Mijn korte antwoord op de vraag – Ja! Ik kreeg een interessant antwoord op mijn verzoek om meningen over wat het “eindspel” in Oekraïne is, van ene Matt, schrijft Larry Johnson. Hier is zijn analyse:

Het eindspel is het verkleinen/verzwakken van Rusland. De VS hebben vastgesteld dat zij geen oorlog kunnen voeren en winnen tegen zowel China als Rusland. De VS en hun bondgenoten proberen de zwakste van de twee uit te schakelen. Hoe langer de VS Rusland leeg laten bloeden, via Oekraïne, hoe beter. Niet de hele NAVO (denk aan Duitsland) ging akkoord met dit plan. Daarom begint de NAVO gesprekken met Oekraïne over toetreding. Die gesprekken lokten een reactie van Rusland uit. Het opblazen van Nordstream dwong Duitsland om mee te doen. De VS/NAVO bestrijdt Rusland tot de laatste Oekraïner. De NAVO verzwakt Rusland; de VS maakt het dek vrij om beter met China te kunnen omgaan; wapenfabrikanten verdienen geld, en politici romen hier en daar geld af. Zoals het conflict er nu uitziet, kan dit nog wel even doorgaan, wat allemaal in het voordeel is van de VS/NAVO. De laatste gedachte is dat de EU bij de wederopbouw de handen uit de mouwen moet steken. De huidige prognoses zijn 1 biljoen dollar en stijgend. De EU zal obligaties moeten uitgeven. De rente is momenteel te hoog. Bovendien krijg je problemen tussen de rijke noordelijke landen en de armere zuidelijke landen ((PIGS)). De VS zullen niet publiekelijk aankondigen dat zij winnen door Rusland te verzwakken, door een Chinese bondgenoot af te pakken, en Europa op te zadelen met een generatie schulden, maar dat lijkt wel te gebeuren. Wat denk jij?

Mijn antwoord – “Matt, bedankt dat je de tijd neemt om iets doordachts te schrijven. Ik denk dat de feiten ter plaatse je tegenspreken. De Amerikaanse economie verkeert bijvoorbeeld in een recessie met de bijkomende whammy van inflatie. De Russische economie groeit, niet krimpt. Het zijn de Verenigde Staten die Oekraïne niet kunnen voorzien van een adequate voorraad artilleriegranaten en HIMMAR’s. Rusland daarentegen zit niet zonder wapens/raketten. Het blijft schieten en doelen in Oekraïne raken. Het zijn de VS die leegbloeden. Waarom denk je dat de VS militair zo sterk zijn? We halen de rekruteringsdoelen niet meer en de militaire leiding maakt zich meer zorgen over de juiste voornaamwoorden dan over een competent leger.”

  Tucker Carlson durft te vragen: "Waarom zijn we eigenlijk in oorlog met Rusland?"

Ik denk dat Matt correct heeft opgemerkt dat het oorspronkelijke plan van de Verenigde Staten en de NAVO was om Rusland “leeg te bloeden”. De uitdrukking “leegbloeden” verwijst naar een slagaderlijke wond die niet meer te stelpen is. Iemand met zo’n wond sterft binnen vier minuten als het bloeden niet wordt gestopt. Er is maar één klein probleempje: Rusland bloedt niet; het zijn de NAVO en de Verenigde Staten die bloeden.

De Wall Street Journal publiceerde deze week een artikel over dit onderwerp: Europe Is Rushing Arms to Ukraine but Running Out of Ammo:

Europa, waar enkele van de grootste wapenproducenten ter wereld gevestigd zijn, heeft moeite om genoeg munitie voor Oekraïne en voor zichzelf te produceren, waardoor de defensiecapaciteit van de NAVO en haar steun aan Kiev in gevaar komen, zeggen functionarissen en industrieleiders.

Een gebrek aan productiecapaciteit, een tekort aan gespecialiseerde werknemers, knelpunten in de toeleveringsketen, hoge financieringskosten en zelfs milieuvoorschriften zetten een rem op de inspanningen om de productie te verhogen, waardoor het Westen en Oekraïne volgend jaar voor een nieuwe uitdaging staan.

De Verenigde Staten en hun Europese bondgenoten zijn de afgelopen 30 jaar misleid door hun gebruik van militair geweld. Zij hebben nooit hoeven te vechten tegen een vergelijkbare natie met het vermogen om allemaal zelf militair materieel te produceren dat op hetzelfde niveau staat als waar het Westen op vertrouwt. Zij hebben hun strijdkrachten ingezet tegen slecht uitgeruste, slecht getrainde legers die niet over luchtmacht en effectieve artillerie- en tankeenheden beschikten. De Verenigde Staten en de NAVO werden in een staat van zelfgenoegzaamheid gesust.

  De 3 oorlogen van de Apocalyps

Het probleem werd nog verergerd door het besluit van het Westen om een groot deel van zijn productiecapaciteit naar het buitenland te verplaatsen. Amerika kan niet meer doen wat het deed in de nasleep van de Japanse aanval op Pearl Harbor in december 1941, toen de Verenigde Staten hun enorme industriële basis verlegden naar de productie van tanks, vliegtuigen, munitie, slagschepen en vliegdekschepen. Het hedendaagse Amerika is gespecialiseerd in het produceren van grotesk dure, onbetrouwbare wapens die maanden en jaren nodig hebben om op een slagveld te verschijnen.

Dit is ook een fout van de inlichtingendienst. Het lijkt erop dat de CIA geloofde in de onzin dat Rusland een kleine, zwakke economie had en zou bezwijken onder de westerse sancties. Een echte analist zou hebben aangevoerd dat sancties in het verleden niet hebben geleid tot een verandering van regime. Cuba en Iran zijn daarvan de belangrijkste voorbeelden. Het lijkt erop dat de CIA haar cheerleader-uniform heeft aangetrokken, compleet met blauwe en gele pompons, en de leugen heeft verkondigd dat Rusland niet de raketten, artilleriegranaten en precisieraketten kan produceren om een lange oorlog te ondersteunen. De “speciale militaire operatie” van Rusland duurt nu tien maanden en ze blijven de Oekraïense troepen en infrastructuur vernietigen als een dodelijke Energizer Bunny – die vervelende Rooskies blijven maar doorgaan.

We gaan het nieuwe jaar in onder een donkere en gevaarlijke wolk. Het falen van de Verenigde Staten en de NAVO om Rusland tegen te houden, kan ertoe leiden dat de westerse alliantie nog wanhopiger en roekelozer gaat optreden. Rusland van zijn kant heeft dat deze week erkend en neemt maatregelen om zijn troepen te versterken voor het geval dit escaleert in een wereldoorlog. Ik blijf bidden voor vrede, maar er zijn geen westerse leiders die die aanpak omarmen. Zij vestigen hun hoop op het wegwerken van Vladimir Poetin zonder er even bij stil te staan dat zijn opvolger waarschijnlijk nationalistischer zal zijn en minder geneigd tot onderhandelen. We leven in een historisch, episch moment dat waarschijnlijk het begin betekent van het einde van de Amerikaanse dominantie in de wereld.

  Koersk 2.0?

Ik wil u achterlaten met een lach. Het lijkt erop dat de voormalige nucleaire functionaris van Biden verantwoordelijk is voor de modekeuze van Zelensky tijdens zijn recente toespraak tot het Amerikaanse Congres:


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Video’s: De rol van generaal Surovikin verandert dramatisch de situatie in Kherson: Sloophamer-aanval met 1.000 dode Oekraïners – tientallen gevangenen genomen – “Sloopt” de NAVO-uitrustingVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelLaat de Patriot Games beginnen
Volgend artikel2022 Terugblik: Toen “samenzweringstheorieën” veranderden in duidelijke realiteiten
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

25 REACTIES

 1. “” episch moment dat waarschijnlijk het begin betekent van het einde van de Amerikaanse dominantie in de wereld.””

  Dat is niet waarschijnlijk maar gewoon een zekerheid. Ook gezien alle ander acties Rusland op andere vlakken doet met samenwerken, terwijl de VS overal uitgekotst word.

 2. Ik de k dat er zo veel meer mensen zijn die in de waan keven dat rusland zwak is, simpel omdat ze de media geloven. Tja kan er niet van wakker liggen wat dat straks met die domoren doet. Wij zijn in ieder geval goed voorbereid. Genoeg eten in huis.

  • Greet,
   Vind het wel moeilijk vechten als gewoon burgertje tegen die desinformatie van de msm hoor, hoop op de val van de tirannie vd vs, voor minder ga ik niet!!!

 3. reken maar niet op EU dat er iemand op het idee komt voor vrede die zij n te laf om tegen die kauwgom ballen op te staan en eens de waarheid onder ogen te zien dat het een stelletje meelopers zijn nee ik hoop dat Poetin de burgers geloofd dat die geen oorlog willen alleen de regering LIJDERS PAK DIE MAAR IS HUN OORLOG

 4. https://henrymakow.com/2022/12/dec-25—what-does-it-take-to-.html

  What does it take to make you angry?

  Their “hate” in no particular order

  1. They destroy your livelihood and the economy with a fake pandemic, lock you down and poison you and your children with gene therapy marketed as a vaccine.

  2. They allow millions of penniless Third World migrants to invade your country and make you pay for their welfare. Inevitably many will engage in crime. Citizenship is a privilege and a responsibility but globalists think that no longer applies.

  3. They are destroying marriage and family by promoting sexual promiscuity and gender dysphoria. They are attacking your children’s healthy development by sexualizing and neutering them.

  4. They are squandering the nation’s wealth on a totally unnecessary war against Russia which could easily degenerate into a nuclear conflagration.

  5. They disenfranchise you by stealing elections and then slander and imprison people who object. The funnel Ukrainian “aid” back to the US to buy elections.

  6. They have destroyed the media, church and education system.

  What do they have to do to make you angry? They can’t believe how little resistance you have offered.

 5. Deze oorlog of hoe je het maar wil noemen, is een afleidingsmiddel en meer het doel van de grote reset te kunnen verwezenlijken en de aandacht van de vaccin schades te verdoezelen. Want nu hebben wij in Europa een energie crisis, die alles duurder maakt en de bevolkingen zo indirect onteigend worden van wat ze ooit hadden. Daar ook de aandacht weg is dat het financiële systeem failliet is van het fiat valuta’s. Daar rek is er compleet uit. Door zo het zogenaamde digitale valuta’s introduceren als de ideale opvolger. Die onder controle staat van de Rothschildsbanken die alle Centrale banken ter wereld bezitten. Deze private organisatie waar nooit iemand toestemming voor heeft gegeven.

  Wil nu iedereen de wet voor lezen. Maar dan breekt de hel los voor de bevolkingen. Want alles wat digitaal is, is alles een illusie. Want niets is dan meer tastbaar. Zo is dan alle vrijheid van eigen inzicht hoe jij wil leven weg, ingepikt door de zogenaamde leiders. Die zo iedereen wil dwingen om gehoorzame slaven van iedereen te willen maken. Om zo iedereen te dwingen om zijn euthanasie prikken op tijd te halen, anders is je creditsaldo nul. Tevens dwingen ze hiermee om alles in je leven voor te laten schrijven wat je wel of niet mag en als jij dat niet accepteert c.q gehoorzaam bent aan hen je creditsaldo op nul komt. Maar wie zijn zij die dit de bevolkingen willen opleggen? Wie heeft hun dat recht gegeven? Niemand.

  Het is wel zo dat iedereen die zo achterlijk dom was om die zogenaamde vaccins vrijwillig te nemen, daarmee zij nu hun eigen wil uitgeschakeld is in hun hersenen (zijn/haar GOD deeltje heeft laten vernietigen) en zo volgzaam hun eigen slavenleven tegemoet gaan. Het ergste is dat zij het zelf niet beseffen.

  Je ziet het al breed de verandering in de samenleving, ieder op zich zelf, een praatje maken met bekende die je onderweg in de winkelcentrums tegen komt zie je niet meer. De meeste hebben een wazige starre blik in de ogen, alsof ze in een soort van trans zitten. Waar je geen menselijk contact meer met hen kunt leggen. De kerstsfeer van vroeger is er niet meer. In de winkels staat nog een kerstboom, maar voor de rest van de versieringen is er niet meer. Waardoor het gezellige kerstsfeer gedachte weg is, zo ook is het Sinterklaas feest al de nek omgedraaid. Het gehele menselijkheid wordt zo uit de samenleving gehaald en vervangen door alles te willen digitaliseren, een computerprogramma kent alleen nullen en enen. Het zwart/wit denken komt hier vandaan. Alle menselijkheid van het gemoedelijke, gelegenheid, redelijkheid en billigheid ten opzichte van andere is verdampt. Dat zie je ook in de regeringen en media, daar lijken de poppetjes aangestuurde cyborgs te zijn, die aan een vast script moeten houden en alles daar buiten bestaat niet meer voor hen.

 6. Wat vreemd dat hier gedacht wordt dat de VS die Europa 70 jaren heeft uitgebuit, zichzelf nu tegronde richt, militair en economisch mede door Europa economisch te vernietigen dat dan misschien daarna voor een habbekrats te koop is en er dan van uitgaande dat ze de Rus verslaan, zonder zich te realiseren dat het financiele systeem ook kapot is gehandeld.
  Ook een NWO zal dit niet kunnen beheren.
  Omdat eenvoudig alles failliet is.
  Je zult ergens nog een centrale bank moeten hebben.
  En juist die zijn ook allemaal omgevallen.
  Er zal geen financierder meer zijn.
  Wef en who en fed allen zijn leeg.
  Rothshild, Soros. Zijn al failliet.
  De KM is bijna van de planeet verdwenen .
  De opruiminv is in volle gang!

  Zover is het nu.
  Steek je Licht op! En wil een nieuwe wereld.
  Niets zal meer zal op het oude systeem kunnen leunen. Dat was in 2008 al morsdood na een 20 jaar durend sterfproces.

  • Poetin’s Rusland en Xi’s China ZIJN de NWO en het ‘alternatief’ voor de mensheid die naar vrede en rechtvaardigheid snakt…

   Het is allemaal onderdeel van hetzelfde spel dat door de globalisten nu naar het ‘ochtendland’ wordt terug gebracht. De BRICS+ gaan de Nieuwe Wereld Orde-kar trekken nu het avondland ineenstort, met opzet en voorbedachte rade van dezelfde krachten die nu Europa slopen en de VS naar de geplande economische destructie voeren.

 7. Ik ben het geheel eens met het artikel maar wil er nog wat aan toevoegen.
  Het westen heeft NOOIT samen willen werken met Rusland.

  Rutte sprak afgelopen zijn verontschuldigingen uit over het slavernij verleden. Het westen is tot op de dag van vandaag nooit gestopt met de slavernij.

  Het westen buit nog steeds landen uit via coups of oorlogen. Ze de-stabiliseren landen en beroven ze vervolgens van hun olie, gas en mineralen.
  Het westen heft hoge invoerrechten voor derde wereldlanden zodat deze landen altijd arm blijven en hulp behoeftig blijven.

  Hetzelfde zien wij in ons eigen land hoe regeringen, banken en investeringsbedrijven samen werken om de vaste lasten van de burgers onbetaalbaar te maken. Astronomische huizenprijzen, verhogen van huren en hypotheek rente, kunstmatig verhogen van energielasten hebben het volk compleet tot slaaf gemaakt, klaar om de ” oplossing” aan te bieden …. de CBDC…. DE ELEKTRONISCHE GEVANGENIS.

  Rusland gooit nu zand in die motor. De Green Deal ( die diep rood is als je de gigantische vervuiling kent van alle zware metalen) is alleen mogelijk als het westen de mineralen van Afrika, Oekraïne en Rusland in bezit heeft.

  Het westen weet dat ze failliet zijn en om de wereldheerschappij te behouden MOETEN ze van Rusland winnen. Dat is ook wat je alle westerse “leiders” hoort zeggen.

  Voor het westerse volk is het belangrijk dat het westen verliest en dat het hele banken kartel totaal in elkaar stort.
  Als dat gebeurt zijn alle volkeren vrij van hun slaven drijvers en kunnen we een hele nieuwe samenleving op gaan bouwen zonder oorlogen.

  Fijne kerstdagen en vrede met u allen. Mijn gedachten gaan vooral uit naar de Russische soldaten die uiteindelijk ook opnieuw ( 1945) voor onze vrijheid aan het vechten zijn.

  • Het zou mij niet verbazen als de opec landen een bodem in zullen stellen en anders de olie productie zullen verlagen.

   Ook zouden de opec landen olie voor goud in kunnen voeren. Dat de BRICS landen onderling in eigen valuta kunnen handelen.
   Op die manier zal er veel goud van het westen naar de BRICS landen verhuizen.

   Rusland heeft zijn grootste dollar reserve al van de hand gedaan en de meeste BRICS landen zijn op grote schaal de dollars aan het dumpen.
   Zo gauw China het grootste deel van zijn dollars heeft gedumpt zullen naar ik verwacht Rusland en China hun valuta aan goud koppelen en dan kun je met de dollars je kachel aanmaken.

   • Opec, is nu gedeeltelijk op de hand van Rusland, Saudi Arabië heeft zich aangesloten bij de BRICS+ Dit gaat een steeds grotere rol spelen want de Yanks kunnen nu hun inflatie niet meer wegschrijven naar de rest van de wereld, einde oliedollar.

    En de rest van de olieproducerende lande wil ook wel maar kunnen NOG niet want de Koerden worden door de VS gesponsord om Iran en Syrie te dagelijks te bestelen van olie, vandaar dat de Turkse Erdogan in zo’n sterke positie zit e nu van beide (drie) walletjes eet. Maar ik zie hem meer Rusland steunen want hij wil ook heel graag van die Koerden af, maar zolang het hem oplevert…

    En Rusland heeft allang zijn Roebel aan het goud gekoppeld in april al, en heeft toen Russen zelfs aangemoedigd om goud privé goud te kopen, maar dat blijkt gewoon niet nodig, weinig inflatie. China gaat het ook nog wel doen nat als alle andere BRICS+ landen, net als het verkopen van de deviezen van de VS, als Rusland en China dat samen doen, en daar is al mee gedreigd dan id e VS morgen failliet, probleem is dan dat als je een kind zijn speelgoed afpakt hij alles om zich heen stukmaakt, dus dat moet langzaam, hence de traaheid van de Russen in OEkraiene.

    VS heeft al verloren, maar op wat voor manier gaan ze dat accepteren. Voorlopig zie ik nog steeds dat ze denken te kunnen winnen, at ook weer terugvalt op ons zodat er nog meer beperkingen voor ons komen. Duitsland moet als eerste om want dat is de partij die economisch het gevaarlijkste is voor de VS, vandaar ook dat ze er alles aan doen om Duitse bedrijven te lokken met goedkope energie subsidies enz. Probleem voor ze is alleen dat China dat nog beter kan, de eersten hebben al besloten naar China gaan, En ik heb geruchten gehoord dat het NL Chipbedrijf ASML dat ook wil gaan doen want de VS legt beperkingen op en waar kan je beter chips verkopen dan in China waar je ook geen problemen hebt met grondstoffen die nu niet uit Rusland naar de EU komen, maar wel naar China. Maar het is een gerucht.

    • Het is niet zo dat ik Rusland en China vertrouw. De BRICS landen hebben de MIR en is ook een digitale munt. China heeft al een Sociaal Krediet Systeem dus ik blijf op mijn hoede.

     Laat het hier maar instorten de mensen die wakker zijn en zich hebben voorbereid hebben straks goede mogelijkheden om een goed nieuw leven op te bouwen.

     Ik heb 8 jaar in een derde wereld land gewoond en weet te overleven met weinig. Totale vrijheid is het grootste goed wat een mens nodig heeft om tot volle bloei te komen.

     De meeste leven in een wereld waarin ze alles willen hebben en willen al op hun 30ste als een vorst leven en al die troep waardoor mensen zichzelf slaaf hebben gemaakt van banken en Roverheid.

     Leef schuldenvrij en streef een zelfredzaam vrij leven na !!

 8. “Het hedendaagse Amerika is gespecialiseerd in het produceren van grotesk dure, onbetrouwbare wapens die maanden en jaren nodig hebben om op een slagveld te verschijnen.”

  De aandeelhouders in de Amerikaanse defensie industrie hebben een paar decennia geleden geleerd dat ze ook voor veel geld troep konden verkopen, en omdat de US army nooit tegen technologisch gelijkwaardige tegenstanders vocht zijn ze daar al die tijd mee weg kunnen komen.
  Na een kwart eeuw vette defensiebudgetten opsouperen zijn ze dan nu tegen de lamp gelopen, en gezien de ontwikkeltijd van nieuwe wapens, en de al die jaren op de wapenindustrie gepleegde roofbouw, is dit een probleem dat NIET op korte termijn oplosbaar is.
  De US of A staat nu dus militair gezien met de broek op de enkels.
  En das niet best als je de alom gehate bully van het schoolplein bent…

  • Dat hebben we tijdens de Syrië oorlog regelmatig kunnen zien waar 10 Amerikaanse afgevuurd tomahawks grotendeels doel miste en waar de Russische allen hun doel raakte.

   • En vergeet niet hoe belangrijk een land zijn olie voorraad moet zijn in tijden van oorlog.

    Daarnaast produceert Rusland tegen 10% van de kosten die het de Amerikanen kost.

    Amerika verzuipt in zijn staatsschuld terwijl Rusland een staatschuld heeft van 15% !

    Dus wie zal de langste adem hebben.

 9. Pas maar op. Trutsula van de Lijken stopt pas als haar pharma eikels zeggen dat ze klaar is met zuigen. Wat ik zeg, dat we naar noord en zuid aarde gaan klopt, en dit verhaal is kristal helder, maar Trutsula geeft haar hachje niet snel op, zoals we weten. De EU krijgt er een zware klus aan om de Trutsula cq Pharma vernieling van EU te repareren, en mag het absoluut niet uitbesteden aan de VS. Dan is het echt verloren. Maar juich niet te vroeg… Verder vraag ik me af wanneer jullie je oogkleppen afdoen voor collega Trutsula, ja, jullie de EU medewerkers, want je weet allemaal hoe ze steevast en keer op keer over iedereen heenwalst!!

 10. Economisch: natuurlijk doet de situatie RU schade; oorlog is duur, en de sancties hebben ook enig effect.

  Maar nu; west europa: geen gas, olie…..
  In de zomer krijgt Poetin de graan,kunstmest, olie, van de oekraine….of denk je dat dat in de handen van de Oekies blijft?

  Dan: niet te vergeten Poetin zint op wraak; de pijpleidingen, het oorlogschip, de aanval op de oorlogschepen in Odessa, twee maal drone aanval op een basis in Rusland…..die wraak komt er.

  Als ik de Russen bekijk–poetin, de min. Lavrov: dat zijn conservatieve mensen van eer. Die lopen niet loos te dreigen.Die houden woord.

  heel anders dan die gedegenereerden in het NL kabinet….

 11. Juich niet te vroeg, 🤔
  die yanks en Europa zijn nooit te vertrouwen geweest, werken volgens SCRIPT , 1e en 2e Wereldoorlog, Irak, etc als er wat te verdienen valt, zijn ze er als de 🐓🐓 bij
  Daarom is het ook “1 familiebedrijf”, kartel.

  Doen ze al 150 jaar , gaan niet opzij voor een paar tegenvallertjes ,
  roken, zuipen zich suf wachtend op de stand , hoeveel depopulatie vandaag.

  Hiernaast Israël, mr global president , harari, en geavanceerd oorlog materieel op voorraad , zie Syrië.
  Getraind om oorlog te voeren. mi de
  script schrijvers van the new world order.
  YOU OWN nothing,
  aan the great reset is meer dan 150 jaar aan gewerkt en heeft veel, aanhang. Inclusief kabinet en … hebben een gelddrukpers

  Dus ik denk strategie,
  je van de domme houden.
  Wie wat zegt; welke van de sprookjes Roald dahl je aanwijst , kunnen beiden slecht aflopen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in