© Mark Holloway (CC BY 2.0)

Het is zinloos om stil te staan bij het tenenkrommende bezoek van de Kiev clown aan de Crash Test Dummy in het Witte Huis, gekoppeld aan een “Churchilliaanse” toespraak bij de Oorlogspartij in Capitol Hill. De geschiedenis zal deze Hollywood-soap nog eeuwenlang belachelijk maken.

Veel meer sap wordt geleverd door de nieuwste War Party P.R. show, gesponsord door Raytheon Productions. Lloyd Austin, het huidige hoofd van het Pentagon, is überhaupt een voormalig wapenhandelaar van Raytheon, schrijft Pepe Escobar.

Na veel fanfare werd vastgesteld dat het Pentagon geen collectie, maar één Patriot batterij aan Kiev zal leveren – met vier of acht raketwerpers, en ofwel de PAC 2 of PAC 3 versie.

Een Patriot-batterij wordt geleverd met radar, veel computers, stroomopwekkingsapparatuur en een “inzetcontrolestation”.

In plaats van de Oekraïners te trainen op een Amerikaanse legerbasis in Grafenwoehr, in Duitsland, overweegt het Pentagon de mogelijkheid om hen te trainen op een Amerikaanse basis, zeer zeker Fort Sill in Oklahoma, waar de meeste instructeurs daadwerkelijk wonen, naast hun geïntegreerde trainingssimulatoren. Er zijn tot 90 militairen nodig om één enkele Patriot-batterij te bedienen en te onderhouden.

Gezien de uitgebreide training die nodig is om zo’n duur (1 miljard dollar) en complex systeem te bedienen, zal dit, als ze in het eerste halfjaar van 2023 op de grond zijn, onheilspellend genoeg betekenen dat de operators Amerikaanse, of op zijn minst NAVO-huurlingen kunnen zijn.

De impliciete gevolgen liggen voor de hand. Zeker wanneer het Russische ministerie van Defensie er al op heeft gewezen dat de Patriot als een legitiem doelwit zal worden beschouwd.

Dus ervan uitgaande dat al het bovenstaande ergens in 2023 in de praktijk zal gebeuren, zal het een knaller zijn om de prestaties van de Patriot in Oekraïne te vergelijken met de Patriots aan het werk in het land van Arabië – die routinematig als Messi op een gemiddelde wedstrijd werden gedribbeld door Iraanse en Houthi-raketten. De Houthi’s hadden het altijd gemunt op Saoedische olie-installaties.

Wat misschien verandert is dat, anders dan op het Arabische schiereiland, in Oekraïne alle collectieve westerse intel-, verkennings- en satellietvuurkracht 24/7 in staat van paraatheid is.

De onschatbare Andrei Martjanov kwam al met de essentiële analyse van alle patriotten kenmerken. Laten we ons concentreren op een paar intrigerende details.

Eén enkele Patriot-batterij zal minder dan nul impact hebben op het Oekraïense slagveld. Deze batterij zou in theorie de meest strategische Oekraïense installaties bestrijken: een zeer beperkt gebied, zoals een kleine militaire basis. Dat heeft niets te maken met de bescherming van Kiev.

Wat conceptueel veel belangrijker is, is dat deze inzet van de Patriot, in combinatie met andere luchtverdedigingssystemen zoals NASAMS, IRIS-T en de mogelijke overdracht van de SAMP-T, eens te meer bewijst dat Oekraïne onder een de facto NAVO multi-level luchtverdedigingssysteem valt. De Patriot is volledig geïntegreerd in NATINADS, het luchtverdedigingssysteem van de NAVO.

Vertaling, indien nodig: dit blijft evolueren, snel, naar NAVO versus Rusland Totale Oorlog.

Mooi systeempje heb je hier

Alle ogen zullen gericht zijn op escalatie. De Amerikanen kunnen beginnen met een enkele Patriot om het systeem te testen onder een serieuze raketaanval (ervan uitgaande dat de Russen het niet meteen vernietigen. Onthoud: “legitiem doel”).

Het is niet ondenkbaar dat de Russische generale staf al aan het bedenken is hoe het systeem onmiddellijk kan worden uitgeschakeld. De P.R.-waarde voor Moskou van het op zijn kop zetten van de Amerikaanse P.R.-operatie zou van onschatbare waarde zijn.

President Poetin kon zijn vreugde nauwelijks bedwingen toen hij eerder deze week met de poel van het Kremlin sprak: “Het Patriot-systeem is niet zo effectief als onze S-300 (…) Er zal altijd een tegenmaatregel zijn.”

Dan is er de knagende vraag “waarom nu?”. Het echte motief van deze “nood” – soort van – Patriot levering kan te maken hebben met ernstige problemen met de Amerikaanse/NAVO systemen die al ter plaatse zijn.

De HAWK is jammerlijk ongeschikt om moderne kruisraketten te onderscheppen. De IRIS-T is vrij ruw – en heeft non-stop toezicht nodig van reparatieteams uit Duitsland. Ook de NASAMS is ongeschikt om raketten te onderscheppen. Kortom: “ontoereikend” begint niet eens om ze allemaal te beschrijven.

En dat gebeurt allemaal tegelijk met de uitputting van de complexen uit het Sovjettijdperk – en met de luchtdoelraketten die ze leverden.

Een andere belangrijke vraag is wie er gaat betalen voor deze P.R.-operatie.

De huidige aangepaste versie van Patriot lanceerinrichtingen kost ongeveer 10 miljoen dollar. Een enkele raket kost maar liefst 4 miljoen dollar. Rusland geeft in feite zakgeld uit aan drones – en zal nog meer uitgeven. Een raket van 4 miljoen dollar afvuren op een drone van hooguit 50.000 dollar is niet eens een grap.

Waar is dit dan voor nodig? Nogmaals: het Imperium escaleert, gedachteloos, zonder einde in zicht. Poetin en de zijnen hebben in meer dan twee decennia absoluut alles geprobeerd om Rusland in het Westen te integreren. Rusland werd bij elke stap afgewezen. Nu is deze strategie nietig verklaard – sinds de Amerikaanse non-reactie een jaar geleden op de officiële Russische brieven waarin werd gevraagd om een serieuze discussie over de “ondeelbaarheid van veiligheid”. Geen wonder dat het Imperium uit zijn dak gaat.

Nu blijven zowel Poetin als Rusland’s voortreffelijke diplomatieke corps officieel benadrukken dat het collectieve doel van het Westen om Oekraïne te gebruiken is om het uiteenvallen van Rusland te provoceren. Dit blijft dus een existentiële do or die-zaak. Geen wonder dat de Russische gezant bij de VS Anatoly Antonov de toestand van de betrekkingen tussen Rusland en de VS als een ijstijd kwalificeerde.

Bijna drie jaar geleden doopte ik dit decennium, meteen aan het begin, als de Raging Twenties. Dat is hoe het Imperium zijn spel speelde, recht in het openbaar, toen het de Iraanse generaal Soleimani doodde in een meervoudige drone-aanval tijdens een officieel diplomatiek bezoek aan Bagdad.

Weinig wisten we nog dat tegen 2023 de woede verder zou gaan dan een paroxisme.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

(Video’s) Terwijl Oekraïne SAMP-T en Patriot krijgt, slaat Rusland toe met een vloot kamikaze-dronesVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelWat er te wachten staat in de oorlog in Oekraïne
Volgend artikelIs de strategie van de NAVO om Rusland te laten bloeden teruggeslagen?
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of Rutte.

17 REACTIES

 1. Amerikaanse “patriotsystemen” faalden tegen oude raketten – nu zouden ze Oekraïne moeten helpen tegen Rusland

  De VS heeft aangekondigd dat het een eenheid van de “MIM-104 Patriot” aan Oekraïne zal leveren. Voor de Russische president is dit een achterhaald systeem. Volgens gerenommeerde experts van de New York Times faalde het verdedigingssysteem in Saoedi-Arabië in 2017 jammerlijk tegen Houthi-raketten uit het Sovjettijdperk. Stern merkte op: als de Saoedische patriot de Houthi-oldtimer mist, zouden de Bundeswehr-patriotten geen schijn van kans hebben tegen de ultramoderne Iskander-raketten van Poetin.

  https://rtde.xyz/international/video/158091-us-patriots-versagten-gegen-uralt/

  • Beste Adriaan,
   Goede reactie.

   Het westen gaat er nog steeds vanuit,( zie de ervaringen van ze, de afgelopen decennia ) dat ze met een teddybeer te maken hebben.
   Zelfoverschatting én onderschatting van een ander zijn levensgevaarlijke schattingen.
   Ik moet bij Rusland versus het westen wel eens denken aan de strip van Suske en Wiske waarin Jerom een boom een klap geeft waarna de omstanders in lachen uit barsten omdat de boom geen krimp geeft.
   Het antwoord van Jerom is; “de boom beseft het nog niet”.
   Even later is de boom in splinters.
   Voor de duidelijkheid; Een andere naam voor Putin is ‘Jerom’.

     • Beste Flardinga,
      Ik zou het je dolgraag willen vertellen als ik dat wist.
      Maar, indien ik het zou weten zouden weinig mensen mij geloven.
      Het is ongeveer net zo iets als in het verleden waarschuwen voor heel dat Corona gebeuren en de daaropvolgend prikken.
      Nu nog, zijn er hele volksstammen die de waarschuwingen niet geloven.
      Waar ik wel van overtuigd ben is, dat het kritieke omslagpunt nog niet is bereikt.De shit moet nog veel groter worden en bij ieder mens aan de deur kloppen voordat men echte actie gaat ondernemen.
      Mensen die geen uitweg meer zien en niets meer te verliezen hebben worden gevaarlijk.

  • Inderdaad. En wat zou er gebeuren als RU 5 drones — of 5 antieke raketjes gelijktijdig op het Patriotsysteem afvuurt?
   Dan worden de Amerikaantjes helemaal knettergek, en beginnen ze met katapulten te schieten….

   Maar het patriot systeem is dan kassie wijlen…

  • Het is allemaal gepland, al dat materiaal daarheen, allemaal eigenlijk verouderd, ze kijken dan hoe het gaat e.d. en dan die dure patriot systemen, ze weten dat tegen Rusland het sitting ducks zijn en kapot zullen gaan, bombed.

   Maar dat is ook wat de bedoeling, kijken en vernielen = nieuw materiaal nodig hebben als de oorlog voorbij is, dus belastingbetalers betalen dan voor al het nwe materiaal en hun zijn van die oude ’troep’ af.

   Belastingbetalers worden dubbel genaaid, ze betaalden immers ook voor die oude troep en betalen straks weer voor de te vervangen zooi aan oorlogs materiaal, de beurzen schieten omhoog, de ‘oorlog’ bedrijven maken dik winst en met grote smoesjes, als voor een veilig land tegen terroristen of tegen invallende landen (hunzelf) verkopen ze het, ja ze (NATO US/UK e.d.) zullen verliezen, maar toch is het win win voor hun.

   Of Rusland moet besluiten de UK en US en wat NATO landen echt goed aan te vallen, dus niet energie dingen maar het leger en strategische leger zaken en bestuurders onderkomens e.d. zodat de D-elite zwaar ten val komt oid, maar anders is het win win voor D-elite & co (D-elite = Delite the elite)

 2. De enige effectieve verdediging tegen drones is het “goalfinder” systeem uitgevonden door een bedrijfvan Philips.
  Die mocht het niet verkopen aan USA, dus verkochten ze het hele bedrijf.

  Een soort van Gatling gun, in Philips versie met gewone ammo, maar kan ook met ordinaire .50, die ziet iets komen vanaf 7km, begint te vuren , en stopt als het doel verdwenen is.
  Selecteert automatisch op “hoogste bedreiging eerst”.

  Is nu in aangepaste versie op ieder USA oorlogschip.

 3. En dan nog: de producent van de raketten voor Patriot kan er per jaar 250 maken.Om te verdubbelen zijn 5 jaar nodig.

  Als er wereldwijd 100 naar oekiestan gestuurd kunnen worden is dat veel……

  Dan; een gelijktijdige aanval kan een patriot niet hebben…. en de trainingstijd van personeel….al met al een lachertje.
  beter is het op een toren te klimmen en met katapult op de drones te schieten.

 4. In Finland gebruikt men het woord “SISU” dat de wil en mentaliteit van de Finnen weergeeft. Rusland en haar bevolking is jarenlang gedemoniseerd en voor schut gezet door het westen. Ik heb altijd met respect en interesse naar Rusland en haar volk gekeken en geluisterd, naar hun ideeen en gedachten. Voor mij ook vaak moeilijk te begrijpen maar vanwege wederzijds respect en vriendschap heb ik hun leren kennen en steeds beter leren begrijpen. Je kan bang zijn voor hun militair materiaal maar beter ben je bang voor hun vastberadenheid en persoonlijke kracht. Zij zullen hun land nooit opgeven en nooit voor een buitenlandse mogendheid buigen. Mijn vraag is, hoeveel mensen willen wij opofferen om te ervaren wat ik hier schrijf? Ga naar Rusland met een open geest, met respect en oprechte wil tot vriendschap en pas dan kan je iets goeds bereiken.

 5. Het is voorbedachte rade en begon 16 jaar geleden al met deze aankondiging George Bush New World Order https://youtu.be/Rc7i0wCFf8g tegen je eigen volk….De uiteindelijke doelstelling van de hoogste graden is samen met andere organisaties de NWO (New World Order = Nieuwe Wereld Regering) tot stand te brengen. De vrijmetselarij is geen geheim genootschap, maar een genootschap met een geheim. Zij streeft naar een beter mens. Maar uiteindelijk worden mensen met extra kwaliteiten verleidt om hun diensten te bewijzen aan het beest. Daartoe zouden er drie wereldoorlogen gevoerd moeten worden, zo bloedig en chaotisch dat vervolgens elk land bereid zou zijn haar nationale soevereiniteit over te dragen aan een internationale regering om verder bloedvergieten te voorkomen. Onder de prominente leden bevinden zich ook Bill Clinton, John Kerry en de huidige vice-president Joe Biden.
  https://www.tegenstroom.eu/source_opinie/Het%20gevaar%20van%20geheime%20genootschappen.pdf maar die hebben vele nog niet door en loopt hun Agenda2030 nog steeds door Of wil je hier heen HUMAN 2.0 – Spiritual Warfare is upon us – Infinite Waters https://youtu.be/acQSRBCPExc Word al voor gewaarschuwd hier = What They Just Announced Is CRAZY… https://youtu.be/okj9opcWY_0
Is This The REAL Reason They Want The Farmers Land?! https://youtu.be/rTefoRWEuto
 en waar ze heen willen is deze Digital IDs Are HERE!!
  Why You Should Be WORRIED!!

 6. En wie voert de regie? Gewoon hier in Nederland = Disruption of the Global Financial System = Disinformation = Fragmentation of Democratic Societies = Trade and Deglobalisation
  Ukraine https://bilderbergmeetings.org/meetings/meetings-overview/2020 en gaan gewoon door met Agenda2030 is this adult people on this age…….do I have to say more…..yeah we love to do that because freaking out the whole population is our target. WOW Great and we stil going on with it is…..

 7. Zoals ik al heel veel eerder heb gezegd: koop een wapen, beter twee; een uitneembaar geweer; een Xar invicta is ideaal-en een pistool.
  Het beste maar ook duur pistool is de BRNO 7,5; richt makkelijk, weinig terug en opslag; dood een groot dier op 75 meter.(koe b.v.)
  Leer hoe je explosieven moet maken, hoe je boobytraps maakt en zet.

  Waarom? Nou omdat nederlanders over het punt van denken heen zijn.
  Een te groot deel stemt links, niet beseffend of gelovend dat dat volgers van de WEF zijn.
  Dat zijn met name ouderen, kerksen, ambtenaren.En mensen links opgevoed.

  Er blijft eigenlijk weinig anders over dan de huidige regering//linkse partijen omver te werpen–hoe dan ook.
  —————-
  In feite staan we stil op een punt in onze geschiedenis.
  De keuze is er: links vernietigen–en de toekomst redden–of laf zijn en zo doorgaan

  Om te redden het volgende–en dat kanbinnen een week, als rechts overneemt en dit wil in de volgende volgorde
  –parlement en regering buiten werking stellen;
  –uit EU, WHO, UN, de euro (gulden terug)
  –“vluchtelingen zonder werk : eruit. (simpel: uitkeringen aan hen stoppen.
  –alle hoofd ambtenaren en linkse rechters vervangen
  –grenzen dicht en bewaakt; Marechausee is uitstekend ervoor.

  Als dat gebeurt is hebben we een begin.
  –uit klimaat onzin
  –banden met Rusland herstellen en export gas stoppen.

  Ander politiek systeem.
  Alle geregistreerde linksen; beroepsverbod voor 50 jaar.

  het kan. Zal moeite kosten.Nou en?

  • Het zou een mooi begin kunnen zijn, zie het helaas niet gebeuren, of er moet nog veel meer directe dingen gebeuren waar ook de ‘blinden’ en schapen wakker van worden en het zien/voelen/merken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in