Na een vermeend geval van politiegeweld hagelde er kritiek en beschimpingen op de verantwoordelijke Hamburgse wetshandhavers.

Een video die momenteel viraal gaat, toont de volgende scène: vier politieagenten omringen een grote, sterke jongeman die met zijn rug tegen een muur staat. Vier collega’s haastten zich ernaartoe om de jongen te confronteren.

Verdere scènes tonen de jongeman die op de grond ligt en schreeuwt dat hij niet kan ademen.

Vermeende achtergrond van de arrestatie: Volgens de voorbijgangers zou de man een elektrische scooter op het trottoir hebben gereden en hebben geweigerd om enige identificatie te tonen.

Nu blijkt dat de video die in de sociale media circuleert door links werd gemanipuleerd. De linksen verspreiden alleen bewerkte versies en verdraaien zo het verhaal volledig.

Onversneden opname toont de hele waarheid

Wat je niet ziet op de wijdverspreide opnames: De cruciale 30 seconden ontbreken. In de volledige video die nu is verschenen, kun je zien hoe de jongeman agressief optreedt tegen de ambtenaren.

Een gesplitst scherm laat zien welke onderdelen zijn weggeknipt:

De jongen geeft schouderduwen aan de politiemensen links en rechts van hem. Hij slaagt erin een van hen ver van hem vandaan te stoten. Dan huppelt hij als een bokser agressief heen en weer voor de twee vrouwelijke politieagenten. Pas dan omsingelen de politieagenten de jongen en komen de versterkingen binnen.

Kranten verspreiden de geknipte versie en het valse narratief

  Nieuwe informatie over vaccinverwondingen is een "alarmerend signaal"

Het is in dit stadium onduidelijk hoe het incident uiteindelijk precies moet worden beoordeeld. In ieder geval twitterde de Hamburgse politie dat ze de video en de inhoud ervan zouden controleren.

Maar het is reeds duidelijk dat linkse actoren herhaaldelijk opzettelijk valse informatie hebben verspreid na de laatste aantijgingen van vermeend “stamboomonderzoek” en vermeende “raciale profilering”.

Bijzonder gênant in dit geval is het feit dat twee grote Hamburgse kranten de bewerkte video hebben gebruikt en niet hebben vermeld wat er vooraf is gebeurd. Zowel de MOPO als de Hamburger Abendblatt hebben de eerste 30 seconden weggelaten.

Dit is niet alleen vanuit journalistiek oogpunt discutabel, maar ook bijzonder onverantwoordelijk in een tijd waarin openlijke vijandigheid jegens de politie steeds vaker voorkomt.

Een dag in het leven van een model-asielzoeker uit Neuruppin

Vorig artikelBlanke schoolkinderen leren de politie en hun ouders te haten
Volgend artikelSchok in Italië: 15-jarige op het strand van Lignano door asielzoekers verkracht
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

1 REACTIE

 1. Geweldig.
  3xGeen Reclame voor de Polizei
  -sociaal; ondanks afstand houden we de boel bij elkaar (intern en op straat)- van toeten noch blazen
  -slim; de serieuze dolk in de rug (legende) – van toeten noch blazen
  -sterk; 3+1 functionaris versus kindekeveelplegerdtrottoiraanrander/mcdonaldsbodybuilder – van toeten noch blazen

  Dat ‘sterk’ was nog het meest opmerkelijk, omstanders weten vrijwel nooit de weg terwijl ze luid ademen, maar die eerste vier agenten waren ook dwaallichten en zwaar buiten adem.
  -Die voorzichtigheid zien we meer bij ‘witte’ angst (angst van en voor)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in