Vanochtend begon de editie van het nieuws- en discussieprogramma Sixty Minutes op de Russische staatstelevisie met de inmiddels traditionele montage van fragmenten van Amerikaanse tv-verslaggeving over transgenderkwesties. Vandaag waren dit de laatste gerechtelijke uitspraken over een deelstaatswetgeving die geslachtsveranderende operaties bij kinderen verbiedt. Dat soort materiaal is nu het dagelijkse vulmateriaal op het Russische nieuws, een leuke afleiding van de ellende van de oorlog en een duidelijke demonstratie van wat voor ontaarden de Amerikanen zijn geworden, schrijft Gilbert Doctorow.

Deze afleiding was echter van korte duur en tien minuten na afloop van het programma kregen we live beelden te zien van de lopende zitting van de RF Veiligheidsraad onder voorzitterschap van Vladimir Poetin. De vergadering was virtueel, niet persoonlijk. De president zat aan zijn bureau in zijn kantoor in het Kremlin, terwijl de andere deelnemers op televisiemonitoren te zien waren. We vingen het moment op waarop minister van Defensie Shoigu aan Poetin verslag uitbracht over de beknopte resultaten van de gevechten sinds het begin van het Oekraïense tegenoffensief aan het begin van de maand: 246 Oekraïense tanks, waaronder 13 Duitse Leopards, zijn vernietigd en iets meer dan 13.000 Oekraïense soldaten zijn gedood. Ja, gedood. Daarbij komen nog de gewonden.

Dit was natuurlijk het deel van de zitting dat geschikt was voor publieke verspreiding. Wat de Raad vandaag echt bijeenbracht, was iets anders: het bespreken van de reactie van Rusland op de laatste ontwikkelingen in het oorlogsgebied, namelijk de vernieling door de Oekraïners gisteren van verschillende bruggen die de oblast Kherson, die onder Russische controle staat, met de Krim verbinden. Er is al vastgesteld dat de aanvallers de door Groot-Brittannië geleverde kruisraketten Storm Shadow hebben gebruikt. Dit lijkt erg op het struikeldraad dat Shoigu een paar dagen geleden in gedachten had toen hij zei dat Rusland het besluitvormingscentrum in Kiev zal bombarderen als zijn grondgebied wordt aangevallen. We kunnen dus wel verwachten dat er nu iets gaat gebeuren.

  'Leider van de vrije wereld' staat genocide en wereldwijde vernietiging toe

Dan was er zeker nog een andere kwestie op tafel die voortkwam uit ontwikkelingen die beschreven werden in een 5-minuten durende reportage van een journalist van het Duitse tijdschrift Bild die de Russen op het scherm zetten. Zijn televisieverslag was gewijd aan de gevolgen van de explosie bij de Kakhovka dam en het leeglopen van het enorme stuwmeer erachter, dat volgens de journalist, gemeten in vierkante kilometers, groter was dan de agglomeratie Berlijn.

Na zijn opmerkingen te zijn begonnen met de bewering dat de Russen verantwoordelijk waren voor deze ramp, beschreef hij vervolgens op zeer overtuigende wijze waarom het leeglopen van het stuwmeer nu de Oekraïense militaire belangen perfect dient. Het grootste deel van het land dat onder water stond, is nu droog en kan zeer waarschijnlijk tanks dragen. In de nieuwe omstandigheden is de afstand tussen de Oekraïense en Russische troepen in het gebied rond Kakhovka tot nul gereduceerd, terwijl het eerst een watermassa was die varieerde van 5 tot 31 kilometer breed. Bovendien is de lengte van dit nieuwe deel van het front maar liefst 200 km. En in deze nieuwe frontlinie hebben de Russen geen defensieve mijnenvelden, tankvallen, verborgen artillerie of goed aangelegde loopgraven die zo moorddadig zijn geweest voor het aanvallende Oekraïense leger in de zuidelijke fronten Donetsk en Zaporozhie.

Dit moet één van de belangrijkste “verrassingen” zijn die het Oekraïense opperbevel in gedachten had bij het zoeken naar nieuwe manieren om een doorbraak te bewerkstelligen. Maar deze potentieel dramatische verandering is niet noodzakelijkerwijs wat het lijkt: dit is geen Duitse zet rond de Maginotlinie waar de Fransen geen antwoord op hadden. Rusland heeft de middelen om te reageren, maar dat brengt ons terug bij punt één: het regime in Kiev nu afmaken en niet verder wachten.

  Russische raketten joegen de hele dag op Oekraïense SBU-officieren

Tot slot gaf de leider van een Tsjetsjeense eenheid die actief is in de Donbas en die vrij vaak in het programma verschijnt, in de uitzending van Sixty Minutes zijn beoordeling van de verliezen aan personeel en uitrusting op het Oekraïense gevechtspotentieel. Zoals hij opmerkte, betekent het verlies van tanks en artilleriestukken dat de best getrainde Oekraïense strijders nu dood zijn. Om een infanteriesoldaat in de frontlinies te krijgen, geef je hem een Kalashnikov en duw je hem het veld op. Maar de tankcommandanten en artilleristen zijn de topsoldaten die een lange training en oorlogservaring hebben ondergaan. Hun verlies is onvervangbaar en verklaart de zware verliezen bij de infanterie, waarvan het grootste deel van de 13.000 doden bestaat uit nieuwe rekruten die als kanonnenvoer de dood in werden gestuurd.

Het twee uur journaal op Channel One bood extra videofragmenten van de ochtendvergadering van de RF Veiligheidsraad, in het bijzonder het verslag aan Poetin door Nikolai Patrushev, de secretaris van de Raad. Zijn bespreking van de vernietigde Oekraïense uitrusting was veel gedetailleerder, met een opsomming van het aantal pantserwagens, artilleriestukken en snelvuurraketwerpers, helikopters, drones en nog veel meer. De conclusie was dat het meeste materieel dat de afgelopen maanden aan Oekraïne geleverd was, nu vernietigd is. Dit geldt zowel voor materieel van Amerikaanse en Europese makelij als voor Sovjetmaterieel dat door voormalige Warschaupactlanden werd geschonken. Oekraïne leeft nu van de hand tot de mond van gevechtsmateriaal dat uit het Westen komt.

Het twee uur journaal besteedde ook speciale aandacht aan de herdenkingsevenementen die vandaag in Moskou en in steden en dorpen in heel Rusland plaatsvinden ter gelegenheid van de 82e verjaardag van de Duitse invasie die de USSR in de Tweede Wereldoorlog bracht. We kregen video-opnames te zien van kaarsverlichtingen waarbij tienduizenden lichtjes werden neergezet om krachtige beelden van herdenking te vormen. Dit alles vindt plaats te midden van wat gezien wordt als een nieuwe strijd om het nazisme in Europa te verpletteren, net zoals hun ouders en grootouders deden in de Grote Patriottische Oorlog.

  Westerse leugenaars promoten agressief WOIII in Europa

Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

“Kniel en vraag vergiffenis”: Boze Oekraïners doen beroep op ZelenskyVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelRussische opmars naar Kupiansk – Ze hebben Sinkivka en Petropavlivka ingenomen en staan aan de “poorten” van de stad
Volgend artikelHollywoodacteur Jim Caviezel zegt dat de CIA “de grootste pedofielenkring ter wereld beheert”
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

6 REACTIES

  1. WAAROM werd het ‘besluitvormingscentrum’ in Oekraine nog niet eerder gebombardeerd ?! Wie begrijpt deze shit nog ? Is het allemaal gepland misschien ?? Wie weet, godverdomme ! We zijn met te veel en dat moet hoe dan ook “opgelost” worden…..

    • Vermoedelijk intel. Soms kun je het beter laten als je maar tenminste weet waar het is. Los daarvan is het doel demilitarisatie van oekranazistan dus gewoon laten. Het is een missie van lange adem en uitputting geen blitzkrieg zoals van weleer (hebben de russen wel geprobeerd tot ze genaaid werden met een valse deal)

      Geen deals, gewoon uithollen, instorten NAVO, opbouw brics.. en bij zal het een paar honderd jaar duren voordat we weer beseffen dat gezin en familie en jouw vrije tijd belangrijker is dan welke werk of plandemie dan ook.

  2. Vanaf vandaag hebben we de volgende statistieken. Van 4 tot 21 juni hebben we 246 tanks vernietigd, waaronder 13 westerse tanks, evenals 595 gepantserde gevechtsvoertuigen en pantserwagens. Van dit aantal hebben we 152 infanteriegevechtsvoertuigen vernietigd, waaronder 59 westerse modellen, evenals 443 andere gepantserde gevechtsvoertuigen. We hebben 279 veldartilleriesystemen en mortieren vernietigd, waaronder 48 Westerse systemen. We hebben ook 42 raketsystemen met meerdere lanceringen, 2 luchtdoelraketsystemen, 10 tactische jagers, 4 helikopters, 264 drones en 424 motorvoertuigen vernietigd.

    https://www.moonofalabama.org/2023/06/more-weapons-go-to-ukraine-but-what-will-it-do-with-those.html#more

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in