Amerikaanse soldaten tijdens "Operation Iraqi Freedom" kwamen snel zonder munitie te zitten. © (Public Domain)

De meerderheid van de Amerikanen zegt dat het op zijn minst enigszins waarschijnlijk is dat er in de komende 10 jaar weer een wereldoorlog uitbreekt, maar de meesten zeggen dat ze zich niet zouden aanmelden om in een gevechts- of een niet-gevechtsfunctie te dienen als de Verenigde Staten hierbij betrokken zouden raken, schrijft Robert Bridge.

Uit een nieuwe peiling van YouGov blijkt dat 22% van de Amerikanen denkt dat het ‘zeer waarschijnlijk’ is dat er binnen vijf tot tien jaar weer een wereldoorlog uitbreekt; 39% zegt dat het ‘enigszins waarschijnlijk’ is. Politiek uitgesplitst gelooft een derde van de Republikeinen dat het ‘zeer waarschijnlijk’ is dat er de komende tien jaar weer een wereldoorlog uitbreekt; 20% van de Onafhankelijken en 16% van de Democraten zijn het met die stelling eens.

Ondanks het feit dat de Verenigde Staten en zijn NAVO-bondgenoten hun militaire voorraden in een razend tempo uitputten in een proxy-oorlog tegen Rusland in Oekraïne en Moskou angstaanjagende offensieve krachten tentoonspreidt, blijven Amerikanen optimistisch over een hypothetische oorlog tegen Rusland en China. Als er een wereldoorlog zou uitbreken waarin de VS en hun bondgenoten zouden vechten tegen Rusland, China of beide, zullen Amerikanen eerder zeggen dat de NAVO-lidstaten zouden winnen dan dat ze zouden verliezen.

Het patriottische optimisme vervaagt echter snel in het hypothetische scenario waarin zowel China als Rusland – en hun bondgenoten – het in een wereldoorlog opnemen tegen Westerse naties en hun bondgenoten. Slechts 45% van de Amerikanen zegt dat de westerse naties als overwinnaars uit de bus zouden komen, terwijl 55% van mening is dat een coalitie bestaande uit Moskou, Beijing en hun bondgenoten zou winnen.

  De Russisch-Amerikaanse Zombie Apocalyps

In een soortgelijke YouGov-enquête in het Verenigd Koninkrijk denkt slechts 21% van de Britse volwassenen dat de westerse troepen zouden verliezen van China, Rusland en hun bondgenoten in het geval van een wereldoorlog.

Schokkend genoeg zegt slechts 6% van de Amerikanen dat ze zich zouden aanmelden voor militaire dienst als er een wereldwijde vuurzee zou uitbreken waarbij de Verenigde Staten betrokken zijn, terwijl 9% zegt dat ze zich niet vrijwillig zouden aanmelden maar wel zouden dienen als ze worden opgeroepen en 13% zegt dat ze zich niet vrijwillig zouden aanmelden en zouden weigeren te dienen als ze zouden worden opgeroepen. Ondertussen zegt maar liefst 60% dat het leger niet zou proberen hen op te roepen vanwege hun leeftijd of handicap. In het geval dat de VS echter onder een dreigende invasie zou komen, stijgt het percentage mensen dat zich vrijwillig zou aanmelden voor militaire dienst naar 16%. Maar 47% zegt dat ze zelfs in zulke extreme omstandigheden niet denken dat het leger hen zou willen laten dienen vanwege hun leeftijd of handicap.

“Amerikanen staan meer open voor het idee om te dienen in niet-gevechtsfuncties in het geval van een wereldoorlog,” zegt Jamie Ballard, een datajournalist bij YouGov. “19% zegt dat ze zich vrijwillig zouden aanmelden voor een dergelijke rol; 12% zou zich niet vrijwillig aanmelden, maar zou wel dienen als ze werden opgeroepen.

Als de VS onder dreiging van een invasie zou staan, zou 26% zich vrijwillig aanmelden voor niet-gevechtsdienst. 42% van de Amerikanen zegt dat de regering hen niet zou willen voor een rol buiten gevechtsvoering om redenen die te maken hebben met leeftijd of handicap; 38% zegt dat de regering niet zou willen dat ze om deze redenen zouden dienen, zelfs niet als de VS onder dreiging van een invasie zou zijn.

  Zijn Rusland en China op weg naar een wederzijds defensiepact?

Het onderzoek komt op een moment van verhoogde wereldwijde spanningen. Washington is verstrikt in meerdere conflicten, waardoor Amerika op de rand van oorlog staat in meerdere gebieden. Washington neemt niet alleen deel aan een proxy-oorlog in Oekraïne tegen Rusland, maar is ook verwikkeld in het Midden-Oosten, waar het Israël voorziet van duizenden raketten in de oorlog tegen Hamas in de Gazastrook. Tegelijkertijd heeft de VS een bombardementencampagne gevoerd tegen Irak, Syrië en Jemen, terwijl eerder dit jaar drie Amerikaanse soldaten werden gedood in Jordanië.

“Zelfs in de gangen van het Witte Huis zijn Amerikaanse functionarissen bezorgd dat Biden’s Midden-Oosten beleid kan leiden tot een bredere oorlog met Iran en Hezbollah in Libanon,” schrijft Kyle Anzalone van het Libertarian Institute.

Ondertussen is Washington doorgegaan met de militaire opbouw in Azië en de Stille Oceaan, waardoor de spanningen met de communistische staten Noord-Korea en China toenemen.

Als reactie op de roekeloze Amerikaanse opmars heeft de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un raketproeven uitgevoerd te midden van opruiende retoriek. Tegelijkertijd heeft Beijing op de steun van Washington voor Taipei en Manilla gereageerd met militaire oefeningen in en rond de Aziatische Stille Oceaan.

Het meest verontrustende voor de beleidsmakers in Washington is dat terwijl de vooruitzichten voor een nieuwe wereldoorlog nog nooit zo groot zijn geweest, het moreel in het Westen – getuige het gebrek aan wil om hun landen te dienen in het geval van een nieuwe wereldoorlog – zelden zo somber is geweest.


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

Jonge Britten in paniek over mogelijke dienstplicht voor oorlog met RuslandVolg Frontnieuws op Telegram

  Poetins Gazprom-baas: "Met slechts vijf dagen extreme vorst is het gedaan met de Europese steden"

Lees meer over:

Vorig artikelDr. Füllmich verklaring vanuit de gevangenis – “Hun kaartenhuis stort in”
Volgend artikelTerreuraanslag in Moskou is wraak van VS/NAVO voor het verliezen van de proxy-oorlog tegen Rusland in Oekraïne
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

18 REACTIES

 1. Maar je kunt toch decennia later die 3e wo heerlijk uitbuiten door prachtige en heldhaftige oorlogsfilms te maken. Ik vermoed dat Netflix en Hollywood nu al bezig zijn de rechten van die 3e wo op te kopen. Tja, die regeringen zijn tegenwoordig staatsgevaarlijk.

 2. Een wereldwijd gewelds conflict lijkt mij waarschijnlijk, maar geen oorlog zoals de 2e wereldoorlog. Een grootschalige burgeroorlog lijkt mij veel waarschijnlijker.

  Hoe dat er uit gaat zien is moeilijk te voorspellen daar het een nieuw soort van oorlog zal zijn. Niet te vergelijken met alles wat we in het verleden hebben gezien.

   • En dus?
    Politiebureaus hebben wapens. Die paar agenten houden het niet lang vol tegen de burgerij hoor.
    En ja, de moskeeen liggen ook vol wapens.
    En je kunt zowel legaal als illegaal aan wapens komen.
    En je kunt zelf wapens maken/improviseren.
    Wapens, of het gebrek eraan, is niet het grootste probleem; het grootste probleem is dat de gemiddelde, futloze, willoze, gemakzuchtige lapzwans van een Nederlander blijkbaar graag over zich heen laat lopen om vervolgens de reet te likken van degene die hem net als voetveeg heeft gebruikt.
    Je hoeft maar te kijken naar de demonstraties om dat te zien.
    Pegida? Een paar handjes vol.
    Corona? Nauwelijks meer dan dat.
    Nu met de boerenprotesten? Vrijwel geen burgers die van hun luie reet afkomen om de boeren te ondersteunen door mee te protesteren.

    Nee, Nederland heeft geen probleem met een mogelijk tekort aan wapens voor de burgers, het heeft te maken met burgers die het allemaal wel best vinden en niet bereid zijn de politiek ter verantwoording te roepen maar gewoon gaan liggen om nog een keer in de kloten geschopt te worden

 3. De laatste vier jaar (en de komende jaren) hebben ze met leugen en bedrog zoveel door onze strot geperst dat de vaderlandsliefde er aan de achterkant uit kwam en komt.
  Geen haar op mijn hoofd denkt eraan om dit windmolenpark te verdedigen.
  NEXIT

 4. “Als de VS onder dreiging van een invasie zou staan,”

  Die invasie is reeds gaande zelfs met behulp van het witte huis.
  Net als in Europa trouwens.

  • tijdens WO2 heeft de VS wapens geleverd aan Duitsland om de Soviet te verslaan , maar dat lukte niet toen kwam er een geschil tussen Duitsland en de UK toen is de VS er tussen gekomen om ons zogezegt te bevrijden maar ondertussen zijn we vazal geworden.
   nu wil dat de VS dat de EU Rusland verzwakt waarna het gemakkelijk is om RU te verslaan en hun bodemschatten te stelen zoals ze overal doen.
   in de voormalige oorlogen van de VS betaald niet de investering dan wat ze kunnen stelen vandaar dat ze zoveel schulden hebben

 5. Bij de meeste gevaccineerde is het zelf nadenken in hun hersendeel uitgeschakeld, door het spike eiwit. Dus die zullen en blijven de MSM op hun woord geloven over Rusland/Oekraïne narratief. Daar kun je niet mee praten, over dingen die op MSM niet behandelen. Zij zijn algemeen overtuigd dat Poetin de slechterik is. Zij worden het nieuwe kanonnenvlees van de toekomst.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in