‘Jongeren’ terroriseren gezinnen in Belgische buurt

0
1322

Bendes ‘jongeren’ gewapend met gevaarlijk wapentuig richten volgens berichten een ravage aan bij bewoners en gezinnen in de Gentse wijk Ledeberg.

Bij de zogeheten ‘jeugdbendes’ “loopt het uit de hand” terwijl ze elkaar bestrijden met baseballbats en messen, waarbij ze vaak schade toebrengen aan eigendommen in gebieden die normaal gesproken gebruikt worden voor commercie en ontspanning, zo meldt Het Nieuwsblad.

“Ik durf ’s nachts niet meer alleen naar buiten te gaan. Als kind speelden we hier buiten; nu zijn we bang om in elkaar geslagen te worden”, zegt een bewoonster.

Het Centrumplein is naar verluidt strijdtoneel geworden van chaos en geweld in Ledeberg, volgens de SCEPTR.

“Ze komen ’s middags aan en naarmate de avond vordert, verergert de situatie. Ze hebben mensen op de uitkijk staan. Als de politie aankomt, lopen ze weg. Het pleintje heeft veel toegangswegen, dus pak ze maar eens op. Er hangen natuurlijk ook geen camera’s”, zegt een man.

Er zouden ook paaltjes uit de grond getrokken worden om als wapen te worden gebruikt. Struiken liggen vol lege flessen alcohol en drugsverpakkingen. Men is het daar meer dan beu.

“Ik weet om wie het gaat, maar zij kennen mij ook. Ze hebben messen bij zich. Daarom durven we hen er niet over aanspreken”, vertelt een lokaal meisje.

De politie heeft naar verluidt de crisis erkend, en beweert dat er meer patrouilles in het gebied zullen komen.

De lokale bevolking zegt dat ze hopen dat de autoriteiten met ‘harde’ maatregelen zullen optreden tegen de misdadigers die Ledeberg in een ontluikende nachtmerrie veranderen.

Belgische politiek leider voorspelt Europese burgeroorlog nabij is, omdat overheden de controle verliezen

Coronafeest in België: Afrikanen lopen twee politievrouwen simpelweg omver

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here