Kranten in de VS tonen niet langer ‘mugshots’ – “versterken negatieve stereotypen”

0
662
Mugshot fotogalerij via abcactionnews.com

Tijdschriften die eigendom zijn van Gannet, de grootste krantenuitgever van de Verenigde Staten, zijn gestopt met het publiceren van zogenaamde ‘mugshots’ – foto’s van misdadigers. Dit komt omdat ze vaak zwarte en bruine mensen laten zien en zo “negatieve stereotypen versterken”.

Een dertigtal Amerikaanse tijdschriften zijn gestopt met het publiceren van fotogalerijen met zogeheten ‘mugshots’ – foto’s van gearresteerde criminelen tijdens de arrestatie procedure – omdat ze bang zijn dat ze “negatieve stereotypen versterken”, dit komt door het feit dat ze vaak zwarte en bruine mensen afbeelden.

Ze sluiten zich daarbij aan met andere mediakanalen die onlangs zijn gestopt met het publiceren van dergelijke beelden, waarbij ze aanvoeren dat “met name mugshots-galerijen een onevenredig hoog percentage zwarte en bruine mensen laten zien, waardoor negatieve stereotypen worden versterkt”.

Fotogalerijen missen context en versterken negatieve stereotypen. Wij geloven dat feitelijke informatie een belangrijke bron is die we zorgvuldig zullen blijven analyseren en bekijken, maar alleen de galerijen hebben geen grotere journalistieke waarde, zei Mark Katches, hoofdredacteur van de Tampa Bay Times, een van de tijdschriften die de misdaadgalerijen sloten.

Soros valt samen met Pelosi Facebook aan: De overheid zou moeten beslissen wat mensen op social media plaatsen

VS nationale generaalchirurg en de Rockefeller Foundation kondigen grootscheepse initiatieven aan om 'urgente dreiging' van verkeerde informatie over vaccins te bestrijden

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here