Manipulatie van de bevolking: hoe ministers ‘geheime tactieken’ gebruikten om het publiek thuis en bang te houden

Psychologische oorlogsvoering

4

Vanaf het begin van de pandemie werd de Britse regering niet alleen geadviseerd door een team van epidemiologen, maar ook door een team van psychologen, SPI-B genaamd, specialisten in het manipuleren van menselijk gedrag.

Op 22 maart vorig jaar heeft de SPI-B een document opgesteld dat tot nu toe geheim was. Het was bestemd voor de Wetenschappelijke Adviesgroep voor Noodsituaties (Sage), die aan het begin van de pandemie is opgericht, en was gebaseerd op een oud argument: de manipulatie van angst.

“Een aanzienlijk aantal mensen voelt zich nog steeds niet voldoende persoonlijk bedreigd; het kan zijn dat zij gerustgesteld zijn door het lage sterftecijfer in hun demografische groep […] Het is nodig om het niveau van waargenomen persoonlijke bedreiging te verhogen bij degenen die zelfgenoegzaam zijn, met behulp van sterke emotionele boodschappen”.

In hetzelfde document werd een lijst gepresenteerd van 14 maatregelen om de onderwerping te verhogen, waaronder “het gebruik van de media om het gevoel van persoonlijke bedreiging te vergroten”, een tactiek die volgens hen zeer effectief was, hoewel de indirecte effecten “negatief zouden kunnen zijn”.

Sommige Sage-deelnemers geven nu toe dat zij zich “in verlegenheid gebracht” voelen door het advies dat zij van de psychologen hebben gekregen. Een regelmatige deelnemer aan de Sage-bijeenkomsten zei: “Het Britse volk is onderworpen aan een niet geëvalueerd psychologisch experiment zonder dat het te horen krijgt wat er aan de hand is”.

“Het gaat erom gedrag te sturen in de richting die een elite heeft besloten, in plaats van te bepalen of het juist of ethisch verantwoord is om te doen”.

Het Sage-lid zegt dat de rapporten van SPI-B niet door die van Sage werden aangevochten omdat “de kernleden van Sage niet erg goed uitgerust zijn om het te evalueren en er geen andere sociale wetenschappers in de Sage-kern zijn”.

“Wanneer iemand van SPI-B zegt dat de angst moet worden aangewakkerd en opgedreven, wordt er in het begin niet veel gevraagd en de meeste vragen komen van buitenaf, niet van binnenuit”.

Boris Johnson, samen met de wetenschapsadviseurs Chris Whitty en Patrick Vallance, zijn beschuldigd van het “instrumentaliseren van angst”, maar de psychologische strategie van de regering om het gedrag van een nietsvermoedende bevolking te manipuleren kan averechts werken en op lange termijn schade veroorzaken.

  Een clandestien Frans diner tussen journalisten en medische "deskundigen" waaruit blijkt dat ze niet in het Coronacircus geloven

Hetzelfde is overigens ook in Nederland gebeurd. In het Britse geval is de massamanipulatie ontegenzeggelijk succesvol geweest in het overhalen van een bange bevolking om het grootste deel van het afgelopen jaar binnen te blijven.

De dagelijkse manipulatie van de statistieken over sterfgevallen, ziekenhuisopnames en “gevallen” is zo doeltreffend geweest dat de naleving van de lockdown de verwachtingen van de regering ruimschoots heeft overtroffen.

In juli jongstleden bleek uit een enquête van het adviesbureau Kekst CNC dat bijna de helft van de ondervraagden, “weet niet” buiten beschouwing gelaten, dacht dat het Coronavirus 1% van de Britse bevolking had gedood, wat neerkomt op meer dan 600.000 mensen, terwijl het werkelijke aantal op dat moment 44.000 bedroeg. Bijna een derde van de ondervraagden dacht dat tussen 6% en 10% of meer van de bevolking aan het Coronavirus was overleden, wat zou neerkomen op maximaal 6,6 miljoen sterfgevallen.

Paul Dolan, hoogleraar gedragswetenschappen aan de London School of Economics, zegt:

“Het idee dat je de persoonlijke dreiging van mensen onevenredig moet verhogen ten opzichte van de dreiging waarmee zij worden geconfronteerd, is een probleem. Het schept een zeer gevaarlijk precedent – de uitdrukking die wordt gebruikt is ‘bewapening van angst’.

Als de angst eenmaal is aangewakkerd, kun je die niet meer verminderen. Het is niet als het aan- en uitzetten van een kraan – je kunt de angst niet uitzetten.

We hebben ons uitsluitend geconcentreerd op sterfte- en ziektecijfers, maar ik ben er vrij zeker van dat het publiek zou begrijpen dat sterfgevallen in de context van vijfjaarlijkse gemiddelden worden geplaatst.

Er is een enorme kans gemist om over risico’s te communiceren. In plaats van alleen maar te zeggen dat er vandaag honderd mensen aan Covid zijn overleden, zou de regering kunnen zeggen welk percentage van de sterfgevallen dat is, en of dat zich al dan niet vertaalt in een teveel aan sterfgevallen.

Dat zou een duurzamer gesprek met het publiek kunnen zijn, in plaats van ‘wees bang en blijf bang”.

Gary Sidley, een klinisch psycholoog en gepensioneerd adviseur op het gebied van de volksgezondheid, zegt:

Sidley en 46 andere psychologen hebben de British Psychological Society (BPS) geschreven om hun “bezorgdheid te uiten over de activiteiten van psychologen in dienst van de regering […] in hun missie om massale naleving door het publiek van de huidige Coronavirus-beperkingen te bereiken”.

De brief voegt daaraan toe:

“Wij zijn van mening dat het gebruik van heimelijke psychologische strategieën – die onder het niveau van het bewustzijn van de mensen opereren – om burgers te ‘porren’ om zich te conformeren aan een controversieel en ongekend volksgezondheidsbeleid, diepgaande ethische vragen oproept”.

Een BPS-commissie zal de kwestie bespreken op haar volgende vergadering op 21 juni, toevallig op dezelfde dag dat de lockdown zou moeten eindigen.

“Ik heb mensen geïnterviewd die door angst te gronde zijn gericht, mensen die van zelfmoord moesten worden afgepraat en mensen die agorafobie hebben ontwikkeld”, zegt Laura Dodsworth, die het afgelopen jaar onderzoek heeft gedaan naar angst voor een binnenkort te verschijnen boek getiteld A State of Fear: How the UK government weaponised fear during the pandemic.

“We gaan het hele land verkrachten en wat ga je er aan doen?” vraagt een moslim taxichauffeur aan een Britse vrouw

Vorig artikelVK: zeven doden door bloedstolsels na Astra Zeneca-vaccin
Volgend artikelPasen NEE – Ramadan JA – Zo worden de Duitsers voor de gek gehouden
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

4 REACTIES

 1. Het volledig strategisch Masterplan van de Globalisten is aan het licht gekomen.

  Hierin staat elke stap en aktie die gepland werd (en al deels uitgevoerd) om de genocide op de wereldbevolking door te voeren.
  Als we terugkijken naar het vorige jaar zien we al deze akties (per week!) in volledige detail beschreven.
  Wel even opmerken dat het aanvangsjaar niet 2025 is, maar wel 2000. Ze zijn dus blijkbaar 5 jaar eerder dan gepland begonnen.
  De Rockefellers liggen aan de basis van dit plan. Alhoewel ze al steenrijk zijn, willen ze nu blijkbaar de ganse wereld voor zichzelf.

  pdf : Masterplan “SPARS 2025-2028” in detail uitgewerkt :
  https://www.auricmedia.net/wp-content/uploads/2020/12/spars-pandemic-scenario.pdf

  video van Infowars (Alex Jones) :
  World Shocked By SPARS 2025-2028 Document (93 minuten).
  https://banned.video/watch?id=6068e6f54749bf7c6f0fcb7b

  Voor mensen die geen engels verstaan :
  Hier is een andere link van een nederlandstalige video (aanbevolen) :
  —————————————————————————————-
  DE ROOKGORDIJNEN VAN RUTTE EN KOMPANEN ONTRAFELD
  https://www.youtube.com/watch?v=J4lfHyVge_k
  —————————————————————————————

  Uit beide video’s kan je afleiden dat :
  – er geen covid crisis is (nog milder dan een klassieke griep)
  – de overheid en de corrupte media een gecoordineerd en al op voorhand gepland script afspelen om iedereen te onderdrukken
  – dat we nooit meer uit de covid-lockdown gaan komen
  – dat de vaccinaties een geplande tijdbom is : gevaccineerden doen het covid virus muteren in zwaardere varianten en verspreiden dit.
  – vaccinaties maken mannen en vrouwen onvruchtbaar en door het loslaten van de placenta zullen zwangere vrouwen hun baby verliezen.
  – tussen de 6 en 12 maanden na vaccinatie zal bij de gevaccineerden een stormvloed van hersen- en zenuwletsels uitbreken met zeer hoge mortaliteit.
  dat is de reden dat ze momenteel het vaccineren willen pushen : na 6 maanden breekt er paniek uit en wil niemand nog gevaccineerd worden.
  – dat er met de “great reset” nog een aanslag van de banken op onze spaarcenten en belegginsfondsen zal volgen

  Het is dus hoog tijd dat het vezet, dat reeds begonnen is wordt opgevoerd om deze waanzinnige LEUGEN te stoppen.

  Het gaat over leven en dood.

  Samen sterk !

 2. @louis,
  Er is geen virus ( geen verifieerbare genetische code, geen foto, geen isolaat ), alleen de angst ervoor, die constant door de politieke volksverraders en hun schandknapen de media in stand word gehouden, om in opdracht van enkele sociopaten en psychopaten zoveel mogelijk mensen te vermoorden.
  Wat betreft de gen ( gifspuit) therapie, die ze gebruiken om tot hun doel te komen, heb je volledig gelijk

 3. Aldus Rutte: “We hebben hun mooi te pakken, hè? Die 2G is een fabeltje. Ondertussen hebben we een 5G-netwerk geïnstalleerd waarmee we met één veeg van de duim alle gevaccineerden kunnen doden! Hahahahahahhaha!”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in