Sinds de invoering van de Corona-grenscontroles medio maart heeft de Duitse politie bijna 1.800 personen aangehouden die werden gezocht. Vanaf het begin van de controles op 16 maart tot 5 mei “registreerde de Bundespolizei 1.760 treffers op gezochte personen in het kader van de tijdelijk opnieuw ingevoerde grenscontroles”, kondigt de federale politie aan.

Dat is een gemiddelde van ongeveer 35 per dag, zoals gemeld door Junge Freiheit. Volgens het nieuwsportaal ging het om “zowel personen die met een aanhoudingsbevel werden gezocht als personen naar wie een onderzoek werd ingesteld met het oog op hun verblijf”. In dergelijke gevallen proberen de ambtenaren een registratieadres te vinden waar bijvoorbeeld een bevelschrift kan worden bezorgd.”

Belangrijkste doel is om de pandemie te bestrijden

Sinds 16 maart voert de politie grenscontroles uit aan de land-, lucht- en zeegrenzen met Italië, Spanje, Oostenrijk, Frankrijk, Luxemburg, Denemarken en Zwitserland. “Het belangrijkste doel van deze maatregelen is het vertragen van de voortschrijdende pandemie door de infectieketen te voorkomen of in ieder geval te vertragen”, aldus de autoriteiten. Aangezien de autoriteiten voor deze landen geen individuele statistieken opstellen, omvatten de bovengenoemde gegevens ook gevallen aan de grenzen met Polen en Tsjechië, waar alleen steekproefsgewijze controles worden uitgevoerd, meldt Unzensuriert.

Bovendien hebben federale politieagenten tussen 16 maart en 5 mei ongeveer 120.000 personen (!) aan de grenzen weggestuurd. Een woordvoerder van de autoriteiten legde echter uit dat de redenen voor de afwijzing niet individueel werden geregistreerd. Dit betekent enerzijds dat illegale immigranten de toegang wordt geweigerd. Aan de andere kant bevatten de statistieken bijvoorbeeld ook Europeanen die voor toeristische doeleinden naar Duitsland wilden komen en werden afgewezen.

Groot-Brittannië begint met het registreren van etniciteit van Corona-geïnfecteerden

Dit bewijst dat grenscontroles werken. Natuurlijk zouden ze nog effectiever zijn als de overheid – ondanks Corona – geen asielzoekers in het land zou toelaten en ze zelfs niet per vliegtuig zou binnenbrengen. Iets waar de AfD fel tegen protesteert. De AfD roept ook op tot grenscontroles na het einde van de Coronapandemie.

200.000 mensen in de Balkan willen naar Duitsland

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here