Quirinale.it / Wikimedia / (Public Domain)

Al met al lijkt Meloni geen rechts-populistische ideologe. In feite geeft haar profiel aan dat ze bereid is te buigen voor de agenda van de EU en het Westen in bredere zin.

De verkiezing van Giorgia Meloni tot premier op 25 september 2022 veroorzaakte schokgolven in Brussel, Londen en Washington DC. Meloni’s partij Fratelli d’Italia haalt 26% van de stemmen en wordt daarmee de eerste vrouwelijke premier van Italië, schrijft Jose Niño.

Op het eerste gezicht is Meloni een uitgesproken conservatief die staat voor traditionele culturele waarden zoals het handhaven van pro-life standpunten en het optreden tegen de radicale LGBT-lobby. Daarnaast heeft zij zich patriottisch uitgelaten over immigratie en de alarmerende toestroom van migranten uit Noord-Afrika en het Midden-Oosten die op de Italiaanse kusten zijn aangespoeld en grotendeels een ravage hebben aangericht op het oude continent.

Bij een eerdere gelegenheid prees zij Syrische sterke man Bashar Al-Assad en zijn bondgenoten zoals de Libanese militante groep Hezbollah en staatsactoren zoals Iran en Rusland voor hun inspanningen om terreurgroepen zoals ISIS te verpletteren en de Levant – de regio waar de meeste van deze migranten vandaan komen – te stabiliseren.

Ten overstaan van verslaggevers in december 2018 benadrukte Meloni de onmisbare rol die deze coalitie heeft gespeeld bij de bescherming van Syrische christenen: “Als in Syrië de kerststal nog is toegestaan, is dat dankzij Hezbollah, die samen met Assad vecht tegen terroristen.” Dergelijke opmerkingen deden waarschijnlijk de wenkbrauwen fronsen van DC tot Jeruzalem.

Meloni’s campagne van 2022 draaide om ogenschijnlijk rechtse populistische kwesties, van pro-life wetgeving tot het stoppen van migratie uit het mondiale zuiden. Het spreekt vanzelf dat deze standpunten het globalistische establishment in het Collectieve Westen in beroering brachten. Nog na de Brexit en de overwinning van Donald Trump in 2016 is de Westerse klasse nog steeds bang voor elke overwinning die rechts bij de verkiezingen kan behalen, ongeacht of deze partijen deel uitmaken van het establishment of populistische neigingen vertonen. In het Westen heerst een algemene angst dat deze partijen worden gebruikt als vehikel voor populistische doeleinden.

  Het zandkasteel - Het verval van democratie naar tirannie is zowel natuurlijk als onvermijdelijk

In het geval van de overwinning van Meloni is er een soortgelijk gevoel van bezorgdheid bij de heersende klasse in het Westen. Zelfs de Amerikaanse president Joe Biden zei tijdens een toespraak voor de receptie van de Democratic Governors Association op 28 september dat “de democratie op het spel staat” en noemde de overwinning van Meloni in Italië als een voorbeeld van democratische achteruitgang.

Als we de uitspraken van de politieke klasse over Meloni zouden geloven, zouden we de indruk krijgen dat Meloni een rechtse nationalist is die klaar staat om de hele westerse politieke orde op zijn kop te zetten. Zijn dergelijke percepties geworteld in de werkelijkheid?

Hoewel Meloni mooie praatjes heeft over immigratie en standpunten heeft geuit die blijk geven van enige antiglobalistische neigingen, wijzen haar banden met louche globalistische organisaties en haar recente ommezwaai erop dat zij politiek kneedbaar is en vatbaar voor coöptatie door globalistische elites.

Meloni is lid van het Aspen Institute, een denktank die contracten heeft ontvangen van de Bill & Melinda Gate Foundation – een pijler van de globalistische orde. Bij een eerdere gelegenheid pleitte Meloni voor het Digitale Groene Certificaat – een COVID-19 paspoort dat mensen voorheen nodig hadden om normale openbare activiteiten in het land te kunnen hervatten.

“Ik denk bijvoorbeeld aan het thema van het Digitale Groene Certificaat. Wij waren de eersten die het steunden, we hopen dat het zo snel mogelijk wordt aangenomen. Aan de horizon van volledige wederkerigheid met alle Europese staten is het een prioriteit. En het is essentieel om het vrije verkeer te herstellen, en vooral om het toerisme weer op gang te brengen,” verklaarde ze.

  Uitnodigingen voor Davos tonen directe samenzwering tussen WEF en Nederlandse regering

Vorig jaar pleitte Meloni voor een versnelde invoering van het digitale certificaat van de EU. “De invoering van een Digitale Groene Certificaat in de hele EU is een prioriteit”, aldus Meloni aldus een Italiaanse krant.

Daarnaast plaatste Meloni een tweet ten gunste van Covid-19 vaccinmandaten. “Wat vaccins betreft, moeten we de nederigheid hebben om te vertrouwen op de wetenschappelijke gemeenschap. Het is een kwestie die niet op ideologisch niveau moet worden aangepakt: we laten degenen die de vaardigheden hebben beslissen welke vaccins noodzakelijk en verplicht zijn.” Volgens Evie Magazine is haar tweet sindsdien verwijderd.

Meloni heeft onlangs haar standpunt over deze certificaten gewijzigd en beschrijft de groene pas nu als “beperkend” en dat deze “de vrijheid beperkt” van Italiaanse burgers.

Op het geopolitieke front lijkt Meloni op dezelfde golflengte te zitten als Brussel en Washington. In een tweet die zij op 27 september plaatste, betuigde zij haar vastberaden steun aan de Oekraïense president Volodymyr Zelensky, nadat zij van de Oekraïense leider lof had gekregen voor haar verkiezingsoverwinning. Meloni zei uit te kijken naar een “vruchtbare samenwerking met de nieuwe regering.”

Op Twitter plaatste Meloni het volgende: “Beste [Zelensky], u weet dat u kunt rekenen op onze trouwe steun voor de zaak van de vrijheid van het Oekraïense volk. Blijf sterk en houd uw geloof standvastig!” Eenmaal aan de macht, zal Meloni waarschijnlijk doorgaan met Italië meer militaire en economische hulp te laten sturen naar Oekraïne,

Meloni heeft ook conventionele standpunten over Israël die haar in lijn brengen met de mainstream neoliberale en neoconservatieve consensus over de kwestie. Volgens de Times of Israel heeft Meloni eerder haar steun uitgesproken voor de Joodse staat:

  Reiner Fuellmich legt uit: Hoe de globalisten de Coronapandemie 10 jaar lang planden

“Israël vertegenwoordigt de enige volwaardige democratie in het bredere Midden-Oosten, en wij verdedigen zonder enig voorbehoud zijn bestaansrecht en leven in veiligheid. Ik geloof dat het bestaan van de staat Israël van vitaal belang is, en Fratelli d’Italia zal alles in het werk stellen om te investeren in meer samenwerking tussen onze landen.”

Een regering-Meloni zal waarschijnlijk niet in de pot roeren met betrekking tot Israël en de benarde situatie van de Palestijnen in de Joodse staat negeren.

Al met al lijkt Meloni geen rechts-populistische ideologe. In feite geeft haar profiel aan dat zij bereid is te buigen voor de agenda van de EU en het Westen in bredere zin.

Welke populistische, anti-establishment neigingen ze ook had voordat ze werd gekozen, ze zullen waarschijnlijk het raam uitgaan als ze eenmaal comfortabel in functie is. Dit is een constant probleem waarmee populistische partijen in het Westen worden geconfronteerd. Hun leiders winnen verkiezingen en worden later opgenomen in het politieke establishment. Gezien Meloni’s staat van dienst zal Italië waarschijnlijk een herhaling van deze teleurstellende trend meemaken.

In wezen is er een revolutionaire verandering nodig in de samenstelling van de politieke klasse, de intelligentsia, de culturele elite en de zakenwereld, willen de populisten echt aan de macht komen en hun politieke project zonder problemen kunnen uitvoeren. Als dit niet gebeurt, kunnen we alleen maar meer van hetzelfde verwachten wat de politiek betreft.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

GREAT RESET DOSSIER

Een handwapen tegen een legerVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelWint Oekraïne? Net zoals Pyrrhus ooit deed
Volgend artikelDr. Coleman: Vraag me niet om de artsen toe te juichen die zich nu pas uitspreken over de covid-19 injecties
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

17 REACTIES

 1. Die slimme meid heeft geld nodig, en die miljarden wil ze van de EU.
  Als ze doet, wat ze gezegd heeft in haar verkiezingsprogramma krijgt ze niets.
  Als ze te opstandig wordt, zal mevr. Von der Leyen haar straffen.
  Dus geen keuze, nou ja, alleen haar kiezer nu belazeren.

 2. Zoals Oprecht opmerkt zal het waarschijnlijk de Italiaanse Rutte worden.
  Een groot deel van het voordeel van de twijfel zou ze wel eens op korte termijn kunnen verspelen

 3. Is een leugenaar met een mask van globalisten erop! Alleen de verkiezingen winnen met leugens voor de bevolking maar zij gaat niet langer dan een jaar in deze functie blijven zitten. De italianen goeien haar eruit!

 4. Denk dat zij geld wil van EU–tot iedere prijs.
  Maar de “hulp”aan de mini Snuiver kost meer dan dat ze ooit van EU kan lospeuteren.

  Ik vertrouw haar niet; maar er zijn maar weinig vrouwen in politiek die ik vertrouw–met reden.

 5. Vanaf het begin van haar “stormachtige” opkomst dacht ik al dat ze er is neergeplant om Salvini de wind uit te zeilen te nemen.

  • Waarschijnlijk blijft de Mafia stil omdat ze juist geld jatten uit Europa, die Mafia krijgt/neemt wellicht een groot deel daarvan.
   Voor de rest maakt het ze weinig uit, zolang ze hun ding maar kunnen blijven doen, thats the Mafia.

 6. Meloni = paard van Troje. Zij gaat geen redding brengen, zelfde agenda met een iets ander jasje. Het volk is zwaar belazerd en ze hebben het nog niet door maar dat komt wel.

 7. Komaan jongens en meisjes, die dame is deel van het systeem en dus van het geheel.
  Even ophouden met dromen, aub.

 8. nu snap ik ook waarom zij niet is weggeframed/kaltgestelt.of geen ongeluk heeft gehad. het is weer slim gespeeld.en de italo’s zijn er ingetuind.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in