De volgende gepensioneerde generaals duiken op bij de kabelnieuwszenders om hun “wijze” analyses over de oorlog in Oekraïne te geven en ze hebben allemaal één ding gemeen – ze hebben het in een duizelingwekkende mate mis. Ik ben geschokt door hun onvermogen om de situatie objectief te analyseren. In plaats daarvan herhalen ze dezelfde propaganda memes – Russische troepen worden slecht geleid; Russische troepen zijn dienstplichtigen en slecht getraind; Russische troepen hebben een belabberd moreel; het Russische leger is broos en zal onder druk breken; en Rusland is aan het verliezen, schrijft Larry Johnson.

Dit zijn geen ongeschoolde mannen en ze toonden enige mate van bekwaamheid toen ze de leiding kregen over grote strijdkrachten. Waarom hebben ze het dan zo consequent mis over fundamentele feiten?

Ik ben er vrij zeker van dat ze allemaal wel eens hebben erkend dat een aanvallende strijdkracht, wanneer die geconfronteerd wordt met een goed verschanste vijand, luchtoverwicht moet hebben als die strijdkracht ook maar een schijn van kans wil hebben om door de verdedigingslinies heen te breken. U hoeft echter geen toegang te hebben tot Top Secret inlichtingen om te weten dat de luchtmacht van Oekraïne gedecimeerd is en niet in staat is om langdurige aanvallen op Russische troepenposities uit te voeren.

Er wordt ook veel vrolijk gepraat over het feit dat Oekraïne Russische communicatielijnen (LOC’s) zou aanvallen met HIMARs en Storm Shadow raketten. Maar er is weinig bewijs dat deze bewering ondersteunt. In feite is het tegenovergestelde waar. Het is Rusland, niet Oekraïne, dat dagelijks Oekraïense commando- en logistieke hubs in heel Oekraïne bombardeert. En de luchtverdediging van Oekraïne is uitgeput en kan het nachtelijke spervuur niet stoppen.

  Biden's reputatie hangt af van Kievs tegenoffensief - Politico

Deze generaals zijn ofwel onwetend over het succes van Rusland bij het decimeren van de vele aanvallen die sinds het begin van het tegenoffensief op 5 juni zijn gelanceerd, of ze kiezen ervoor om te liegen. Ik zie geen middenweg. De beelden van door de NAVO geleverde brandende tanks, Bradleys, Strikers en Marders staan overal op het internet. De foto’s en video’s zijn niet gegenereerd door Kunstmatige Intelligentie, maar deze generaals negeren die realiteit.

Hetzelfde geldt voor de Oekraïense slachtoffers. Social media staan vol met foto’s en video’s van enorme begraafplaatsen met schijnbaar eindeloze rijen Oekraïense vlaggen die uit pas gegraven graven steken. Zelfs Oekraïense bronnen gaven toe dat het tekort aan begraafplaatsen de regering van Zelensky dwong om begraafplaatsen uit de Tweede Wereldoorlog op te graven en de stoffelijke resten van Sovjetsoldaten te vernietigen om plaats te maken voor het groeiende aantal Oekraïense KIA (killed in action). Dit is geen geheime informatie. Het is gemakkelijk te vinden als u weet hoe u op Google moet zoeken.

Dan is er nog de kwestie van de munitievoorraden. Oekraïne draait op volle toeren en is gedwongen om 155 mm clustermunitie te gebruiken omdat het Westen niet langer in staat is om de effectievere standaard 155 mm granaat te leveren. Zelfs Biden heeft dit publiekelijk toegegeven, maar toch weigert de verzameling gepensioneerde Amerikaanse generaals dit feit te accepteren en het in hun analyse op te nemen.

Dit onvermogen om de realiteit onder ogen te zien, helpt verklaren waarom het onder het leiderschap van deze mannen niet gelukt is om een overwinning te behalen in de Amerikaanse militaire operaties in Irak, Syrië en Afghanistan. Geen van deze mannen heeft een gecombineerde wapencampagne gevoerd tegen een vergelijkbare militaire macht.

  Mainstream media weigeren de massale overgave van de in de Azovstal-fabriek opgesloten Azovnazi's een overgave te noemen

Oekraïne heeft geen eindeloze voorraad potentiële rekruten. Integendeel, Oekraïne verzamelt tieners en mannen boven de 50, geeft ze een oppervlakkige training en gooit ze in een vleesmolen. Niet één van deze generaals geeft toe dat dit krankzinnig en contraproductief is. Rusland daarentegen heeft zijn troepenmacht uitgebreid en blijft nieuwe rekruten aanwerven. Deze nieuwe soldaten krijgen minimaal zes maanden training voordat ze naar een slagveld worden gestuurd.

Wat is er aan de hand? Zijn we getuige van een debacle dat gebaseerd is op groepsdenken of zijn deze generaals gegijzeld door hun economische meesters? Met andere woorden, ze liegen om betaald te worden. Ik plaats vier interviews met Stan McChrystal, Phil Breedlove, Ben Hodges en David Petraeus zodat u zelf kunt beslissen. Ik verontschuldig me alvast om u hieraan te onderwerpen, maar ik denk dat het belangrijk is om te horen wat ze zeggen.

Stan McChrystal (US Army gepensioneerd)

Phillip Breedlove (USAF gepensioneerd)

Ben Hodges (US Army gepensioneerd)

David Petaeus (US Army gepensioneerd)

Deze vier heren klinken als Christopher Walken in de iconische sketch “More Cowbell” uit Saturday Night Live. Gewoon herhaaldelijk hetzelfde blijven doen en hopen op een andere uitkomst.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

AAN DE LANTAARN!Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelBest in Hell: Jevgeni Prigozhin, een bij uitstek moderne Russische held
Volgend artikel“Geen tegengif”: Oekraïense troepen doodsbang voor onstuitbare precisie glijbommen van Rusland
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

14 REACTIES

 1. hun analyses zullen gebaseerd zijn op de informatie waar ze over kunnen beschikken: de msm,
  en ze zullen ook aan moeten sluiten bij het narratief anders kunnen ze fluiten naar de centen

 2. Projectie noemen we dat. De usa brokkelt af waar we bij staan, Rusland doet het economisch, cultureel en militair prima. Dat is moeilijk te verkroppen voor de amerinazi’s.

  • if they would admit to the gigantic failure it would indicate a blemish on their organization, so we are deceived as usual
   some one recently mentioned that there were 5–4 star generals leading 12 million troops during WW2
   nowadays we have 44 — 4 star generals and 1.2 million soldiers

 3. Losse bedenking !
  Aangezien deze heren toch niet zo ACHTERLIJK kunnen zijn om niet te begrijpen dat Oekraïne verliest en nooit conventioneel kan winnen, dringt zich het volgende op.
  Stel dat binnenkort Rusland geheel Oekraïne of toch minstens een enorm deel militair bezet en dus de oorlog wint , want het Oekraïense-Navo leger is verslagen !
  Wat houdt de Navo (Amerikanen) dan tegen om enkele gerichte BOMMETJES (nucleair !) daar te droppen.
  De Russen kapot (in ieder geval een groot deel) met wat collateral damage , ze hadden toch al geen respect voor Oekraïense levens.
  Ze zullen het zeker zo draaien dat Poetin die bommen heeft gedropt, de MSM zullen uiteraard volop meezingen.
  Is dit misschien de reden dat Rusland aarzelt om een snel en beslissend einden te maken aan deze tragedie ?

  • Jan hebt het helemaal. De reden dat Rusland voorzichtig oorlog voert is om 2 redenen: 1) ze willen de bewoners van Oekraine niet in de oorlog betrekken. Veel van deze mensen zijn Rusland vriendelijk. 2) Rusland is in staat om Oekraine binnen 2 weken te verpulveren incl. de burgers. Maar dat zou de beeldvorming in het Westen a.g.v. van de misleidende MSM in de kaart spelen. Als het Westen nucleaire wapens gebruikt via Oekraine dan is het einde van EU en de VS. De VS beschikt namelijk over verouderde nucleaire wapens wat zij nu doen is grootspraak en dat weet Rusland. Putin is niets voor niets ooit KGB-er geweest. Ken jij een president die in het vorige leven lid was van een geheime dienst. Daarom zijn vele speculaties over Rusland en de VS niets anders dan luchtkastelen.

  • “Wat houdt de Navo (Amerikanen) dan tegen om enkele gerichte BOMMETJES (nucleair !) daar te droppen”
   de amerikanen kennende…
   misschien niet “daar” maar “hier” voor meer impact. denk aan rotterdam, hamburg of ludwigshafen.

 4. Oude generaals hebben over het algemeen een ding gemeen.
  Tenminste als ze ooit een oorlog van dichtbij hebben meegemaakt!!
  Bombardementen, explosies, beschietingen van dichtbij, dat maakt allemaal veel herrie.
  Dan zit het tussen de oren niet meer zoals het vroeger ooit gezeten heeft.

 5. zojuist weer msn gelezen :
  je wordt er zo moe van….
  “kan”…”lijkt”… “mogelijk”…”waarschijnlijk”…”wijst op”….”er wordt gezegd”….

  Msn zegt heel veel maar tegelijkertijd ook helemaal niks.
  Dat is een kunst op zich.

  Daarnaast ben ik er van overtuigd dat er bij de westerse journalisten veel goede sprookjesboekschrijvers zijn.

 6. De Westerse machthebbers voeren altijd EX-militairen, EX-politici, EX-bestuurders op,
  om hun gewenste narratieven te verspreiden —
  naast alle opgekochte media en “journalisten”.
  Zo ontlopen ze elke verantwoordelijkheid, poseren vals met zgn. “deskundigheid”,
  en kunnen ze elk verhaal er in masseren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in