wat er de dag ervoor is gebeurd met de MQ-9 Reaper drone en zijn crash in de Zwarte Zee. Volgens de verslaggever werd de crash veroorzaakt door twee Russische Su-27 straaljagers.

In de video wordt uitgelegd dat de vliegtuigen van de Russische luchtmacht binnen een half uur 19 vluchten naar de UAV maakten, waarbij ze brandstof in de onmiddellijke nabijheid ervan loslieten en zo probeerden de drone uit te schakelen. Een van de vliegtuigen raakte de drone, en deze viel in het water.

Ook de New York Times schreef over het incident. Daarin vertelde een vertegenwoordiger van de militaire leiding van de Verenigde Staten wat er was gebeurd.

Volgens hem is de UAV opgestegen op het grondgebied van Roemenië en op weg naar de Krim. De drone observeerde 75 mijl (ongeveer 121 km) ten zuidwesten van het schiereiland, op een hoogte van 25 duizend voet (ongeveer 7,6 km). De UAV had apparatuur aan boord die het mogelijk maakte de nodige objecten vanuit internationale wateren te volgen.

Later naderden Russische vliegtuigen de drone en begonnen brandstof los te laten, wat het Amerikaanse leger, dat de gebeurtenissen bij de Krim volgde vanaf de basis Ramstein in Duitsland, ten zeerste verraste.

De publicatie merkt ook op dat velen in Washington zich zorgen maken dat een dergelijk incident zou kunnen leiden tot een militaire escalatie tussen de Verenigde Staten en Rusland.

Via Reporter.

Video toont Su-27 gevechtspiloot die MQ-9 Reapear voorbij ziet vliegen

Eenhoorns zijn echt, de westerse media hebben het me verteld

Het Russische Telegramkanaal Fighterbomber toonde de beelden van een Su-27 gevechtspiloot die de vlucht van een Amerikaanse MQ-9 drone observeert.

“Wie denkt dat alles daar heel eenvoudig is, hier is een video van wat en hoe een gevechtspiloot ziet wanneer hij op grote hoogte een doelwit met lage snelheid tegenkomt,” schreef de auteur van de video in het bijschrift.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Zal de Oekraïne hierna verdeeld worden en, zo ja, hoe?Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

13 REACTIES

 1. De jagers hoeven de drone niet aan te raken 20 mtr spanwijdte bijna een zwever
  Als een turbofan van een 747 een auto of zelfs een schoolbus om kan blazen wat richt de jetwash van een flanker (meet stuwkracht als een 747 tbf) dan wel niet aan op een toestel dat nog geen 2500kg weegt en meer op een zweefvliegtuig lijkt
  Propeller schade kan best geraakt kan ook maar is niet echt nodig , klinkt als VS misschien beter als ja hij is in de jetwash uit elkaar gevallen

  • Korrekt, het is voldoende om door de turbulentie van de S 27, als ze er enkele honderden meters voor vliegen, de “motorzwever” tijdelijk onbestuurbaar te maken, en de piloot van deze drone in paniek raakt. Men moet hier geen benzine voor verspillen. Een andere mogelijkheid is door het besturingssysteem electronisch te verstoren.

 2. En onder de vleugels van de reaper drone 4 hellfire raketten. Terwijl het een verkenningsvlucht was. Fucking oorlogshitsers die amerikanazi’s.

 3. Waarom ‘verkoopt’ Frontnieuws de propaganda bullshit van de amerikaanse LEUGENAARS van CBS????
  Weten ze hier nog steeds niet dat de corporate desinfotainment machine alleen maar LIEGT!!?

  Waarom moeten wij die nagekauwde fake-news bagger dan lezen? We worden gebrainwashed onder het mom van “Als je de leugens maar lang genoeg verteld worden het vanzelf waarheden”…

 4. Ze lieten brandstof los? bij grotere passagiers vliegtuigen is daar een systeem voor, bij defensie jagers heb ik het nooit meegemaakt, ze zijn er op zijn hoogst met afterburners aan rakelings langs gevlogen, of hebben het onding met een goed salvo neergehaald.

  • men zou dat kunnen monteren als daar de noodzaak voor is.
   maar de vraag is hoe weten ze wat er gebeurd is? waren ze er bij? zijn er beelden van dan?…
   of is het een false flag? dat lijkt mij logischer, het zou de unaaithetsteeds heel goed uitkomen als ze de russen kunnen beschuldigen van een aanval op hun onbemande vliegtuigje

 5. Beide zijden toetsen de grenzen af. Waarom een onbemande drone en niet de gebruikelijke volgepropte spionagecargo op die plaats boven de internationale wateren? Het antwoord van de Russen was in ieder geval stevig. Natuurlijk zullen ze hun drone van alle zijden in het oog gehouden hebben. Wat zouden ze doen indien China zulke spelletjes zou spelen met drones in de Golf van Mexico? Wat een degoûtant volkje die Anglo-Amerikanen.

 6. Er verscheen informatie op het netwerk over pogingen van helikopters van de Roemeense luchtmacht om naar de crashlocatie van de Amerikaanse MQ-9-drone in de Zwarte Zee te vliegen

  Het netwerk bespreekt informatie dat Russische matrozen zijn fragmenten ophaalden vanaf de crashlocatie van de Amerikaanse MQ-9- drone . We hebben het over een drone die vanmorgen in zee is gevallen ten westen van de Krim.

  Het Russische ministerie van Defensie bevestigde het feit van de val van een Amerikaanse verkennings- en aanvalsdrone en weerlegde de informatie van het Amerikaanse Europese commando dat de UAV viel als gevolg van direct contact met de Russische Su-27. De militaire afdeling van de Russische Federatie gaf ondubbelzinnig aan dat de drone vloog met uitgeschakelde transponders, begon te manoeuvreren bij het naderen van de Russische luchtgrenzen, een ongecontroleerde vlucht maakte en in de Zwarte Zee viel.

  Volgens de laatste gegevens vlogen helikopters van de Roemeense luchtmacht naar de crashlocatie van de Amerikaanse drone. Een poging om de Roemeense draaivleugelmachines te benaderen, mislukte echter. Ze vlogen niet naar de plaats van de val en keerden terug. Of er op dat moment Russische gevechtsvliegtuigen in de lucht waren, wordt niet gemeld.

  Op het kanaal”Rybar” in Telegram beweert dat vervolgens NAVO-vliegtuigen verschenen boven de Zwarte Zee, in het westelijke deel, waaronder het G-550 Early Warning Aircraft (CAEW) van de Italiaanse luchtmacht, evenals de P-8A Poseidon.

  Er is momenteel geen officiële bevestiging dat Russische matrozen het wrak van de Amerikaanse MQ-9 Reaper-drone hebben opgehaald.

  https://topwar.ru/212846-v-seti-pojavilas-informacija-o-popytkah-vertoletov-vvs-rumynii-podletet-k-mestu-padenija-amerikanskogo-drona-mq-9-v-chernom-more.html?yrwinfo=1678886681290126-9119255815600331970-vla1-3449-vla-l7-balancer-8080-BAL-3021

  • Ons Navo-nieuws vanmiddag 13u zei ook dat de Russen zich haasten om het wrak bemachtigen zodat ze de hoogtechnologische apparatuur konden stelen. Hun versie is toch nogal flou : “de besturing van de drone heeft het toestel in zee doen storten nadat hij geraakt was..” en het is mij onduidelijk welke kant ze daarmee op willen.
   Mijn persoonlijke veronderstelling is dat de Russen hebben gedacht bij die drone: “ha, een heerlijke hap, die zullen we eens…” en door hevige turbulentie geprobeerd hebben het weerloos toestel onbruikbaar te maken. Slim gezien want de drone is niet formeel aangevallen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here