Conservatieve ouders hebben een aantal belangrijke verschillen in hun relaties met hun kinderen die van invloed zijn op de resultaten op het gebied van geestelijke gezondheid, legt Rothwell uit, waaronder het vermogen om “hun kinderen effectief discipline bij te brengen, terwijl ze ook genegenheid tonen en inspelen op hun behoeften”. De rechts georiënteerde ouders hebben ook kwalitatief betere relaties met hun kinderen, “gekenmerkt door minder ruzies, meer warmte en een sterkere band.”

Politieke ideologie is slechts één voorspellende factor in de overkoepelende conclusie van het onderzoek, namelijk dat het hebben van goede relaties tussen kinderen en hun ouders de belangrijkste factor is in het bereiken van positieve resultaten op het gebied van geestelijke gezondheid, schrijft Eutimes.

Het onderzoek komt op een moment dat de geestelijke gezondheid van adolescenten in de loop van het afgelopen decennium is gekelderd, een vrije val die wordt gekenmerkt door een toename van zelfmoord, depressie en angst, naast andere problemen.

Hoewel de Centers for Disease Control and Prevention en de American Academy of Pediatrics aanbevelingen hebben gedaan zoals betere financiering voor psychiatrische diensten, merkt het onderzoek op dat de oplossingen van de CDC “bijna volledig voorbijgaan aan de belangrijkste bekende determinant van de geestelijke gezondheid van jongeren: ouder-kind relaties.”

De beste resultaten op het gebied van geestelijke gezondheid komen van “warm, responsief en regelgebonden, gedisciplineerd ouderschap,” aldus Rothwell. Deze stijl staat ook bekend als “gezaghebbend.”

Negatieve opvoedingsstijlen zijn onder andere “autoritair”, dat wordt gekenmerkt door “kil of hardvochtig”, en de “tolerante” stijl, die niet gedisciplineerd genoeg is.

  Italië lanceert het eerste Europese sociaal kredietsysteem

Sociaal-economische status bleek de resultaten niet te dicteren, wat “schokkend kan zijn voor veel hoogopgeleide Amerikanen die geleerd hebben te geloven dat sociaal-economische status alles wat goed is in het leven dicteert,” vervolgde de econoom, eraan toevoegend dat “Inkomen geen betere opvoeding oplevert, en hoogopgeleide ouders ook niet beter scoren.”

De opvoedingsstijl en de kwaliteit van de relatie tussen ouder en kind waren ook bepalend voor de resultaten van gezinnen van verschillende rassen en etniciteiten in de Verenigde Staten, zonder significante verschillen tussen demografische groepen.

Andere voorspellers van mentale gezondheid dan politieke ideologie waren onder andere opvattingen over het huwelijk; degenen die geloven dat het huwelijk geen verouderde instelling is en denken dat het de kwaliteit van relaties verbetert door toewijding, hadden een positievere opvoedingsstijl. Dat wereldbeeld vertaalde zich naar de echtgenoten, waar degenen die een betere relatie met hun partner rapporteerden meer kans hadden op effectieve opvoedingspraktijken.

“Toonaangevende organisaties op het gebied van de volksgezondheid doen geen moeite om ouders te informeren over wat werkt om depressie, angst of gedragsproblemen bij tieners te voorkomen”, aldus Rothwell. “Als het gaat om de geestelijke gezondheid van tieners, is de implicatie dat medische experts de enige mensen zijn die ziektes kunnen voorkomen of helpen als ze zich voordoen – vaak met medicijnen op recept.”

“Ouders worden machteloos gemaakt en op een zijspoor gezet, maar de sociale wetenschap blijft aantonen dat hun acties, oordelen en relaties de sleutel zijn tot de geestelijke gezondheid van hun tieners,” concludeerde hij.

Voor het onderzoek werden 6.643 ouders ondervraagd, waarvan er 2.956 samenwoonden met een tiener, evenals 1.580 van de tieners. De groepen werden ondervraagd over geestelijke gezondheid en doktersbezoeken, maar ook over opvoedingsstijlen, relatiekwaliteit, persoonlijkheidskenmerken en opvattingen over het instituut huwelijk. Er werd ook gevraagd naar het gebruik van social media.

  Dr. Coleman: "Ze willen niet dat u een huis bezit"

Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

GREAT RESET DOSSIER

WEF professor zegt dat ouders binnenkort een “vergunning” nodig hebben om hun eigen kinderen op te voedenVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelEuropa op de rand van een zenuwinzinking
Volgend artikelPentagon bevestigt aanval op Amerikaans oorlogsschip en commerciële schepen in Rode Zee
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of Rutte.

7 REACTIES

 1. tja 2 werkende ouders 2 auto’s en 3a4 smartphone’s/laptops…de laatste mode is van moeten, en de hele kleintjes worden uitbesteed..goe band met de ouders wordt/is zo Onbestaande..ik ja ik, zeg dat al 20 jaar…vooral die kindecréchses is een loskoppelen vd moeder… triest, intriest…en achteraf, de nonkel of grootvader enz. Enfin je begrijpt wat ik bedoel….de val van deze samenleving 😓

 2. De ontwikkelingen van de computer en de mobiel hebben ons vele voordelen gegeven echter,
  ook de nadelen waar menigeen niet zo bij stil zal staan.
  Als voorbeeld; doordat men al vroeg met de mobiel rondloopt gaat de ontwikkeling om lichaamstaal te ‘ lezen’ en te interpreteren, achteruit.
  Men maakt gebruik van beperkte emoticons op een schermpje om zijn/haar gevoelsbeleving uit te drukken.

  In het verleden waren feestjes gezellig met gekwebbel, lachen en muziek. Tegenwoordig zit men met veel mensen bij elkaar in overwegende stilte individueel op een schermpje te kijken.

  Ook het schrijven op school met een pen gaat enorm achteruit net als het rekenen uit het hoofd.

  In het huidige communicatietijdperk sterft echte communicatie een letterlijke stille dood.
  En natuurlijk zullen er veel mensen zijn die het schouderophalend de technische vooruitgang noemen, wat niet te ontkennen valt.
  Of we met de teruggang van echte fysieke menselijke contacten die daarmee samenhangen blij moeten zijn?

  Ooit eens een berichtje gelezen over een tiener met meer dan 200 facebookvrienden die gevonden werd in z’n slaapkamer nadat hij zich opgehangen had.
  Op zijn computer stond een afscheidsbericht te lezen dat hij door zijn eenzaamheid niet meer wilde leven……

  Fysieke contacten met mensen/dieren zijn bevordelijk voor het psychologische welzijn.
  Als voorbeeld; men is er in het niet al te lange verleden achter gekomen dat het beter was om een pasgeboren baby op de buik van de moeder te leggen en de navelstreng nog even niet door te knippen.

  Structuur, orde en regelmaat zijn van belang.
  fysieke contacten van levensbelang.

  Ga met de kids vissen, tekenen, spelletjes doen, en als ze klein zijn, een verhaaltje voor het slapen gaan.
  Vraag ze hoe hun dag is geweest.
  En vooral,…luisteren naar wat ze te vertellen hebben en neem te tijd ervoor.
  Een aai over hun bol of een arm om ze heen betekend veel meer dan een emoticon op een schermpje……..

 3. Tigron, helemaal eens met je betoog. Mijn eigen kinderen zijn ondertussen 30+.
  Ik heb veel ervaring door mjn workshops met kinderen. Ze vertellen dan meer dan papa of mama lief is op zo een moment, maar dat negeer ik en laat die kinderen zich uitleven, ze maken dan vaak voor het eerst hun eerste echte schilderij en zijn er apetrots op. Wat ik nooit zal vergeten is dat zo een kind, een jaar of 9, zei ‘ik wou dat jij mijn papa was’. Dan lopen mij achteraf toch de koude rillingen over mijn lijf bij het terugblikken.
  Er zijn al een paar kinderen die dank zij de workshop naar de kunstacademie zijn overgestapt.
  klik op mijn naam en kijk bij de ‘workshops’ en zie al die glunderende kinderen. Daar doe ik het voor.

  • Beste Matt,
   Kleine kinderen kun je vergelijken met kopjes die tijdens hun opgroeien door de sociale contacten en omgeving worden gevuld met ervaringen, complimenten, liefde en respect.
   Op volwassen leeftijd zal dan blijken of de inhoud van die, inmiddels gevulde kopjes lekker smaakt of bitter is.

 4. Het liberalisme is een ideologie die onze beschaving vernietigt. “ikke, ikke en de rest kan stikken” en een ethiek als een elastiek.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in