© FaceMePLS (CC BY 2.0)

De globalisten laten, net als de regeringen, nooit een goede crisis verloren gaan, en gebruiken elke crisis om hun agenda van onderdrukking en bevolkingsrestricties nog wat verder door te drukken.

In een “10-puntenplan om het olieverbruik te verminderen” – een lang gekoesterde doelstelling van de globalisten is om helemaal van de goedkope, overvloedige fossiele brandstoffen af te komen – wil het Internationaal Energie Agentschap (IEA) de mensen terugbrengen naar de slechte oude tijd van lagere snelheden op de snelwegen en meer smerig openbaar vervoer, om de huidige (en tijdelijke) pieken in de olieprijzen het hoofd te bieden, schrijft JD Heyes.

Met de stijging van de olieprijzen zijn ook de gasprijzen gestegen, zodat het IEA met een plan is gekomen dat in wezen een klimaatlockdown inhoudt, met onder meer een verbod op het gebruik van particuliere voertuigen in steden op zondag.

Bijkomende maatregelen zijn het verlagen van de snelheid op de snelwegen, meer thuiswerken, het schrappen van zakenreizen per vliegtuig en het heffen van een nieuwe belasting op SUV’s, aldus Climate Depot.

“De regeringen beschikken over alle nodige instrumenten om de vraag naar olie de komende jaren te doen dalen, wat de inspanningen zou ondersteunen om zowel de energiezekerheid te versterken als vitale klimaatdoelstellingen te bereiken,” aldus het rapport.

Een ander beleidsvoorstel is “het gebruik van de wegen in grote steden door particuliere auto’s te beperken tot auto’s met een even nummerbord op sommige weekdagen en auto’s met een oneven nummerbord op andere weekdagen” – laat onverlet dat de meeste Amerikanen die hun auto gebruiken om naar hun werk te gaan, die elke weekdag nodig hebben.

  Het schip is nu aan het zinken: Deskundigen waarschuwen voor voedseltekorten en er is geen einde in zicht 

“Als gevolg van de verschrikkelijke agressie van Rusland tegen Oekraïne zou de wereld wel eens geconfronteerd kunnen worden met de grootste schok in de olievoorziening in decennia, met enorme gevolgen voor onze economieën en samenlevingen,” aldus Fatih Birol, uitvoerend directeur van het IEA, die het “plan” eerder deze week lanceerde met Barbara Pompili, de minister voor Ecologische Transitie van Frankrijk, dat momenteel het voorzitterschap van de Europese Unie bekleedt.

“De landen die lid zijn van het IEA hebben al ingegrepen om de wereldeconomie te ondersteunen met een eerste vrijgave van miljoenen vaten noodolievoorraden, maar we kunnen ook actie ondernemen op het gebied van de vraag om het risico van een verlammende olieschaarste te vermijden,” zei Birol. “Ons 10-puntenplan laat zien dat dit kan door middel van maatregelen die al in meerdere landen zijn getest en bewezen.”

“Frankrijk en alle Europese landen moeten zo snel mogelijk af van hun afhankelijkheid van fossiele brandstoffen, met name van Russische fossiele brandstoffen,” zei de Franse minister van de Ecologische Transitie Barbara Pompili. “Het is een absolute noodzaak, voor het klimaat maar ook voor onze energiesoevereiniteit. Het plan dat het IEA vandaag heeft voorgesteld biedt een aantal interessante ideeën, waarvan sommige overeenkomen met onze eigen ideeën om onze afhankelijkheid van olie te verminderen.”

Marc Morano, een voormalige medewerker van Capitol Hill die Climate Depot heeft opgericht en GOP-communicatie beheerde voor de Senaatscommissie voor Milieu en Openbare Werken, noemde het plan van het IEA “COVID 2.0,” en zei dat het rapport “ontzettend veel klinkt als een energieversie van COVID-lockdowns.”

  Viganò: Globalisten hebben oorlog in Oekraïne aangewakkerd om de tirannie van de Nieuwe Wereldorde te vestigen

“In plaats van Amerika weer open te stellen voor binnenlandse energieproductie, wordt ons verteld dat we moeten lijden en het met minder moeten doen, en wordt ons hetzelfde mislukte lockdown-achtige beleid voorgeschreven dat we voor COVID hebben moeten doorstaan,” zei Morano. “Het is merkwaardig hoe de “oplossingen” van COVID ook zogenaamd het klimaat hielpen en nu dezelfde oplossingen aangeprezen worden om de Russische invasie in Oekraïne aan te pakken.”

Hij merkte ook op dat de voorgestelde “oplossingen” voor klimaatverandering, COVID en nu de Russische oorlog allemaal precies hetzelfde zijn – “de armen en de middenklasse aframmelen met meer beperkingen op reizen, minder vrijheid en nog meer overgave van macht aan ongekozen regeringsregulatoren.”

De globalisten willen dat hun “onderdanen” arm, immobiel en afhankelijk van hen zijn.


Copyright © 2021 door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

GREAT RESET DOSSIER

Klaus Schwab en globalisten plannen een aanval die Covid in de schaduw zal zetten

Vorig artikelDe COVID-19 vaccins creëren “Vaccinverslaafden”
Volgend artikelBegrafenisondernemer: Geen opvallende sterfte – tot de COVID-19 vaccinatie kwam
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

8 REACTIES

  1. Dat gas nu erg duur is geworden ligt niet aan Rusland, want de prijs voor gas en olie waar Rusland voor levert is niet omhoog gegaan. Deze staat nog steeds op 300 euro per miljoen kuub gas. Het is de Europese green deal die het 7x over de kop laten gaan voor hun bevolkingen. Net zo met de olie toevoer zorgt de green deal dat de brandstof prijzen ver over de 2 euro zit. En dan moeilijk doen om enigszins verlaging door te voeren. In de green deal willen ze de olie prijs op 300 euro hebben, om zo de wind en zonnen energie concurrerend te kunnen maken. Dat ze daarmee de economie de nek opdraaien wordt niet naar gekeken.

  2. Laten we de de techniek van vrije energie 0 punt vrijgeven en toepassen. Die is bekend maar wordt alleen onder de pet gehouden.

  3. Vs komt met boten gas en met boten hout onze richting heen, wat een hulp en steun hebben we toch van deze amokmakers?

  4. In België schijnt 4 dagen de zon, en wat staat er op de displays op de autostrade Breda – Antwerpen, juist ja, SMOG 90 KM.
    Je moet al wreed dom zijn, om niet te zien welk spel ze aan spelen zijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in