Staff Sgt. Elizabeth Bryson / Wikimedia / (Public Domain)

Een recente bijeenkomst van meer dan 20 EU-lidstaten in Parijs, georganiseerd door de Franse president Emmanuel Macron, deed om verschillende redenen de wenkbrauwen fronsen. Hij slaagde er weliswaar in om deze EU-landen over te halen om meer geld naar Oekraïne te sturen, maar velen zullen zich afvragen of Macrons bemoeienis niet een veel hogere prijs heeft. Het is nauwelijks een geheim dat hij een EU-snelweg wil creëren, die bestaat uit de meeste EU-landen – met uitzondering van de landen die grote beslissingen blokkeren, zoals Hongarije – die denken aan een EU die sterker is, een eigen leger heeft en onafhankelijk van de NAVO kan denken. Vorig jaar ging hij zelfs zo ver dat hij een conferentie organiseerde waar alle EU-lidstaten waren uitgenodigd, evenals het Verenigd Koninkrijk en Turkije, om het water te testen met betrekking tot de oprichting van een nieuwe, formele EU-NAVO pijler, schrijft Martin Jay.

En nu gebeurt het. Macron hield onlangs een vergadering in Parijs waar een hoger financieringsniveau voor Oekraïne werd overeengekomen, met gesprekken over zelfs grondtroepen in Oekraïne. Het probleem voor de NAVO is natuurlijk dat ze een identiteitscrisis heeft nu steeds meer Amerikanen en Europeanen haar zien als een defensieorganisatie die alleen maar kan dreigen en escaleren in de oorlog in Oekraïne – terwijl ze de leider is van een proxy-operatie waarbij geen enkele NAVO-soldaat ooit gedood kan worden – terwijl ze er eigenlijk niet helemaal voor gaat. Meer dan twee jaar lang, met de oorlog in Oekraïne die vooral het laatste jaar slecht uitpakt voor het Westen, wordt de rol van de NAVO gecompromitteerd en ondoorzichtiger. Het feit alleen al dat Macron dit recente initiatief nam, getuigt hiervan en Biden maakt zich nu ongetwijfeld zorgen over de rol van de NAVO, nu hij zich achter het bod van de Nederlandse premier schaart om het roer over te nemen. De overgang van de stuntelende, dwaze Jens Stoltenberg naar Mark Rutte zal echter naadloos zijn, als het al gebeurt. Rutte zal alle 31 NAVO-leden moeten overtuigen en het is de vraag of Hongarije en Turkije het bod van de Nederlander zullen steunen. De Europese landen willen misschien een nieuw gezicht, een frisse stem en zullen misschien aandringen op een vrouw om de NAVO te leiden, waarbij ze hun gewicht in de schaal leggen achter de Estse premier Kaja Kallas.

  Rusland voert operatie met minimaal aantal burgerslachtoffers uit - blijkt uit studie

Het punt met Rutte is dat hij een fervent voorstander is van veel hogere militaire uitgaven, wat Trump zal toejuichen als hij dit jaar de Amerikaanse verkiezingen wint, slechts een paar dagen nadat de NAVO-baas is aangetreden. Rutte heeft echt een tandje bijgezet als het gaat om het sturen van militaire hardware naar de Oekraïners.

De langsdurige Nederlandse premier en een van de langstzittende leiders van Europa heeft al toegezegd 24 van zijn F-16 gevechtsvliegtuigen naar Oekraïne te sturen – het meeste van alle landen – en helpt Oekraïense piloten te trainen. Het Nederlandse leger heeft de afgelopen twee jaar ook tanks, artilleriesystemen, munitie en Patriot luchtverdedigingssystemen naar Kiev gestuurd. Volgens Politico heeft de regering zelf het komende jaar nog eens 2,1 miljard dollar aan militaire en humanitaire hulp voor Oekraïne toegezegd.

Was dit alles onderdeel van Rutte’s plan om zichzelf neer te zetten als de belangrijkste kandidaat voor Biden om te steunen?

Bovendien is er een gekleurd beeld van de Nederlandse bijdragen, wat het imago van de NAVO onder haar leden niet ten goede zal komen als de gemoederen verhit raken.

Waar journalisten niet op wijzen, is dat de F16’s van een oudere generatie zijn en in een luchtgevecht met hun Russische tegenhangers geen partij zullen zijn. Het is een donatie die welkom is, maar het zou wel eens in het gezicht van Rutte kunnen ontploffen als de media verhalen publiceren over deze oudjes die worden neergeschoten door Russische luchtafweerbatterijen.

En zo wordt Rutte gezien als de man van Amerika – zal hij gewoon de olie zijn die op het vuur wordt gegooid dat Europa van de VS scheidt, als het onvermijdelijk wordt dat de oorlog in Oekraïne alleen een Europees probleem wordt dat geen Amerikaanse belastingdollars meer kost? Veel zal afhangen van de verkiezingen in het VK, de EU zelf en daarna in de VS. Als er een duidelijke stemming komt waaruit blijkt dat men de oorlog in Oekraïne moe is, maakt dit allemaal niets uit.

  Laat me dat herhalen...

Maar als de NAVO en Macron de belangrijkste leugen in leven kunnen houden – het verhaal De Russen komen eraan – terwijl Oekraïne onvermijdelijk meer terrein verliest en de Russische troepen oprukken, dan is er kans dat de NAVO in verval raakt en dat haar topfunctie meer een diplomatieke functie wordt die de VS relevant houdt in de organisatie, terwijl de Europeanen doorgaan met hun plan om het stemsysteem van de EU terzijde te schuiven en Macron te geven waar hij zo naar hunkert: macht. Geen van deze scenario’s laat de NAVO er echter goed uitzien, want het elan van de organisatie zal een klap krijgen naarmate Rusland verder oprukt en de westerse leiders het publiek voor de gek proberen te houden met het fabeltje dat Poetin EU-landen zal binnenvallen.


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

Waarom hebben gepensioneerde Amerikaanse generaals het zo consequent mis?Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikel“Mensen worden voorgelogen over Oekraïne” – Tucker Carlson reflecteert over Poetin, Zelensky, Navalny & kernoorlog
Volgend artikelGeef niet op in de huidige duisternis, maar zet door naar de heldere nieuwe dag
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

19 REACTIES

 1. Een failliet Europa,transgenders,homo,s ,lesbiennes, Afrikanen aan het staatsinfuus en een bevolking die niet meer dan 24 uur per week wil werken omdat ze anders allerlei toeslagen missen, daar zit Putin echt op te wachten .
  De Nederlander geloofd ook alles.

  • Ome Vlad wil die ellende echt niet aan de broek hebben.
   Europapark, uitstapjes naar historische landen die vroeger wat waren, goed beveiligde voertuigen, en bordjes erop: De mensen svp. niet voeren.
   Een soort Safariepark.

 2. De terreurorganisatie die NATO heet en de krankzinnige meelopers in de westerse regeringen, die nog steeds dromen van een overwinning op Rusland. Stel idioten die volledig in een rosé wolk leven en de orders uit usa opvolgen en uitvoeren. De waanzin ten top. Usa lacht. Zelf geen slachtoffers en wel de militaire rotzooi industrie op volle sterkte kunnen laten draaien met geld dat uit de beurs van de westeuropese bevolking gejat wordt. Hier de lange rijen voor de voedselbank en in usa voor de aandeelhouders van de militaire rotzooi industrie een dik dividend, een dikke sigaar en een glas goede cognac. Wat een walgelijke wereld.
  En dan nog meer geld naar dat in en in corrupte Oekriland, waar een moordenaar rondloopt met het bloed aan zijn handen van honderduizenden gedode soldaten en burgers. Overigens niet alleen daar veel bloed aan de handjes. Ook hier aan de handjes van heel veel politici, dat er nooit meer af gaat.
  Had verdomme naar vrede gestreefd, drijf handel met elkaar. Dat bouwt iets op. Maar ja, dat willen de bankiers niet. Iedere oorlog is een bankiersoorlog, dat zei mijn moeder vroeger al. En die had wo2 meegemaakt. Ook toen de waanzin.

 3. “En zo wordt Rutte gezien als de man van Amerika – zal hij gewoon de olie zijn die op het vuur wordt gegooid dat Europa van de VS scheidt, als het onvermijdelijk wordt dat de oorlog in Oekraïne alleen een Europees probleem wordt dat geen Amerikaanse belastingdollars meer kost?”

  Ik denk dat wij hier allemaal daar wel over eens zijn, maar Trutsula van der Lijken ziet dat anders, zou maar zo kunnen zijn dat de EU via de lidstaten zomaar even een Hypotheekje op je huis gaat zetten, in Duitsland hete dat toen Lastenausgleichsgesetz, en je zult het niet geloven, dat is tijdens de Plandemie aangepast voor “je weet het maar nooit” en in Nederland is het verhaal met Wet verplaatsing bevolking etc. ook geen goed teken.
  Je geld gaat ook waardeloos worden, de aandelen zouden wel eens kunnen ploffen.
  De Chinezen willen wel graag waarde voor kun producten, als daar ook nog sancties kan komen dan wil ik wel eens weten waar we wat dan ook nog van gaan doen.
  Energie : duur
  Grondstoffen: hebben we niet
  Industrie : al jaren lang “verplaatst”
  Vakmensen : Bergaf
  Kosten : enorm, of het nu de groene waanzin is, Migratie, leger, Oekraine enz.
  Rooskleurig is anders.

 4. rus land heeft Europa nooit aan gevallen Europa Rusland wel wat zijn de Europeanen toch een zielig volk van meelopers en transgenders enz Rusland WIL Europa niet eens kost alleen maar

 5. Even een schaap hier.
  Oekraïne is de katalyst geweest voor de eerste Europese oorlog sinds WO2. Rusland’s/Poetin’s agenda is een beetje onduidelijk, maar het is vooral om de macht van de EU en de V.S te breken en het geloof dat Oekraïne Russisch hoort te zijn. Het is een illegale oorlog, volledig tegen de principes van de Helsinki akkoorden en het memorandum van Boedapest. Rusland mag dus niet winnen.
  Maar de EU en de NAVO zijn 10 jaar te laat. We zijn te laks geweest en nu moeten we dringend sterker worden. De wereld is ook gestoord aan het worden (zie deze comments…) en de V.S. onder Trump zal geen bondgenoot zijn. Het is aan ons om onze waarden te beschermen en Oekraïne staande te houden, hoe moeilijk dat dat gaat zijn.
  Voor mij is Kiev de rode lijn, als Rusland ooit de regering daar omverwerpt, vallen we hopelijk binnen. Ik wil dat mijn Europa ten onder gaat in de strijd tegen de autoritaire bullshit van de rest.

  • Het is duidelijk dat gevaxxten en bijgevolg ms gebrainwashte onnozelaars geen jota verstand hebben van geopolitiek…Go fck yourself, ga snel nog een zesde halen en blijf weg van deze site !

  • Ga jij dan samen met Rutte, Macron & al die corrupte duivels dan naar het front hé.. Ga anders nog eens wat opzoeken over het Warschaupact, het is niet Rusland dat begonnen is, maar voor jou bestwil deze oorlog ook best eindigt en dat zal het ook doen.

  • Die ene,
   Ik kan alleen maar reageren met de vraag op jouw woorden, het Westen en Europa staan ergens voor, ik zie het via hun zionistische vriend in Jeruzalem, inmiddels zeker 30.000 doden, ja het Westen en Europa staan voor normen en waarden, hoe krijg je het opgeschreven!!!

 6. de HoerkraienerSS hebben blijkbaar weer n schaarse Russische bommenwerper vernietigd en ook talrijke helicopters ?! Hey Poetin , wat maakt het nog uit, leg de boel gewoon plat met tactische nucleaire wapens ! Man man man , die Poetin is ‘just too good to be true ‘…. Onze reptielbreinen gaan sowieso nooit onderhandelen of Hoerkraiene toestemming geven daartoe….laat ons dus de eindfase NU aangaan , beter de korte pijn dan de lange ! cf de afschuwelijke misdaden die in Gaza worden begaan mét toestemming van onze democratisch, meestal ONverkozen klootzakken …

 7. Ok Schaap,ten eerste is Oekraine helemaal niet de eerste Europese oorlog na WW2,dat was Joegoslavie maar dat ben jij en Kasia Ollongron natuurlijk vergeten.
  2 De Russen geloven niet dat Oekraine Russisch hoort te zijn,Oekraine is Russisch,het zijn de Europeanen die geloven dat Oekraine Europees is terwijl het in alle opzichten Russisch is,de taal is Russisch de geschiedenis is Russisch,de kerncentrales daar zijn Russisch,de Atoombommen van Oerkraine waren Russisch en de grote steden zijn gebouwd door de Russen.
  3 Het is geen illegale oorlog omdat er officeel helemaal geen oorlog is,Rusland heeft Oekraime nooit de oorlog verklaard en Oekraine heeft Rusland ook niet de oorlog verklaard,het is een millitaire operatie,net zoals Israel millitaire operaties uitvoert in Libanon of Syrie zonder dat het in oorlog is met die landen,dat Kiev voor jouw de rode lijn is is jouw probleem, Putin zal er geen dag wakker van liggen en dat jouw Europe ten onder gaat is een feit,zo en nu terug naar je playstation zodat je Russen kan afschieten in Call of Dutchie!

 8. Schapen die geen antwoord geven hebben blijkbaar een andere herder? Eentje van de andere stal? Het val mij op dat zij die zich als schapen voordoen wel wat zeggen maar antwoorden? Ho maar. Vervelend, maar hij moet ‘het’ zeker nog leren. Het schaapje heeft zichtbaar zeker nog een beetje een zwart pootje?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in