Wacht, u bedoelt vieze stinkende vervuilende steenkool? Die steenkool? Dat brengt mij op… “EU blokkeert Russische steenkool”. De EU, die zich al midden in de ergste energiecrisis sinds de Arabische oliecrisis bevindt, en waarschijnlijk nog erger, wil nu de invoer van Russische steenkool stopzetten. Het is maar dat u het belang van Russische steenkool voor Europa begrijpt…

Ongeveer 70% van Europa’s thermische steenkool komt uit Rusland. Steenkool is goed voor ongeveer 20% van de elektriciteitsproductie van het Europese vasteland (in 2019; misschien is het nu 25%), schrijft Chris MacIntosh.

Naar het nieuws kijken is genoeg om een mens aan de alcohol te krijgen, of om zijn glas door het televisiescherm te gooien.

Maar vrees niet, er is een zilveren randje.

Zeker, de Russen kunnen hun kolen nemen en ze steken waar de zon niet schijnt! Dat werkt goed voor een bevolking die nu tot op het hysterische af wordt opgehitst, maar de vraag blijft: wie gaan zij vinden om die steenkool te vervangen? Weet de EU niet dat er geen reservecapaciteit is in de grote steenkoolexporterende landen? Heeft niemand de Europeanen verteld dat steenkool basisgrondstof is? Weten zij niet dat zij geen gas meer kunnen krijgen om een eventueel tekort aan steenkool te compenseren? Mijn hemel, als u dit zuiver rationeel bekijkt, is de enige conclusie die wij kunnen trekken, dat de energiecrisis in Europa nog zeer in de kinderschoenen staat.

Als u dacht dat er een probleem is met betrekking tot de zekerheid van de olievoorziening, dan is de zekerheid over de voorziening van steenkool een andere dimensie. Indonesië, Australië en Rusland waren in 2019 goed voor zo’n 75% van de wereldhandel in steenkool.

  In video: Motivatietraining in het Oekraïense leger

Of Brussel een akkoord van de leden van de EU-staten kan krijgen om de invoer van steenkool te verbieden, valt nog te bezien… Maar gezien de neo-marxistische malthusiaanse ideologie van de EU en de recente “gerapporteerde” vermeende oorlogsmisdaden die door Russische troepen gepleegd zijn, lijkt het er wel op dat er een “beter dan even” kans is dat er een verbod komt.

Maar wacht. Er is meer – een blokkade van Russische olie? Dit wordt met de dag enger!

“Josep Borrell, de topdiplomaat van de EU, zei gisteren dat het nu meer een kwestie is van wanneer, dan of, de EU een blokkade van Russische olie oplegt.

Het onderwerp zal op de agenda staan van de vergadering van de Raad Buitenlandse Zaken van maandag, zei Borrell, en hij voegde eraan toe: “Vroeg of laat – ik hoop vroeg – zal het gebeuren.”

De voorbereidingen voor een olieverbod, mogelijk als onderdeel van een zesde pakket EU-sancties, weerspiegelen een duidelijke verharding van de stemming onder de lidstaten, gedreven door de berichten over wreedheden begaan door Russische troepen in Boetsja en andere gebieden die bezet zijn.

De politieke druk om op te treden neemt alleen maar toe. In een symbolische stemming steunde het Europees Parlement gisteren met grote meerderheid een onmiddellijk volledig embargo op Russische olie, kolen, gas en – als een mogelijk voorteken van de dingen die komen gaan – kernbrandstof.”

Het is niet moeilijk te bedenken waar dit allemaal heen gaat (u hebt nog niets gezien als het gaat om de stijgende grondstofprijzen). Wat ons ’s nachts wakker houdt, is waar dit allemaal heen gaat op politiek en sociaal gebied.

  EU wil Westerse "vredesmacht" in Oekraïne - Kremlin: "Uiterst gevaarlijk"

Wat wij wel van de “grote resetters” verwachten is het volgende:

Men zal ons zeggen dat deze wereld van fossiele brandstof consumptie duidelijk onhoudbaar is. Kijk, zullen zij vanuit hun ivoren torens zeggen, wijzend op de torenhoge prijzen. De reden waarom u bevriest is omdat het niet duurzaam is. De reden dat u het voedsel in de supermarkt niet meer kunt betalen of dat het gewoon niet meer in de schappen ligt, is omdat – u raadt het al – het niet duurzaam is.

Insecten. Dat is hun antwoord.

De levensstijl van de middenklasse zal aan banden gelegd worden, terwijl wij de opdracht krijgen te streven naar “duurzaamheid” en over te stappen op het wonen in waardeloze shitty flats en op openbaar vervoer, terwijl wij synthetisch voedsel eten dat in laboratoria gekweekt is. Maar vrees niet, de Obama’s, Clintons en Klausjes zullen hun herenhuizen behouden, en de futuristen uit Silicon Valley zullen aandringen op vrijstellingen voor hun jachten en privé-jets.

De waarheid is dat linkse regeringen opzettelijk het boren en de investeringsuitgaven voor binnenlandse energie hebben beperkt. Zij hebben kerncentrales gesloten en dure, inefficiënte zonne- en windenergieprojecten gesubsidieerd. Duitsland bevroor nadat hun windturbines niet meer werkten, en zij importeren nu het grootste deel van hun energie.

Maar het zijn niet alleen de braadworstenvreters, want in het hele Westen zien we hetzelfde. Wij zijn nu niet terechtgekomen bij een of andere vorm van “groen duurzaam Utopia,” maar in plaats daarvan bij brandstoftekorten, omhoogschietende prijzen, energie-afhankelijkheid vaak van de meest repressieve regimes ter wereld, en wij staan op het punt om ernstige voedseltekorten te krijgen. Dit alles is rechtstreeks te wijten aan deze initiatieven.

  Financiële crisis en kinetische oorlog op kookpunt, resulterend in de ineenstorting van het Amerikaanse imperium

Maar let op, zij zullen de schuld bij Poetin leggen.

De verstorende economische, politieke en sociale tendensen zijn reeds in beweging en versnellen zich nu met een adembenemende snelheid. Het meest verontrustende van alles is dat zij niet kunnen worden tegengehouden. De risico’s die voor ons liggen zijn te groot en te gevaarlijk om te negeren.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

GREAT RESET DOSSIER

Great Reset: Insecten eten en rioolwater drinken is de toekomst, verkondigt het Wereld Economisch ForumVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikel“Kanonnenvoer”: Oekraïense Ministerie van Defensie wil 1 miljoen burgers mobiliseren
Volgend artikelSituatieverslag Operatie Z: Twee zeer slechte dagen voor Oekraïne, wat u niet te lezen krijgt in de NAVO-media
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

17 REACTIES

 1. Natuurlijk kan de EU overleven zonder Russiche olie en gas (en nog heel veel meer dat Rusland levert). Het enige dat het kost is dat er velen door honger en kou dood zullen gaan. De levensverwachting drastisch daalt. Vakantie… wat was dat? Consultant ambtenaar what so ever nu? Werken op het land zal je moeten doen om de tractors te vervangen en niet 34 uur per week. 60 uur per week ls je mazzel hebt.

  Eindelijk zullen al die ”deug mensen” geconfronteerd worden met de gevolgen van hun beslissingen. Uit hun huis getrapt want kunnen de hypotheek niet meer betalen, verwarming niet kunnen betalen, auto(s) niet kunnen betalen, voedsel niet kunnen betalen terwijl ze lijden door hun injectie schade.

  Ga ik ze vrijwillig helpen? nee. Ze zoeken het maar lekker zelf uit. Ze zoeken het zelf maar uit. Kunnen ze de vruchten plukken van hin acties. Zou eens tijd worden.

  Ooit had ik de illusie dat het internet het menselijke ras zou kunnen helpen om eens vrij te breken van de overheersing van de elites. De meute koos ervoor om in plaats van kennis op te doen om kattenplaatjes en videos te bekijken. Hun fout.

  Tot op zekere hoogte begrijp ik die Davos club wel. Wat moet je in vredesnaam met die totaal domme mensen? Ze voegen niets toe maar verbruiken wel. Sterker nog, ze eisen zoveel terwijl ze niets bijdragen.

  Niet lullig bedoeld maar Jan, Truus en Mohammed due niets bijdragen kan ik missen als de pest. Zeker als ze hebben blaten dat mensen zoals ik ego et zijn om die injectie niet te nemen en me uitsluiten uit het dagelijks leven zodat ze op kosten van mij nog lekker leuke dingen kunnen doen en mij demoniseren omdat ik dat niet doe.

  Zal ik huilen als die mensen massaal sterven? Nee. Ik zal dat eigenlijk als prettig ervaren. Eindelijk al die nep deugers weg. Zal NL beter maken. De elite, ik haat he om te zeggen en bekennen, heeft een punt. Dat soort mensen zijn nutteloze eters. Ik red mezelf wel en zonder de Staat in de huidige vorm red ik mezlef prima.

  Heel vervelend zonder Russische grondstoffen, dat raakt mij ook. Ik denk alleen dat zodra de ”deug mensen” er niet meer zijn het stukken makkelijker zal zijn om individuele autonomie te omarmen en deals te kunnen sluiten waarbij iedereen er op vooruit gaat. Dit is gewoon een fase waar we doorheen moeten. Helaas met vele doden maar de meeste mensen die dood gaan hebben het aan zichzelf te danken.

  Groeten,
  Hugo

  • @Hugo, jij zegt ” Tot op zekere hoogte begrijp ik die Davos club wel. Wat moet je in vredesnaam met die totaal domme mensen? Ze voegen niets toe maar verbruiken wel. Sterker nog, ze eisen zoveel terwijl ze niets bijdragen “.

   Maar diezelfde Davis club hebben juist die groep domme ezels zelf gefokt via de kindertoeslag.
   Wie hebben de grootste gezinnen ?! Ze laten ze fokken als konijnen. Waarom anders daalt het niveau op scholen jaarlijks. Ohhhh iedereen moet mee kunnen dus verlagen we het examen niveau… ook de domste …. wat ten koste gaat van de slimmen.

   Momenteel is het oogsttijd voor de Davos club. Die ezels kun je alles wijs maken.

   • De meeste puissant rijken zijn niet alleen nutteloze eters maar ook nog grootverbruikers en megavervuilers. Eigenlijk horen de meesten die slechts leven op “onverdiend loon” daar ook bij.

    Rente is een door het schorem geïntroduceerd woord om ons te laten denken dat het iets anders is dan woeker, maar dit is nu juist het probleem. Rente is woeker, en er is uitgerekend dat in de prijzen die wij allen voor goederen betalen daarvan rond de 40% uit woeker bestaat. Die 40% verdwijnt als onverdiend loon in de zakken van het schorem. WEF en hun stro-mannen en vrouwtjes zoals Ruttelkut en Kaagdier maken dit alleen maar makkelijker en eenvoudiger voor het geboefte achter de schermen.

    • Hoi Casse,

     Ik ben het met je eens dat heden ten dage rente woeker is. Rente kan heel nuttig zijn in een normale samenleving. Iets wat we totaal niet hebben. Laat me even dagdromen en die situatie schetsen. Dit omdat ik hoop (tegen beter weten in( dat we ooit in een normale samenleving terecht komen.

     Een normale samenleving zou namelijk zijn middelen inzetten om de meest economische innovaties willen introduceren. Dit omdat het nastreeft het beste met de bevolking voor te hebben. Nieuwe ideeen zijn eindeloos en de mensen en hulpmiddelen die de samenleving heeft zijn eindig. Al die initiatieven hebben risico en hebben de kans om 0 waard te worden.

     Wil jij met je spaargeld risico lopen zonder enige vergoeding voor dat risico dat het 0 waard wordt? Als ik zo vrij mag zijn is dat antwoord nee. Terecht overigens.

     Als mensen in de samenleving die die risico’s niet willen nemen en toch vruchten willen plukken van vooruitgang is rente een must. Nogmaals, in de huidige situatie eens. Maar je moet het kind niet met het badwater weggooien.

     Om even een voorbeeld in deze absurde maatschappij met rente issue aan te kaarten waar je terecht tegen ageert is de hypotheek. De bank (met nationale hypotheek garantie) zou nooit al die rente mogen verdienen. Dat is woeker. Staatschuld idem. Nog veel meer maar dan zou dit een klein boekwerk worden dus doe ik dat niet (smile)

     Groeten,
     Hugo

   • Haha! zo waar.. ik dacht daar vandaag nog aan… al die baboebakken die op het fietspad voorbij rossen, hoeveel kinderbijslag zit er in die bak. En inderdaad, het intelligentie niveau in NL is behoorlijk gezakt en het onderwijs is navenant aangepast. In de VS moet je nog je best doen, en het kost je geld als je niet je best doet. In NL is het onderwijs min of meer een ‘levenswijze’ die gefinancierd wordt door de belastingbetaler; ik zie het met lede ogen aan en betaal mee ook al kom ik als zelfstandige zelf niet in aanmerking voor een greintje ‘ondersteuning’. En zo kan ik nog wel even doorgaan…breek me de bek niet open. Ik waardeer wel de hulp die geboden wordt aan mensen die het echt nodig hebben, maar dat fokken als konijnen, en dat binnenslepen van derdewerelders die nog harder fokken voor de kinderbijslag, ook in hun eigen land… trek verdomme eens een streep.

  • In Roemenie was de kindertoeslag jarenlang hoger dan het loon van een metaalbewerker, een vakman.
   heel vreemd: de vrouw moest WEL een baan hebben.
   Zo wilden “ze” de veroudering in West Europa tegengaan.
   Niet kwaliteit, maar kwantiteit.
   Werkte niet.

   Toen werden moslims met kuddes gelijk binnen gehaald–zie treaties 1974 en 1995.
   Fokken als ratten, logisch, zijn ratten.
   Werkte niet.

   Foutje; teveel, te lage kwaliteit.
   Ok, Corona vaccinaties; beginnen te werken.
   Leuk voor de dokters, die kwalitatief niet voldoende zijn in NL, maar wel de hoogst betaalden ter wereld.
   En voor de begrafenis ondernemers.
   Ik kan leuke beuken kisten leveren.

   Oh jeetje, de beuken bossen worden beschermd. Die mogen alleen de bio centrales in….

   Maar kolen: geen enkel probleem; Australie en China en Afrika produceren plenty.
   Jammer dat we de kolencentrales gesloopt hebben.

   Zoals de Hunze centrale in Groningen.
   Die had een nieuw verfje nodig, technische deel was ok.
   Kon olie, kolen, gas stoken.
   Maar werd dus gesloopt……

   Maar wij hebben ook nog mijnen.
   Kunnen weer geactiveerd worden; geeft ongeschoold werk; ideaal voor moslims.

 2. De EU en haar lidstaten kunnen wel beslissen om geen olie/steenkool en gas te importeren uit Rusland. Maar vergeten iets heel belangrijks. De contracten van deze drie grondstoffen lopen pas af in 2030. In de tussentijd zijn deze contracten niet opzegbaar. Al blokkeert de EU en de lidstaten de import, zij zijn contractueel verplicht om de hoeveelheden af te nemen en er voor te betalen aan Rusland. Dus met andere woorden de EU met haar lidstaten kunnen wel sanctie afkondigen, maar ze kunnen die contracten niet eenzijdig opzeggen en alternatieven zijn er niet op de wereldmarkt. Wij burgers worden met inhoudsloze sanctie in de media voor de gek gehouden. Daar de hoge prijzen enkel door de EU worden veroorzaakt, door ook de dure CO2 belasting op deze grondstoffen te gaan heffen aan de burgers.

 3. De hele corrupte EU- BENDE wordt uit hun holen gelokt met al hun ziekelijke methoden en plannen vol in het daglicht.
  Ze worden opgeruimd.
  Of heb je liever geruimd?

 4. Ja en? Duizend jasr geleden was heg bijna 2 grader warmer dan nu. Toen verzoop de wereld ook niet. Sterker nog de vikingen lieten druiven groeien op groenland.

 5. Ik begrijp nog steeds niet, dat de massa als stom slachtvee het stomme geouwehoer over klimaat en Oekraine als slachtoffer volgt.
  Dat Oekraine de MH17 neerhaalde: moet kunnen toch?
  Veel nazi’s in de Oekraine, ook in de oorlog: nou en?
  13000 Russen vermoord: who cares?

  Dus wordt ons belastinggeld naar de gek Zelensky gestuurd.
  Beter was het: geen boycot tegen Rusland, maar WEL uit de NATO, uit EU, uit de euro.

  Dan konden we nog wat redden…..

 6. In de 12de eeuw zakte de temp in Zuid Amerika, en bleef regen uit. Dus voedseltekort en oorlogen. De Maya’s die overleefden gingen naar Mexico
  In de 17de eeuw zakte de temp in Zuid Duitsland; ze begonnen accuut heksen te verbranden–hielp ook al niet.

  Dat komt ervan; veel te veel autos op de weg toen….

 7. Ik woon langs het Amsterdam-Rijnkanaal en zie al jaren het ene na het andere schip vol met kolen richting Duitsland gaan..De laatste tijd zijn het er veel meer,dus die klimaat bullshit van de media is alleen maar op TV e.d….In het echt gaat de show gewoon door,net zoals vroeger…We worden allemaal in de maling genomen …

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in