Wouter Engler / Wikimedia / (CC BY-SA 4.0 DEED)

De Europese Commissie heeft de plannen van de nieuwe Nederlandse coalitieregering om uit het EU-migratiepact te stappen van de hand gewezen.

PVV-leider Geert Wilders, de grootste partij in het Nederlandse parlement, kondigde donderdag in Den Haag aan dat de nieuwe rechtse regering, die door vier coalitiepartners is gevormd, zal proberen het land te bevrijden uit de greep van Brussel op het gebied van asiel en migratie, schrijft Thomas Brooke.

“Er gaat veel veranderen. Er komt een asielcrisiswet. Er komen grenscontroles. Er komt een verbod op de voorrang van sociale huurwoningen voor statushouders,” zei Wilders tegen de Nederlandse pers.

Hij zinspeelde vervolgens op Nederlands verzet tegen het migratiepact van de EU en beloofde “te vechten voor een opt-out voor asiel in de Europese Unie.”

Het duurde echter slechts een paar uur voordat de Europese Commissie een domper zette op de plannen en aangaf ervoor te willen zorgen dat alle lidstaten zich aan de nieuwe regels houden.

“We hebben een nieuw pact over migratie en asiel, dat is goedgekeurd en bevestigd en daarom moet worden toegepast”, zei Eric Mamer, woordvoerder van de EU-Commissie, tijdens een persbriefing in Brussel.

“Deze wetgeving zal worden toegepast en de Commissie zal haar rol spelen om daarvoor te zorgen,” voegde hij eraan toe.

  Het einde van het vlees? Nederlands "groen" beleid dwingt veehouder 95% van zijn veestapel af te maken

De vertrekkende liberale regering in Nederland stemde voor het asielpact dat dinsdag door de Europese Raad werd goedgekeurd door middel van een gekwalificeerde meerderheid van stemmen. Alleen Hongarije en Polen waren volledig tegen het pact, terwijl Tsjechië, Oostenrijk en Slowakije tegen bepaalde regels in de wetgeving stemden.

Onder de nieuwe regeling moeten EU-lidstaten een bepaald aantal migranten opvangen, waarvan het quotum elk jaar door Brussel wordt vastgesteld. Als de lidstaten niet aan de eisen voldoen, krijgen ze een boete van €20.000 voor elke persoon die ze weigeren.

Wilders is al lange tijd een criticus van de liberale benadering van massa-immigratie in West-Europa en voert al tientallen jaren campagne voor strengere grenscontroles. Met de publieke opinie in Nederland nu op één lijn met de waarden van zijn partij en het electoraat dat de PVV aan de macht heeft gebracht, blijft hij vastbesloten om wat hij omschreef als het “strengste asielbeleid ooit” in Nederland te realiseren.

De nieuwe Nederlandse coalitie kan bondgenoten vinden in de Visegrád-landen, die allemaal op zijn minst enige weerstand tegen de plannen hebben geuit.

Na de goedkeuring vertelde de Hongaarse minister van Financiën Mihály Varga journalisten tijdens een bezoek aan de de facto hoofdstad van de EU dat Boedapest niet zou meewerken.

“Hongarije accepteert het opleggen van migrantenquota niet,” zei Varga.

“Het is bijzonder schadelijk en onredelijk dat, op basis van de bepalingen van het nieuwe asielpakket van de EU, een boete van €20.000 per migrant moet worden betaald door die landen die niet bereid zijn migranten op hun grondgebied toe te laten volgens de verplichte quota.”

  Open grenzen politicus en vrouw aangevallen, vastgebonden en in elkaar geslagen door asielzoekers

De nieuwe links-liberale regering in Polen herhaalde ook haar voornemen om migrantenquota te weigeren, waarbij premier Donald Tusk journalisten op dinsdag vertelde dat Polen “een begunstigde van het migratiepact zou zijn.”

“We zullen nergens voor betalen, we zullen geen migranten uit andere landen hoeven te accepteren. De EU zal ons geen migrantenquota opleggen,” zei hij.

Conservatieven in Polen zijn echter sceptisch over de ware bedoelingen van Tusk, geloven dat hij lippendienst bewijst met zijn oppositie en denken dat hij uiteindelijk in het gareel zal lopen.


https://frontnieuws.backme.org/


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

Nederland gaat ‘strengste migratiesysteem ooit’ opzetten nu populist Geert Wilders regering vormtVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelBestaan virussen?
Volgend artikelIn plaats van China en Rusland zit nu de EU in een afhankelijkheidsval
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

68 REACTIES

 1. Controlled opposition. Dat wordt rekken en vooruit schuiven. Dat wordt keurig in het gareel mee, want anders geen steun.

  Leg mij eens uit waarom je een terroristische organisatie zou betalen…….om te voorkomen dat je doodgeschoten wordt?

  Dan wil ik graag een paar kopstukken meenemen.

  • Volgens berichten duurt het nog maanden voor het definitief vast ligt.

   Dan zijn de Eu verkiezingen geweest…….ligt iedereen weer te slapen. Heeft Bill Gates het voor elkaar om zijn legertje in te zetten via de WHO………om iedereen die naald in zijn donder te jagen…….

   Pleurt toch op met die politici…….die Wildersen en die niet te vreten Mona toetjes …….dat tuig uit die hoerenkast op die hoerenkermis van dat WEF.

   Niets anders afleidingen komen die brengen…….
   Niets anders dan leugens en bedrog.

   • Mee eens. Stilzwijgend zijn al die wetten er doorheen gejaagd, en daar moeten we ons ineens aan houden. De elite vergeet dat jeu volk de baas is en niet zij. En als het volk zegt: geen WHO pandemie verdrag en minder EU, dan doen we dat.

    In de middeleeuwen ging men met een paar rieken en speren verhaal halen bij de heerser. En dan kwam de heerser niet weg met het zeggen van “sorry”

  • Het nieuwe kabinet heeft zo ie zo geen zin, wat ze terugdraaien is de salderingsregeling zonnepanelen voor Jan met de pet, welke net verlengt is. De totaal buitensporige pensioenroof mag dan weer wel doorgaan. Ook komt er geen belasting verlaging door de BTW te verlagen op vers eten en drinken, geen verlaging BTW over een accijns (belasting over een belasting????) zoals bij energie en brandstof, en geen verlaging van de stomme en oneerlijke erf belasting voor bloedbanden…Belasting betalen over het spaargeld wat al 100% eerder belast is, van je ouders.. BIZAR!!! Veel Europese landen met de euro kennen deze belasting niet eens!!! En wie gaar dan de nieuwe premier worden? Alleen bij Mona keizer heeft het enige kans!

   • Die Keyzer……?……..dat Mona toetje wat stijf staat van de geur, kleur en smaakstoffen?……..wat de vvd uitgedonderd werd om controlled opposition te vormen!?

    Nogmaals…….pleurt toch op met dat tuig. Ze komt uit de Vereniging Van Dikkoppen, net als Wilders.

    Die mag zometeen net doen of ze ons komt redden……net als dat jochie uit het Constructief Desoriënterend Alternatief……met zijn toeslagenaffaire die maar niet van de grond af komt…….. waar nog steeds (hoeveel voor de gloeiende godver) ik weet niet hoeveel kinderen zijn vermist. Gezinnen uit elkaar gescheurd. Kinderen dood. Mensen de armoe ingejaagd.

    Dat hoerentuig uit die hoerenkast op die hoerenkermis van het WEF moet ons komen redden…..?!…..terwijl ze in het geheim handjeklap spelen met massamoordenaars als Gates, Fauci, en in het nest liggen met dat Europa schorum waar niemand om gevraagd heeft en door niemand gekozen zijn.

    Dat gore tuig wat ons land verkoopt aan die Nazibendes die daar, als de rotte aasgieren die ze zijn, zijn neergestreken in dat stinkhol in Brussel….?!…….en daar moet ik mijn vertrouwen in stellen?!….terwijl er hier in mijn dorp kinderen van 2 in 24 uur dood liggen te gaan aan turbokanker dankzij dat gehufter met die zwarte pest uit die vaccins,!?…..,

    De brand in de hele rotzooi……en wat mij betreft vandaag nog!

  • NL is netto betaler,
   Gewoon contributies vertragen , in houden etc
   Tegen stemmen, veto inzetten, blokkeren,
   EU bobos in de wielen rijden, tegenhouden, vasthouden ala turkse minister
   EU wetgeving niet invoeren, niet in stemming brengen, intentie ondermijnen etc
   Etc etc

 2. Als Rutte een milard aan het zwarte gat in Oekraïne kan geven dan is 20.000 per persoon weigeren een aantrekelijke regeling. Dat zijn 50.000 immigranten.
  GAAN met die BANAAN

 3. De Nederlanders hebben in een bindend referendum tegen de eu-grondwet gestemd. Rutte en co heeft hier nooit een mandaat van de Nederlanders voor gehad om dit goed te keuren. Als de dictatortjes van de eu-commissie nog met meer pesterijen aankomen, zullen er straks meer exits plaats vinden. De nato aanhangers, die bloed aan hun handen hebben, moeten zelf maar de “geproduceerde” vluchtelingen opvangen.
  En in een democratie kan ieder verdrag, zeker als het op frauduleuze wijze tot stand is gekomen, opgezegd worden.

  • De EU is de VS, en de NAVO. Geopolitiek. De VS willen ook Israël en Noord-Afrika in de EU. Het is een grote zwendel, van vorm boven inhoud, de definitie van materialisme.

  • In 2005 hebben de bevolkingen van Frankrijk en Nederland tegen de Europese grondwet gestemd. Oud-president & lid van de geheime soevereine militaire orde van malta (smom, 1099) Válery Giscard d’Estaing (1926 – 2020) is bereid gevonden door ‘Brussel’ om in Frankrijk, Nederland, maar ook in landen als Denemarken en Ierland kritische politici te bewerken.
   Het eind van het liedje was dat de facto niets veranderde en in 2007 is dit ondemocratische gedrocht door alle EU-landen ondertekend als zijnde het verdrag van Lissabon en namens ons land tekende baphomet/moloch/ ba’alaanhanger & 33ste graad vrijmetselaar J.P. Balkenende.

   • Voor België, dankzij het alfabet de eerste ondertekenaar van het Verdrag van Lissabon (eigenlijk 2½ verdragen), ondertekende een regering die grondwettelijk gezien alleen voor “lopende zaken” bevoegd was, en zeker niet voor een verdrag dat de grondwet zelf beïnvloedt. Allen die daarna ondertekenden, ondertekenden eigenlijk een onwettig vodje papier, en aangezien dit Verdrag eigenlijk de grondwet van de EU behelst, bestaat de EU juridisch beschouwd helemaal niet. Wilders & Co kunnen de EU dus naast zich neerleggen. Maar dat zullen ze niet, en ze weten waarschijnlijk niet eens dat het mag, al is dat niet relevant voor de machthebbers: nadat die al bijna al het recht naar hun hand hebben gezet, doen ze desnoods nog aan rechtsbuiging om altijd hun zinnetje door te drijven. En het volk? De gifspuiten bewijzen hoeveel % meelopers er zijn. De denkende minderheid moet weerbaar worden, want we lopen groot gevaar.

  • Goed gezegd, alleen was het referendum raadgevend.
   Het is natuurlijk pure blufpoker van de Europese Commissie, want wie maakt NL wat? Grootste netto betaler! We kunnen doen wat we willen. Zullen ze ons eruit gooien als we hun wil niet doen? GRAAG!

   • Geen spelt tussen te krijgen ! Nederland geeft volgas tegengas tegen die EU moffenhoer Ursula Albrecht-von der Leyen, die tevens voor 50% eigenaresse is van Aldi-Nord.

 4. Als ze er niet blij mee zijn gewoon Nexit ! Zijn de coalitiepartijen daar niet blij mee dan gewoon nieuwe verkiezingen 😊

   • idd, en als je je bedenkt dan NL bv 8 miljard betaald aan de EU als netto betaler en daarvan iets van 2.5 miljard terug krijgt, en dan ook nog aan de wensen van de EU moet voldoen anders krijg je die subsidies niet… ben je een dief van je eigen Portmonee en geef je je land weg aan Monsters! het SSysteem.

    its all connected and they are all in it, the SSystem.

 5. Als de lidstaten niet aan de eisen voldoen, krijgen ze een boete van €20.000 voor elke persoon die ze weigeren.
  als je ziet wat hier elke maand binnenkomt en je weigert dan ben je zo failliet ondanks dat we dat al zijn.
  mijn idee is uit die klerezooi wat eu heet. , had gisteren al moeten gebeuren.

  • Dachten de Britten ook, daarom ‘Brexit’. Maar ‘populisme’ lost de migratieproblemen niet op. Misschien omdat migratie niet alleen een Brits, NL, Duits, Zweeds of Europees probleem, maar een WERELDprobleem is?

    • Ook omdat miljoenen verdreven en gevluchte paupers in Afrika, Azië en Z-Amerika worden opgevangen (en vastgehouden) in vluchtelingenkampen?
     Geopolitieke oorlogen (en VREDESmissies), ook in Oekraïne, veroorzaken onevenwichtige volksstromen, bij voorkeur natuurlijk naar landen die in het algemeen als ‘vrij’ en ‘rijk’ bekend staan.

   • Alleen de landen op het Noordelijk Halfrond hebben er last van.!
    Hun KOLONIES komen met een sneltreinvaart VRIJ van hun KOLONISTEN.
    Hun honderden jaren medewerkers in dienst van de KOLONIST komen, omdat ze anders door de nieuwe Soevereine staten gevangen worden genomen,
    (gelijk NSBers vroeger die voor de bezetters werkten).! naar Europa.!
    Volgens het Internationaal Verdrag moeten de oud KOLONISTEN deze mensen HUMAAN opvangen)..!! EN DAT IS TERECHT, WE HEBBEN MILJARDEN UIT DE KOLONIES GESTOLEN, EN DE MENSEN DAAR GEBRUIKT ALS SLAVEN….!!!!
    Dus GEEN wereld probleem, maar een KOLONISTEN probleem.!
    En hou er rekening mee dat heelveel Kolonies de laatste jaren SOEVEREIN zijn geworden, en dat er nog VELEN SOEVEREIN zullen worden, en daarom KOMEN..!!
    En omdat Wilders een jood is, zal als er in het midden oosten oorlog uitbreekt, de joden VRIJ TOEGANG KRIJGEN TOT Nederland……….!!!!!!!!!!!!

  • als NL zegt van F-off we betalen geen 8 miljard meer per jaar aan de EU waarvan we een schamele iets van 2.5 miljard terug krijgen in de vorm van subsidies en dan hoe zij het willen, ben je zo van de EU af, F-them en houd al die Miljarden voor NL zelf, verlaag de belastingen, nooit meer belasting over belasting dus geen BPm of accijns of wat voor naam ook buiten de BTW om.

   zet max btw getallen, bv voor voedsel en nodige zaken max 10% en voor de rest max 20% en ieder gelijk.

   maar nooit meer belasting over belastingen! verklein de regering/SStaat/SSysteem, zo vergroot je ook de kracht van de belastingbetaler! de ambtenarij en via via via zaken is veels te groot geworden daarom durven velen niks te doen want its all connected to the SSystem, zogenaamd goed voor u en mij, oke het was altijd ‘zij’

   een kleine regering die werkt als een de groep voor Nederland en haar inwoners, nooit meer Politiek of politieke spelletjes oid, weg met dat verkeerde verdeel en heers SSysteem.

   Nederland besturen door een bestuur wat werkt als een zeer groot Familie bedrijf, met de beste op elke post, de beste voor NL en haar inwoners, ben je niet meer goed dan hup, next.

   NL zonder politiek maar met een goed ‘familie’ bestuur, dan bedoel ik niet families ala Rotschilds/Rockefellers/Bush/Obama’s/BlackRock/Vanguard/enzenzenz… maar als ware we allemaal in NL 1 grote Familie, een eerlijk en open familie.

 6. Ben de zwerver kam eraan toen ik op de stronk van een boom met mossen erop zat te contempleren. Hij vertelde me van een coöperatie van een dierenarts en een veearts. De dierenarts verdiende veel meer, ze kregen ruzie over allerlei zaken, Ben weidde uit over het onrecht naar de dierenarts, die op een gegeven moment de veearts de laan uitstuurde. Ze waren immers niet getrouwd zei hij. De veearts werd verslaafd aan een paardenmiddel, ketamine dat hij in zijn bil spoot. Ik zei je kan er moeilijk omheen, maar dit soort dingen heb je juist vaak in een huwelijk.
  De standaard logica is niet zo geweldig als toen de man de kost verdiende en de vrouw het huishouden deed. We zien dezelfde logica in Catalonië dat 70 procent van de Spaanse economie uitmaakt en daarom onafhankelijkheid wil. Je hebt het in meerdere landen. Maar wat vergeten wordt is dat de dierenarts veel meer verdient omdat al die huisdieren doorgefokt zijn of lijden aan inteelt met allerlei potentiële ziektebeelden van dien, en er meer huisdieren zijn dan mensen. Zonder huisdieren erbij is er op straat geeneens een gesprek mogelijk.

 7. Wij kunnen Brussel vervolgens een boete opleggen wegens wanbeleid en die inhouden op de belasting die we aan Brussel afdragen.

  Dan zullen ze wel anders piepen.

  • Dat wanbeleid blijkt sowieso uit het blind zijn voor de enorme bevolkingsdichtheid van NL. Een rechtvaardige regeling zou inhouden dat ons land bevrijd wordt van heel veel ‘vluchtelingen’ totdat de bevolkingsdichtheid gezakt is tot het europese gemiddelde. Het lijkt de benzineprijzen wel.

 8. De eerste goede deal is al binnen.
  Een door de EU opgedrongen ‘asielzoeker’ buiten onze grenzen houden kost ons dus € 20.000,-.
  Een door de EU opgedrongen ‘asielzoeker’ toelaten kost ons het eerste jaar gemiddeld € 53.400,-.
  En dan nog eens de kosten voor al die opvolgende jaren en binnenkomende familieleden.
  Tel uit je winst.
  Bovendien ga we ons ook nog eens tegen die boetes verweren. Als netto betaler aan de EU staan we vanzelfsprekend sterk.

  • Die immigratie is er enkel om de nationale identiteiten uit te wissen.
   En 1 groot Europa te krijgen waar enkel commercie telt voor het individu.

 9. En Hongarije dan? Laten we parallel lopen met Hongarije. Hongarije geen boetes, dan wij ook niet. Ophouden met 2 maten meten.

 10. Ik wist het, komt niets van terrecht.
  We kunnen nog niet eens bepalen welk dopje op een melkpak zit.
  Nexit is de enige oplossing

  • juist dat wilde ik ook al zeggen maar dat hoeft nu niet meer maar in het verleden heb ik het al enkele xxx gezegd gewoon NEXIT

 11. Prima toch dit dreigement. Het komt op het juiste moment VLAK VOOR de verkiezingen dus hoe drijf je mensen naar de (door hun gehate) rechtse partijen?
  Oppositie partijen o.a. in Duitsland, België en voormalige oppositiepartij in Nederland—> tegen dit asielbeleid.
  Het gaat een lawine veroorzaken met resultaat, net als bij een echte lawine dat de top beneden onder de sneeuw bedolven ligt.

 12. Is toch niet zo moeilijk? Als wij eruit stappen, dan stappen wij eruit, daarvoor hebben we geen toestemming van de EU nodig!!!!

 13. Leg ten eerste helemaal niets voor aan Brussel, want dan geef je ze gezag. Gewoon thuis blijven en doen wat goed is voor Nederland. Je hoeft niet eens NEXIT te roepen, je gaat gewoon nooit meer naar Brussel toe. Ik zou niet eens weten waar Brussel ligt, en hoef het ook niet te weten. Weer het gulden muntje drukken, grenzen potdichttimmeren, want immigratie is inderdaad een wereldprobleem. En dan sporadisch een echte zielepiet binnenlaten. Maar Nederlanders komen eerst. Hoe simpel wil je het hebben. In no time zijn we weer een superrijk land.

 14. Het beleid van agenda 2030 gaat via de Bilderberg/WEF, die onder controle staat van zionistische psychopaten, naar de EU en VN. Dus alleen uit de EU stappen heeft geen zin. Aangezien de PVV gefinancierd wordt door de zionistische elite, waaronder de Mossad, verwacht ik niet dat er veel zal veranderen.

 15. Het feit dat dit bericht nu met die van mij 57 reacties heeft en over de genocide in Gaza maar 4, hoe selectief kun je zijn mensen, ooh de Palestijnen zijn natuurlijk allemaal Moslims!!!

 16. “Europese Commissie stopt Wilders’ plan om uit EU-migratiepact te stappen”

  Dat hele gedoe van ruim 5 maanden formeren en de linkse idioten die de nieuwe MinPres Plasterk torpederen weten dat er géén opt-out bestaat voor Nederland inzake het EU asiel en immigratie beleid, de oplettende politiek geëngageerde reguurder wist dit immers al, de enige EU lidstaat welke over een opt-out kan beschikken is Ierland en de Ierse politici maken er absoluut geen gebruik van, juist het omgekeerde is waar de Ierse bevolking is razend geworden en steken elk nieuw Asielparasiet onderkomen in de fik.

  Heb met Ieren gewerkt en het zijn allemaal lieve vakbekwame en meestal vrolijke jongen dat in tegenstelling met Nederlandse bedrijven die liever met Oostblokkers werken omdat die gemakkelijker te besodemieteren zijn door de half illegale uitzendbureaus waar bijna nul, nul verstand bijzit, wat een tering zooitje is Nederland verworden denk nog wel eens terug aan de 60 en 70tiger jaren manmanman, tja dat krijgt men wanneer men niet op de hoogte bent wat men nu mist.

 17. Er is ooit landverraad gepleegd door al die handtekeningen die Rutte gezet heeft. Maar geen enkele rechter is bereid Rutte te veroordelen. Ergo, geen enkele advocaat durft zijn nek uit te steken in deze. Nu zijn we dus in een situatie aanbeland dat Brussel kan zeggen dat Rutte namens alle Nederlanders getekend heeft en Nederland een fikse boete moet betalen bij het niet naleven van de verdragen die gesloten zijn met de EU in Brussel. Omdat hier dus sprake is van landverraad met medewerking van de rechterlijke macht zou Nederland onder Wilders toch zijn eigen beleid moeten gaan voeren en lak hebben aan Brussel. Maar ik geloof nooit dat het nieuwe kabinet de ballen daarvoor heeft om door te zetten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in