Migranten in gecoördineerde aanval op Frans politiebureau

1
598
Via Twitter

Afgelopen zaterdagavond viel een grote menigte migranten het politiebureau in Champigny-sur-Marne aan met onder andere vuurwerk. In het weekend bezocht de minister van Binnenlandse Zaken van het land, Gérald Darmanin, de plek en verklaarde dat hij de verkoop van vuurwerk dat als wapen kan worden gebruikt, wil beperken.

De aanval, de derde in de afgelopen twee jaar, vond plaats toen twee politieagenten buiten het gebouw stonden en een rookpauze hielden. Ongeveer 40 gemaskerde migranten, gekleed in zwart, kwamen opdagen en gingen in de aanval. De twee politieagenten wisten zich te verschuilen in het gebouw, dat onder andere is uitgerust met gepantserd glas.

De beelden hebben Frankrijk geschokt. Naast de aanval op het politiebureau, stichtten ze ook branden en pleegden vandalisme.

Een verloren stadsdeel

Een inwoner vertelt de Franse media dat het niet meer mogelijk is om in de stad te wonen omdat er te veel jonge Arabische en Afrikaanse migranten zijn die niets anders doen dan de mensen overstuur maken.

Volgens burgemeester Laurent Jeanne heeft men te te maken met criminelen die de politie willen uitschakelen en dat het doel was om een politieagent te vermoorden.

Marine Le Pen gaf ook commentaar op de kwestie en is van mening dat de straffen extreem streng moeten zijn en dat buitenlanders die schuldig worden geacht aan misdaden, moeten worden gedeporteerd.

Franse filosoof Éric Zemmour: Immigratie is een misdaad tegen de Europese volkeren en zal eindigen in bloedvergieten

Moslimschoolkinderen worden verdacht van de onthoofding van Samuel Paty

1 REACTIE

  1. Een aanval met vuurwerk ? Zijn de gasten nou helemaal gek geworden ? We gaan het vuurwerk verbieden, dat zal ze leren !
    Een volgende aanval met stokken ? We gaan subiet álle stokken verbieden binnen een straal van 1 km. van het politiebureau.
    Dit zijn toch geen maatregelen ?
    Opsporen die aanvallers, een zak vol vuurwerk aan hun riem hangen , zeg maar een vuurwerkgordel, en in de fik met ’t vuurwerk !

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here