Een foto genomen door een Russische soldaat toont Amerikaanse gepantserde MRAP’s in staat van desintegratie na het vuur van Wagner in Bakhmut.

De Russische soldaat staat voor twee door de VS geleverde beschadigde en achtergelaten MRAP-voertuigen die door de Oekraïense strijdkrachten werden gebruikt.

Hun toestand is echt indrukwekkend, gezien het feit dat hun bepantsering extreem zwaar is, vooral op de bodem waar niveau “5” antimijn-bescherming is.

Voertuigen van de MRAP-klasse (Mine Resistant – Ambush Protected) zijn de nieuwste evolutie van gepantserde voertuigen op wielen, die worden gebruikt in een oorlogsconflict. Voertuigen van deze categorie zijn namelijk in zekere zin “geboren” uit de lessen die zijn getrokken uit recente operaties.

Maar wat betekent de term MRAP?

In het Engels staat het voor “Mine Resistant” en “Ambush Protected”. Voertuigen in deze categorie zijn gepantserde voertuigen op wielen die personeel vervoeren en in wezen zouden moeten beschermen tegen zowel gewone als asymmetrische bedreigingen.

Deze voertuigen zijn onderverdeeld in drie categorieën. Deze indeling hangt af van hun gebruik en natuurlijk van de configuratie van het passagierscompartiment. In het kort zijn deze drie categorieën en hun respectieve toepassingen de volgende:

A. Categorie 1: (MRUV – MINE RESISTANT UTILITY VEHICLE): voertuigen met een gewicht tot 7 ton en een maximumcapaciteit van 6 personen, bestemd voor operaties in stedelijke omgevingen en het vervoer van troepen.

B. Categorie 2: (JERRV – JOINT EOD RAPID RESPONSE VEHICLE): voertuigen met een gewicht van 19 ton, die tot 11 personen kunnen vervoeren en bestemd zijn voor aanvals-escorteopdrachten, personeelstransport, gebruik door Combat Engineer-teams, EOD-teams en evacuatie van gewonden.

Dubbelhartige EU-bureaucraten eisen tribunaal voor oorlogsmisdaden

C. Categorie 3: (DEDICATED MINE/IED CLEARING FUNCTION): voertuigen met een gewicht van 22,5 ton, die tot 13 personen kunnen vervoeren en uitsluitend bestemd zijn voor gebruik als EOD-teamvoertuig.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Manoeuvre oorlogsvoering – Er is “iets groots” op tilVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelKolossaal: Derde Wereldoorlog escaleert nu corrupte VS-functionarissen hun criminele operaties en onderzoek naar biowapens in Oekraïne proberen te beschermen
Volgend artikelHoe de “ongevaccineerden” het bij het rechte eind hadden
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of Rutte.

6 REACTIES

 1. Ik wist vanaf het begin van de oorlog al dat het vuil spel is van de Eu en Amerika. De journalist die daar verslag doet heeft het toen uitgelegd. Die wordt gezocht door Nazi Duitsland en door Nazi Oekraïne is de journalist op de dodenlijst gezet.

  • ik heb ook een journalist die de verslagen doorstuurd naar zijn baas en ook naar mij , wat zijn baas publiceert komt niet overeen met het verslag , ja dat mag men in Frankrijk niet weten.
   dan heb ik nog informatie van mijn schoonzoon die vecht aan de 1 ste linie van Rusland , hij zegt dat de Oekraïners zoveel mogenlijk burger slachtoffers maakt en alle huizen onbewoonbaar maken inplaats van hun beperkte middellen te gebruiken tegen hun vijand

 2. Ik vind dit een rare foto. De soldaat op de achtergrond lijkt wel nep. Vecht die met 1 been en 1 arm? Waar is de schade op het voertuig? Wellicht zijn deze gewoon weer verpatst voor een mooi prijsje

  • Ha, ha, ,moest zelf ook even goed kijken. 🙂

   Soldaat op de achtergrond heeft toch echt twee armen en twee benen. Beetje lastig op deze foto te zien maar wanneer je ‘m uitvergroot zie je het wel.

   Voertuigen zelf zijn,… uh,… FLINK beschadigd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in