Kolonel Markus Reisner, commandant van de Garde en deskundige van de Oostenrijkse strijdkrachten op het gebied van het conflict in Oekraïne

Het wordt steeds somberder in Oekraïne”, zo analyseert kolonel Markus Reisner, Oekraïne-expert en Garde-commandant, de dramatische situatie in het oorlogsgebied. De Russische aanvallen op de energievoorziening zouden het land verlammen en de defensieve strijd acuut in gevaar brengen, bericht Exxpress.at.

Na 250 dagen oorlog in Europa is de situatie voor Oekraïne dramatisch – sinds 10 oktober zijn aanvallen van Russische strijdkrachten op kritieke infrastructuur in het land met 35 miljoen inwoners aan de gang, met ernstige verwoestingen tot gevolg.

“Recente satellietbeelden laten zien dat het in Oekraïne steeds donkerder wordt in vergelijking met de omringende landen. Na 250 dagen wordt de situatie in de oorlog om Oekraïne gekenmerkt door verdere verwoestende escalaties. Hiertoe behoren verschillende wederzijds uitgevoerde spectaculaire aanvallen in de afgelopen weken. Dit wijst erop dat een pacificatie van het conflict in de nabije toekomst kan worden uitgesloten,” aldus Oekraïne-expert en Garde-commandant kolonel Markus Reisner, die de huidige situatie analyseert.

Russische troepen graven zich in posities in

En de legerdeskundige analyseert verder: “De 35 miljoen mensen die in Oekraïne achterblijven, gaan een strenge winter met een onzekere uitkomst tegemoet. Half oktober werd een eerste aanval uitgevoerd in de buurt van Kiev op het “centrale zenuwstelsel”, de 750 kV-lijnen. Deze leiden weg van de resterende negen bestaande reactoren in de drie actieve kerncentrales en voeden de 330 kV-lijnen via zeven centrale onderstations. De vernietiging van de onderstations en de centrale 750 kV-lijn zou rampzalige gevolgen hebben.”

Tegelijkertijd bereidt het Oekraïense leger een offensief voor voor het begin van de winter, zegt kolonel Reisner: “Oekraïne probeert heimelijk een derde offensief te forceren. Een push vanuit het gebied ten oosten van de Dnjepr en Zaporozjye richting Melitopol en de Zee van Azov. Als het zou lukken, zou de hele Russische troepenmacht in de gebieden Kherson, Zaporozhye en de Krim voor de winter van bevoorrading zijn afgesneden. Op dit moment proberen de Russische troepen de Oekraïense troepen te vernietigen met artillerie, kamikaze-drones en luchtmacht. Oekraïne daarentegen zet zijn eigen langeafstandsgeschut in (waaronder door de VS geleverde HIMARS-systemen), GEPARD-antiluchtvaarttanks en S300-luchtdoelbatterijen. Het is duidelijk dat Rusland zich ingraaft voor de verdediging langs het grondgebied dat het bezet houdt. In de Donbass en Kherson zijn uitgebreide schanswerkzaamheden zichtbaar. De Russen zijn duidelijk gekomen om te blijven.”

Minister van Defensie Sergei Shoigu meldde onlangs de aanstaande komst van 82.000 Russische troepen aan het Oekraïense front.

  Oekraïens leger lijdt zware verliezen in strijd om Pavlovka, regio Ugledar (Video's 18+)

In tegenstelling tot veel berichten in West-Europese media is het moreel van de Russische troepen “niet gebroken”, zegt de legerexpert: “Van een ineenstorting van het moreel is geen sprake, ondanks alle video’s die in het Westen het tegendeel beweren. De gedeeltelijke mobilisatie is begonnen, ondanks aanvankelijke  tekortkomingen. In december en januari zal de massa van de gemobiliseerden in de gevechtsgebieden aankomen, waar zij het belangrijkste tekort van de Russische strijdkrachten sinds februari, het gebrek aan infanterie, zullen aanvullen. Oekraïne moet zich hierop voorbereiden.”

Poetin: 318.000 man inclusief vrijwilligers gemobiliseerd

Het aantal Russen dat gemobiliseerd is voor de speciale militaire operatie in Oekraïne is opgelopen tot 318.000, aangezien het aantal vrijwilligers niet afneemt. Dat heeft de Russische president Vladimir Poetin vrijdag bekendgemaakt. Hij verklaarde:

“We hebben al 318.000 mensen gemobiliseerd. Waarom 318.000? Omdat de vrijwilligers komen. Het aantal vrijwilligers neemt niet af.”

Volgens het staatshoofd zijn al 49.000 mensen aan gevechtstaken in de Russische troepen toegewezen, terwijl de rest in opleiding is. Hij benadrukte:

“Dit is een zeer groot aantal mensen. Achtergelaten gezinnen, moeders, vaders, kinderen, echtgenotes. Natuurlijk doet de staat er alles aan om hen te steunen.”


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Willen jullie de totale deïndustrialisatie?Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelVeroorzaken geïnjecteerde nanotechnologieën de absoluut bizarre gedragingen in deze video’s?
Volgend artikelVladimir Poetin’s bondgenoot stuurt alarmerende boodschap op staatstelevisie – Liever dood dan leven onder Westerse waarden
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

27 REACTIES

 1. Vandaag over mijn hoofd richting oosten in totaal : 8 apaches, 7 chinooks, en 7 britse leger helikopters…Allen transponder uit en niet op flightradar te zien. En dat is alleen mijn strook van 3 a 5 km zicht wat ik kan zien..

 2. Goed om te vernemen.

  En terwijl Oekriestan en de NAVO de burgerij bezig houden met hun geteister van Rusland, dendert het Geoengineering programma lekker door. En niemand die er aandacht aan besteed. Zelfs niet de wakkere schapen. Mss hier en daar nog eentje, maar wezenlijk interesse is er niet. Och ja, toch ook een complottheorie over die chemtrails, EMF, het slopen van de ionosfeer, HAARP, ruimtevaart, starlink, zonsverduistering – 2030 is nog maar een paar jaar weg. Ach ja, allemaal complotten. Who cares…

  Don’t forget to take yer boosters folks!

 3. Ík denk trouwens dat er een nieuwe golf van enge ‘labvirussen’ via chemtrails verspreid gaat worden eerdaags.
  Het aantal mensen die eindelijk doorkrijgen dat boosteren BS is
  neemt wereld wijd toe.
  Dus ze moeten opschieten met hun uitroeiings campagne want anders worden ze straks zelf uitgemoord.

  • Labvirussen? Die zijn ook verzonnen zeker? Virussen bestaan niet, niet in de natuur, niet in een lab. Punt. Gif wel, zowel in de natuur als in een lab. Daar kunnen ze veel ellende mee veroorzaken ja, verzonnen virussen niet.

  • Hier in Portugal is de lucht helemaal volgespoten vandaag.
   Ik herinner mij toen ik een aantal jaren hier kwam. Ik dacht hee! Er zijn hier geen strepen. De lucht is hier diep blauw en helder. Maar sinds de cojona shit begonnen ze hier ook te sproeien.

 4. “Legerdeskundige waarschuwt: “Gehele defensieve strijd van Oekraïne nu in gevaar”

  Staat haaks op hetgene wat de Amerikaanse broodschrijver Craig Roberts het grootste gedeelte van de randdebiele Westerse burgers probeert wijs te maken.

  ======================================

  De beperkte, langzame oorlog van Poetin heeft een beeld van het Kremlin als besluiteloos gecreëerd, en dit beeld speelt in de kaart van de neoconservatieven en moedigt hen aan om meer rode lijnen te overschrijden.

  – Paul Craig Roberts

  https://www.paulcraigroberts.org/2022/11/03/the-war-widens-further-as-the-result-of-putins-belated-and-half-way-measures/

 5. Als onderzoeker kunnen jullie rustig slapen. Atoombommen zijn technisch niet haalbaar en uitvoerbaar. Woonde jaren in de vml S.U. en heb genoeg gezien wat mijn vermoeden deed bevestigen. Net zoals de zogenaamde ‘ruimtevaart’ het is morbide fictie.
  Ben u ook zo dom of stom om in iets te geloven wat helemaal niet kan op hun gegevens en claims?

  • @Willibrordus van der Weide,

   Hè hè……gelukkig sta ik niet alleen te roeptoeteren dat atoombommmetjes totale crap zijn…….net zoals idd de COMPLETE RUIMTEVAART alsmede SATELLIETEN (uitgevonden door Alan C. Clark, yep, een science fiction schrijver!!!!)…..

   Als je dit soort zaken gewoon weet slaap je een stuk rustiger én je weet wie gecontroleerde opp[ositie is…..degenen die deze achterlijke onzin namelijk maar steeds blijven verkondigen…..en daar word ik echt zo moe van!

   Telkens maar weer die afleiding stories over dingen die NIET BESTAAN!!!……

   En breng je dan enig bewijs dan wordt dit simpel niet voldoende bekeken of afgedaan als BS.

   Prima……

   Ga zo door……..dom dom dom ……

   Ale er bijvoorbeeld SATELLIETEN zouden bestaan….waarom dan verkenningsdrones……met een “satelliet” kun je toch alles zien vanuit de hahahahahahaha “ruimte”…

   Er bestaan satellieten echter deze worden gelanceerd ergens aan de Noordpool of boven in Lapland en deze hangen zonder uitzondering ALLEMAAL aan BALLONNEN…….Google er ZELF eens naar en bekijk eens eerst de FEITEN alvorens hierop te reageren!

    • @Kaag,

     Is dat in deze dan relevant…..!!!???

     Denk van niet.

     Onderzoek eens zelfs iets en geef DAARNA inhoudelijk commentaar!

     Groet,

     Gladiator

      • @Kaag,

       Beste,

       U moest eens weten …….

       Hetgeen u hier nu als laatste aanhaalt is de absolute bron van alle ellende en u heeft het zelf niet eens door.

       Kijk aub eens naar de docuserie “Europa – The last Battle” zodat u tenminste een heel klein beetje op de hoogte komt van de feiten.

       Je mag hetgeen u aanhaalt dus niet ontkennen…..why….tell me why!!??

       Maar kijk eerst maar eens de serie……..dan hoeft u namelijk niet meer te antwoorden!

       Ongelooflijk dit….en dan denk men dat men “wakker” is…..NIET DUS….heel jammer maar helaas…elke discussie is voor mij in deze voorbij!

       Gladiator
       ps nog even dit….wat heeft trouwens de “holocaust” ermee te maken……u blijft maar ontwijken……niet sterk, echt niet sterk!
       Eerst de platte aarde en daarna de holocaust……THINK!

       • @ Gladiator
        Je geloofwaardigheid is de hoek om beste .
        Je begint steeds meer onzin te brallen .
        De laatste tijd valt op dat je steeds meer hersen inhoud naar zijn grootje hebt geholpen .
        Ik neem jou in niets meer voor vol aan .
        Beste 😯

        • @ohjd,

         Beste,

         Verklaar je nu eens eindelijk nader en duidelijk graag.
         Dit is uitsluitend gebral en gezanik!

         Hier is iemand die telkens naar een ander thema verandert zonder op mijn zaak in te gaan! U doet precies hetzelfde!

         Overigens hoeft niemand iets van me aan te nemen maar indien men hetgeen ik hier zeg in twijfel trekt of deformeert dan onderbouw het ook….en dat gebeurt niet!

         Nooit…..

         Gladiator

       • @glad

        Als U wat verder had nagedacht had u kunnen opmaken uit mijn berichtgeving dat ik doel op het ,meestal, ongefundeerd schrijven van meningen ,beweringen van derden wat u aanhaalt.
        Beter in deze was om er : ik denk,ik geloof misschien of iets in die trant ervoor te plaatsen.
        Er zijn namelijk meer berichtgevingen die waarschijnlijk het tegenovergestelde beweren.
        Zelfs de meeste sheeps zijn rustig geworden van uw beweringen over atoomwapens,ruimtevaart etc.Hoe kunt U dit nu beweren tov wat alom bekend is.
        En dan,last but not least, de holocaust ontkennen in recent zelfs strafbaar geworden.
        En ja,er zijn ook veel andere volkeren vermoord,niet enkel joden.
        Groet S.

 6. Alweer zo een…geeuw.

  We hebben vandaag besloten om tanks te sturen naar Oekraine,olv K.Olongren.
  Dit zal de Russen verder doen terugdrijven uit Cherson.
  We kunnen en zullen niet verliezen.Zegt mijn vriend,en Biden zal dat ook nooit tolereren.

  • Welke tanks? Wat Shermans uit WO2? De Leopards worden gehuurd van Duitsland….En die Zweedse lichte tanks schiet je lek met een katapult–en die krengen starten niet eens…

   RU zal het even kwaad krijgen; maar met voldoende luchtsteun en info, hebben de Oeklies geen kans.

   Denk dat dit–offensief tegen Kherson–het laatste grote offensief is van de oekies uit snuif-er-eens-in- land

 7. Goed zo, Poetin heeft mijn zegen. Verover die bende en loop alsjeblieft door naar Nederland en kom hier de Haagse kliek opruimen.

 8. Oekraïne daarentegen zet zijn eigen langeafstandsgeschut in (waaronder door de VS geleverde HIMARS-systemen), GEPARD-antiluchtvaarttanks en S300-luchtdoelbatterijen TEGEN DE BURGERS VAN DONBAS. Vermoedelijk zullen de russen nu zeker van schrik naar huis lopen . Wat een domme oorlogsstrategie van die tv acteur Biden is nog niet zo erg.

 9. In Cherson worden de bewoners geëvacueerd. De SMS media zeggen hier gedeporteerd
  Her verschil is dat de Russen de bewoners in veiligheid brengen. Terwijl de Ukainers de bewoners als schild gebruiken

 10. De Oekies spelen slachtoffer, maar zijn de daders van alle misere.
  Wordt hoog tijd dat ze de trekken thuis krijgen; misschien leren ze dan wat.
  Zachte heelmeesters maken stinkende wonden.

  Mijn sympathie is met de Russen; ik verwacht dat ze winnen en hoop dat ze goed en grondig opruimen.
  De muur of Siberie.

 11. @Gladiator
  Beste .
  Je bent niet in je eerste schuiver uitgegleden.
  Je kul verhaal toendertijd dat jij.. ff een * kickboxer ff .. nu je weet waar ik over praat .
  Je eerdere noodkreet , oplettende lezers hebben dat ookgelezen . Ga ik niet op in.
  Laat mij niet in jouw woordspel betreken .
  Deze dwaze opmerking . “Er bestaan satellieten echter deze worden gelanceerd ergens aan de Noordpool of boven in Lapland en deze hangen zonder uitzondering ALLEMAAL aan BALLONNEN…….Google er ZELF eens naar en bekijk eens eerst de FEITEN alvorens hierop te reageren!”
  Kom op nu beste .
  Deze dan duidelijk woordspelletje .. in de trant HOORT U MIJ ik heb mijn duimen onder mijn oksel !! 🤣

  @Kaag,

  Is dat in deze dan relevant…..!!!???

  Denk van niet.

  Onderzoek eens zelfs iets en geef DAARNA inhoudelijk commentaar!

  Groet,

  Gladiator
  Laat maar beste ik ga er niet verder op in .
  Ik ken jou al een tijdje .
  Je cognitief vermogen neemt duidelijk af je roeit om je heen voor je gelijk .

  FF gezocht “Cognitieve stoornissen

  Bij het ouder worden gaan de cognitieve functies achteruit. Als dat heel snel of in hevige mate gebeurt, spreken we van een cognitieve stoornis. Zo’n aangetast denkvermogen bij ouderen noemen we ook wel mild cognitive impairment (MCI). Mensen met MCI kunnen moeilijkheden hebben met het herinneren van recente gebeurtenissen en informatie. Ook kunnen ze problemen hebben met taal, denken en beslissingen nemen. Mensen met MCI lopen een grotere kans om te gaan dementeren, maar ze worden niet allemaal dement. “

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in