Het door de NAVO gesteunde tegenoffensief van Kiev heeft een moeilijke start na het verlies van ongeveer 15% van zijn Bradley infanteriegevechtsvoertuigen in een week tijd, volgens het laatste verslag van CNN. De krant citeerde een Nederlandse website met open bronnen die visueel materiaal heeft verzameld van de verliezen aan militaire uitrusting aan beide kanten sinds het begin van de speciale operatie van Rusland. Hoewel Oekraïense aanhangers de herovering van enkele lang omstreden dorpen langs de bestandslijn vieren, waren dit pyrrusoverwinningen gezien de kosten, schrijft Andrew Korybko.

De eerste lijn van de gelaagde Russische verdediging in de regio Zaporozhye moet zelfs nog bereikt worden, wat suggereert dat de al zeer hoge verliezen van Kiev waarschijnlijk nog zullen toenemen naarmate de troepen daar dichter bij komen. Het Russische Ministerie van Defensie deelde eerder beelden waarop een aantal van dezelfde Bradley-voertuigen te zien waren waarvan CNN later bevestigde dat ze inderdaad vernietigd waren, waaronder ook een Duitse Leopard-tank. Waarnemers moeten daarom aannemen dat er waarheid zit in de beweringen van Moskou dat enkele van deze laatste ook vernietigd zijn.

Het verlies van dergelijke Amerikaanse en Duitse “wunderwaffen” door Kiev was te verwachten, omdat het nooit realistisch was geweest dat beide uitrustingen de militair-strategische dynamiek van de NAVO-Russische “logistieke race”/”uitputtingsslag”, die sinds begin dit jaar in het voordeel van Moskou verloopt, zouden veranderen. Desondanks werden de Oekraïense en Westerse publieke opinies misleid door de informatieoorlogscampagnes van hun regeringen, zodat ze hun hoop op de overwinning op die twee en anderen konden vestigen.

De diepe teleurstelling die ze onvermijdelijk zouden voelen na het zien van beelden waarop te zien was hoe ze door hun tegenstanders werden vernietigd, verklaart waarom Kiev vorige week een propagandavideo uitbracht waarin iedereen werd opgeroepen om de mond te houden over het tegenoffensief en om geen onbevestigde beweringen erover te delen. Dit narratief kader maakt het des te verrassender dat CNN hun wereldwijde publiek net informeerde dat Oekraïne ongeveer één op de zeven Bradley-voertuigen verloor voordat het zelfs maar de eerste linie van de Russische verdediging bereikte.

  Orban: "Ik zie dat links aan de kant van de oorlog staat, omdat zij ons er in willen meeslepen"

Kiev zal hier uiteraard niet blij mee zijn, maar er is niets dat het als antwoord kan doen. Volgens Semafor heeft het regime de verblijfsvergunning van westerse journalisten in het land al bedreigd, ingetrokken of geweigerd vanwege hun verslaggeving over dit conflict, waaronder die van CNN. Het laatste verslag van die krant was echter gebaseerd op open bronnen van derden en niet op eigen bronnen ter plaatse. CNN zou het zelfs gepubliceerd kunnen hebben als een vorm van protest tegen de censuur van Kiev op zijn journalisten.

CNN volgt immers meestal de westerse lijn in dit conflict, en daarom valt hun verslag zo op. CNN hoefde hun wereldwijde publiek niet te informeren over de omvang van de verliezen van Kiev tot nu toe, slechts één week na het begin van het tegenoffensief en in tegenstelling tot de eis van die kant om geen onbevestigde beweringen te delen. Daarom kan dit niet alleen gezien worden als een daad van protest tegen Kiev, maar ook tegen de westerse beschermheren van dat regime, die door hun stilzwijgen de censuur van buitenlandse journalisten zoals CNN steunen.

Kiev en haar beschermheren hadden daarom moeten verwachten dat sommige van diezelfde westerse nieuwsorganen waarvan het regime het werk van journalisten belemmerde, uiteindelijk in opstand zouden komen en dat op een manier die hen in verlegenheid brengt. Beiden hadden liever gezien dat het bewijs van de vernietiging van deze “wunderwaffens” onder de pet werd gehouden, maar na het laatste rapport van CNN valt dit niet meer te ontkennen. Ze kunnen ook niet reflexmatig beweren dat dit “Russische propaganda” is, aangezien geen enkele westerling gelooft dat dit nieuwsorgaan onder Moskous controle staat.

  Jordan Peterson: De Russen vechten om niet net zo gedegenereerd te worden als wij

De kunstmatig gecreëerde hoop van het publiek dat de Bradley-voertuigen en Leopard-tanks tot een snelle overwinning voor Kiev zouden leiden, is dus aan diggelen geslagen, maar de meesten zullen dit waarschijnlijk verwerken door zich valselijk troost te putten uit de herovering van enkele lang omstreden dorpen. Degenen wier ogen eindelijk geopend zijn door het verrassende rapport van CNN, zullen echter terecht vrezen voor wat er zou kunnen gebeuren in het geval van een rechtstreeks NAVO-Russisch conflict, aangezien het duidelijk is dat het Westen niet op deze “wunderwaffens” kan vertrouwen om te winnen.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Viktor Orban heeft gelijk: Het tegenoffensief wordt een bloedbad voor OekraïneVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelAlex Soros zweert conservatieven uit te roeien van het internet: “Ik ben 100 keer erger dan mijn vader”
Volgend artikelOekraïne Situatierapport: Vernietiging van het derde leger – Onderhandelingspunten
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

4 REACTIES

 1. Het Russische leger vernietigde de helft van alle Leopard 2R’s die uit Finland waren ontvangen in één slag nabij Orekhovo aan het Zaporozhye-front.

  Dat meldt de Finse editie van Helsingin Sanomat.

  Journalisten herinnerden eraan dat het Finse leger alle Leopard 2R-ontmijningsvoertuigen heeft overgedragen aan de strijdkrachten van Oekraïne, gemaakt op basis van Leopard 2-tanks.

  Als gevolg hiervan is de helft van deze gepantserde voertuigen al afgebrand op een weg nabij het dorp Rabotino in de regio Zaporozhye in Rusland.

  https://t.me/RVvoenkor/47221

 2. De vijand toonde de aanval op Makarovka op de Vremeevsky-richel (VIDEO)

  De vijand toonde de aanval op Makarovka op de Vremevsky-richel
  Tijdens het offensief in de richting van Zuid-Donetsk trokken de militanten van de strijdkrachten van Oekraïne op NAVO-uitrusting de noordelijke buitenwijken van het dorp Makarovka binnen.

  Op de beelden is er een moment waarop een gepantserde auto van een RPG werd geraakt door jagers die in het huis zaten.

  ▪️Er wordt al 3 dagen gevochten voor de schikking, het is op zijn best en daarom belangrijk.
  ▪️In de volledige video van het interview klagen de strijdkrachten van Oekraïne dat nadat ze de nederzetting zijn binnengegaan, massale luchtaanvallen, artillerie en “Solntsepeks” op hen worden uitgevoerd.
  ▪️De video is niet nu gefilmd, maar bij de eerste binnenkomst van de vijand in het dorp, waarna de onze een reeks krachtige tegenaanvallen lanceerde, een aanzienlijk deel van Makarovka op de vijand heroverde en de strijdkrachten van Oekraïne bleef uitschakelen.

  ▪️Plaats in de grijze zone. De gevechten gaan hier door.

  https://t.me/RVvoenkor/47223?single
  https://t.me/RVvoenkor/47224?single

 3. Alles wat de NAVO naar de Russische grens rijdt, vliegt of vaart gaat kapot. Moet kapot.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in