In een interview met Alliance for Natural Health International zegt epidemioloog Knut Wittkowski, Ph.D., dat het beschermen van de meest kwetsbaren tegen een virus, terwijl men de infectie door gezonde bevolkingsgroepen laat lopen, de snelste manier is om kudde-immuniteit te bereiken.

Waarom houden regeringen vast aan lockdowns of de dreiging daarmee, terwijl steeds meer blijkt dat lockdowns geen levens redden? Zullen lockdowns, die alleen bedoeld waren om de curve af te vlakken, nu terzijde worden geschoven omdat Covid-19 vaccins als het wondermiddel worden beschouwd?

Knut Wittkowski, Ph.D. is een eminent wetenschapper met een lange carrière als biostatisticus en epidemioloog. Hij was een van de eersten die aandacht vroeg voor de dwaasheid van lockdowns. Zijn belangrijkste aanbevelingen om de meest kwetsbaren in een vroeg stadium te beschermen of te behandelen en tegelijkertijd de infectie bij gezonde bevolkingsgroepen haar normale verloop te laten nemen, die al in maart 2020 werden geformuleerd, zouden later de basis vormen voor de Great Barrington Verklaring.

ANH-Intl oprichter en chief scientific officer Rob Verkerk Ph.D. sprak een jaar later met Wittkowski en vroeg hem of hij zich als wetenschapper gecensureerd voelde, waar we staan in de epidemie, welke rol vaccins wel of niet spelen, waar we ons echt zorgen over moeten maken bij nieuwe varianten, en welke oplossingen ons volgens hem uit de huidige situatie zouden kunnen helpen. Hieronder staat het interview en daaronder staan in het Nederlands vertaalde, getranscribeerde uittreksels die per onderwerp zijn gerangschikt.

Over censuur

Wittkowski voelt zich niet gecensureerd. Maar net als veel andere wetenschappers die het narratief niet napraten, voelt hij zich ook niet gehoord.

Covid is gewoon een slechte griep?

“Het virus heeft zich niet anders gedragen dan enig ander respiratoir ziektevirus. Als we in januari niet de mogelijkheid hadden gehad om het virus te sequencen, en hadden vastgesteld – oeps! – het is geen influenza, het is Corona, dan hadden we het niet eens gemerkt. Het zou gewoon een andere griep zijn geweest.

Dus mensen raakten er erg van in de war en waren er bang voor. Vooral na het zien van… veel oudere mensen die stierven in verpleeghuizen”.

Lockdowns waren bedoeld om de curve af te vlakken, toch?

“Het idee om de curve af te vlakken – wel, ik was nooit overtuigd – maar ik begrijp waarom politici daartoe hun toevlucht zouden nemen nadat ze gezien hadden hoe het ziekenhuissysteem in Italië onder zware druk stond. Maar een maand later, in de VS, op 17 april, presenteerde de toenmalige directeur van de CDC, Robert Redfield, gegevens in het Witte Huis – en de gegevens dat dit de derde griep was dat jaar – er was die van influenza B, dan van influenza A, dan van Covid. En ziekenhuisopnames – of mensen die zich in ziekenhuizen melden – waren al gestopt – was gedaald tot normale niveaus”.

  Speciaal VN-rapporteur Melzer roept slachtoffers en getuigen van politiegeweld in Amsterdam op zich te melden

Wittkowski stelt verder dat indien de kwetsbaren waren beschermd en het virus had mogen worden blootgesteld, de natuurlijk verworven kudde-immuniteit in ongeveer zes weken zou zijn bereikt.

“Wat lockdowns deden was iedereen op dezelfde manier behandelen zodat mensen met kwetsbaarheden een gelijke kans hebben om te worden blootgesteld – dus degenen die het meest kwetsbaar zijn worden zwaarder geïnfecteerd en bijgevolg zijn zij de mensen die sterven.

Lockdowns redden geen levens, ze kosten levens. Elke ademhalingsziekte… virusepidemie … elk van hen, eindigt met kudde-immuniteit. Er is geen andere manier om een epidemie te beëindigen. Het is dus geen uitvinding, het is geen strategie, het is gewoon de manier van de natuur om epidemieën van luchtwegaandoeningen te reguleren”, zegt Wittkowski.

Onverenigbaarheid van vaccinatie- en lockdown-strategieën

“Er zijn twee dingen die je kunt doen: als je een vaccin hebt, wat erg moeilijk is – we weten dit van influenza – griepvaccins passen nooit of ze komen te laat – er zijn geen goede vaccins. Maar als je een vaccin hebt, ook al is het maar gedeeltelijk effectief, dan kun je de tijd die nodig is om kudde-immuniteit te bereiken verkorten, omdat je niet hoeft te wachten tot mensen geïnfecteerd raken – je vaccineert ze gewoon. Dat is logisch – er is geen reden om dat niet te doen. Het probleem is dat als je op hetzelfde moment de ziekte verzacht – je doet lockdowns – je iets doet dat precies het tegenovergestelde doet, je vertraagt de tijd die nodig is om kudde-immuniteit te bereiken. Het heeft evenveel zin als in een auto zitten en tegelijkertijd op de rem en het gas te drukken. Je komt nergens.

Het probleem is dat politici op de een of andere manier veel van hun ego hebben geïnvesteerd in lockdowns als het ding dat moet worden gedaan totdat we vaccins hebben, en nu werken de vaccins niet zoals gehoopt werd dat ze zouden werken… niet dat enige wetenschapper dat zou hebben geloofd… Nu zitten de politici ergens in een impasse… Ze kunnen niet zeggen “nu kunnen we de lockdowns opgeven nu we de vaccins hebben”, omdat het vaccin niet werkt – niet in die zin. Omdat het vaccin te laat komt. Er is altijd wel een nieuw virus of een nieuwe versie die ontsnapt. Je moet een paar maanden wachten tot je er een nieuw vaccin tegen hebt. En tegen de tijd dat je een nieuw vaccin hebt, heb je weer een nieuwe stam. Dus dat is een eindeloos verhaal”.

  Reeds bij de Mexicaanse griep: elites kregen speciaal gemaakt minder gevaarlijk vaccin

Over vaccins en kudde-immuniteit

Dr. Wittkowski vindt het idee om een vaccinatiedekking van 70-90% te bereiken, het doel dat sommige regeringen, zoals de VS, het VK en sommige EU-landen, zich hebben gesteld, “absurd”.

“Een jaar geleden in maart (2020) zei Sunetra Gupta al dat we waarschijnlijk ongeveer 50% van de bevolking immuun moeten maken, omdat het basisreproductiegetal ergens rond de 2 ligt. Maar ongeveer 25% van de mensen heeft kruisimmuniteit van eerdere Coronavirus-infecties. We hebben dus maar 25% van de mensen nodig om besmet of gevaccineerd te worden”.

Hij gaat verder met te zeggen dat toen nieuwe infecties in juni 2020 in New York tot nul of bijna nul daalden, 25% van de bevolking van New York al antilichaampositief was.

“Dus een redelijke strategie zou zijn geweest om mensen te testen die antilichamen hebben en de mensen te vaccineren die geen antilichamen hebben. En dan zouden we veel eerder het punt hebben bereikt dat mensen willen bereiken.

Het probleem dat we hebben met ziekten van de luchtwegen is dat op het moment dat het vaccin werd ontwikkeld en op de markt kwam, na de verkiezingen op 4 november – verrassend [verklaart met sarcasme] – de Wuhan-Milano virusstam waartegen het vaccin was ontwikkeld, niet meer circuleerde. Op dat moment hadden wij [de VS] de stammen die in Spanje en Frankrijk waren geïncubeerd… Dus de vaccins waren ontworpen om immuniteit te creëren tegen een stam die niet meer bestond en was vervangen door stammen die waren geëvolueerd om te ontsnappen aan de natuurlijke immuniteit en waarschijnlijk aan ten minste een deel van de door het vaccin opgewekte immuniteit.

Het is een typische situatie waarbij de vaccins komen op een moment dat de ziekte er niet meer is.

Er is op dit moment een discussie gaande of massale vaccinatie slecht is. En dat is het zeker niet. Er is geen reden om bang te zijn voor vaccinatie anders dan de gebruikelijke bijwerkingen die we hebben. Je kunt zeggen “ik ben banger voor de bijwerkingen dan voor de ziekte, want die is meestal heel mild”. Mensen kunnen dat standpunt innemen. Maar er is geen bewijs dat vaccinatie nieuwe stammen veroorzaakt. Het is gewoon zo dat we een aantal antilichamen toevoegen aan ons repertoire. En het hebben van meer antilichamen maakt ons een beetje meer resistent tegen infecties… En dat verkort de tijd dat we kudde-immuniteit bereiken en vermindert het risico dat resistente stammen de kop opsteken. Dus vaccins zijn goed, maar waarschijnlijk niet zo goed als de politici hoopten dat ze zouden zijn”.

  ZELFMOORDWETENSCHAP: Boston universiteit creëert nieuw chimerisch COVID biowapen met 80% DODELIJKHEID... heeft de mensheid dan NIETS geleerd?

Wanneer Dr. Wittkowski wordt gevraagd naar zijn mening over de huidige oogst van nieuwe synthetische biologische vaccins, antwoordt hij:

“Ik heb daar geen fundamentele problemen mee. Het enige probleem is dat als we deze kunstmatige omhulsels ontwerpen… om het mRNA te beschermen dat we in de cellen willen krijgen, om de cellen te infecteren, min of meer, dat mechanisme nog steeds niet erg goed wordt begrepen. Er kunnen dus ongewenste effecten optreden bij het creëren van een kunstmatig omhulsel waar we het mRNA in willen stoppen”.

Over Anthony Fauci

“Laten we het hebben over echte cijfers zoals die op een gegeven moment door Amerikaanse politici als Anthony Fauci worden gemorst … het is elke maand een ander cijfer omdat de politiek verandert … Ooit was hij een wetenschapper, maar nu zit hij in een zeer politieke positie voor – hoe lang? – 40 jaar.

Het is dus politiek opportuun om te zeggen wat ik nu zeg, het is politiek, geen wetenschap”, zegt Wittkowski.

Mutant varianten

Wittkowski is ervan overtuigd dat het de lockdowns zijn die het grootste potentieel bieden voor het creëren van nieuwe varianten. Hoe strakker en langer de lockdown en hoe langer het duurt om collectieve immuniteit te bereiken, hoe groter het risico. Spanje, zegt hij, het land dat een van de meest draconische blokkades had, broedde de eerste resistente stam uit. Vervolgens kwam het in oktober of november 2020 naar het Verenigd Koninkrijk.

“Virussen muteren … ze hebben een evolutionaire druk om in twee dimensies te muteren. Een daarvan is dat de ziekte milder wordt omdat een virus dat de gastheer doodt zich minder kan verspreiden. Dus de ernst van de ziekte is niet goed voor de verspreiding van het virus… zodat meer en meer mensen geïnfecteerd raken, in leven blijven, het virus verspreiden. Het kan besmettelijker worden en uiteindelijk raakt iedereen geïnfecteerd en niemand weet er meer van omdat er geen fenotype meer is… dat is het normale verloop van de evolutie”.

COVID-19 VACCIN DOSSIER

‘Doorbraakgevallen’ – Staten melden groeiend aantal COVID-gevallen onder volledig gevaccineerden

Vorig artikelHarvard vaccinexpert legt uit waarom COVID-vaccin NIET nodig is voor veel mensen, en “daagt” andere deskundigen uit om het tegendeel te bewijzen
Volgend artikelVaccinpaspoort verboden in drie Amerikaanse staten – Europees Hof van Justitie: “Vaccinaties noodzakelijk in democratische samenlevingen”
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in