Ministry of Defense of Ukraine / Wikimedia (CC BY-SA 2.0 DEED)

Het Russische offensief aan het front Kupiansk-Lyman gaat met grote kracht door en de Russische strijdkrachten slaagden er ’s avonds in om de nederzettingen Sinkivka en Petropavlivka bij de noordelijke ingang van Kupiansk in te nemen!

De Oekraïense verdedigingslinies lijken te zijn ingestort en kunnen de Russische opmars niet meer tegenhouden, schrijft Pronews.

Kiev lijkt 80% van zijn beschikbare troepen te hebben overgebracht naar de fronten in Zaporizja en het zuiden van Donbass.

Aan het front Kupiansk-Lyman lijken er niet voldoende Oekraïense troepen te zijn.

De Russen bevinden zich momenteel aan de rand van de stad en als ze op hetzelfde elan doorgaan, zullen ze onmiddelijk beginnen met de operatie om de stad in te nemen.

Kupiansk, een stad met 30.000 inwoners, is strategisch erg belangrijk omdat het het grootste transportknooppunt in de regio Kharkiv is en als de Russen het innemen, kunnen ze het gebruiken als doorvoercentrum om verder te gaan naar de verovering van Lyman.

#Oekraïne #kreminna #kupyansk Het Russische leger breekt door de frontlinie bij Kreminna en marcheert ook hier naar het westen (NoelReport). Met ontelbare tanks en massale luchtsteun. UkraArmy lijkt in shock.

Aan het Zaporizhzhia front en in het bijzonder in Orekhov lijkt de situatie statisch te zijn en de Oekraïners beperken op dit moment hun aanvallen omdat ze enorme verliezen hebben geleden en op de foto’s die de Russen hebben gepubliceerd van vernielde Oekraïense voertuigen lijkt het erop dat ze de afgelopen dagen zijn gestopt met het gebruik van hun Leopard 2’s omdat ze er al te veel hebben verloren.

De Oekraïners proberen echter toch nog enkele aanvallen uit te voeren en hebben naar verluidt ’s avonds de Chongarsky brug tussen de Krim en Kherson geraakt.

  Complete waanzin: Duitse deelstaten verbieden de letter "Z" vanwege de oorlog in Oekraïne

Er is schade aan de spoorlijn gemeld en er zijn geen slachtoffers gevallen.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Waarom het Westen op Oekraïne aastVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelOekraïens kansen op een overwinning in 2023 zijn miniem
Volgend artikelLaatste nieuws ‘van het front’
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

9 REACTIES

  • Mensen die met die vlaggen wapperden wisten niet dat het de start van de derde wereldoorlog was. Hun zonen en dochters mogen straks naar het front. Ondoordacht… laat ik de term idioten maar niet gebruiken

 1. Zoals Marian zegt, heerlijk die reacties.
  Emile ook een schot in de roos, trouwens helemaal goed ‘idioten’ want het dekt de lading.
  Geel blauwe vlaggetjes, je zonen naar het front sturen of een atoombom koppen en fanatiek de mouwen opstropen bij de priklocaties, dat hoort bij elkaar.

 2. Rusland toont een beetje spierballen en gaat een versnellinkje hoger. Het is aan de NAVO om te antwoorden. Het kan aan mij liggen maar ik vermoed dat Rusland nog lang niet plankgas gaat.

  Oekrainers geven zich massaal over en zij slim genoeg om te weten dat verzet zinloos is. Leef gewoon als Oekraïener en wees neutraal niks aan handje. Ze weten dat NAVO oorlogje speelt met NAVO wapens en oekrainse bloed.

  Hopelijk is er snel een oost en west oekraine met dnepr rivier als scheidslijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in