Klimaatveranderingspsychopaat Alec toont zijn vernielde hand. Via Twitter

De schrijfster van een column die deze week in The Wall Street Journal is gepubliceerd, maakt heel duidelijk hoe zij denkt over mensen die doodsbang zijn dat SUV’s en winderigheid van vee “klimaatverandering” veroorzaken en de planeet vernietigen, schrijft JD Heyes.

In een scherpe column op maandag zei Allysia Finley dat paniekerige berichtgeving en verklaringen van overheidsfunctionarissen over de hittegolf van deze zomer “mentale ontsporingen aanwakkeren” en sommige mensen over de rand drijven.

“De media willen dat u weet dat het buiten heet is. ‘Noodtoestand voor de gezondheid door hitte: Bijna de helft van de VS in gevaar,’ verkondigde CNN vorige week toen de temperaturen in een groot deel van het land boven de 32˚C klommen,” begint Finley. “Als hittegolven zo dodelijk zouden zijn als de pers verkondigt, zou de Homo sapiens duizenden jaren zonder airconditioning niet hebben kunnen overleven. En toch zijn we er. De mens heeft een opmerkelijke veerkracht en aanpassingsvermogen getoond – tenminste tot aan de moderne tijd, toen de helft van de samenleving het hoofd koel hield vanwege de klimaatverandering.”

Een recente kop van Bloomberg waarschuwt: “Extreme temperaturen schaden onze geestelijke gezondheid,” en schrijft elk sociaal probleem toe aan klimaatverandering. Het zijn echter de alarmerende verhalen over slecht weer, in plaats van de warme zomerlucht zelf, die mentale stress en zorgen die de DSM-5 waardig zijn, kunnen aanwakkeren, voegde ze eraan toe.

Het Bloomberg-artikel verwijst naar een meta-analyse die in juli in het medische tijdschrift Lancet is gepubliceerd en die een zwak verband suggereert tussen hogere temperaturen en zelfmoorden en psychische aandoeningen. De studie erkent echter dat het bewijs van “lage zekerheid” is vanwege variaties in onderzoeksbevindingen, methodologieën, gemeten variabelen en definities.

Amerikaans bedrijf ontwikkelt minimalistische kerncentrale

Daarnaast merken de auteurs op dat “klimaatverandering niet noodzakelijkerwijs hoeft te leiden tot meer geestelijke gezondheidsproblemen, omdat mensen zich na verloop van tijd kunnen aanpassen, wat betekent dat hogere temperaturen normaal kunnen worden en niet als abnormaal of extreem worden ervaren.”

Sterker nog, vervolgt ze, voordat de aandacht van de media uitging naar mogelijke temperatuurrecords, werden hittegolven over het algemeen beschouwd als een normaal onderdeel van de zomer. Hoewel ze oncomfortabel waren, waren ze niet al te verontrustend. Het wetenschappelijke bewijs ter ondersteuning van dergelijke temperatuurrecords wordt ook als zwak beschouwd, wat het scepticisme over de betekenis ervan nog groter maakt.

Maar een verslag van de Wereldgezondheidsorganisatie van vorig jaar beweerde dat alleen al het “bewustzijn van klimaatverandering en extreme weersomstandigheden en hun gevolgen” ernstige problemen kan veroorzaken “waaronder gespannen sociale relaties, angst, depressie, geweld tussen intieme partners, hulpeloosheid, suïcidaal gedrag en alcohol- en drugsmisbruik,” schreef Finley.

In 2021 bleek uit een onderzoek onder jongvolwassenen tussen 16 en 25 jaar uit tien landen, waaronder de VS, dat 59 procent van hen zeer of zeer bezorgd was over de klimaatverandering, waarbij 84 procent zich op zijn minst matig zorgen maakte. Het is alarmerend dat 45 procent van de deelnemers aangaf zo bezorgd te zijn over de klimaatverandering dat dit hun vermogen om dagelijks te functioneren in de weg stond, waarmee ze voldoen aan de criteria voor een angststoornis, aldus Finley.

“Eerst en vooral is het noodzakelijk dat volwassenen begrijpen dat jongerenangst voor het klimaat (ook wel eco-angst, solastalgie, eco-schuldgevoel of ecologisch verdriet genoemd) een emotioneel en cognitief functionele reactie is op echte existentiële bedreigingen,” aldus een redactioneel artikel van 10 mei in het tijdschrift Nature. “Hoewel gevoelens van machteloosheid, verdriet en angst erg storend kunnen zijn – vooral voor jonge mensen die niet gewend zijn aan de diepte en complexiteit van zulke gevoelens – is het belangrijk om te erkennen dat deze reactie rationeel is.”

Werd de aardbeving in Turkije en Syrië door de mens veroorzaakt?

Men kan niet anders dan constateren, aldus Finley, dat veel mensen tegenwoordig warm weer als abnormaal beschouwen, net zoals ze alledaagse emoties zoals angst of verdriet waarnemen. Het is echter belangrijk om te erkennen dat klimaatangst geen normale reactie is, ondanks sommige beweringen van links.

“Klimaathypochonders verdienen het om met medeleven behandeld te worden, net zoals iedereen die aan een psychische aandoening lijdt. Ze moeten echter niet van alle anderen verwachten dat ze hun neuroses mogelijk maken,” concludeerde ze.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

KLIMAAT DOSSIER

Dingen gaan misVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelAls Normies wakker worden!
Volgend artikelWat gaan ze doen als ze heel veel honger hebben en er niet genoeg eten is?
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of Rutte.

14 REACTIES

 1. Er is maar één manier om het klootjesvolk te laten gehoorzamen en dat het constant aanwakkeren van angst, angst en nog veel meer angst. COVID angst, X ziekteangst, knokkelkoortsangst, klimaatangst, financiële angst, bevolkingsgrootteangst, hongersnoodangst, alienangst, Ruslandangst, WO3angs, 100% controle angst, digitale angst. Hebben we nog meer angstaanjagers.
  De elitewaanzin regeert de wereld en de WEF poppen, de WHO marionetten en de regeringen wereldwijd voeren deze krankzinnige opdrachten uit naar hun eigen bevolking. Verarmen, kaalplukken dat volk door steeds meer waanzinnige belastingen. Onderdrukken, 100% controle.
  Wat zouden ze gekregen hebben? Geld? Chantage? Beiden? Mooi baantje elders?
  Ik ben dat gedonder zo ontzettend ZAT. Gelukkig doorzien m.I. Steeds meer wereldburgers deze complete waanzin.

 2. Een prima voorbeeld van de klimaatidiotie is de mediahetze rond de taifoen in Noord-Korea. Wie haalt het in zijn hoofd om scouts van over heel de wereld uit te nodigen midden in het taifoenseizoen? Ondertussen is het al geen taifoen meer, maar een tropische storm, zo eentje die bij ons een zware storm wordt genoemd. Maar geen nood, want de volgende hypothetische ramp kondigt zich al aan: overstromingen. Nog maar de temperatuur of het weertype voorspellen voor de volgende week blijft ook een probleem. De superwarme woensdag en donderdag zijn al afgezwakt tot 21 en 25°C. Ondertussen staat de zon al weer lager en worden de ochtenden en avonden alweer wat kouder. Toch is augustus, hoogzomer zogenaamd, nog maar pas begonnen. De natuur trekt zich niks aan van onze verzinsels. Laat de aarde gerust, laat ze maar rustig in de ruimte wiegen (of zoiets), zingt Boudewijn de Groot in dat mooie relativerende lied.

  • Ja Ria, “de natuur trekt zich niets aan van onze verzinsels” zeg je.
   Als het de natuur maar zou zijn, dan heb je gelijk. Maar als lezer van deze site, zul je ongetwijfeld ook gehoord hebben van HAARP, chemtrails e.d. die heel plaatselijk voor “natuurrampen” kunnen zorgen. Praktisch elk land heeft al zijn weersbeïnvloedingsactiviteiten. Zal je niet tegen komen in de MSM, maar dat zegt dus helemaal niets.
   Ik zal Boudewijn ook eens opzoeken. Denk dat je bedoelt het lied waarin oa voorkomt: welterusten meneer de president, slaap zacht.
   Iedere tijd heeft zo zijn artiesten die dat wat er speelt aan de orde stellen. Alleen ga je het pas zien als je het doorhebt (Johan Cruyff)

 3. Tsja ……ik ben van de oude stempel…..en nog op de hoogte van de werking van een duimstok, hamer en zaag……Wow…..ik heb ze zelfs nog.
  Als je een paar (afgedankte?) koffers met potgrond op je balcon legt, daar een aardappel en/of zaden in stopt, wordt dat vanzelluf voedsel.

  Van de ruimte van een uitgelichte trottoir tegel hadden we een emmer tomaten…..om maar open deur in te trappen…….en van mijn twee zwarte bessenstruiken had ik negen grote potten jam.

  De intelligente mens zal het overleven….?!……het zal allemaal wel. En nee, ik ben absoluut niet onverschillig, maar ik heb geen antwoord op waanzin. Daar waar ik woon is ruimte zat voor de tuinderij, we zijn vegetariërs omdat we de mismaakte koeien met uiers tot op de grond geen voedsel vinden……en de Mohammedanen wisten al heel lang geleden dat het varken een onrein dier is. ( Uit onderzoek blijkt dat de celkernen van varkens uit een, voor de mens zwaar vervuilende, zwavel/koolstof-verbindingen bestaat.)

  Als je de overbodige luxe-onzin er uit gooit in de suup, hou je maar een paar schappen over.

  Ben heerlijk op vakantie in Italië.

  Schande, die verspilling van brandstof aan de onbelangrijke figuren in dit ondermaanse.
  Mijn vrouw en kind vliegen naar Milaan. Daar haal ik ze op.
  Uiteraard heb ik gemerkt dat het post-scriptum aan slecht verbrandde diesel, achter mij vreselijke orkanen heeft gecreëerd.
  Maar ja. Je hebt vakantie, en dan kun je niet overal rekening mee houden.
  Grijns…….’T ken ok te gek!

  Laat je niet opnaaien!

  • Helemaal eens.. zelfs op balkonnetjes kun je zorgen voor een oogst van wat dan ook..op vensterbank binnen, gedroogde bonen of linzen laten ontkiemen..kiemgroente zijn extreem gezond..kan het hele jaar door, de voedingstoffen in wilde eetbare kruiden is zo hoog dat je maar een beetjenodig heb. Mensen die hun instinct aan hebben gezet gaan t echt wel redden.

  • @Inhetmeer, met alle respect maar de joden & christenen waren de mohammedanen voor omdat in Leviticus 11 + 15 reeds staat vermeld, dat dieren zonder gespleten hoeven (waaronder varkens) als alleseters onrein zijn en daarom niet mogen worden gegeten.

   • Je bent bijna juist, als ik mij goed herinner, kwam Jezus aan een eiland aan waar mensen waren met een bepaalde ziekte, en deze vroegen aan Jezus om hen te genezen, zodoende heeft Jezus de demonen die in de mensen huisvestigde verjagen naar een kudde varkens die daar rondliepen, zo ongeveer gaat het verhaal, dat wij inderdaad geen varkensvlees mogen eten.

 4. De mensen die nu zo idioot en ziek doen en ziek worden over en van het klimaat die zouden zonder het klimaatalarmverhaal weer ziek en idioot doen over iets anders. Het zit gewoon in ze om zo te zijn. Dat heeft niets met het klimaat te maken.

 5. Maar het zijn juist de dsinfotainment-leugens en de social engineering, propaganda-BS dat heel erg schadelijk voor de “geestelijke gezondheid” blijkt te zijn. Te moeten ‘leven’ midden in alle media-leugens kan mensen tot waanzin drijven!

 6. Ah…..helder. Je kent de bijbel beter dan ik……maar ik ben dan ook katholiek opgevoed.

  Op school deden we altijd een wedstrijdje wie er van de pastoor de meeste meppen met de bijbel op je kop kreeg. Grijns. Veel méér dan dat is er niet blijven hangen. Ben meer van de Oosterse filosofie geweest……en die ene keer dat ik kennis mocht maken met het Goddelijke in zijn zuiverste vorm…..mwah……daar is taal een te beperkt medium voor.

  Er zijn honderden meters boeken over geschreven.

  Het blijven in verhouding pogingen…….en daar is niks mis mee.

  Ik ben toen alleen gewoon opnieuw geboren.

 7. Beste medelezers, na al wat wij, met dank aan FN, hier allemaal te lezen krijgen, zou je de hoax van het climaat gebeuren al lang moeten voor zijn, er zijn helemaal geen climaat problemen, het enge probleem is HAARP, de gemanipuleerde weersverandering, waarvan ze ons willen laten geloven dat het door het climaat komt, kijk wat er is gebeurd in Maui, verwoest door een alles vernietigende brand, een gewone brand laat geen metaal smelten, ik zeg maar.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in