Toen Marine Le Pen dinsdag de stad Dijon verliet, die de afgelopen dagen te lijden heeft gehad onder gewelddadige botsingen tussen Tsjetsjenen en Algerijnen, werd het konvooi van de partijleidster aangevallen door linkse activisten.

Le Pen was in Dijon voor een persconferentie in een hotel. In een video van het Franse CNews zien we hoe gemaskerde linkse relschoppers schoppen en projectielen gooien tegen het konvooi.

Op een gegeven moment gebruikt een van de passagiers wat lijkt op pepperspray om de gewelddadige menigte te ontmoedigen.

De aanval op Le Pen vond plaats op dezelfde dag dat het Franse leger naar Dijon werd gestuurd om het geweld tussen Tsjetsjenen en Algerijnen van de afgelopen dagen te beteugelen.

Nadat de video’s van de gewelddadige botsingen op social media floreerden, bekritiseerde Le Pen de minister van Binnenlandse Zaken van het land voor het toestaan dat anarchie en geweld de stad domineren.

“Ons land zinkt in chaos”, twitterde Le Pen.

Op de persconferentie van dinsdag stelde ze maatregelen voor om de verloren gegane gebieden van de Republiek te heroveren.

  Reeds 62% van de nieuwe 'Fransen' komt uit Afrika

Spugen op onze geschiedenis

In een video die vorige week op Facebook is geplaatst, spreekt Le Pen’s nicht Marion Maréchal het linkse geweld van de afgelopen weken aan, dat ook Frankrijk hard heeft getroffen, waar ze, net als in het Verenigd Koninkrijk en elders, standbeelden en historische monumenten hebben gesloopt.

Maréchal zegt dat ze weigert zich te verontschuldigen voor het feit dat ze Frans en blank is en dat link op de geschiedenis van het land spuugt.

Multiculti: het Franse leger wordt ingezet om de etnische rellen in Dijon te stoppen

Vorig artikelNieuw wetsvoorstel om IT-giganten aan te kunnen klagen voor selectieve censuur
Volgend artikelSchokkende video: 9-jarig meisje wordt gedwongen te trouwen met een 60-jarige moslim
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in