Toen Marine Le Pen dinsdag de stad Dijon verliet, die de afgelopen dagen te lijden heeft gehad onder gewelddadige botsingen tussen Tsjetsjenen en Algerijnen, werd het konvooi van de partijleidster aangevallen door linkse activisten.

Le Pen was in Dijon voor een persconferentie in een hotel. In een video van het Franse CNews zien we hoe gemaskerde linkse relschoppers schoppen en projectielen gooien tegen het konvooi.

Op een gegeven moment gebruikt een van de passagiers wat lijkt op pepperspray om de gewelddadige menigte te ontmoedigen.

De aanval op Le Pen vond plaats op dezelfde dag dat het Franse leger naar Dijon werd gestuurd om het geweld tussen Tsjetsjenen en Algerijnen van de afgelopen dagen te beteugelen.

Nadat de video’s van de gewelddadige botsingen op social media floreerden, bekritiseerde Le Pen de minister van Binnenlandse Zaken van het land voor het toestaan dat anarchie en geweld de stad domineren.

“Ons land zinkt in chaos”, twitterde Le Pen.

Op de persconferentie van dinsdag stelde ze maatregelen voor om de verloren gegane gebieden van de Republiek te heroveren.

Samuel Paty werd gedagvaard voor politieverhoor over de cartoons van Mohammed vier dagen voordat hij werd onthoofd

Spugen op onze geschiedenis

In een video die vorige week op Facebook is geplaatst, spreekt Le Pen’s nicht Marion Maréchal het linkse geweld van de afgelopen weken aan, dat ook Frankrijk hard heeft getroffen, waar ze, net als in het Verenigd Koninkrijk en elders, standbeelden en historische monumenten hebben gesloopt.

Maréchal zegt dat ze weigert zich te verontschuldigen voor het feit dat ze Frans en blank is en dat link op de geschiedenis van het land spuugt.

Multiculti: het Franse leger wordt ingezet om de etnische rellen in Dijon te stoppen

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here