Er kan in deze oorlog geen neutrale positie zijn, want er zijn slechts twee kampen. En dat is überhaupt alles. Iedereen die aarzelt of besluiteloos is, zal vroeg of laat (het lijkt me veel eerder dan het lijkt) gedwongen worden de wapens op te nemen en gewoon naar het front te gaan, en het front is vandaag overal. Het is onmogelijk om deze lange, moeilijke en verschrikkelijke oorlog terug te brengen tot waar hij was vóór 24 februari 2022; hij kan ook niet worden gestopt; hij kan alleen worden gewonnen. Of het kan nog steeds worden overgelaten aan de menselijke geschiedenis. Dan zal er geen winnaar zijn. De dood zal winnen, schrijft Alexander Dugin.

Voorlopig is het oorlog, wat betekent dat we leven.

Als u de speciale militaire operatie niet steunt, dan bent u niet voor Rusland, u bent niet voor het land, u bent niet voor ons volk, en dan komt de tijd dat u Russen moet doden, Rusland als land moet vernietigen, auto’s, huizen en spoorwegen moet opblazen, terroristen in uw huizen moet verbergen, moet schieten. Er is geen veiligheid meer.

Het is dus beter om nu te beslissen, en dit geldt voor alle Russen, maar ook voor alle andere landen.

Als je soevereiniteit wilt behouden, is het duidelijk dat dit onmogelijk is onder auspiciën van het collectieve Westen, want het liberalisme in de internationale betrekkingen heft soevereiniteit op en erkent alleen de wereldregering, met andere woorden, de Westerse hegemonie; en in de strijd voor een multipolaire wereld waarin soevereiniteit mogelijk is, moet je met het Westen vechten, en dat is wat Rusland nu doet. En dat doet het voor iedereen.

Daar gaat de Derde Wereldoorlog allemaal over. Iedereen die echt geeft om soevereiniteit zal ofwel de kant van ons moeten kiezen, ofwel moedwillig en voor altijd opgeven en zich volledig onderwerpen aan het Westen – en het Westen is nu in oorlog met Rusland en zal anderen dwingen hetzelfde te doen.

Dit is wat er is gebeurd met Oekraïne; dit is wat er gebeurt met Georgië en Moldavië en wat Turkije en zelfs China bedreigt.

Wij en zij.

Oekraïners is de afgelopen dertig jaar massaal, actief, obsessief en voortdurend geleerd Russen en alles wat Russisch is te haten. Hele generaties zijn opgevoed met russofobie.

  EU dreigt Hongarije het zwijgen op te leggen als het nee zegt tegen 60 miljard euro voor de oorlogskas van Oekraïne

En sinds 2014 zijn de Oekraïners getraind om Russen te doden, verbranden, verminken en van de aardbodem te verwijderen. Ze zijn allemaal getraind – mannen, vrouwen en kinderen. Zo ontstond het beeld van de vijand, “Moskal”. Hij wordt voorgesteld als een wreed “lager wezen”, “een monster”, “dom”, “genadeloos”, “ruw”, een ongedefinieerde massa die het vreedzame Oekraïense paradijs alleen maar wil bespotten en veranderen in rivieren van bloed; en om dat te voorkomen moest de Oekraïner eerst klaar staan om aan te vallen, om oorlog te voeren in vijandelijk gebied, om het te reduceren tot een bloedige puinhoop, zodat Oekraïne niet in zo’n puinhoop zou veranderen. En zo ging het door, jarenlang, tientallen jaren lang.

Velen vragen zich af waarom de Oekraïners zich zo fel verzetten? Omdat ze niet eens in oorlog zijn met ons, maar met het beeld dat in hun hoofd leeft. In de tv-serie Black Mirror was er een aflevering waarin mensen vochten tegen enge monsters; maar het bleken monsters te zijn die waren gemaakt met speciale optische apparaten, die mensen moesten dragen (om niet gestraft te worden) en wat voor hen “monsters” leken, waren slechts mensen.

De Oekraïners zien ons als monsters, als aan hen opgelegde hersenschimmen. En die hersenschimmen zijn griezelig, maar ze zien niets anders.

We hebben ons niet voorbereid op deze oorlog. We begrepen niet waar we mee te maken hadden. We hebben niet zo’n beeld van de vijand gecreëerd. Daarom begrijpen we niet eens wat er gebeurt. Misschien is dat terecht, maar het is duidelijk dat we niet het volle gewicht begrepen van wat er gebeurde.

Hoe heviger de gevechten, hoe groter de woede van ons volk. Tegelijkertijd werd aan het front in zekere zin een beeld van de vijand gecreëerd. Aan het binnenlandse front twijfelen we nog steeds. Hoe kunnen ze zoiets doen? Aan het front rijst deze vraag niet meer, maar een andere: hoe de vijand te verslaan en, eerlijk gezegd, hoe hem te vernietigen. Je kunt alleen vernietigen wat je haat; en zij die het meest haten vechten fel en bereiken het meest in deze oorlog.

Ik ben ervan overtuigd dat Rusland niet moet toestaan dat dit proces zich ontwikkelt. Als we het toestaan, zal de haat geleidelijk overslaan van het front naar de achterkant en zullen we steeds meer op de vijand gaan lijken. Dat wil zeggen dat de haat ook onze harten zal binnendringen. Die zit al heel lang in de harten van de Oekraïners. Nu is het aan ons. Men kan niet anders dan constateren dat wij tijdens de duur van de oorlog geleidelijk de kenmerken van de vijand hebben overgenomen. Met tegenzin en te laat, maar toch.

  Russisch leger slaat nieuwe golf Oekraïense aanvallen aan het front af (Video's)

De autoriteiten proberen momenteel alleen de gebeurtenissen in te dammen, maar ze zijn als een rivier. Op een gegeven moment zal de “humanistische dam” barsten en zal de hele samenleving zich de woorden van Simonov herinneren: “Wanneer je hem tegenkomt, dood hem”. Niemand zal zich nog bekommeren om wat de autoriteiten toestaan of verbieden.

We hebben een andere manier nodig, een echte ideologisering van de oorlog, volledig en systematisch, niet gedeeltelijk en fragmentarisch, zoals nu het geval is.

Ten eerste zijn we in oorlog met het Westen. De grootste vijand is het Westen. De Oekraïners zijn niet de grootste vijand. Daarom is het Westen degene die echt moet worden afgewezen. En dit is waar Simonov belangrijk is: hij vindt dat we het Westen uit onszelf moeten verbannen, omdat we anders met twee maten meten: het Westen vermoordt ons en wij buigen ervoor. Het liberalisme is gevaarlijker dan het Oekraïense nazisme, omdat de westerse liberalen degenen zijn die het Oekraïense nazisme zijn begonnen, gecreëerd en bewapend. Consequente de-liberalisering is noodzakelijk (omdat het belangrijker is dan de voortdurende denazificatie van het land).

Denazificatie is ook noodzakelijk, maar het is een gevolg, geen oorzaak; het is een symptoom, niet de essentie van de ziekte.

Verder strijden wij tegen het nationalisme, maar wij mogen zelf geen nationalisten worden. Wij zijn het Imperium, als erfgenamen van de monarchie en als erfgenamen van de Sovjet-Unie zijn wij meer dan een natie. Onze ideologie moet imperiaal, open, duidelijk en agressief zijn. Het imperium moet zich charismatisch presenteren. Ons imperium, Rome, voert een dodelijke strijd met het tegenovergestelde “imperium”, en in wezen het anti-imperium, Carthago.

Alleen als het leger, het volk, de staat en de samenleving strijden tegen Carthago – het liberale Westen – zullen we het Oekraïense nazisme verslaan. Het enige wat ons rest is de vijand te vertrappen. Tegenover die geduchte en ernstige vijand zal deze obsessieve kleinzieligheid onbeduidend zijn.

  Wat is er met Duitsland aan de hand?

Als je een Rus vertelt dat Rusland niet bestaat, zal hij zijn schouders ophalen. Als je tegen een Amerikaan zegt dat Amerika niet bestaat, haalt hij ook zijn schouders op. En als je een Oekraïner vertelt dat Oekraïne niet bestaat, zal hij boos worden als een beest, omdat Oekraïne niet bestaat. Maar dan zijn we een imperium, en ons bewustzijn is imperiaal. Een stevig, sterk, zelfverzekerd, vastberaden bewustzijn.

De sterke identiteit van de vijand kan niet worden overwonnen door een even sterke identiteit (Russisch nationalisme), maar door een sterkere identiteit: de imperiale identiteit.

Deze ideologische transformatie van de samenleving is onvermijdelijk. Zij kan enige tijd worden uitgesteld, maar zij kan niet worden voorkomen.

Ik ben ervan overtuigd dat onze autoriteiten deze oorlog niet wilden. Ze hebben erg hun best gedaan om hem uit te stellen. Het was mogelijk om hem uit te stellen, maar ook onmogelijk om hem te voorkomen. En nu is het onmogelijk om hem te stoppen. Of je wint of je verdwijnt. Het is duidelijk dat een deel van de elite in paniek is. Zij kunnen de verderfelijkheid van wat er gebeurt niet aanvaarden en hopen, ondanks alle gezond verstand, op een of andere manier terug te keren naar de toestand van vroeger. Dat is niet mogelijk. Uitstellen en vertragen is mogelijk, maar stoppen en terugkeren naar de oude situatie is onmogelijk. Het enige dat ons te wachten staat is oorlog en een moeilijke, ongelooflijk zware overwinning. Ons land zal onderweg onherroepelijk veranderen. Het land zal veranderen, de samenleving zal veranderen.

Niemand is ooit zo wanhopig om zichzelf te veranderen, maar iets anders is onmogelijk geworden. Het gaat om het lot. Verandering zal met ijzeren dwang worden opgelegd.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Russische geopoliticus Karaganov: “Westerse elites zullen het conflict niet overleven”Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelHoe de EU-leiders de betrekkingen met Rusland vernietigden – en hun burgers de toegang tot betrouwbare goedkope energie ontzegden
Volgend artikelNiccos: Wie is hier nu extreem?!
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

12 REACTIES

 1. Dugin vergelijkt Rusland met Rome omdat dit het imperium was dat uiteindelijk als overwinnaar uit de Punische oorlogen kwam. De kern van de zaak is als ik Dugin goed begrijp de strijd tussen twee imperiums en net als Rome niet kon dulden dat Carthago bestond kan het Angelsaksische imperium niet leven met Rusland. Een moet er verdwijnen en dat betekend onvermijdelijk WOIII. Ik denk dat dit ook onvermijdelijk is. De elite in Washington en hun Europese collega’s bestaan uit wereldvreemde criminelen. Amerika wordt gerund door de maffia en die hebben een mentaliteit van als ik het niet kan krijgen dan jij ook niet. Arme wereld.

 2. Vind ik ook. Als ik alleen al denk aan Prpijat en Belarus in 86 hebben de Russen ook wel dingen gedaan die ze reden geeft de Russische autoriteit niet zo lief te vinden.

  In mijn kringen leeft de consensus dat op dit moment geen enkele regering of wat voor afsplitsing van het “oude systeem” dan ook, eerlijk, open of goed is voor zijn volk. Integendeel….

  Leer hier uit dat welke haat dan ook gecreerd is door regeringen. Volkeren HOEVEN elkaar niet te haten. Enkel de lopende macht geeft hier redenen voor.

 3. Ik ben (conservatief) liberalisme niet per definitie afwijzend.
  Maar als zo vaak, wordt de betekenis van iets misbruikt om een ideologie uit te drukken, die niet gelijk is aan dat zelfde ‘iets’.

 4. “We hebben een andere manier nodig, een echte ideologisering van de oorlog”
  Bent U gek geworden? Dat is DE weg geweest naar alle oorlogen! Een autobaan van 18 sporen breed, op naar het dienen van idioten aan de macht! Zulke troep moet je niet plaatsen redactie! Use your brains and historical facts!!!

 5. Mensen leven buiten de context van iedere werkelijkheid. Persoonlijk is het mi onbegrijpelijk dat mensen in deze tijd nog steeds elkaar afvallen op lulligheden. Geestelijke armoede. Gister zag ik een mevrouw met rugzak sjouwen richting station 4 km verder. Ze had haast. Bood haar een lift en ze was blij. Bij het station mij onbekend reed ik per ongeluk de busbaan op om mw af te zetten. Een boze buschauffeur dreigde mijn auto te rammen. Twee arbeiders die daar toevallig aan het werk waren schreeuwde. He joh rot op met due auto hier. Hmmm ik kon niet eens boos worden alleen verwondering over zoveel onbegrip. Het was een mooie dag net als vandaag. Mijn hond is blij en zijn vreugde is mijn.
  Laten we hopen en bidden die het wil dat deze egoïstische puinhoop niet op WW3 met totale destructie uitloopt. Maar ik sluit het niet uit.

 6. Bij mijn reizen tussen Europa en Azië zie ik enorme verschillen. Europeanen zijn niet vriendelijk. Egoïsme is troef. In Azië, geen bijstand, geen hulp, beste hospitalen voor wie geld heeft. Maar hier zijn leuke, prettige mensen die nooit zeuren. Ruilen voor Europa is een slecht idee.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in