Toespraak van Joseph Goebbels, minister van Volksvoorlichting en Propaganda, in het Sportpalast.

Het is niet alsof de huidige gas- en energiecrisis als een verrassing kwam. Het is nu bijna op de dag af een jaar geleden dat ik regelmatig verslag begon uit te brengen over de gascrisis. Ook al geven de “kwaliteitsmedia” en politici meerdere malen per dag de schuld van “Poetins aanvalsoorlog” voor de ellende, deze leugen wordt geen waarheid. Een jaar geleden explodeerden de gasprijzen al en schoten ze van ongeveer 300 tot 500 dollar per duizend kubieke meter naar meer dan 1000 dollar, schrijft Thomas Röper.

De explosie van de gasprijzen was toen al een direct gevolg van het beleid van de Europese Commissie en haar hervorming van de gasmarkt. De verschuiving van langlopende leveringscontracten met Gazprom, omdat “de markt het het beste kan regelen”, naar de beurshandel heeft gas tot een speculatief object gemaakt en de prijsexplosie veroorzaakt.

Sinds de interventie van Rusland in Oekraïne is de logica van de EU dat zij geen Russisch gas meer wil kopen, maar dat Rusland toch schuldig is aan het gastekort omdat het te weinig gas levert. Je moet maar op het idee komen, en het is zeer verontrustend dat de media dit spelletje meespelen en dat hun lezers niet massaal hun abonnement opzeggen vanwege deze overduidelijke onzin.

De instorting met kennisgeving

De gasprijs in Europa schoot begin maart al omhoog naar meer dan 2.000 dollar per duizend kubieke meter. Dit was een direct gevolg van de eerste sancties van de EU. Een reden voor de prijsexplosie was dat plotseling niets meer voorspelbaar was, niemand wist of ze morgen nog wel hun rekeningen konden betalen bij de Russische banken.

Ook al blijven westerse media en politici Rusland de schuld geven, begin maart konden oorzaak en gevolg worden vastgesteld: de prijsexplosie viel niet samen met de Russische interventie in Oekraïne, maar met de eerste EU-sancties.

En de gevolgen waren ook te voorzien. Ook begin maart had de Russische televisie er al op gewezen. Het was volkomen duidelijk dat energie in Europa onbetaalbaar zou worden. Maar dat was natuurlijk allemaal Russische propaganda. Helaas had de “Russische propaganda” gelijk, bijna alles is uitgekomen zoals al begin maart in Rusland werd voorspeld.

Begin april vertaalde ik een bijdrage van de Russische televisie met als titel “Russische televisie: Het resultaat van Europa’s eigen energie-experiment is een dodelijke winter” (Frontnieuws vertaling). Natuurlijk was ook dit zogenaamd allemaal Russische propaganda, want in Europa fantaseerden politici en media toen nog over hoe westerse sancties Rusland, zijn economie en zijn munt snel op de knieën zouden krijgen. In de “kwaliteitsmedia” werd geen melding gemaakt van het feit dat de economie van de EU in werkelijkheid zou kunnen instorten.

  Rusland schenkt buitgemaakte westerse wapens aan de troepen van Donbass

Begin mei liet ik in een uitgebreid artikel met de titel “Olie- en gasembargo? – Hoe de EU-Commissie haar eigen economie te gronde richt” zien met welke besluiten de EU-Commissie de economie in Europa te gronde richt en aan het eind van het artikel stelde ik dat Russisch gas op korte termijn niet kan worden vervangen en schreef ik:

“Je zou dus ofwel de verwarming van particuliere huishoudens moeten uitschakelen of hele industrieën in Europa moeten sluiten.”

Ook dat was natuurlijk destijds kwaadaardige Russische propaganda. Helaas is dat echter precies wat we nu zien, aangezien er nu dagelijks berichten zijn over gemeentelijke nutsbedrijven die geen contractverlengingen aanbieden voor elektriciteit en verwarming aan commerciële klanten, hoe hoog de prijzen voor elektrische verwarming worden voor particuliere huishoudens, en dat hele industrieën ofwel zullen sluiten of uit Europa zullen wegtrekken.

Ik schrijf dit niet om te laten zien hoe slim ik ben. Ik schrijf dit omdat de ontwikkelingen die we nu meemaken ten eerste door Europese politici zelf in het leven zijn geroepen en ten tweede te voorzien waren. Politici en de media doen echter alsof dit alles als een natuurramp uit de lucht is komen vallen. En in plaats van eindelijk van koers te veranderen om te redden wat er nog te redden valt, gaat de politiek gewoon door en vernietigt met open ogen de Europese economie en de welvaart van de mensen.

Onbetaalbare rekeningen

In Duitsland worden de nieuwe rekeningen met aangepaste prijzen voor elektriciteit en verwarming nu geleidelijk verstuurd. De omvang van het drama wordt nu duidelijk, want zelfs de “kwaliteitsmedia” melden nu hoe hoog de nieuwe rekeningen voor velen zijn en dat het gewoonweg onbetaalbaar wordt. Zelfs Der Spiegel meldde op 13 september in een lang artikel dat veel particuliere huishoudens in Duitsland binnenkort 500 euro per maand meer moeten betalen voor elektriciteit en verwarming.

Dat is zelfs voor mensen die zich tot nu toe tot de min of meer gegoede middenklasse rekenden, nauwelijks betaalbaar. Maar hoe zit het met de ongeveer 40 procent van de mensen in Duitsland die aan het eind van het geld nog een paar dagen van de maand over hebben? Hoe moeten alleenstaande ouders aan het geld komen? De mdr berichtte over een gepensioneerd echtpaar dat vanaf november plotseling 2.266 euro per maand moet betalen in plaats van de eerdere 181 euro. Volgens mdr zijn dergelijke stijgingen zeker niet zeldzaam.

Begin september besloot de federale regering tot “sociale maatregelen” en de media juichten omdat er sprake was van 65 miljard euro om de exploderende kosten op te vangen. Maar er was niets om over te juichen, want met stijgende maandelijkse kosten van 500 en meer euro, wat heeft het voor zin dat gepensioneerden eenmalig 300 euro krijgen? Wat heeft het voor zin dat speciale betalingen van werkgevers tot 3.000 euro nu belastingvrij zijn als de werkgevers zelf met een economische ineenstorting worden geconfronteerd? Wat heb je aan een verhoging van de kinderbijslag met 18 euro, dus minder dan tien procent?

  In video: Motivatietraining in het Oekraïense leger

De grandioze beloften van de regering om mensen te willen helpen zijn niets anders dan gebakken lucht, want de overheid kan mensen niet vergoeden voor 500 euro aan extra maandelijkse kosten per huishouden. En deze cijfers omvatten niet eens de extra betalingen voor 2022.

Gewoon om te laten zien hoe het zit: er zijn ongeveer 40 miljoen huishoudens in Duitsland. Als u hen gemiddeld 500 euro zou willen vergoeden, zou dat 20 miljard kosten – per maand! In het licht van deze bedragen verdampt het door de regering aangekondigde steunpakket van 65 miljard euro, waarvan de financiering nog niet eens rond is, als een druppel op een gloeiende plaat.

De economische ineenstorting

In een ander artikel getiteld “Dreigt Duitsland te deïndustrialiseren? – De paniek van de werkgevers“, bekijkt Der Spiegel de toestand van de economie. Het resultaat is dat zelfs Der Spiegel de ellende niet langer kan verdoezelen, maar meldt dat hele economische sectoren ofwel zullen moeten sluiten ofwel Duitsland zullen moeten verlaten. Het feit dat traditionele bedrijven als Hakle of Görtz al effectief failliet zijn, is slechts een bijkomstigheid. De Spiegel schrijft plotseling precies waar ik al maanden voor waarschuw:

“Het horrorscenario dat wordt opgesteld kan nauwelijks erger zijn: de economie staat niet alleen voor een recessie, maar voor een structurele breuk die Duitsland en Europa naar de economische afgrond kan leiden. Hele sectoren worden bedreigd, mogelijk de kern van wat het land de afgelopen jaren tot winnaar van de globalisering heeft gemaakt: zijn industrie.”

En dan komt de volgende alinea in het Spiegel-artikel:

“De vragen die managers in het hele land zich nu stellen zijn nogal existentieel: hoe lang kunnen we de hoge energiekosten volhouden? Hoe kunnen we het redden? Is de productie in Duitsland überhaupt nog de moeite waard? Of is het nu tijd om een uitweg te zoeken, naar een plek waar energie niet zo duur is?”

Het probleem kan van de ene op de andere dag worden opgelost

In gewone taal: alles staat inderdaad op het spel voor de Duitse economie. Maar Der Spiegel stelt niet de belangrijkste vraag: hoe kunnen de energiekosten worden verlaagd om de ramp misschien toch nog te voorkomen?

  "Zijn wij jullie slaven?" Pakistaanse premier weerlegt druk om Rusland te veroordelen

Er is een eenvoudige reden waarom Der Spiegel de vraag niet stelt: het antwoord is dat er zo snel mogelijk weer langlopende leveringscontracten voor gas moeten worden gesloten met Gazprom en dat de stilgelegde pijpleidingen weer moeten worden ingeschakeld. De gasprijs zou morgen weer 300 dollar per duizend kubieke meter bedragen en het probleem zou grotendeels opgelost zijn.

Maar dat is niet wat de politiek wil. Omgekeerd betekent dit dat de deïndustrialisatie van Duitsland en Europa gewenst is. Dit doet me denken aan het controversiële document dat naar mij is uitgelekt, Schokkend document: Hoe de VS de oorlog en energiecrisis in Europa plande (Frontnieuws), naar verluidt geschreven door de RAND Corporation, waarin precies deze kwestie wordt behandeld.

Ongeacht of het document authentiek is, staat één ding buiten kijf: in het document staat dat de Groenen Habeck en Baerbock onprofessioneel en dogmatisch zijn en daarom de Duitse economie zullen vernietigen met hun op ideologie gebaseerde maatregelen. Dit is precies wat er nu gebeurt, met de steun van met name EU-commissaris von der Leyen.

En het gaat niet alleen om Duitsland. In Italië bijvoorbeeld heeft de industrievereniging Confindustria met een studie de noodklok geluid en gemeld dat de hoge energieprijzen, die – dat moet ik nogmaals benadrukken – het gevolg zijn van Europees beleid, in het optimistische geval 383.000 extra werklozen betekenen. In haar scenario, dat zij als realistisch bestempelt, gaat de studie zelfs uit van 582.000 extra werklozen. Alleen in Italië, natuurlijk.

Turkije verheugt zich!

Turkije verheugt zich stiekem over de catastrofe in Europa, want ten eerste heeft Turkije zich niet aangesloten bij de anti-Russische sancties en heeft het dus geen probleem met de energievoorziening. En ten tweede verwacht Turkije een recordaantal toeristen voor de winter, omdat veel Europeanen in Turkije willen overwinteren. Uit de boekingen tot dusver blijkt dat Turkije in de winter drie miljoen extra toeristen uit Europa kan verwachten, omdat het voor velen goedkoper zal zijn de winter in Turkije door te brengen dan de hoge rekeningen voor elektriciteit en verwarming thuis te betalen.

De vraag blijft of de Europeanen die de winter in Turkije doorbrengen hun thuisland nog zullen herkennen als ze in het voorjaar terugkeren…


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Russische televisie: Het resultaat van Europa’s eigen energie-experiment is een dodelijke winterVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelEerste sneeuw bereikt Oekraïne; Europa gaat een koude, donkere, (dodelijke) winter tegemoet
Volgend artikelPresentatrice breekt in tranen uit: Gevaccineerde collega (24) plotseling & onverwacht aan hartprobleem overleden
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

34 REACTIES

  • nou.. de appels vallen niet ver van de stamboom hey..
   gezien de familie achtergronden
   het vingerje omhoog is al genoeg zeggend, maar rutte gebruikt allebei zijn armen en handen om mee te zwaaien en te ” imponeren “, de lach komt er na..
   wat een schijtland zeg, ik ga kijken om weg te komen naar Florida

 1. Het is gewoon allemaal volgens plan.
  Building Back Better. Het mag voor de schaapjes vooral niet duidelijk worden dat dit de agenda van het WEF is. De vernietiging van de geïndustrialiseerde landen en het opleggen van een vaccinatie-klimaatdictatuur. Daarom worden we al jaren geprogrammeerd om Rusland te wantrouwen en zelfs te haten. De oorlog in Oekraïne de voedsel en energie schaarste is allemaal de schuld van Putin.
  Maar het komt de WEF agenda verdacht goed uit.

 2. Ze waren lang voor de militaire interventie van Rusland in Oekraïne de gasprijzen al aan het opdrijven.
  Zo werkt dat met links namelijk.
  Als je het openbaar vervoer aantrekkelijker wilt maken dan maak je het niet beter en/of goedkoper, nee, dan maak je gewoon het autorijden onbetaalbaar.
  En diezelfde tactiek gebruiken ze met energie.
  Als “duurzame energie” te duur is dan maak je dat niet goedkoper, nee, dan maak je de conventionele energie gewoon duurder.
  Daarom is links inmiddels al meer dan honderd jaar zo’n daverend economisch succes…

 3. Nou het wordt idd steeds dreigender maar de supermarkten in Nederland lijken nog nauwelijks problemen te hebben. Hoewel dat natuurlijk van de ene op de andere dag zou kunnen omslaan.

  Maar dat dacht ik ongeveer 1 jaar geleden ook al. M.a.w. je blijft toch in onrust zitten ondanks dat je bent voorbereid…

  Overigens kreeg ik gisteren n tip om eventueel van die hoge energierekening af te komen. Gr, marco https://www.redmijnenergierekening.nl

  • Ja die link heb ik eerder al uitgeplozen. Klinkt goed maar ik denk dat mensen beter even kunnen wachten met het vast zetten van hun energie contract tot nadat er meer bekend is geworden over de details uit Den Haag mbt de energie prijzen. Het zou zomaar kunnen dat als je nu een vast contract afsluit voor de huidige prijzen je een probleem hebt als Den Haag over 2 maandjes de energie bedrijven gaat dwingen lagere prijzen te gaan berekenen. Prijzen van voor Feb ’22 wel te verstaan. Daar kan geen huidig vast contract met de huidige prijzen tegenop en dan zit je daar toch wel even aan vast.

   • scherp gezien Anoniem! Dank voor de tip!
    mijn vaste contract loopt af in november a.s. ik maak mij nergens zorgen over, ik kan het aan die onzin, allemaal bangmakerij, doel is om de kleine ondernemers zoals de bakkers en horeca, oftewel het mkb te slopen, dat is wat ze willen o.a.
    Picknick van Gates, krekels en wurmen als vlees, alles gemodificeerd.. Monsanto, Cargill, Unilever.. etc. etc. en de big pharma als aanvoerder.. want van gemodificeerd vreten en insekten eten wordt je lekker ziek, in combi met de 5G en de gifspuiten.. recept op herhaling verkrijgbaar…

    • helaas wel, ze zijn nu bezig met The Great Steal.
     kost velen waaronder ik, enkele duizenden euro’s per jaar meer, door het wanbeleid van ‘onze’ leiders.

   • Ik zie dat niet zo snel gebeuren dat het kabinet de energiebedrijven zal gaan dwingen anders hadden ze dat al moeten doen. Want ze hebben er zelf meegewerkt dat deze situatie heeft kunnen ontstaan. Ze storten nog liever de burger in armoede dan dat ze 1 van de grootste Europese Groninger gasvelden zullen benutten om door de gascrisis heen te komen. En omdat ze met hun narcistische stijfkoppen zelf meewerken(moeten meewerken door EU) aan de opgelegde sancties tegen Rusland. Maarja, we kunnen altijd nog onze machtiging van het energiebedrijf intrekken en gewoon betalen wat we werkelijk verbruikt hebben(bij variabel). En dus NIET een bedrag dat gebaseerd is op het Verwachtte verbruik uit het verleden toen de tarieven nog ‘laag’ waren.

    • ja je zegt het goed stijfkoppen en eigen belang net zoals de mondkapjes en de (ver)gasspuiten die ze het schapenvolk in hun arm hebben gejaagt en nog weer gaan doen Daarna is alles weer vrij van maart tot Oktober 2023 Maar wel met een aanzienlijk minder aantal mensen die vroegtijdig gestorven zijn en die kerngezond waren of nog het vergif van de vorige serie spuiten in zich hadden zitten Helaas zijn ze allen ziek of dood!!

  • Maak je geen zorgen daar zitten we al in, kijk lokale kranten naar rouwadvertenties van maandje, ligt niet 10% maar 100% zo hoog en de grote golf komt eind september/oktober er vanuit gaande dat ze een fraaie auto-immuun ziekte Vaids hebben uitgerold zal dit in deze periode (incubatietijd) duidelijk zichtbaar worden. Griep,longontstekingen alles waar lichaam niet meer tegen kan vechten gaat mensen vellen. De koude winter,nieuwe variant en zelfs Putin zullen ze de schuld proberen te geven.

  • Jij lijkt me echt een fijne vent met zoveel medemenselijkheid. Echt iemand waar ik mee op zou kunnen schieten en mee zou willen overblijven. Nou, NOT. Hoop dat jij te maken krijgt met karma vent. Je naam zal hopelijk degene zijn die je binnenkort tegenkomt. Worthless piece of shit!

   • Aan de andere kant moet je niet vergeten dat ongevaccineerden werden behandeld als paria’s. Nog sterker, je moest je huis uit of in kampen worden opgesloten, geen baan meer enz. En nog, nog steeds zijn er mensen die zo denken. Dus, in die zin ben ik ook niet zo vergevingsgezind, meer.

    • J en ik ken angsthazen die in de zorg werken en die bij weer een spuithalen eruit stappen en een andere baan gaan zoeken en er zijn er ook die laten zich volspuiten met vergif omdat ze denken dat ze hun baan verliezen Bij mij zou dan snel de keuze zijn gevallen ziek melden en thuis blijven!!!!!!!!!!!Waarschijnlijk zijn er toch weer doemnoedels die in hun broek schijten dat ze ontslagen worden en dat terwijl de zorg nu al met een groot personeelstekort kampt Oplossing/hint voor Rutte zet de honderdduizenden oekrainers aan het werk want die vervelen zich rot op hun hotelkamer!!!!!!!!!!!

 4. Als wij nou inplaats van hier klagen ons organiseren dan maken wij nog een kans, spreek mensen in jou omgeving aan of hiertoe bereid zijn, alle neuzen 1 kant op en het is gedaan, wij zijn als we dat echt willen met veel meer en hebben de echte macht, laat dat duidelijk zijn, mensen moeten dit zien en wij moeten ze dat duidelijk maken.

  • Nou dat denk je maa,r want die debielen verklaren jou voor gek dat je er niet aan meedoet aan zelfmoord ja zo achterlijk is het grote deel van de bevolking dat naar de priktent gaat!!!!!!!!!!

 5. “Als u hen gemiddeld 500 euro zou willen vergoeden, zou dat 20 miljard kosten – per maand! In het licht van deze bedragen verdampt het door de regering aangekondigde steunpakket van 65 miljard euro, “

  Zo onnozel… gewoon iedereen weer aan zijn vroeger tarief, en dat de EU het dan maar rechtstreeks regelt met de energiegraaiers.

  Door allerhande tussentoestanden komen er altijd maar meer kosten bij, zoals BTW en rentes en leningen en beloftes.

  Op het einde van de stoelendans hebben ze bergen papier verzet en veel veel money money ingerijft. En de gewone consument blijft in de kou staan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in