De heer Baekeland, uit de Belgische stad Roeselare, reed voor de wielerploeg Boby & Bike-BMB Boekhouding-The Rock Real Estate en was sinds 12 maart op het eiland in de Middellandse Zee.

Baekeland en zijn ploeggenoten waren zich aan het voorbereiden op de start van het Belgische wielerseizoen, dat op 26 maart begint in Slypskapelle, België, schrijft Euroweeklynews.com.

Op 14 maart kreeg Baekeland echter een hartaanval. Hij slaagde erin zijn kamergenoot wakker te maken voordat hij in elkaar zakte en helaas niet meer gereanimeerd kon worden.

Volgens het Belgische Nieuws Blad is de jonge wielrenner pas onlangs met de sport begonnen, nadat hij zowel voor KSV Roeselare als voor Club Roeselare gevoetbald had.

Een blessure maakte een einde aan zijn voetbalcarrière, maar hij bleek goed te zijn in wielrennen. Het nieuworgaan meldt dat hij in wedstrijden onder 23 jaar begon als lid van de wielerploeg Dovy Kitchens-FCC Cycling Team. Hij bleef een paar jaar bij die ploeg, voordat hij de overstap maakte naar Boby & Bike-BMB Boekhouding-The Rock Real Estate.

Dit seizoen zou hij een volwaardig lid van het team geweest zijn, en in topwedstrijden gereden hebben.

Op verzoek van de familie wil de wielerploeg voorlopig niet reageren op wat er in Mallorca gebeurd is, zo meldt Nieuws Blad.

Het nieuws van de dood van Baekeland komt helaas nadat de wielersport een andere jonge wielrenner verloor.

Op 9 maart werd gemeld dat de Schotse wielrenner John Paul van de Commonwealth Games op 28-jarige leeftijd plotseling was overleden. Over zijn plotselinge dood werd in de hele sport gerouwd.

  Luchtmacht-arts VS-leger waarschuwt piloten voor "plotse hartdood" na geninjectie

Vervolgens werd op maandag 21 maart de 101e editie van de beroemde wielerwedstrijd Volta a Catalunya, die van start ging in de comarca Sant Feliu de Guixols in Girona, Catalonië, getroffen door een bijna-dood incident, nadat de Italiaanse wielrenner Sonny Colbrelli bij het overschrijden van de finishlijn in elkaar zakte. Volgens de eerste berichten zou hij een hartstilstand hebben gehad.

De ploeg van Colbrelli, Team Bahrain Victorious, gaf toen een officiële verklaring uit: “Na de sprint van de eerste etappe van de Volta a Catalunya is Sonny Colbrelli bewusteloos geraakt. Hij kreeg medische hulp en was in stabiele toestand voordat hij per ambulance naar het Hospital Universitari de Girona overgebracht werd voor behandeling”, stond er te lezen.

Een update van het team op 22 maart luidde: “Ons medisch team kan bevestigen dat Sonny Colbrelli een hartstilstand heeft gehad waarvoor defibrillatie nodig was.

“De oorzaak moet nog worden vastgesteld, en de Italiaanse renner zal morgen verdere tests ondergaan in het Hospital Universitari de Girona.”

“De klinische situatie van Sonny Colbrelli is goed, en wij wensen hem een spoedig herstel toe.”


Copyright © 2021 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

COVID-19 VACCIN DOSSIER

2021 – het jaar van de “plotseling en onverwacht” overledenenVolg Frontnieuws op Telegram

Vorig artikelLentetijd voor Globalisten – De Globalistennazi’s
Volgend artikelComplete waanzin: Duitse deelstaten verbieden de letter “Z” vanwege de oorlog in Oekraïne
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

9 REACTIES

 1. er vallen gelukkig nog weinig mensen zo dood neer > zolang gehele peloton of elftallen niet dood neervallen valt het niet op en blijft het individueel…….

 2. Het zal wel weer hard zijn om dit te schrijven, maar laat er tijdens de tour ook maar een hoop renners van hun fiets vallen. En dan volop in beeld, zodat de hele wereld kan zien wat er gebeurd. Eerder worden ze (schapen) toch niet wakker.

 3. Dat belooft een sensatie te worden met tour de france enzo. Misschien moeten we hier een online weddenschap beginnen over hoeveel doden er tijdens de ritten gaan vallen en hoe arrogant de tour de france met al die dagelijkse doden gewoon doorgaat……wie is in?

 4. Dit verrast mij echt niet , er is genoeg gewaarschuwd .
  En ja het is heel erg ook voor familie en vrienden .
  Maar bij deze nog een keer , vertrouw de overheid nooit meer.
  Want dit is niet meer of minder dan genocide.
  En ze zijn nog niet klaar.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in