Mugshot fotogalerij via abcactionnews.com

Tijdschriften die eigendom zijn van Gannet, de grootste krantenuitgever van de Verenigde Staten, zijn gestopt met het publiceren van zogenaamde ‘mugshots’ – foto’s van misdadigers. Dit komt omdat ze vaak zwarte en bruine mensen laten zien en zo “negatieve stereotypen versterken”.

Een dertigtal Amerikaanse tijdschriften zijn gestopt met het publiceren van fotogalerijen met zogeheten ‘mugshots’ – foto’s van gearresteerde criminelen tijdens de arrestatie procedure – omdat ze bang zijn dat ze “negatieve stereotypen versterken”, dit komt door het feit dat ze vaak zwarte en bruine mensen afbeelden.

Ze sluiten zich daarbij aan met andere mediakanalen die onlangs zijn gestopt met het publiceren van dergelijke beelden, waarbij ze aanvoeren dat “met name mugshots-galerijen een onevenredig hoog percentage zwarte en bruine mensen laten zien, waardoor negatieve stereotypen worden versterkt”.

Fotogalerijen missen context en versterken negatieve stereotypen. Wij geloven dat feitelijke informatie een belangrijke bron is die we zorgvuldig zullen blijven analyseren en bekijken, maar alleen de galerijen hebben geen grotere journalistieke waarde, zei Mark Katches, hoofdredacteur van de Tampa Bay Times, een van de tijdschriften die de misdaadgalerijen sloten.

Soros valt samen met Pelosi Facebook aan: De overheid zou moeten beslissen wat mensen op social media plaatsen

Vorig artikelAmerikaanse politieagenten verlaten uit protest hun post
Volgend artikelVeiligheidsexpert waarschuwt: islamitische terreur vernietigt de beschaving van Europa
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in