Uit een uitgelekt document van de politie van Calvados blijkt dat zij opdracht hebben gekregen om migranten tijdens de ramadan uitzonderlijk te behandelen. Het bevel heeft bij de politie voor verwarring gezorgd, terwijl het geweld in veel steden escaleert.

Foto: Franse oproerpolitie in Parijs © Kristoffer Trolle from Copenhagen, Denmark / Wikimedia (CC BY 2.0)

Eind maart meldde onder andere het Amerikaanse Summit News dat er een brief van het Franse ministerie van Binnenlandse Zaken naar de media was gelekt waarin de verantwoordelijke autoriteiten werd opgedragen niet dezelfde strenge quarantaineregels toe te passen in de door immigranten gedomineerde woonwijken waar andere Fransen zich aan moeten houden. De reden was dat ze rellen onder de migranten wilden vermijden.

Het document van 24 april is door het hoofd van het Departement van Veiligheid van Calvado naar alle afdelingen van de politie van Normandië gestuurd. De krant Le Parisien heeft een kopie in handen.

In het materiaal wordt de politie bevolen om tijdens de Ramadan alleen in te grijpen in gevallen van “mishandeling van mensen” of “ernstige schade aan eigendommen”. Tegelijkertijd wordt geadviseerd niet tussenbeide te komen in “gebieden met een hoge concentratie mensen tijdens de Ramadan” zoals “het controleren van een groep mensen die zich hebben verzameld om te eten na zonsondergang”, wat in strijd met de quarantainevoorschriften.

Geweld vermijden

Er wordt ook op gewezen dat een dergelijke terughoudendheid noodzakelijk is om te voorkomen dat schendingen van de quarantaineregels ontaarden en tot meer geweld leiden.

In gevallen waarin verontruste burgers de politie bellen over dergelijke incidenten, moet alleen worden vermeld dat de oproep is geregistreerd. De politie mag ook geen commentaar geven op de gevallen.

  Asielzoeker drogeert vrouw die hem in huis had genomen en verkracht haar

Dubbele maatstaf

De richtlijnen hebben bij verschillende Franse politievakbonden tot verontwaardiging geleid, terwijl de straf voor het overtreden van de quarantaineregels is aangescherpt. Ze wijzen erop dat er met twee maten wordt gemeten en dat de regering niet de waarheid spreekt dat de politie daadwerkelijk bepaalde gebieden betreedt.

In de afgelopen weken zijn verschillende Franse steden getroffen door een ongewoon grote uitbraak van straatgeweld, met aanvallen op politie en hulpdiensten.

Politie bestormt christelijke kerkdienst terwijl Ramadan-moslims het politiebureau in brand steken

Vorig artikelSyrisch gezin Ahmad Suliman krijgt 132 000 euro bijstand per jaar
Volgend artikelKoerdische vluchtelingenfamilie wil een eigen huis: zitstaking en straatblokkade
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

4 REACTIES

 1. Is op twee manieren uit te leggen:
  1) of ook de overheid wil van deze klanten af, laat ze zich dus maar onderling besmetten, hoe meer hoe lieverr, en zo blijven ook de eigen politiediensten gespaard,
  2) of, de overheid pampert zoals gebruikelijk haar islamieten en heeft lak aan haar eigen bevolking

 2. Dat er “handhaving” plaats vind met een officieele willekeur is ondertussen overduidelijk voor de autochtone bevolking, zelfs hen die pro immigratie waren of nog steeds zijn. Wanneer een regering met twee maten moet meten inzake handhaving van wetten terwijl dan is een grondwet stelt dat gelijkheid in rechtspositie voor ALLE burgers geld dan is die regering niet langer legitiem. Dan is dictatuur ingetreden en de basis van een democratische samenleving omver geworpen.

  Wanneer een regering niet in staat is een land te regeren volgens de eigen wetten, dan os die regering niet capabel en moet deze vertrekken. Maar wanneer vertrekt een groep mensen die de eigen zakken zonder scrupules volpropt: als er niets meer te halen valt of wanneer de grond te heet word onder hun voeten, cq, als de burgers met hooivork de straat opgaan en touw mee nemen en duidelijk verwoorden wat precies het lot van plunderaars gaat worden…..

  Wij hebben in dit land een speciale organisatie, een soort burger bescherming die men rampen bestrijding noemt.
  https://www.inspectie-jenv.nl/toezichtgebieden/nationale-veiligheid/rampenbestrijding-en-crisisbeheersing

  De daar werkzame zeer goed betaalde mensen moeten ons land beschermen bij rampen en andere onprettigheden, bijvoorbeeld een Pandemie. Heeft iemand van u al enig bericht van deze groep
  gezien of gehoord?
  Je zou verwachten dat men alle zaken klaar had staan toen er sprake was van een Pandemie….maar nog geen kilo mondkapjes of twintig spat schermen….ik kan u verzekeren dat er een draaiboek is voor een boze bevolking en hoe deze in verschillende fasen te neutraliseren….democratie zei u?

  In Duitsland is nu de Hezbollah tot terreur groepering geclassificeerd, wat mijns inziens een paar decennia te laat was maar ach, laten we niet in details vervallen….alleen…..de dag erna zijn er in Duitsland overal invallen en aanhoudingen…..dus is er ruime informatie aanwezig om zoiets te doen.
  Informatie over personen en adressen die verzameld is toen de Hezbollah nog gewoon subsidie kreeg en met linkse politici aan tafel ging….

  Waar het op neerkomt is dat de rechtspositie van iedereen hiermee in het gedrang is, immers de overheid legt dossiers aan van legitieme organisaties en als er dan ineens besloten word dat deze organisaties niet langer legitiem zijn kan men direct arresteren….en van dit sport informatie vergaring mag je gerust bang en boos worden, want zo snel als men Hezbollah oppakt, zo snel kan ook iedere AFD of hier ter lande PVV stemmer thuis worden opgehaald en worden afgevoerd….

  Goed nieuws dus wat betreft Hezbollah, er zijn nog een aantal van dit soort groepen die terug naar eigen land mogen, liever vandaag dan morgen, maar tegelijkertijd kijken we naar ons eigen lot. Democratie weet u…

  Vrijheid is het meest kostbare goed naast gezondheid dat een mens kan bezitten, en teveel vrijheid kan gevaarlijk zijn omdat grenzen vervagen. Politici in Europa grijpen steeds meer vrijheid in hun handelen, overheids diensten grijpen steeds meer vrijheden die ze zelf bevoegdheden noemen maar met iedere bevoegdheid ontnemen ze ons burgers vrijheid. Is dat democratie?

  Op vele plekken binnen de overheid is de afspiegeling van de maatschappij goed zichtbaar aan het worden, het algemeen dalende IQ en moreel besef zijn trendsetters binnen die overheid. En ik maar denken dat evolutie betekende dat we steeds intelligenter en bewuster werden van de wereld om ons heen. En wie iets wil zeggen over misstanden mag gebruik maken van zijn of haar vrijheid tot meningsuiting, tot de politie ineens voor je deur staat om te vertellen dat jou mening niet die van hun chef is….de democratie van de sterkste, was het niet altijd zo…

  En wie zijn recht op vrijheid van meningsuiting wil gebruiken zal nog een podium moeten vinden, een plek om die mening te kunnen laten horen aan anderen. Probeer het maar, er is geen recht tot kunnen spreken, er is geen beschermd podium, er is internet dictatuur en perscensuur, door internet providers en pers mensen zelf uitgevoerd. Een site als Fenixx is er blijkbaar door vernietigd, met medeneming van alle mensen die er kwamen om te lezen, om zelf stukjes te schrijven en hun visie te delen in de hoop op commentaar en meedenkers….alles is donkere bos in gestuurd, anoniem begraven in bits en bytes…gewoon ergens een knop om, straffeloos, zonder heldere uitleg of geldige reden, gewoon omdat het vrije woord op schrift niet beschermd is. Dat is iets dat een dictatuur past, maar niet een democratie. Als vrijheid niet langer het recht op het beschikken van eigen lijf en leven inhoud, als je een eeuwige stempel als crimineel krijgt omdat je jezelf en je gezin wil beschermen, dan is zulk een samenleving ziek tot op het bot. Het zijn de dienaren van de overheid die de ziekte in stand houden, zoals de bezorger van de post met een mondkapje op Corona van gleuf tot gleuf kan brengen en de reclamefolders nog steeds thuis in de ochtend worden gevouwen alvorens bij u door de bus te worden geramd….de Corona kwam vroeg deze ochtend….hoezo anderhalve meter afstand….en zo kan ik een paar bladzijden vullen met redenen waarom quarantaine eigenlijk grote onzin is. Helaas loopt er nogal wat volk in onze wereld die het woord hygiene nooit hebben kunnen bevatten, niet in het Nederlands noch in een van de 87 andere talen waarin folders worden aangeboden. Wat betreft Viezerikken heeft import een grote bijdrage geleverd aan menselijke vervuiling en verettering….de vreemdeling die de wc Bij het pompstation verliet met de stront op de vloer en verspreid over de enkels is op mijn netvlies gebrand, net als zijn maat die daarna ook even het hokje in ging.

  Nee, als men over goud en culturele verrijking spreekt het ik toch andere visioenen…..

 3. …en over vrijheid….

  https://www.rt.com/usa/487476-michigan-lockdown-guns-protest/

  In Lansing Michigan in de Verenigde Staten van Amerika protesteren burgers tegen absurde maatregelen zoals het niet mogen kopen van tuingereedschap en soortgelijke zaken zoals het compleet kapot worden gemaakt op economisch vlak. Hierbij dragen sommigen hun wapens openlijk, een recht van vrije mensen, en in dit geval misschien wel de reden waarom er geen geharnaste politie met stokken en traangas de protesterende burgers verjaagd.
  Dit is hoe vrijheide n democratie in de praktijk werken, door de weegschaal van macht in balans te hebben en niet door heren en knechten te creëren.
  Democratie werkt als de ene partij de andere respecteert en wederzijds, en gezien de manier waarop dit gebeurd in landen waar de bevolking door links en kapitaal word “geregeerd” / afgeserveerd zijn de wijsheid en de lessen getrokken uit ervaring in 1776 als recht op schrift gesteld. Binnen Europa zijn het ook precies de landen die in hun geschiedenisslachting hebben gekend die burgers het recht op wapens toekennen als grondrecht van de mens zelf. Bulgarije, Griekenland, Hongarije, Slovenie, Slowakije, Oostenrijk en Tsjechië zijn duidelijke voorbeelden van recht op zelfbeschikking voor de eigen burger….Zwitserland is een verhaal apart maar dat men daar al lange tijd vrede kent heeft alles te doen met wapenbezit en echte sociale betrokkenheid bij de besluitvorming. De stem van de burger word daar door politici gerespecteerd en een inlegvelletje ergens tussen sjoemelen of gewoon de stem van de bevolking negeren is daar het einde van politieke carrières. Verraad word nooit vergeven…..
  Andorra heeft op het gebied van wet en recht ook nog een mooi iets: in geval van nood is de politie VERPLICHT om iedere burger zonder wapen een wapen te verstrekken….kijk, zo is de bevolking betrokken bij de eigen leefomgeving. Niks uitbesteden van je eigen veiligheid om vervolgens door de uitvoerende dienst tot voorwerp te worden gedegradeerd, nee, hier is vrijheid zowel in woordals in daad aan het werk.

  Vrijheid is het recht op het beschikken over eigen lijf en leven, het recht tot bescherming daarvan en dat van hen die dat zelf niet kunnen. Vrijheid is zelf je leven kunnen inrichten en zelf mogen kiezen hoe en waar je wil leven, hoe je huis eruit ziet en

  Vrijheid is het respect voor het leven zelf, respect is het vieren van vrijheid.

  Ziet u in Nederland vrijheid of tolerantie tot het de politici of hun werknemers niet meer behaagd? Mag u uw mening uiten zonder het risico tot correctie? kan u uw mening uiten zonder te worden verbannen of de toegang te worden ontzegd tot media? Is uitsluiting van een grote groep verkozenen niet hetzelfde als het monddood maken van eigen mede burgers?

  Vrijheid kan enkel bestaan als er een balans is op het gebied van macht, want wederzijds respect past niet in de denkwijze van kapitaal vergaring of indoctrinatie.
  Is het niet tekenend voor de politiek dat men op ieder probleem een verbod bedenkt, in plaats van een oplossing die het probleem niet langer een probleem maakt?

  In al onze rijkdom is onze armoede enorm.

  Duchesne

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in