Levenslange gevangenisstraf voor Hamzeh Abu Baker – verbrandde zijn vrouw levend toen ze wilde scheiden

0
620

De districtsrechtbank van Södertörn heeft vrijdag een uitspraak gedaan tegen Hamzeh Abu Baker, geboren in 21-11-1957, die werd beschuldigd van moord op zijn vrouw en zoon door benzine over hen te gieten en in brand te steken in het huis van het gezin in Tumba ten zuiden van Stockholm. De straf is vastgesteld op levenslange gevangenisstraf, schrijft Samhällsnytt.

Het was afgelopen december dat Hamzeh zijn misdaad pleegde. Dit nadat de vrouw had aankondigd dat ze wilde scheiden, iets wat Hamzeh niet kon verkroppen.

Hamzeh goot benzine over zijn vrouw en stak het aan. De zoon van het echtpaar, die aan een psychische aandoening leed, kreeg ook benzine over zich heen en stierf aan de verwondingen. Hamzeh redde zichzelf en de drie dochters van het echtpaar uit het huis voordat hij verder het huis in brand stak, zodat het tot de grond toe zou afbranden.

“Zwaar en langdurig lijden”

Door zijn vrouw levend te verbranden heeft de man haar blootgesteld aan een zeer zwaar en langdradig lijden, waarvan de dochters getuige zijn geweest. Hij heeft bovendien nog een andere ernstige moord gepleegd. Het lijdt geen twijfel dat het vonnis tot levenslange gevangenisstraf moet worden beslist, zegt de voorzitter van de zaak, raadslid Evelina Englund, in een commentaar op het vonnis.

Hamzeh is ook veroordeeld tot het betalen van schadevergoeding aan de dochters en twee andere aanklagers met een totaal van meer dan 80.000 euro [die de Zweedse belastingbetaler mag ophoesten, red]. De schadevergoeding van de dochters is vastgesteld op aanzienlijk hogere bedragen dan normaal het geval zou zijn bij opzettelijke moord.

De situatie in Zweden: 20 van de 23 COVID-19 sterfgevallen waren gevaccineerd

Het vonnis kan HIER (Pdf) worden gedownload en in zijn geheel worden gelezen.

Ik werd verkracht en levend verbrand door een asielzoeker, waar is mijn opstand?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here