Hier zijn een paar fotokaarten met de huidige positie van de Russische en Oekraïense troepen in Bakhmut en omgeving. Zoals u kunt zien vorderen de Russen (d.w.z. de Wagner Group) snel na maanden van trage vooruitgang en lijken ze op het punt te staan de Oekraïense eenheden tactisch te omsingelen, schrijft Larry Johnson.

Klik voor groot

Het is belangrijk om het terrein van het Bakhmut-gebied te begrijpen. De foto’s hieronder tonen een landschap dat me doet denken aan de staat waarin ik ben opgegroeid – Missouri. Glooiende heuvels, landbouwgrond en lichte bossen die kleine steden omringen. De eerste foto kijkt naar het noorden en toont de posities van de Russische en Oekraïense troepen in het gebied. Dit gebied wordt niet gemakkelijk doorkruist door tanks. Daarom is artillerie het aangewezen wapen om eenheden die zich hebben ingegraven op bergkammen en langs de wegen te verdrijven.

Wat de situatie voor de Oekraïense troepen op dit moment zo wanhopig maakt, is dat zij uit hun versterkte schansen zijn verdreven en beschutting zoeken in tijdelijke schuttersputjes en bomenrijen.

Klik voor groot
Klik voor groot
Klik voor groot
Klik voor groot

Hier is een update van vandaag die de zich ontwikkelende situatie beschrijft:

Er zijn berichten dat Wagner Bogdanovka nadert (ten westen van Bakhmut) waardoor de dreiging van een omsingeling toeneemt.

De tweede kaart toont bij benadering het aantal Oekraïense eenheden in hetzelfde gebied.

De eenheden in de gele cirkel kunnen zich terugtrekken (tenzij ze anders beslissen).
De eenheden in de rode cirkel bevinden zich in een moeilijke positie.

Er wordt gezegd dat generaal Slursky in Bakhmut is aangekomen om toezicht te houden op de terugtrekking van de gevechtsklare eenheden, waarbij de territoriale verdedigingseenheden de achterhoede moeten bewaken.

Na maanden van voorspellingen over de terugtrekking van Oekraïne uit Bakhmut lijkt het moment daar. Een van de belangrijkste onbeantwoorde vragen is hoeveel Oekraïense soldaten krijgsgevangen zullen worden genomen en hoeveel er zullen ontsnappen. Hoe dan ook, dit betekent een nieuwe fase voor Rusland in zijn Oekraïense campagne van demilitarisatie en denazificatie. Oekraïens volgende verdedigingslinie in het westen (Kramatorsk en Seversk) is problematisch, omdat deze laag gelegen is en kwetsbaarder zal zijn voor Russische artillerie.

  Westerse soldaten onthullen de gruwelijke realiteit van de oorlog in Oekraïne

In normale tijden zou de tegenslag in Bakhmut voor de VS en de NAVO aanleiding zijn om de wijsheid van hun verdere steun aan Oekraïne te heroverwegen en een ontsnappingsroute te zoeken. Maar dit zijn geen normale tijden. Het is waarschijnlijker dat de NAVO-ploeg hysterischer zal worden en haar steun aan Oekraïne zal verdubbelen, onder meer door te proberen de levering van langeafstandsraketten te versnellen, wat Rusland nog meer tegen zich in het harnas zal jagen. Kortom, de oorlog zal doorgaan.

Video: Quadcopter aanval doodt 4 Oekraïense soldaten. Een andere drone wordt ingezet voor schadeanalyse. De drone lijkt meerdere granaten te dragen.

Video: Russische MLRS-brandbommen bij Konstantinovka.

Video: Gevechten in Bakhmut


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Wat niemand u vertelde over Oekraïne – Mindblowing!Volg Frontnieuws op Telegram

  Video: Amerikaanse troepen verdwalen in Oekraïne - Vragen Russischtalige burger om een "map"

Lees meer over:

Vorig artikelHeruitvinden van de nazi-geïnfecteerde VS-geïnstalleerde Oekraïense marionet
Volgend artikelBekijk deze verbluffend krachtige NAVO-Oekraïne M.I.C.-advertentie
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

11 REACTIES

  • Maar de elite hebben opdracht gegeven blijven door te vechten net zoals Rutte zij , beter een dode soldaat dan een die leden maten moet missen en jullie weten het is onze oorlog en kijk maar naar mij ik zelf blijft ver weg van het oorlogen geweld ik ben niet gekke Henkie daar hebben wij de schaapjes voor.

 1. Heftige beelden.
  Ik begrijp en sta volledig achter de denazificaties van Rusland.
  Maar vergeet niet dat deze strijd ook gebruikt wordt om tegen ons te vechten.
  Dit moet allemaal zo snel als mogelijk stoppen.
  En de oorlog hitsende ‘leiders’ hier mogen voor mij voor het vuurpeloton worden gezet.
  Ik geef mezelf op om de trekker over te halen.

  • Trimbre ben het met je eens maar ik zou de commandanten eerst neer schieten en dan over geven en de russen gaan door met het vernietigen van zoveel mogelijk soldaten wand een van hen kan ook 3 russen treffen maar ze moeten stoppen het is nergens voor nodig kan beter de regeringen ter plekken neer schieten

 2. Toekomstige oorlogsvoering zal stedelijk moeten zijn en heimelijk, dus door moordaanslagen en geplaatste bommen. Door de drones in combinatie met thermische kijkers en bommen is vechten in open c.q. landelijk terrein een bijna onhaalbare zaak geworden, een soort wedstrijd tussen wie er meer mensen heeft tegenover wie er meer bommen aan de drone kan hangen. De beelden van de 4 soldaten die worden gebombardeerd vanuit de drone terwijl een andere drone filmt en info doorgeeft is een begin van het werken met zwermen. Het is de nieuwe verzie van observator en sniper, maar dan dus met bommen. Een dimensie in oorlogsvoering die ongetwijfeld zijn weg zal vinden in civiele ordehandhaving. Drones zijn gewoon ene moordwapen waarbij de bediener geen bloed aan de vingers krijgt, geen pijnkreten meer hoort en feitelijk totaal ontmenselijkt.

  Dit is wat de GREAT RESET ook zal zijn, ontmenselijken van alles ondergeschikt tot wegwerp voorwerpen, opruimen bij niet productief, waarbij om de puinhoop bij elkaar te houden er een samensmelting zal zijn tussen leger en politie in een ordemacht die zal mogen doden naar eigen inzicht, omdat er geen rekenschap meer zal hoeven te worden afgelegd aan rechter of parlement. De wetten op het vlak van rechten buiten spel gezet… We zitten al in de fase dat het systeem van een controlerend parlement word gepasseerd door middelen die wij niet zien, maar welke ongetwijfeld financieel van aard zullen zijn of chantage, of beide. Dossieropbouw bij staatsveiligheid is een politiek wapen en bedoeld om macht in ene groep te behouden, ongeacht welke stemuitslag er komt ….

  We leven in een verkapte dictatuur die door de media als democratische natte droom word verkocht, met het weglaten van de rotte plekken, en als de zonen van Oekraïne op zijn of leeggebloed worden onze zonen op allerlei manieren ook in deze waanzin opgevoerd…..onze dochters zullen door geïmporteerd volk en speciale maatregelen bruine kinderen krijgen opgedrongen, plan Koudenhoven Calgary in de hoogste versnelling…moorden voor vrede…..of zoiets.

  Het WEF is tuig in veelvoud, maar tot ze daadwerkelijk fysiek worden geconfronteerd met de echte realiteit hun “een ras/een kleur beleid” is alles op papier mooi en perfect: de theorie maakt paradijs, de realiteit is een hel voor hen die erin moeten leven…

  Groente en fruit groeit niet aan dezelfde boom, hoe handig het ook zou lijken…

  Van alles wat Europa had kunnen zijn is door de zogenaamde “elite” (een totaal verkeerde term voor deze lui) de meest destructieve weg gekozen, omdat vernielen nu eenmaal makkelijker is voor mensen zonder eigen denkvermogen dan iets opbouwen of creëren, dan verbeteren of conserveren, dan mens te zijn in alle facetten. Beter een wettelijk verbod te maken en je naam eraan kunnen te verbinden, dan tien nutteloze of hinderlijke wetten anoniem opruimen. Dat is de instelling van parlementariërs, een leegheid die nooit meer gevuld kan worden.

  Geen toekomst in deze WEF denkwereld, enkel haat en vernietiging, van alles.

 3. met je eens maar wij kunnen ook terug vechten al is het maar tegen de politie wapens genoeg in de Ukraine zij moorden dat kunnen wij ook we hoeven het niet te pikken om uit gemoord te worden door dat tuig

 4. “Er wordt gezegd dat generaal Slursky in Bakhmut is aangekomen om toezicht te houden op de terugtrekking van de gevechtsklare eenheden, waarbij de territoriale verdedigingseenheden de achterhoede moeten bewaken.”

  Wat er nog aan professionele manschappen rest wordt teruggetrokken, en het in dienst gedwongen kanonnenvoer mag de klappen incasseren…

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in