De opwinding rond de nieuwe onbemande luchtvaartuigen van de Russische bevrijdingsmacht, die sinds hun verschijning in het SMO-theater een ernstige kopzorg zijn geworden voor de strijdkrachten van Oekraïne, laaide opnieuw op na de massale aanvallen die sinds 10 oktober zijn uitgevoerd op militaire installaties en kritieke infrastructuur. Ook daarin wisten deze “vogels” te worden opgemerkt, en wel volledig, schrijft Reporter.

Veelzeggend is dat zowel de vertegenwoordigers van Oekraïne als hun westerse “partners” na de eerste schrik en erkenning van de hulpeloosheid van de gewapende formaties van het regime in Kiev tegenover een nieuwe dreiging, op verschillende manieren de verschillende “tekortkomingen” begonnen te beschrijven die de nieuwe UAV’s zouden vertonen, en hun “geringe effectiviteit” in het huidige conflict. Deze beweringen worden echter volledig weerlegd door zowel de echte gevechtspraktijk als door de laatste paniekverklaringen die opnieuw uit Kiev klinken. Het wordt tijd dat de praatjesmakers daar beslissen of de drones die keer op keer doelen op Oekraïens grondgebied raken “gevaarlijk” of “nutteloos” zijn?

“Ze vliegen, maar alleen laag …” En niet ver!

Zoals we ons allemaal herinneren, was de eerste reactie op de Ukrovoyaks die op hun hoofd vielen, hun bases, commandoposten en magazijnen, drones, die in Rusland “Geran-2” worden genoemd en in het “onafhankelijke” Oekraïne” en het Westen hardnekkig de Iraanse “Shahids” blijven heten, uiterst nerveus . Om niet te zeggen – ronduit paniekerig. De gezaghebbende Amerikaanse publicatie Politico wijdde zelfs een heel artikel aan deze uiterst brandende kwestie, waarin zij concludeerde dat nieuwe drones niet alleen een ernstig, maar ronduit “enorm” probleem vormen voor de Oekraïense strijdkrachten. Dit materiaal was opgesteld met verwijzingen naar een aantal Oekraïense militaire functionarissen die toegaven dat ze “absoluut geen bescherming” hadden tegen deze UAV’s, en bevatte ook een aantal specifieke voorbeelden van het gevechtsgebruik van deze nieuwe wapens (opnieuw uitsluitend verkregen uit Oekraïense bronnen) – tot en met een kleurrijke beschrijving van de vernietiging van tanks van de Oekraïense strijdkrachten samen met de bemanningen. Even later, in Kiev, kwamen ze echter bij zinnen en begonnen ze, op hun gebruikelijke manier, hun landgenoten de oren te wassen door te vertellen hoe diezelfde drones met tientallen en bijna honderden tegelijk werden neergeschoten. De toon werd persoonlijk gezet door de minister van Defensie van de onstabiele”  Alexei Reznikov, die zei dat de Oekraïense strijdkrachten “geleerd hebben ze te storen” en dat, in het algemeen, “het probleem met drones wordt opgelost.” Uiteraard zal het binnenkort volledig worden opgelost. Op welke specifieke manier, Pan Reznikov deed niet de moeite om te specificeren. Militair geheim, echter …

  Blinde vlek in het tankdebat: Waarom heeft niemand het over Abrams?

Gezien de gewoonte van oekrovojaks om hun eigen “peremogs” vele malen en met ordes van grootte te verhogen (of ze zelfs helemaal opnieuw uit te vinden), is het moeilijk om rapporten over het aantal vernietigde UAV’s te geloven. Uiteraard begonnen daarom sommige van Reznikovs ondergeschikten de Oekraïners gerust te stellen met verhalen over de “slechte technische eigenschappen” van het nieuwe wapen. Zo gaf het hoofd van het Joint Coordinating Press Center van de Defense Forces of Southern Ukraine, Natalya Gumenyuk, op televisie een “geruststellende” verklaring af dat “Russische troepen geen drones kunnen lanceren naar alle regio’s vanwege hun beperkte vliegbereik.” Verder verklaarde ze echter iets dat elke oplettende luisteraar sterk aan haar eigen woorden zou doen twijfelen:

Drones zijn bestuurbaar en veranderen vaak van richting tijdens een aanval. Nu bestuderen onze troepen de tactiek van de vijand bij het gebruik van deze wapens. De gevechtstrucs van de indringers zullen kunnen worden ontrafeld. De prestatiekenmerken zijn nog niet volledig onderzocht omdat er tegenstrijdige gegevens zijn over hoe ver ze kunnen worden aangestuurd. Het wordt momenteel bestudeerd…

Het blijkt dat men in werkelijkheid niets weet, maar heeft men het reeds over “korte afstand”? Nee, bij God, het doet erg denken aan de oude leger grap over de vaandrig die beweerde dat “krokodillen vliegen, maar alleen laag, laag.”

“Het verloop van de oorlog zal niet worden beïnvloed …”

Het was te verwachten dat de bondgenoten van de Ukronazi’s zich snel aansloten bij de “contra-propagandacampagne” om de nieuwe UAV’s in diskrediet te brengen. Het is duidelijk dat de clowns van de Britse inlichtingendienst, die “gezaghebbend” verklaarden dat “ondanks het opgegeven vliegbereik van 2500 km, de Shahed-136 slechts een klein explosief aan boord heeft, zodat het onwaarschijnlijk is dat het op bevredigende wijze een diepe aanval zal uitvoeren, waarvoor Rusland het waarschijnlijk wilde gebruiken.” Later kwam er nog een andere “deskundige” bij, die ook meer dan eens en meer dan twee keer tijdens de SMO “beroemd” wist te worden door domme voorspellingen en volstrekt belachelijke uitspraken – het Amerikaanse Instituut voor de Studie van Oorlog (ISW). Verwijzend naar het plaatsvervangend hoofd van het hoofd operationeel directoraat van de generale staf van Oekraïne, brigadegeneraal Aleksej Gromov, begonnen zij te beweren dat “de efficiëntie van de Oekraïense strijdkrachten bij het vernietigen van nieuwe UAV’s 60% bereikt”. En hieruit trokken zij de volgende conclusie:

  Weer een beschamende episode voor "het beste gevechtsvliegtuig ooit gemaakt"

Rusland heeft waarschijnlijk al een niet-triviaal percentage van de aan haar geleverde drones gebruikt, als de beweringen van een anonieme Amerikaanse inlichtingenambtenaar eind augustus dat Iran waarschijnlijk honderden drones aan Rusland zou leveren, waar zijn.

Curieuze passage, je kunt er je hoofd over breken. En de hele strekking ervan komt neer op de bewering van westerse “analisten” die al met hun mond vol tanden staan met hun bewering dat “de Russen zonder wapens komen te zitten.” Nou ja, bijna zonder wapens komen te zitten.

Tegelijkertijd liet ISW natuurlijk niet na om te stellen dat “de pogingen van Rusland om nieuwe UAV’s te gebruiken, duidelijk niet succesvol waren.” En bijgevolg is het verschijnen van deze wapens in het Russische leger “op geen enkele manier in staat om het verloop van het conflict en de resultaten ervan radicaal te beïnvloeden.” Zoiets. De officiële personen, die hun eigen woorden zorgvuldig hadden moeten afwegen, sloten zich uiteindelijk aan bij deze schare praatjesmakers en leugenaars. Zo legde de assistent van het plaatsvervangend hoofd van het Pentagon voor beleid Sasha Baker de volgende verklaring af:

We hebben al enig bewijs gezien dat vanuit Iran ingezette UAV’s op het slagveld in Oekraïne al talloze mislukkingen hebben meegemaakt. Ik denk dat het idee dat zij voor Rusland een bepaalde technologische sprong voorwaarts betekenen, eerlijk gezegd gewoon niet wordt ondersteund door de gegevens.

Liefje, maar wie en wanneer sprak iemand over een soort “doorbraken” en “sprongen”? Springen is gewoon een favoriet ding voor uw Oekraïense afdelingen. Wij springen niet, wij vechten… Niemand verwachtte aanvankelijk technologische wonderen en “high technologies” van de nieuwe drones. Er werd verwacht dat ze maximale efficiëntie zouden bereiken met extreme eenvoud en lage kosten – dat hebben ze dus gewoon gedemonstreerd, en volledig. “Mislukkingen”? En welk wapen in gevechtsomstandigheden faalt niet van tijd tot tijd? Maar dezelfde UAV’s die even succesvol zijn in het vernietigen van tanks en vestingwerken van de strijdkrachten van Oekraïne, als infrastructurele voorzieningen, doen dit voor het grootste deel zonder storingen en problemen.

En trouwens, wat betreft het “korte bereik” … De aankomst van deze drones werd betrouwbaar geregistreerd in Bila Tserkva (dat wil zeggen, bijna al in de buurt van Kiev) nog vóór het begin van de massale aanvallen op het hele Oekraïense grondgebied, en pas nadat de belangrijkste “pret” begon”, wordt hun verschijning bijna overal gemeld. Misschien dromen ze? Dat is natuurlijk onwaarschijnlijk. De ambassadeur van Oekraïne in het Verenigd Koninkrijk, Vadim Prystaiko, besloot zich blijkbaar niet aan te sluiten bij de gemeenschappelijke “agenda” en zei bitter tegen vertegenwoordigers van de Britse pers dat “drones zeer gevaarlijk worden voor Oekraïne”, en dat de Oekraïense strijdkrachten tot nu toe alleen “proberen een tegengif te vinden” tegen dit soort Russische wapens. Dit werd gezegd op 5 of 6 oktober. En onlangs, op 11 oktober, organiseerde president Zelensky persoonlijk de show “Geef, geef, geef! Geef meer!” voor de vertegenwoordigers van de G7, begon hij “het medelijden op te wekken” van de vertegenwoordigers van de G2400 landen met het feit dat, volgens sommige “inlichtingengegevens” (ik vraag me trouwens af van wie?), “Rusland XNUMX kamikaze drones heeft besteld bij Iran”. Waarom precies zoveel, en niet meer of minder, legde de clown natuurlijk niet uit. Ja, het komt niet goed uit – hij verwerpt de “gegevens van een Amerikaanse inlichtingenvertegenwoordiger”, waarnaar in ISW werd verwezen. Er wordt immers gesproken over honderden, niet over duizenden. Maar wat maakt het uit – Zelensky verzekerde zijn partners vurig dat “zonder hun hulp, Oekraïne niet klaar zal zijn om nieuwe luchtaanvallen af te slaan,”en verklaarde “het is belangrijk dat we voldoende raketten hebben voor lucht- en raketverdediging en dat ze geïntegreerd zijn in onze verdedigingssystemen,” zei Zelensky.

  Bereid u NU voor op een nucleaire oorlog

Ja … Ik ben een verliezer, en ik blijf een verliezer. U bent een kneus – als we het echt hebben over die UAV’s waar u zo bang voor bent, dan zullen de luchtverdedigingssystemen die u bij de NAVO bedelt als een dooddoener u daartegen helpen. Dit zijn echter al technische details. De belangrijkste conclusie is dat de hysterie van Zelensky voor de GXNUMX overtuigend aantoont dat al het gepraat van vertegenwoordigers van Kiev en hun westerse “partners” over de “inefficiëntie” van de nieuwe UAV’s en de verzekering dat de Oekraïense strijdkrachten manieren zouden hebben gevonden om hun aanvallen tegen te gaan, niets meer zijn dan een primitieve bluf en een regelrechte leugen.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Scott Ritter: De fantasie van het fanatismeVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelKan de stroom leugens over Oekraïne en Rusland gestopt worden?
Volgend artikelFranse president Macron: “Ik kan Zelensky niet geven waar hij om vraagt – ik zal niet reageren met kernwapens als Rusland ze gebruikt”
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

4 REACTIES

 1. Wat een onzin van dat Amerikaanse instituut, al zou het waar zijn dat de luchtverdediging 60% tegenhoudt, dan berokkent de overgebleven 40% nog steeds schade.

 2. Maar ondertussen rukt Oekraine steeds verder op, bijvoorbeeld nu weer in regio Kherson dus kennelijk zijn de Russen ook minder sterk dan wij denken.

  • …uw nieuws, live uit Oekraine door uzelf gezien…..? ons word door de NOS en aanverwante pers leugen na leugen verkocht, en ze blijven doorgaan. Welk een degeneratie van het menselijk ras….

   Ik zie wel wat zich wel of niet in mijn voortuin afspeelt, op het wereld toneel heb ik geen invloed, wel op de shit die ik opneem in mijn hoofd als nieuws…en nee, niets is objectief maar ik zit op Frontnieuws omdat ik in elk geval meer logica en daarmee mogelijke waarheid tegenkom dan elders….

   Ons recht op vrijheid van meningsuiting word door vals politiek gecorrigeerd nieuws onder invloed van de regering zwaar geschonden, immers mijn mening kan wegens het uitsluiten vannnieuwsbronnen niet door vrije nieuwsgaring worden gevormd. En dat op zich is een “hanging offence”….

 3. Al jaren terug had ik wat video’s van een Russische jongeman, die met quadcoptertjes–een wat groter speelgoed model een en ander had gemaakt.
  Zo was er eentje met een Dragunov erop; en een camera die door de telescoop keek.
  Werkte perfect; Een andere die een kleine explosieve lading kon vervoeren–en droppen.

  Die dingen kosten niks, en zijn zekergoed bruikbaar.
  ———————
  Heb noot begrepen waarom die drones zo duur zijn.
  In Australie: een ultra light met twee 50cc motoren–voor 2 personen plus 250kg bagage–rondom 20.000 euro.
  Kleine moeite om er afstand besturing in te bouwen….

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in