© Frankie Fouganthin / Wikimedia (CC BY-SA 4.0)

De Zweedse media besteden veel aandacht aan de verslechterende situatie in de stad Göteborg. In de pers wordt toegegeven dat lokale migrantenbendes op veel gebieden de rol van de politie overnemen en de toegang tot bepaalde stadswijken controleren. Nu wijst de voorzitter van Recht en Rechtvaardigheid (PiS), Jarosław Kaczyński, op de opmerkingen die hij in 2015 maakte over de migranten-no-go zones in Zweden en het feit dat hij belachelijk werd gemaakt op het moment dat hij ze maakte, meldt Remix.

De situatie in Zweden is de afgelopen jaren met toenemende bezorgdheid bekeken, waarbij moorden en schietpartijen in de openbare ruimte gemeengoed zijn geworden, wat heeft geleid tot een groeiende angst onder de bevolking. De autoriteiten van Göteborg hebben zelfs besloten om artsen en leraren in sommige gebieden speciale bescherming toe te kennen, die nu naar hun werk worden begeleid, meldt het Poolse nieuwsportaal TVP Info.

De grootste Zweedse krant, de links-liberale Aftonbladet, schrijft: “De afgelopen twee jaar zijn moorden, schietpartijen en mesaanvallen een alledaags verschijnsel geworden”.

Het Poolse persbureau (PAP) merkt op dat de Zweedse politie benadrukt dat de omvang van het geweld vooral te wijten is aan het conflict tussen twee [migranten]bendes. Göteborg is ook niet de enige Zweedse stad die een crisis doormaakt, met vooral tragische moorden, zoals de schietpartij waarbij een 12-jarig meisje in Stockholm om het leven kwam in het kruisvuur van een drive-by-schietpartij, waardoor het debat over het niveau van het bendegeweld steeds meer oplaait.

In Zweden bereikten de moorden in een recordhoogte in 2018, om vervolgens in 2019 opnieuw een recordhoogte te bereiken. In 2019 zocht een recordaantal mensen een medische behandeling voor steekwonden.

In mei 2017 bleek uit een onderzoek van het dagblad Dagens Nyheter dat van 100 verdachten van moord en moordpoging met vuurwapens, 90 procent van hen minstens één ouder had die in het buitenland was geboren.

Jarosław Kaczyński, voorzitter van Recht en Rechtvaardigheid, had vijf jaar geleden in het Poolse parlement gewaarschuwd voor een dergelijk scenario, toen Europa debatteerde over de kwestie van het verplaatsen van migranten. Kaczyński zei dat de plotselinge toename van buitenlanders oncontroleerbaar kan blijken te zijn.

Hij wees erop dat 54 zones in Zweden buiten de controle van de staat vallen.

De woorden van Kaczyński uit 2015 veroorzaakten een massale weerstand van links in Polen en zelfs in sommige internationale mediakanalen. Politici van de oppositie verzekerden dat het scenario dat hij beschreef onmogelijk zou zijn en er verschenen interviews met deskundigen op het gebied van buitenlandse aangelegenheden die beweerden dat de situatie stabiel was.

Vijf jaar later blijkt dat de situatie nog erger is dan Kaczyński had beschreven.

Michał Moskal, de directeur van het bureau van Kaczyński, merkt op dat linkse media en oppositiepolitici altijd alles zullen betwisten wat de regering zegt, en hetzelfde gebeurde in 2015.

Wij hebben ons verzet tegen de illegale en ongecontroleerde migratie die werd genegeerd. Het ging niet om het permanent sluiten van de grenzen van Polen, maar om het toelaten van alleen die mensen die gecontroleerd konden worden. De westerse landen hebben vandaag de dag een situatie gecreëerd waarin ze geen controle hebben over wie zich over hun grenzen hebben begeven, vertelt hij aan TVP Info.

Bomaanslagen zijn een symptoom van Zweden’s ellende

Zweden heeft ook nieuwe aanvallen meegemaakt die nog nooit eerder in het land zijn gezien, zoals de ongelooflijke hoeveelheid explosies in de grote steden, waarbij de BBC rapporteerde dat in 2018 alleen al 162 bomexplosies plaatsvonden en nog eens 100 meer vanaf november 2019. De explosies zijn naar verluidt gerelateerd aan rivaliserende migrantenbendes die handgranaten en andere explosieven gebruiken om rivaliserende bendeleden en hun families te intimideren. Ze zijn zo frequent geworden dat ze zelfs hebben geleid tot een complete Wikipedia-pagina die aan het onderwerp is gewijd.

Paulina Neuding, die voor de Spectator over het onderwerp schrijft, schetst hoe nieuw de aanvallen zijn:

Om te begrijpen hoe Zweden tot deze mate van normalisering is gekomen, kijk naar de statistieken: tussen januari en juni van dit jaar werden er meer dan 100 explosies in het land gemeld, een stijging van ongeveer 70 in dezelfde periode vorig jaar. In totaal werden vorig jaar meer dan 160 aanvallen met explosieven gemeld. Er zijn geen vergelijkbare cijfers beschikbaar voor eerdere jaren omdat het zo’n recent fenomeen is. Tot voor kort zou niemand gedacht hebben aan het toevoegen van een kolom over bomaanslagen aan de nationale Zweedse misdaadstatistieken.

Wilhelm Agrell, hoogleraar inlichtingenanalyse aan de Universiteit van Lund, heeft gewaarschuwd dat de situatie zo schrijnend is geworden dat de integriteit van de Zweedse staat in gevaar is.

Het geweldsmonopolie van de staat, het eigenlijke teken van een soevereine regering, is beetje bij beetje uitgehold en bestaat niet meer. Het gewapend crimineel geweld heeft gevolgen die steeds meer lijken op die van het terrorisme, schreef hij een paar weken geleden.

Een nieuw rapport van de Zweedse Defensie Universiteit waarschuwt dat de clanstructuren in sommige immigrantengebieden het Zweedse rechtssysteem onder “zware druk zetten”. In deze parallelle samenlevingen is de Zweedse staat zwak, getuige de intimidatie die systematisch is en de zware druk waar gewone burgers aan worden blootgesteld om zich aan de clan te onderwerpen.

Polen heeft tot nu toe een dergelijk lot vermeden. Moskal wees erop dat landen als Frankrijk, Zweden of Duitsland in naam van politieke correctheid het soort controle hebben verloren dat Polen wel heeft over wie het land binnenkomt.

Hij voegde eraan toe dat een situatie van bendeoorlogen in Polen weliswaar onwaarschijnlijk is, maar dat de regering de mechanismen die zij heeft ingezet om de migratie te controleren, zal blijven gebruiken.

Zweden, dat bekend staat om zijn historisch gastvrije beleid ten aanzien van asielzoekers, is bedorven door ongecontroleerde immigratie, waarbij uit peilingen is gebleken dat een meerderheid van de Zweden de migratie in het land wil verminderen.

Zweedse politie waarschuwt voor geweldtsunami in het land: “Extreem ernstig”

Vorig artikelPeiling: Italianen voelen zich bedreigd door migratie, willen Salvini weer aan de macht hebben
Volgend artikelGouverneur van New York bedreigt Trump met gewelddadige linkse meute
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of Rutte.

2 REACTIES

 1. De afgelopen twee jaar zijn moorden, schietpartijen en mesaanvallen een alledaags verschijnsel geworden”.
  Kijk eens in de Nederlandse kranten, het komt hier steeds naderbij. We gaan de zelfde kant op !!!!

 2. Remember the good old days? Imagine, 2017 looking so bright and crisp compared to only a couple a years later…whoopwhoop_this_train_ain’t_stopping_no_more#crash

  “My statement as to what’s happening in Sweden was in reference to a story that was broadcast on @FoxNews concerning immigrants & Sweden.”
  https://twitter.com/realDonaldTrump/status/833435244451753984

  “Give the public a break – The FAKE NEWS media is trying to say that large scale immigration in Sweden is working out just beautifully. NOT!”
  https://twitter.com/realDonaldTrump/status/833681539997253636

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in