Dagen nadat Politico berichtte dat de Republikeinen door het lint gaan omdat één van hen, Republikein Victoria Spartz, de regering van Oekraïne heeft bekritiseerd en heeft opgeroepen tot “goed toezicht op de kritieke infrastructuur en de levering van wapens en hulp,” heeft de Associated Press (samengevoegd door NPR, niet minder) zich aangesloten bij deze zeer ongewone afwijking van de heersende narratieven die door de mainstream nieuwsorganen worden aangehangen, bericht Tyler Durden.

Kortom – het lijkt erop dat de mainstream media het erover eens zijn dat het misschien onverstandig is om ongecontroleerd miljarden aan wapens en hulp te sturen naar een beruchte corrupte natie waarvan de president, Volodomyr Zelensky, zojuist het equivalent van hun CIA-directeur en procureur-generaal ontslagen heeft, terwijl hij hen van verraad beschuldigt.

Of, zoals AP het zegt:

Terwijl zij doorgaat met het verlenen van tientallen miljarden dollars aan militaire, economische en directe financiële steun aan Oekraïne en haar bondgenoten aanmoedigt hetzelfde te doen, worstelt de regering-Biden nu opnieuw met aloude zorgen over de geschiktheid van Oekraïne als ontvanger van massale infusies van Amerikaanse hulp.

Deze problemen, die al tientallen jaren bestaan en een niet onbelangrijke rol speelden bij de eerste impeachment van de voormalige President Donald Trump, werden in de onmiddellijke aanloop naar de Russische invasie en tijdens de eerste maanden van het conflict grotendeels naar de achtergrond verdrongen toen de VS en hun partners zich ter verdediging van Oekraïne schaarden.

Maar de ontslagen die Zelensky in het weekend heeft uitgesproken tegen zijn hoogste aanklager, het hoofd van de inlichtingendienst en andere hoge ambtenaren hebben die bezorgdheid weer doen opleven en hebben misschien onbedoeld de aandacht gevestigd op de beschuldigingen van corruptie op hoog niveau in Kiev, die door een uitgesproken Amerikaans wetgever zijn geuit.

In het artikel wordt opgemerkt dat vooraanstaande aanhangers van Oekraïne aan beide zijden van het gangpad een terugslag willen voorkomen die het moeilijker zou maken om toekomstige pakketten met dollars van de Amerikaanse belastingbetaler erdoor te krijgen – terwijl de regering Biden zelf “er bij Zelenskyy op aangedrongen heeft meer te doen om de corruptie aan te pakken – een vaste eis van de VS die teruggaat tot de begindagen van de Oekraïense onafhankelijkheid.”

  'Wanhoopsdaad': Mogelijke Oekraïense aanval op de Krim "Kan snel uit de hand lopen"

“In al onze relaties, en ook in deze relatie, investeren wij niet in persoonlijkheden; wij investeren in instellingen, en natuurlijk heeft president Zelensky gesproken over zijn beweegredenen om deze personeelsverschuivingen door te voeren,” zei de woordvoerder van het ministerie van Buitenlandse Zaken Ned Price in een verklaring aan verslaggevers op maandag.

“…in oktober en daarna nog eens in december 2021, toen de VS en anderen waarschuwden voor de toenemende kans op een Russische invasie, verweet de regering-Biden de regering van Zelensky niets te doen aan corruptie die weinig of niets met Rusland te maken had,” merkt AP op.

“De EU en de VS zijn zeer teleurgesteld over de onverklaarbare en niet te rechtvaardigen vertragingen bij de selectie van het hoofd van het bureau van de gespecialiseerde aanklager voor corruptiebestrijding, een cruciale instantie in de strijd tegen corruptie op hoog niveau,” zei de Amerikaanse ambassade in Kiev op 9 oktober, en voegde eraan toe: “Wij dringen er bij de selectiecommissie op aan haar werk zonder verdere vertragingen te hervatten. Als er geen vooruitgang wordt geboekt in het selectieproces, ondermijnt dat het werk van de anticorruptiebureaus, die door Oekraïne en zijn internationale partners zijn opgericht.”

Zoals hierboven vermeld, heeft AP opgemerkt dat afgevaardigde Victoria Spartz – die sinds het begin van de oorlog een half dozijn bezoeken aan Oekraïne heeft gebracht (en in mei uitgenodigd was op het Witte Huis, waar zij een pen in ontvangst nam die door Biden gebruikt werd om een hulppakket te ondertekenen) – Zelensky beschuldigd heeft van “politiek bedrijven”, terwijl zij ook een Oekraïense topambtenaar, Andriy Yermak, van corruptie beschuldigt. Zij heeft de regering-Zelensky herhaaldelijk opgeroepen om een anti-corruptie aanklager te benoemen (zoals degene die Joe Biden had ontslagen in ruil voor $1 miljard aan garanties voor leningen van de VS), en zij heeft Yermak de schuld gegeven van de vertraging.

  Russisch parlementslid zegt atoombom op VS te gooien om te bewijzen dat Rusland serieus is over NAVO

De Oekraïners hebben teruggeslagen – door Spartz te beschuldigen van het verspreiden van “Russische propaganda,” en haar te waarschuwen “op te houden met het proberen extra politiek kapitaal te vergaren met ongegronde speculaties.”


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Zelensky’s gelukkige hand met geld: 243 miljoen dollar vergaard sinds zijn ambtsaanvaardingVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelU moet DOOD om de Aarde te redden: Center for Biological Diversity dringt aan op massahonger en armoede voor de mensheid door invoering noodplan
Volgend artikelEen ziekte die het gevoel kan geven dat iemand uw huid schilt met een aardappelschilmesje, verspreidt zich in een exponentieel tempo
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

9 REACTIES

 1. Vergis je niet. Dat de mainstream media ‘opeens’ omdraaien hoort ook bij de plannen. Want de bewapende
  en ‘verwende’ Zelensky moet zich straks tegen ons keren en het westen aanvallen. Terwijl wij geen wapens meer hebben.
  Alles gaat volgens de oude plannen jongens! Trap er niet in.

  • precies. alles is van tevoren uitgedacht en verloopt volgens schema.
   wat de volgende stap zijn weet ik niet, uw stelling dat zelensky het westen aanvalt lijkt mij onwaarschijnlijker dan dat de usa aanstuurt op gebruik van kernwapens in (op) europa. maar het blijft gissen

  • Héhé geen wapens hebben, wij hebben net 6 van die electronische dinges rijkarretjes in het leger aangeschaft. Weet je wel hoe gevaarlijk die zijn.🤥

   • Friesland werden millieubewuste electrische tanks gebouwd; zelfs met ingebouwde koe.
    Probleem is de velengsnoeren….

 2. Heeft Zelensky ook geen wapens meer aangezien hij en zijn mede companen dit allemaal voor een zacht prijsje op de zwarte markt heeft door verkocht en hier alvast mooie herenhuizen in Zwitserland voor gekocht neen Ukraine is geen corrupt land 😜😂😂😂😂😂😂

 3. Zelenskyy de Clown had al verloren toen hij aan de macht kwam met zijn rapalje zijn UltraNazi bataljons. Het heeft een reden dat Nederland destijds NEEN stemde in Referendum. Wet of geen Wet; bij ONZUIVERE toepassing van Nationale Wetgeving bestaat nog steeds overkoepelende Wetgeving die zegt dat zij juist er is om te voorkomen dat burgers, dat mensen moeten vechten om hun huis, have en haard veilig te stellen tegen ongewenste indringers en indien de Staat daarin faalt dit “Recht tot Lijfsbehoud en veiligstelling tegen ongewenste indringers door betrokkenen zelf uitgevoerd moet worden derhalve legitiem is!” Plaats een bord WS Art.164 in je tuin op je voordeur op je achterdeur en verdedig je home te vuur en te zwaard WIJ ZIJN MET MEER.

 4. Gut, nou hebben de Amerikanen kritiek? Wie startte 2014 daar? Wie heeft Zelensky op de troon geholpen?

  En idd; ik denk dat de planning van de achtelijken in Washington was, dat de oekies het westen zouden aanvallen….

 5. Rutte zei het is onze oorlog .Mis mark het is misschien jouw oorlog maar van MIJ is er niks van bij .Ga lekker met die vent smoezen maar laat mijn en vele andere er buiten Ga lekker met je vriend Klaus en bil kijken hoe je de mensen zo snel mogelijk kan opruien
  Toen ik geboren was waren de moffen ook zo lekker bezig Tja Moffen blijven moffen he

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in