MerandaDevan / Pixabay

De Russische diplomatie met het Westen bevindt zich in de crisismanagementmodus en is erop gericht te voorkomen dat spanningen uitmonden in een grootschalig conflict, aldus een topdiplomaat vanochtend.

Vice-minister van Buitenlandse Zaken Sergei Ryabkov waarschuwde in een interview met het persbureau TASS dat de veiligheidsgaranties die Rusland in 2021 had gezocht en besproken met het Westen niet langer relevant waren en dat Moskou geen vertrouwen heeft in het militaire bondgenootschap van de NAVO, schrijft David Averre.

“(De NAVO) zet de manische opmars van het bondgenootschap naar nieuwe grenzen voort… ze zijn letterlijk bereid om op de rand van een direct gewapend conflict met ons te balanceren,” zei hij.

“We waarschuwen dat ze met vuur spelen. (De VS) zijn al lange tijd in een staat van proxyoorlog met de Russische Federatie. Ze begrijpen op de een of andere manier niet dat ze een fase naderen waarin het heel moeilijk zal worden om wat er gebeurt en een aardverschuivende crisis onder controle te houden. Diplomatie in deze richting werkt, zou ik zeggen, in de crisisbeheersingsmodus en in… het voorkomen van een afglijden naar een echt grootschalig conflict,” concludeerde hij.

De opmerkingen van Ryabkov van vandaag komen slechts enkele uren nadat de voorzitter van het Russische lagerhuis gisteren waarschuwde dat Oekraïne ‘de Verenigde Staten en Europa meesleept’ in een grote wereldwijde oorlog en er bij de Westerse leiders op aandrong verantwoordelijk te handelen om een catastrofe te voorkomen.

Ondertussen blijven Russische troepen grondgebied in beslag nemen in Oost-Oekraïne, waardoor duizenden in Kharkiv hun huizen moeten ontvluchten nadat Moskou een nieuwe grondinvasie in de regio heeft gelanceerd.

  BREAKING NEWS: Video bewijst dat Oekraïne chemische wapens gebruikt tegen Russische troepen

“Het regime in Kiev sleept de Verenigde Staten en Europese landen mee in een grote oorlog,” zei Vjatsjeslav Volodin, de voorzitter van de Doema, een nauwe bondgenoot van Poetin en lid van de Russische Veiligheidsraad.

Hij zei dat Oekraïense wetgevers de Verenigde Staten proberen te overtuigen om Kiev toe te staan door de VS geleverde wapens te gebruiken om Russisch grondgebied aan te vallen.

“Deze weg leidt tot een tragedie die de hele mensheid kan treffen,” zei Volodin. “Westerse politici moeten zich bewust worden van hun verantwoordelijkheid en er alles aan doen om te voorkomen dat de situatie uitmondt in een wereldwijde catastrofe.”

De oorlog van president Vladimir Poetin in Oekraïne veroorzaakte de ergste breuk in de betrekkingen tussen Rusland en het Westen sinds de Cubaanse Raketcrisis van 1962.

De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken zei woensdag in Kiev dat Washington “aanvallen buiten Oekraïne niet heeft aangemoedigd of mogelijk gemaakt, maar uiteindelijk moet Oekraïne zelf beslissingen nemen over hoe het deze oorlog gaat voeren.”

“We zijn duidelijk geweest over ons eigen beleid, maar nogmaals, dit zijn beslissingen die Oekraïne zelf moet nemen, die Oekraïne zelf zal nemen,” zei Blinken, volgens een transcript van zijn opmerkingen die door het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken zijn verstrekt.

Oekraïne zegt het recht te hebben om Russische doelen aan te vallen, omdat het dagelijks door Russische raketten wordt getroffen.

Maar de Verenigde Staten zijn huiverig voor het gebruik van hun wapens in een directe aanval op Rusland, ’s werelds grootste kernmacht, vanwege de bredere risico’s.

  Onbedwingbaar Russisch offensief: 160.000 Russische soldaten rukken op naar Kharkiv (Video's)- Ze staken de rivier de Zherebets over - Kiev had geen troepen meer

Poetin en de Amerikaanse president Joe Biden hebben gewaarschuwd dat een directe confrontatie tussen Rusland en de door de VS geleide NAVO-alliantie de Derde Wereldoorlog zou kunnen uitlokken.

Rusland heeft gewaarschuwd dat het gebruik van Amerikaanse en westerse wapens tegen doelen in Rusland een nieuwe confrontatie kan uitlokken en Poetin heeft opdracht gegeven tot tactische kernwapenoefeningen, deels als reactie op westerse uitspraken.

“Elk gebruik van Amerikaanse en Europese wapens om vreedzame steden van de Russische Federatie aan te vallen zal het gebruik van krachtiger wapens vereisen om de burgers van ons land te beschermen,” zei Volodin.

Zijn uitspraken komen op het moment dat collega Dmitry Medvedev nog meer sabelstoten uitdeelde – en de spot dreef met de Britse minister van Buitenlandse Zaken David Cameron.

Medvedev – die Russisch president was toen David Cameron in 2010 premier werd – waarschuwde de minister van Buitenlandse Zaken dat hij nucleaire risico’s liep door zijn belofte aan Oekraïne dat ze Britse raketten kunnen gebruiken om op Rusland te richten.

Hij bespotte de collega omdat hij “tot het bittere einde met Poetin wil vechten” en noemde hem een “debiel” vanwege zijn opmerkingen.

Cameron had eerder gezegd dat Oekraïne vrij was om te beslissen hoe het door de Britten geleverde wapens zou gebruiken.

“In termen van wat de Oekraïners doen, is het in onze ogen hun beslissing hoe ze deze wapens gebruiken, ze verdedigen hun land, ze zijn illegaal binnengevallen door Poetin en ze moeten die stappen nemen,'”zei hij.

Dit leek de afspraak te veranderen dat westerse langeafstandsraketten zouden worden gebruikt in door Rusland bezette gebieden in Oekraïne, maar niet in Rusland zelf.

  Netanyahu's TWEE genociden

“Ik herinner me deze kerel vrij goed. Ik heb met hem gewerkt toen hij premier werd,” zei Medvedev over Cameron.

“Een gewone, saaie Britse vent. Op dat moment was hij vrolijk dom en zag eruit als een jonge duivel die zich verlustigde in zijn onverwacht verworven positie.’

Medvedev zei dat Cameron tegen de Oekraïners had gezegd “jullie kunnen onze raketten afvuren waar jullie maar willen… wij, de Britten, zijn nergens bang voor, zelfs niet voor een nucleair conflict.”

“Cool! Dat zou je niet moeten zijn, maat,” antwoordde Medvedev. “Ik heb geen fatsoenlijk antwoord, behalve één ding. David – je kunt maar beter voorzichtig zijn,’ zei hij, voordat hij weigerde precies aan te geven wat er zou gebeuren als Britse raketten Russisch grondgebied zouden treffen.

Medvedev was de langstzittende premier van het moderne Rusland en was ook president van Rusland tussen 2028-2012.

Hij is nu Poetins plaatsvervanger in de Russische Veiligheidsraad, waarvan de secretaris de voormalige minister van Defensie Sergei Shoigu is.

Poetin beschuldigde het Westen er vorige week van een wereldwijd conflict te riskeren en zei dat het niemand zou worden toegestaan Rusland te bedreigen.


https://frontnieuws.backme.org/


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

Loekasjenko: “Poetin heeft besloten Oekraïne te beëindigen – Rusland zal Nikolajev-Odessa innemen en Transnistrië bereiken”Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelIn plaats van China en Rusland zit nu de EU in een afhankelijkheidsval
Volgend artikelONGELOOFLIJK: Bill Gates steunt ANTI-SCHETENVACCIN voor koeien
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

14 REACTIES

 1. Medvedev was de langstzittende premier van het moderne Rusland en was ook president van Rusland tussen 2028-2012.

  Foutje in de regie denk ik 😉

 2. De terreurorganisatie die usa / nato heet, weet niet van ophouden. Als het toch uit de hand gaat lopen, dan hoop ik oprecht dat ook usa een aantal vliegende voorwerpen op dat oorlogzuchtige land gaat krijgen. Dan weten die idiote yankees ook eens wat oorlog echt is ipv overal en altijd rotzooi trappen met de 700-800 militaire bassissen in de wereld om tig landen te onderdrukken.
  En als die vliegende voorwerpen ook over Europa vliegen, dan hoop ik ook oprecht dat als eerste de vele krankzinnige oorlogophitsers getroffen gaan worden.
  Het is oh zo gemakkelijk om vanuit je luie stoel oorlogje te “spelen” en Jan Soldaat als kanonnenvoer op pad te sturen. Maar oh wee als het gevaar dichterbij komt dan wordt het ook voor die krankzinnigen menens. De krankzinnige idioten!
  Streef verdomme naar vrede, flikker de yankees uit Europa met hun militaire bassissen, streef naar een eigen Europees beleid en kies voor samenwerking met Rusland en de Brics. Daar ligt de toekomst en NIET bij de afhankelijkheid van usa.
  Die willen Europa naar de donder, dat is een concurrent minder.
  Wat een wereld, in en in verrot!

  • Jan. Europe did all that to them self. No guts, no pride of their own country and a cabal spirit , which will lead to death. Not much time left to rectify this death wish.

  • Dat van die vliegende dingen op hun dak krijgen snap ik wel, maar dan laat je je meeslepen waar ze je willen hebben. Met dezelfde redenering kunnen Russen zeggen dat er maar eens wat vliegende dingen op Nederland afgestuurd moeten worden vanwege het leveren van F16’s met mogelijk nucleaire munitie. Dan zijn jij en ik slachtoffer, terwijl we beide zien en uitdragen wat de echte oorzaak van het conflict is. Het is echt gevaarlijk in een simplistische wij-zij-modus te raken. De gewone man heeft hier aan beide kanten níéts mee te maken. Het zijn de gestoorde machthebbers, vooral aan onze kant. Zonder Putin was de hel al losgebroken denk ik. Volgens mij moet hij alles op alles zetten om zijn militaire top in bedwang te houden.

    • Beste Wim,
     Ik denk dat u wel begrijpt wat ik bedoel. Het gewone volk wil dit gedonder niet. Het zijn altijd dezelfde bekende maffialeden, de multimiljardairs, die zo graag nog meer dollars en nog meer macht over het volk willen. De smeerlappen, de oorlogophitsers, voeren hun orders uit ten koste van het volk. Ik schrijf zo vaak: is het geld? Chantage? Beiden? Of mooi baantje elders? Dat die schoften hun bevelen uitvoeren.

   • Beste Wim,
    Een hele juiste reactie van jou.
    90 % van de mensen wil geen oorlog.
    Het blijft lastig wanneer de ene partij de conflicten diplomatisch wil blijven oplossen terwijl de andere partijen op nog meer geweld aansturen.

    Een oplossing lijkt mij te werken;
    De VS met fikse ‘ speldenprikken ‘ te grazen nemen als ultieme waarschuwing, waarna de rest van het westen hun keutel zullen intrekken omdat de gangmaker klappen krijgt.
    Het is te vergelijken met een groepje pesters op school dat uit elkaar valt wanneer de grootse bek flink op z’n flikker krijgt.
    De meelopers kiezen dan eieren voor hun geld.

    Zo in het klein, zo in het groot.

 3. Ja de derde chemo oorlog zitten we al middenin.
  Nu begint het zichtbaar te worden.
  De derde wereldoorlog is voorspeld en hij zal komen, erger als alle vorige oorlogen.

  • Een vierde deel van de wereldbevolking sterft door vuur en zwavel.
   Bijna 2 miljard.
   Reken met noordelijk halfrond dan schiet het op met USA, Europa en Rusland.

 4. citaat Blinken : ““We zijn duidelijk geweest over ons eigen beleid, maar nogmaals, dit zijn beslissingen die Oekraïne zelf moet nemen, die Oekraïne zelf zal nemen,” zei Blinken, volgens een transcript van zijn opmerkingen die door het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken zijn verstrekt”

  Als reactie op deze stelling van Blinken schieten me maar drie woorden te binnen :
  Schijnheilige zak stront.

 5. Beste Wim,
  Een hele juiste reactie van jou.
  90 % van de mensen wil geen oorlog.
  Het blijft lastig wanneer de ene partij de conflicten diplomatisch wil blijven oplossen terwijl de andere partijen op nog meer geweld aansturen.

  Een oplossing lijkt mij te werken;
  De VS met fikse ‘ speldenprikken ‘ te grazen nemen als ultieme waarschuwing, waarna de rest van het westen hun keutel zullen intrekken omdat de gangmaker klappen krijgt.
  Het is te vergelijken met een groepje pesters op school dat uit elkaar valt wanneer de grootse bek flink op z’n flikker krijgt.
  De meelopers kiezen dan eieren voor hun geld.

  Zo in het klein, zo in het groot.

 6. Bij iedere Amerikaanse militaire basis dienen borden geplaatst te worden,
  ” yankees go home, immediately. ” we want Peace no war “

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in