I met a traveller from an antique land
Who said: Two vast and trunkless legs of stone
Stand in the desert. Near them, on the sand,
Half sunk, a shattered visage lies, whose frown,
And wrinkled lip, and sneer of cold command,
Tell that its sculptor well those passions read
Which yet survive, stamped on these lifeless things, The hand that mocked them and the heart that fed: And on the pedestal these words appear: ‘My name is Ozymandias, king of kings:
Look on my works, ye Mighty, and despair!’
Nothing beside remains. Round the decay
Of that colossal wreck, boundless and bare
The lone and level sands stretch far away

– Percy Shelley, Ozymandias

Het duurde niet lang voor de meest opportunistische, snode en corrupte krachten in de VS om een pandemische crisis om te zetten in een nieuwe massale machtsgreep. We hebben het al eerder gezien; na 9/11 en ook tijdens de reactie op de financiële crisis tien jaar geleden. De onverbeterlijke sociopaten die altijd de grote, belangrijke beslissingen nemen, gebruikten die crises om de rijkdom en de macht te consolideren. Ze gaan er weer voor.

Er zijn veel voorbeelden, maar laat ik er een paar opsommen:

– Het EARN IT wetsvoorstel, waarmee senatoren proberen het wijdverbreide publieke gebruik van encryptie, d.w.z. privé communicatie, te vernietigen. (EFF)

– Het Witte Huis en het CDC (Centers for Disease Control and Prevention) vragen Facebook, Google en andere tech-reuzen om hen meer toegang te geven tot de locatiegegevens van de Amerikanen op hun smartphone. (CNBC)

  Drastische zet van de Franse regering: gebruik van het openbaar vervoer alleen met inenting

– Het Departement van Justitie heeft het Congres stilletjes gevraagd om de mogelijkheid om hoofdrechters te vragen om mensen tijdens noodgevallen zonder proces voor onbepaalde tijd vast te houden. (Politico)

– De Amerikaanse Senatoren proberen de crisis te gebruiken als een kans om een gigantische bedrijfsovername te plegen. (Matt Stoller, BIG)

“U.S Treasury Secretary Steven Mnuchin is seeking to tap executives from Goldman Sachs Group Inc. and other Wall Street firms to help oversee more than $200 billion in bailout packages.”

You almost just have to laugh at this point. https://t.co/7eqAObKamG

— Michael Krieger (@LibertyBlitz) March 23, 2020

“De minister van Financiën van de V.S. Steven Mnuchin wil stafmedewerkers van Goldman Sachs Group Inc. en andere firma’s van Wall Street helpen toezicht houden op meer dan $200 miljard in reddingspakketten. Op dit punt zou je bijna gaan lachen.”

Dan is er nog de echte grote, de Federal Reserve (de centrale bank van de Verenigde Staten van Amerika). Een instelling met meer onbegrensde macht om onze wereld vorm te geven en te manipuleren dan welke andere dan ook, maar waarvan de acties nog steeds onderwerp zijn van vrijwel geen enkel publiek debat.

The Federal Reserve is lending to speculators and the loans are non-recourse, meaning that the speculator doesn’t lose anything if they can’t repay the loan.

This is a *direct* billionaire bailout. https://t.co/snHLVwxpwY

— Matt Stoller (@matthewstoller) March 23, 2020

“De Federal Reserve leent aan speculanten en de leningen zijn non-recourse, wat betekent dat de speculant niets verliest als hij de lening niet kan terugbetalen. Dit is een *directe* miljardair reddingsplan.”

Nu we toch bezig zijn…

Lost in Fed shuffle today, they relaxed bank total loss-absorbing capacity (TLAC) buffer restriction *specifically* to allow banks to continue discretionary bonus payments. Don’t just read the press release. Read the rule.

Burn. It. The. Fuck. Down. https://t.co/aIeP1EO5JB

— Ben Hunt (@EpsilonTheory) March 23, 2020

“Verlies in Fed shuffle vandaag, versoepelden zij de bufferbeperking van de totale verlies-absorberende capaciteit (TLAC, Total loss-absorbing capacity) van de bank *specifiek* om de banken in staat te stellen de discretionaire bonusbetalingen voort te zetten. Lees niet alleen het persbericht. Lees de regel. Burn. It. The. Fuck. Down.”

Ik schreef vorig jaar over de zwendel van de Federal Reserve in het artikel Monetary Looting, en wat ze nu doen, zorgt ervoor dat die repo-operaties eruit zien als kinderspel, schrijft auteur Michael Krieger op Liberty Blitzkrieg.

  Agrarische oorlogsvoering? Amerikanen ontvangen mysterieuze ongevraagde pakketjes met zaden in de post uit China

We worden vaak afgeleid bij het debatteren over de implicaties van de acties van de Fed en verliezen daarbij het grotere geheel uit het oog. De echte vraag die we ons moeten stellen is waarom we een handjevol ongekozen bankierswelzijnsagenten het recht geven om onze hele wereld vorm te geven? Het is een krankzinnig systeem, en totdat we de onderliggende premissen van alles wat met onze wereld te maken heeft in twijfel gaan trekken, zullen we verward en ondergeschikt blijven.

Dat gezegd hebbende, blijf ik optimistischer dan ooit dat als we eenmaal door deze crisis en een ruwe overgangsperiode heen zijn, er aan de andere kant een veel beter tijdperk wacht. Ik zeg dit omdat ik geloof dat deze pandemie genoeg mensen zo zal doen opschudden dat ze er als heel andere mensen uit tevoorschijn zullen komen met een beter begrip van de wereld en hun rol daarin. Een gebeurtenis als deze kan mensen minder bewust maken, of het kan hen bewuster maken. Ik denk dat de mensheid haar bewustzijn zal vergroten.

Natuurlijk is de toekomst niet in steen gehouwen. Ieder van ons moet opgroeien en zich inzetten om een betere wereld op te bouwen. We hebben allemaal onze vaardigheden, dus ik vraag iedereen die dit leest om na te denken over hoe ze hun talenten kunnen hergebruiken voor het grote werk van het inluiden van een nieuw tijdperk. Ik doe niets van dit alles om de wereld te veranderen. Dat kan ik niet. Ik doe dit om zoveel mogelijk mensen te inspireren om hun eigen wereld te veranderen. Dan verandert alles.

  Peiling: 64% van de Republikeinen zou de Republikeinse partij verlaten voor een nieuwe derde partij opgericht door Trump

Als ik moet samenvatten waar we geweest zijn en waar ik denk dat we naartoe gaan, dan zou het met het volgende zijn.

De wereld waarin je leefde bestaat niet meer, maar de toekomstige wereld is nog niet geschapen. De slechtste mensen in de samenleving zullen proberen het naar hun beeld te creëren, maar dat kunnen we niet toestaan. We moeten opstaan en het zelf creëren. Het is heel goed mogelijk. Ga aan het werk.

Corona-kritische arts door arrestatieteam gearresteerd en naar psychiatrische kliniek gebracht

Vorig artikelPro-migranten vrouwtje brutaal vermoord door migrantenvriendje
Volgend artikelTerrorisme? 7-jarig meisje keel doorgesneden in Brits park
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in